Utrke 2014 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Re: VN Malezije - Sepang, Kuala Lumpur 28/29/30 ožujka 2014

Post Postao/la Toon »

Dani je napisao/la:Ma sad mi je krivo kaj nisam dao 10-ku kad vidim koliko to znači speedyu.
A sad za ozbiljno. Jednostavno sam bio oduševljen Hamiltonovom smirenom i proračunatom vožnjom. Konačno sam dobio potvrdu onoga što sam znao o njegovim vozačkim kvalitetama koje su mu bile osporavane od raznih "stručnjaka".
...stari provokatoru :D pa ruku na srce ali ovo nije bila vožnja za neke anale i legende i nisu se neke silne vozačke kvalitete ovdje imale za vidjeti...jedna "obična" pametna vožnja odličnog vozača u odličnom bolidu...osporavati Hamiltona, Alonsa, Vettela (ajd' i još neke) mogu samo maloumnici..
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Re: VN Bahraina - Sakhir, 04/05/06 travnja 2014

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

dmarijon je napisao/la: - ako je problem taj ers i njegovi nepouzdani izljevi snage, kočenje itd... kako su onda na kiši bili sasvim solidni. Mislim da bi to bilo samo još izraženije na mokrom.
gledaj to tako da na mokrom je lakše vozit slabiji auto, potreban je samo dobar mehanički grip. Da se isključi ERS za mokre uvjete bolid će ionako bit bez tih 150tak ks konkurentan ako nema dugih pravca. Ionako na mokrom davaju pun gas tek negdje u 5. brzini i to sve sa short shiftom. Lakše je u zavoju držat pola gasa prema izlazu nego samo vrh pa da te vuče želja da ga prije stisneš pa spinaš kotače i imaš korekcije volanom.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: - ako je problem taj ers i njegovi nepouzdani izljevi snage, kočenje itd... kako su onda na kiši bili sasvim solidni. Mislim da bi to bilo samo još izraženije na mokrom.
gledaj to tako da na mokrom je lakše vozit slabiji auto, potreban je samo dobar mehanički grip. Da se isključi ERS za mokre uvjete bolid će ionako bit bez tih 150tak ks konkurentan ako nema dugih pravca. Ionako na mokrom davaju pun gas tek negdje u 5. brzini i to sve sa short shiftom. Lakše je u zavoju držat pola gasa prema izlazu nego samo vrh pa da te vuče želja da ga prije stisneš pa spinaš kotače i imaš korekcije volanom.
problem je da imas rupu (lag) ako ti MGU-H šteka.to je jos gore onda
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Slažem se s McLewisom. Svaka čast Lewisu, ne želim ga podcijenjivati.
Ali ipak, lako je biti smiren kada si na sigurnoj udaljenosti ispred. Kao Rosberg prošlu utrku, npr. Treba biti smiren kada si slićne brzine kao 2., 3. itd. Tu se ističu najveći. I tu Lewis zna često griješiti. Ako ga red bull uskoro dostigne, vidjet ćemo - možda će me osporiti.
Drugi, veći problem (ali što ide u korist Lewisu) je to što zbog guma i benzina danas vozači voze na 90, 95 posto snage. Tu se skoro pa ne može pogriješiti, rijetko kada su na granici.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

dmarijon je napisao/la:Slažem se s McLewisom. Svaka čast Lewisu, ne želim ga podcijenjivati.
Ali ipak, lako je biti smiren kada si na sigurnoj udaljenosti ispred. Kao Rosberg prošlu utrku, npr. Treba biti smiren kada si slićne brzine kao 2., 3. itd. Tu se ističu najveći. I tu Lewis zna često griješiti. Ako ga red bull uskoro dostigne, vidjet ćemo - možda će me osporiti.
Drugi, veći problem (ali što ide u korist Lewisu) je to što zbog guma i benzina danas vozači voze na 90, 95 posto snage. Tu se skoro pa ne može pogriješiti, rijetko kada su na granici.
U pravu si ako gledaš da je imao bolid koji je sporiji preko pola sekunde od najbržega.. On kada je imao takve bolide borio se za pobjede, ali je u svojoj želji za pobjedom znao preći granicu bolid i odustati. Međutim ja tu ne vidim previše njegovu krivicu. Jer on jednostavno izvlači maksimum iz bolida. Ono što recimo Button ili Rosberg ( barem po mome mišljenju ) nisu u stanju . Zato je i doveden Hamilton.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

@speedy
Zašto misliš da ferrari ima više mjesta za napredak po pitanju šasije od mercedesa? To su govorili i za mclaren u odnodu na rb prošle godine, pa smo vidjeli kako su završili.

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Da, mislim.
Ajde, Mclaren je prošle godine imao problem s prednjim krajem zbog pull rod ovjesa, kolko sam ja upoznat nisu mogli zrak od pr. krila dovest iza i nisu znali kako to riješiti, odn. auto je bio promašaj pa to možda i nije neka usporedba
Ferrari bi trebao napredovati zbog Allisona jer je on dosta kasno došao (mislim da 10. ili 11. mjesec) kad je auto već praktički bil gotov i nije imao previše utjecaja, tokom sezone će imati.
A Mercedes kolko sam ja za sad dobio dojam, kak da to kažem, fino brusi nož, donesu male sitne detalje (recimo u Maleziju su se pojavili s sitnim vertikalnim krilcima na prednjem krilu) ili modifikacije (prednje krilo u Melbourneu) jer je sve manje-više već naoštreno.
Nadam se da ste skužili kaj sam htel reći, al loše napisal :)
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Dani je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Slažem se s McLewisom. Svaka čast Lewisu, ne želim ga podcijenjivati.
U pravu si ako gledaš da je imao bolid koji je sporiji preko pola sekunde od najbržega.. On kada je imao takve bolide borio se za pobjede, ali je u svojoj želji za pobjedom znao preći granicu bolid i odustati. Međutim ja tu ne vidim previše njegovu krivicu. Jer on jednostavno izvlači maksimum iz bolida. Ono što recimo Button ili Rosberg ( barem po mome mišljenju ) nisu u stanju . Zato je i doveden Hamilton.
sve to stoji dani, lewis je fantastican vozac to ne osporavam, ali dokazao je to jos davno prije, u maleziji iskreno nisam moga niti imao prilike vidjeti ista ono hamiltonovsko u njemu....
McLaren u <3
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kužim ja tebe, ali ti ne kužiš mene :lol: . Lakše je unaprijediti dobar bolid nego loš. Mercedes zna kaj je dobro i lako to unaprijedi. Ovi tek stižu na taj nivo i lako se dogodi da fulaju u koraku.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Tvoja tvrdnja stoji, ali zaboravljaš da je Ferrariju šasija najmanji problem ;) , muči ih PU i zato je bolid spor. u 2, sektoru u Maleziji s brzim zavojima su bili jako dobri što potvrđuje da je šasija ok (i po mom mišljenu, da ima jednak motor Mercovoj bi bili jednaki, možda bi Merc imao 2-3 desetinke, inače RB je tu opet klasa za sebe)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Williams bi se mogao boriti i za treće mjesto na podijumu, takođe Taffin iz Renaulta najavljuje poboljšanje Renaultovog motora u Bahreinu. Što se tiče Ferrari-ja očekujem gori nastup nego u Maleziji, Alonso je izjavio da neće biti novih dijelova i da update bolida očekuje u Kini i Španjolskoj.
Kako jadno Renault konstantno popravlja motor, Ferrari će svoj sigurno isto popravit, a u Mercedesu su ispali konji da nemogu bit veći napravili motor koji radi savršeno i sada nemogu na račun pouzdanosti napravit još jači motor
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Kenny je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Williams bi se mogao boriti i za treće mjesto na podijumu, takođe Taffin iz Renaulta najavljuje poboljšanje Renaultovog motora u Bahreinu. Što se tiče Ferrari-ja očekujem gori nastup nego u Maleziji, Alonso je izjavio da neće biti novih dijelova i da update bolida očekuje u Kini i Španjolskoj.
Kako jadno Renault konstantno popravlja motor, Ferrari će svoj sigurno isto popravit, a u Mercedesu su ispali konji da nemogu bit veći napravili motor koji radi savršeno i sada nemogu na račun pouzdanosti napravit još jači motor
=D>
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

stvarno ne vidim da itko mercedesu brani da radi na softveru??? da li i softver spada pod homologaciju?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u Bahrainu je ludnica sa vremenom...
Lee McKenzie je jučer ovo objavila na twitteru
Didn't expect to arrive in Bahrain to rain!

a danas ovo (ne od nje)
Good morning from Bahrain! The weather today is nasty. We had high winds and a thunderstorm last night and woke up this morning to a dust storm. Ill keep you guys updated on the weather if it changes today.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:stvarno ne vidim da itko mercedesu brani da radi na softveru??? da li i softver spada pod homologaciju?
Nebudi naivan da je Renault proradio samo zbog nekog softvera, a sumnjam da i Ferrari sa softverom može dobit 40, ili koliko već konja, zašto onda i Mercedes nebi dobio sa nekim novim softverom još 40 konja? a ako svi već moraju imat jednako pouzdane motore i iste snage što izgleda da i je FIAi cilj bolje da onda uvedu onaj standardni motor
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la:
vidc je napisao/la:stvarno ne vidim da itko mercedesu brani da radi na softveru??? da li i softver spada pod homologaciju?
Nebudi naivan da je Renault proradio samo zbog nekog softvera, a sumnjam da i Ferrari sa softverom može dobit 40, ili koliko već konja, zašto onda i Mercedes nebi dobio sa nekim novim softverom još 40 konja? a ako svi već moraju imat jednako pouzdane motore i iste snage što izgleda da i je FIAi cilj bolje da onda uvedu onaj standardni motor
ili je mercedes poprilično glupa,debilna, imbecilna grupa ljudi jer se ne žale i dopuštaju da ih na očigledno ilegalan način protivnici sustignu...ili je u pitanju softver koji je kod mercedesa očito dobar a kod ferrija i renaulta još uvijek ne.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

A jebate... Ferrari bi trebao izvući 40 konja jer to smije (ERS do 160 ks). Merc ne smije jer je max snaga ERS-a 160 konja. I važnije, treba ispeglat krivulju snage koja se probudi sa ERS-om.
Za treninge, kvale i trku kažu - sunčano.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
kako ne. Ako pomoću tvog software ERS izvlaci recimo 80 konja od 160 mogućih onda postoji mogućnost za napredak dok ovi koji imaju 160(merc) more se samo nadat da ce in dugo trebat da to rijese :D
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Sve to stoji da Ferrari nije izvuko maksimum iz tog ERSa, ali ko kaže da Merc nemože izvuć još snage iz motora, napravit bolji ERS nego što sada imaju, bolji turbinu? ali je razvoj zamrznut i nediraju dok Ferrari smije izvuć još 40 konja iz ERSa, Renault je proradio u Australiji i nekvari se, pa ako je neka zabrana razvoja onda treba stat na tome na čemu su bili na početku sezone, a ako nije neka svi izvlače još snage iz motora, rade na pouzdanosti, zar nije nepošteno prema Mercu ovo? ko kaže da Ferrarijev motor nije jači od Mercovog malo i da će pun qurac profitirat sa tih 40 konja?
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Sutil will not drink water for entire race Sunday to save weight. Risk of fainting and dehydration clear.
#-o
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:Sve to stoji da Ferrari nije izvuko maksimum iz tog ERSa, ali ko kaže da Merc nemože izvuć još snage iz motora, napravit bolji ERS nego što sada imaju, bolji turbinu? ali je razvoj zamrznut i nediraju dok Ferrari smije izvuć još 40 konja iz ERSa, Renault je proradio u Australiji i nekvari se, pa ako je neka zabrana razvoja onda treba stat na tome na čemu su bili na početku sezone, a ako nije neka svi izvlače još snage iz motora, rade na pouzdanosti, zar nije nepošteno prema Mercu ovo? ko kaže da Ferrarijev motor nije jači od Mercovog malo i da će pun qurac profitirat sa tih 40 konja?
pa mozda sa softwareom mogu nadomjestit kontrolu bolju od ERSa i dodat nekoliko konja kojih ocito fali, mozda se ne isporuci sva snaga pomocu racunala
slika
speedy56
Legenda
Legenda

mrd je napisao/la:
Sutil will not drink water for entire race Sunday to save weight. Risk of fainting and dehydration clear.
#-o
Žalosno, ali prema Alonsu to ne bi trebao biti takav problem kao prije
The cars are much less physically demanding. In the past, Malaysia required a specific training programme, but this year I told the team I didn’t even need a drinks system.

Read more http://grandprix247.com/2014/04/03/alon ... -to-fight/" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

pa mozda sa softwareom mogu nadomjestit kontrolu bolju od ERSa i dodat nekoliko konja kojih ocito fali, mozda se ne isporuci sva snaga pomocu racunala
pa naravno.. klinci za par sto eura ubace chip i dobiju 50-ak konja..
The cars are much less physically demanding. In the past, Malaysia required a specific training programme, but this year I told the team I didn’t even need a drinks system.
eto, upravo sto sam se s kimijem raspravljao pred koji dan..
znaci cak ni ta malezija nije vise bauk..
rFactor F1 HR server Info
slika
Zaključano