Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
HrC
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren-Mercedes

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la HrC »

Aaaaaaa, pa ako je Witsmarh tako rekao, onda je to to! :)
Jedino što sam iz prošlih godina naučio, a pratim aktivno F1 od 1995., je da je najveća greška suditi na osnovu jedne utrke. I ja mislim da je teško dostiži red bull, pogotovo s KERS-om, ali da je velika vjerojatnost da će biti ispred Mclarena, to da.
Makar, slažem sa sa svima koji kažu daih konzervativni pristup pomalo guši. Najbolje to govori slika koju je F2004_the_best_ever postavio.[/quote]

Istina da jedna utrka neznači ništa al opet zadnjih par sezona je jedna utrka večinom pokazala više manje pravi omjer snaga tako da nevjerujem da se neka ekipa može preporodit u 10 dana. To vrijedi i za Mclaren kojem baš nevjerujem da je sve napravio u 10 dana po meni je sve bilo pomno isplanirano, ali da su imali problema sa pouzdanošću na testiranjima to stoji, ali su jako dobro znali potencijal bolida. Stalno su gurali druge ekipe ispred sebe pogotovo Ferrari, a zatim Red Bull samo kako bi pritisak i očekivanja bili manji za njih. Još su pritom bacili sumnju na njihova ekstremna rješenja bolida samo kako bi ih prikazali lošima te da ih drugi ne bi odmah kopirali..
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Oni stave 50 kg na krilo i gledaju koliko se spusti ali budimo realni,
vjetar od 200 km/h mogu lagano "otpiriti" čovjeka od 90-tak kilograma,
a još rasporet manjih krilca mogu preusmjeriti taj zrak i napraviti otpor tako da još više preusmjere to djelovanje vjetra prema dolje,
to bi se trebalo testirati u zračnom tunelu a ne stavljati utege od 50 kg...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ferrari nece radit neki radikalniji bolid dok je domenicalli tu .. svake godine ista shema samo jos malo vise krila podignu spuste isti vrag ...
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

neznam bas kakvog utjecaja ima domenicalli :/
rFactor F1 HR server Info
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:ferrari nece radit neki radikalniji bolid dok je domenicalli tu .. svake godine ista shema samo jos malo vise krila podignu spuste isti vrag ...
Pitanje je kolika je tu uloga Domenicalia, mislim da je tu najodgovorniji Costa on je za to zadužen. Mada možda Costa dođe Domenicaliju sa predlogom da idu u radikalniji pristup sa bolidom a ovaj mu kaže ne...ne [-X . Možda Costa mora biti ubjedljiviji u nagovaranju Domenicalija :D .
Ja stvarno ne znam da je Ferrari od 2007 i famoznog flexi poda koji se koristio samo u Australiji a onda nas je juda Stepney ocinkario Dennisu :biggrin: , napravio nešto radikalno i na granici pravila ili malo van pravila. ;)
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 29 ožu 2011, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

drukcija je klima zadnje vrijeme.. nije vise ferrari "osiguran" kod fie da bi im prolazile odredjene novotarije..
sada je to rbr..

kolko se vikalo i plakalo da ce se formula zavit u crveno kada dodje todt, pa eto.. nitko ga nigdje ni ne spominje..
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ohrabrujuce je to sad neznam koliko da je ferrari 1,2 na top speed trapu sad jos da se malo proradi na aerodinamici moze se ima potencijala bolid itekako . Moje misljenje sad neznam al mislim da to sto im je jednostavniji bolid mogu radit vise preinaka nego recimo od McM al to je moje misljenje
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:drukcija je klima zadnje vrijeme.. nije vise ferrari "osiguran" kod fie da bi im prolazile odredjene novotarije..
sada je to rbr..

kolko se vikalo i plakalo da ce se formula zavit u crveno kada dodje todt, pa eto.. nitko ga nigdje ni ne spominje..

Ferrari je uvijek bio i uvijek će biti osiguran kod FIA-e jer je Ferrari sinonim za f1. Inače kad sam vidio prve slike ovosezonskog Ferrarija nije mi bilo jasno gdje je nestala ljepota prošlogodišnjeg bolida. Stvarno su ga poružnili, a izgleda da nije baš ni brz onoliko koliko se očekivalo ova godina za Ferrari neće biti FAIL jedino zato što imaju Alonsa(no dobro možda uopće neće bit jer je još vrlo rano al ovo su tek prva moja predviđanja)..
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

F1NAC je napisao/la:ohrabrujuce je to sad neznam koliko da je ferrari 1,2 na top speed trapu sad jos da se malo proradi na aerodinamici moze se ima potencijala bolid itekako . Moje misljenje sad neznam al mislim da to sto im je jednostavniji bolid mogu radit vise preinaka nego recimo od McM al to je moje misljenje
Varaš se ako je bolid napravljen ekstremno zahtjeva puno više testova no posjeduje i puno više potencijala pogotovo ako je riječ o Mclarenu. No ako je bolid napravljen jednostavno onda se mora ići u ekstreme ili izvlačit maksimum iz onoga što se posjeduje, a taj maksimum je vrlo malen jer se spefikacije vrlo dobro poznaju.. ako me razumiješ što želim reć.. Recimo Red Bull je bio dobar bolid već 2009, ali nije imao dovoljno otkrivenog potencijala jer mu je trebalo vremena da se razvije u ono što je bio 2010.. no isto su počeli s nećime novim i drugačijem(slično kao Mclaren ove godine). ;)
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

u sljedeće dvije utrke će se vidjeti na čemu je ferrari...
iskreno, mislim da u normalnim uvjetima neće moć bolje od 4 ili 5. mjesta...
i sumnjam da je mclaren planira ovakav rasplet, dapače, mislim da im je sve još novo, i da bi mogli bit još bolji u sljedećim utrkama, s update-ima
ferrai ima neloš race pace, ali bojim se da ćemo gledat samo alonsa kako krvavo izvlači nemoguće iz bolida... u kvalifikacijama nisu ni blizu 1. i 2. redu...
al u tvornici neće mirovat, i do 5-6 utrke će s mclarenom disat rb-u za vrat
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Malezija je trkaća staza. Ona će sigurno dati odgovore o Ferrarijevoj formi i F150. Ako tu Ferrari bude mogao parirati RBR-u onda smo na konju.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

ELESSAR je napisao/la:u sljedeće dvije utrke će se vidjeti na čemu je ferrari...
iskreno, mislim da u normalnim uvjetima neće moć bolje od 4 ili 5. mjesta...
i sumnjam da je mclaren planira ovakav rasplet, dapače, mislim da im je sve još novo, i da bi mogli bit još bolji u sljedećim utrkama, s update-ima
ferrai ima neloš race pace, ali bojim se da ćemo gledat samo alonsa kako krvavo izvlači nemoguće iz bolida... u kvalifikacijama nisu ni blizu 1. i 2. redu...
al u tvornici neće mirovat, i do 5-6 utrke će s mclarenom disat rb-u za vrat

Sa svime se slažem, a ako je Mclaren sam friškim novotarijama mogao disati za vratom Rb-u u Autraliji onda bi u Maleziji na stazi gjde je KERS od velikog značaja mogli radit čuda naravno ni Rb-e ni Ferrari ne miruju... no zaostatak pretežito Hamiltona za Vettelom bi mogao biti vrlo malen to je moje objektivno mišljenje, a naravno da se i nadam tome..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

HrC je napisao/la:
Armanini je napisao/la:drukcija je klima zadnje vrijeme.. nije vise ferrari "osiguran" kod fie da bi im prolazile odredjene novotarije..
sada je to rbr..

Ferrari je uvijek bio i uvijek će biti osiguran kod FIA-e jer je Ferrari sinonim za f1.

yep, zato su prosle godine kaznjavali ferrari instantno..

naravno da je ferrari = f1, al se politika fie mjenja, to je nesto sto nema veze sa tim sto kazes..
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

Armanini je napisao/la:
HrC je napisao/la:
sada je to rbr..

Ferrari je uvijek bio i uvijek će biti osiguran kod FIA-e jer je Ferrari sinonim za f1.

yep, zato su prosle godine kaznjavali ferrari instantno..

naravno da je ferrari = f1, al se politika fie mjenja, to je nesto sto nema veze sa tim sto kazes..

Nisam mislio na vozačke greške tu smo svi isti nego pretežito na tehničke nepravilnosti ili nelegalnosti... tu je ferrariju podosta puta bilo progledao kroz prste... :)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

HrC je napisao/la: Nisam mislio na vozačke greške tu smo svi isti nego pretežito na tehničke nepravilnosti ili nelegalnosti... tu je ferrariju podosta puta bilo progledao kroz prste... :)
Gledalo se nekad ali više ne, sad se nekim drugim timovima "gleda kroz prste" ali to je normalno sve se mjenja tako i prilike i F1. ;)
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
HrC je napisao/la: Nisam mislio na vozačke greške tu smo svi isti nego pretežito na tehničke nepravilnosti ili nelegalnosti... tu je ferrariju podosta puta bilo progledao kroz prste... :)
Gledalo se nekad ali više ne, sad se nekim drugim timovima "gleda kroz prste" ali to je normalno sve se mjenja tako i prilike i F1. ;)

Tu si u pravu možda da se ne gleda toliko kroz prste bi imali zanimljiviji f1 pa neznam što FIA čeka tu ne mislim samo na Red Bull. Nego na recimo predosadnu 2009 sezonu gdje smo bili prisiljeni gledati Buttona kako uzima jednu za drugom utrkom..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

One and only je napisao/la:Malezija je trkaća staza. Ona će sigurno dati odgovore o Ferrarijevoj formi i F150. Ako tu Ferrari bude mogao parirati RBR-u onda smo na konju.
Ili na kljusetu :biggrin:
Za Maleziju najavljuju pljuskove, tako da je pitanje da li će i utrka u Maleziji pokazati pravo stanje stvari. ;)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Briatore kaže da bi Ferrari trebao već sad da otpiše 2011 i da se fokusira na 2012 :roll: . Za sad nigdje nije sebe spomenuo u tim planovima. :biggrin:
Briatore: Ferrari should write-off 2011
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Briatore kaže da bi Ferrari trebao već sad da otpiše 2011 i da se fokusira na 2012 :roll: . Za sad nigdje nije sebe spomenuo u tim planovima. :biggrin:
Ovom izjavom je postao kandidat za izrečenu glupost godine... #-o
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Briatore kaže da bi Ferrari trebao već sad da otpiše 2011 i da se fokusira na 2012 :roll: . Za sad nigdje nije sebe spomenuo u tim planovima. :biggrin:

WTF hehe.. prva utrka sezone, a on bi već otpisao cjelu godinu :D.. no comment sačekajmo još 4-5 utrka onda sudimo ko je šta. Red Bull definitivno prvi al čine mi se malo nesigurno oko KERSA i tu će puno izgubit dok ga neusavrše ako već sada nisu. Dok će ostatak ekipe radit na tome da impletira njihovo flexi krilo ili ga zabrane.
ELESSAR

Post Postao/la ELESSAR »

malo je uranija... 1. aprila je za dva dana

ma nema šanse.. ferrari je ove godine ko mclaren prošle.. loš u kval., al brz u utrci...
red bull će ostat nedostižan u kval.,vettel će si pridodat još 5-10 pole-a, al utrke će bit zanimljive samo zbog hamiltona i alonsa
jaaako je rano za prognozirat išta, iako to svi činimo, al zasad mi se čini da će oko turske opet bit ko prošle sezone, 3 momčadi sa sličnim paceom ispremiješanih u prvih 6 (aj doda san massu, jer mi ga je ža... skoro umra u mađarskoj a vi tako...), a ako neko skine rb u kval. =praznik( u biti kiša)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ELESSAR je napisao/la:

ma nema šanse.. ferrari je ove godine ko mclaren prošle.. loš u kval., al brz u utrci...
red bull će ostat nedostižan u kval.,vettel će si pridodat još 5-10 pole-a, al utrke će bit zanimljive samo zbog hamiltona i alonsa
jaaako je rano za prognozirat išta, iako to svi činimo, al zasad mi se čini da će oko turske opet bit ko prošle sezone, 3 momčadi sa sličnim paceom ispremiješanih u prvih 6 (aj doda san massu, jer mi ga je ža... skoro umra u mađarskoj a vi tako...), a ako neko skine rb u kval. =praznik( u biti kiša)

nemore znacit i prosle sezone su u pocetku nizali pole-ove pa su poslije pomalo i drugi uzimali
slika
ELESSAR

Post Postao/la ELESSAR »

F1NAC je napisao/la:
ELESSAR je napisao/la:

nemore znacit i prosle sezone su u pocetku nizali pole-ove pa su poslije pomalo i drugi uzimali
ma naravno.. tome se i nadamo...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

po meni nije ferrari ni toliko los kad usporedis proslu sezonu isto su bili sporiji od McM i RB tako da tek na maleziji ocekujem malo bolje preformanse :)

edit: mislim da mozemo bit zadovoljni s 1-2 u FL standings :D
slika
HrC
Početnik
Početnik

Post Postao/la HrC »

F1NAC je napisao/la:po meni nije ferrari ni toliko los kad usporedis proslu sezonu isto su bili sporiji od McM i RB tako da tek na maleziji ocekujem malo bolje preformanse :)

edit: mislim da mozemo bit zadovoljni s 1-2 u FL standings :D

Neznam baš da su bili lošiji sjeti se početka sezone više su bili bliže Red Bullu nego što su gubili od Mclarena.. Mclaren je imao u slućaju Button(dvije sretne pobjede) dosta sreće, a u Hamiltonu sjajnog vozača. Bolidi su bili podosta jednaki čak je Ferrarijev sredinom sezone bio nešto brži na trenutke, ali Alonso to nije kapitalizirao tek je kasnije iskoristio Hamiltonove greške.
Odgovori