Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

prokleti DRS :<> :<> :<< al drzi se ferrari u trci to je bilo uredu jos jedanput steta za alonsa :( nadam se da ce ovaj aerodinamicki paket koji donose za kinu bit korak naprijed
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Prva polovina utrke OK, druga katastrofa. ;)
Alonso je posle drugog boxa javio da ima problema, nisam tačno razumio o čemu se rade, izgleda da su u pitanju bile neke vibracije.
Massa je imao problema na hard gumama.
Ferrari-jev pitwall-koji su to degenerici, Alonsa su totalno upropastili u drugom boxu, Alonso je imao prednost od 2.5-3s nad Buttonom i Button odlazi prvi u box a ovi drže Alonsa još 2-3 kruga možda i više i Button normalno na novim gumama, koje su bile soft, prolazi Alonsa kroz box.
Stvarno ne mogu da razumijem zašto su ostavili Alonsa toliko duže u odnosu na Buttona ako nisu planirali a očigledno je da nisu da imaju box manje u odnosu na Buttona.
Ta prednost koju je Alonso imao je bila dovoljna da Alonso odmah krug iza Buttona uđe u box i vrati se ispred njega. ;)
Ja se pitam šta rade oni ljudi u Ferrari-jevom box u šta oni gledaju, na kojim drogama su oni, oni nisu normalni. [-X
Takođe zaustavljanje u box je loše, čini mi se da je Ferrari-jev box nasporiji, još su imali problem kad se Massa prvi put zaustavio u boxu.
I na kraju problemi sa DRS, kad neće onda neće. :(
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

ostoja je napisao/la:Nemaju ovi vaši ojma,u svakom pitu Alonso je gubio u prosjeku1.5-2 sec.A onda i problemi sa zadnjim krilom,hehehe u paprikama ste.Domenicali zivio,hehe.
Upravo. Osim toga, gresku su napravili pri prvom ili drugom (uglavnom je tad bio ispred buttona) ulasku jer je trebao odmah ici krug iza Buttona. On je ostao duze i onda ga je Button presao, sve da i nije bilo greske u boxu, Button je tada vec bio smanjio prednost ispod 20 sec. Dakle, taktika Ferrarija je nazalost i dalje kao pokvareno mlijeko - smrdi.

Pored toga, ovo sa zadnjim krilom mu je uzelo 3 mjesto, jer bi sigurno uzeo Hamiltona na pravcu bez problema. A ovako je bez te prednosti morao da improvizira... No nevjerovatno je kako je Alonso brz, rekao bih da je na momente bio jaci od Mclarena i da nije bilo uzasnog starta i lose taktike, mogao je lagano biti P2. Zaista ohrabrujuce nakon zastrasujucih zaostataka nakon kvalifikacija... Moraju to srediti i moraju poraditi na startu jer je ocito da imaju probleme... To kada srede onda ce moci drzati Vettelov tempo... Sve u svemu, nije tako crno!
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ferrari ima brzinu i to je ono što je najvažnije. Tih nekoliko gluposti im je uzelo sigurni podij (ako ne i dva podija!). Ali mislim da je sada dokazano da ferrari ne kasni koliko se površno laicima čini. Jedva čekam kinu!
Samo neka se trkaju.
alogoc
Navijam za: alonsa

Post Postao/la alogoc »

svaka cast alonso izgubio je na drugom stopu 3 sekunde u boxu, nije radio drs jedino opet los start vec 4-5 trku zaredom
da se sve poklopilo napao bi vettela
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Posle još jedne uvjerljive pobjede Vettela mislim da u Ferrari-ju što se tiče flexi prednjeg krila trebaju ići do kraja možda čak i da struže asfaltom, jer će vjerovatno Berni a i FIA Ferrari-ju a i ostalim što se tiče flexi prednjeg krila, malo progledati kroz prste da bi se koliko toliko unijala neizvejsnost u F1.

Off topic
Molio bih da se na ovom topicu ne raspravlja o putovanjima na mjesec i ko je gdje dobio otkaz i gdje trenutno vozi.
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Mogli bi malo pogledati prednje krilo Ferrarija, zakleo bih se da sam na pravcu vidio spuštanje krila...
ne kažem da je tako 100% no bio sam gledao, kod Masse nisam primjetio, no kod Alonsa ima barem malo gibanja prednjeg krila
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Centurion je napisao/la:Mogli bi malo pogledati prednje krilo Ferrarija, zakleo bih se da sam na pravcu vidio spuštanje krila...
ne kažem da je tako 100% no bio sam gledao, kod Masse nisam primjetio, no kod Alonsa ima barem malo gibanja prednjeg krila
Čini ti se. ;)
Ferrari je samo najavio da rade na flexi prednjem krilu.
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Mislim da nema brige za Ferrari, danas su nas demantirali, auto je dobar, mozda ne najbrzi (u rangu s Red Bullom) ali mislim da kako se sezona bude odvijala da ce se i Ferrarijeva forma (prvenstveno u kvalifikacijama) popraviti, pogotovo ako skontaju sistem flexi krila i to dobro ukomponiraju na bolid. Za promjenu, lijepo je bilo vidjeti i živahnog Massu.
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

Ricxpa je napisao/la:Mislim da nema brige za Ferrari, danas su nas demantirali, auto je dobar, mozda ne najbrzi (u rangu s Red Bullom) ali mislim da kako se sezona bude odvijala da ce se i Ferrarijeva forma (prvenstveno u kvalifikacijama) popraviti, pogotovo ako skontaju sistem flexi krila i to dobro ukomponiraju na bolid. Za promjenu, lijepo je bilo vidjeti i živahnog Massu.
Da, još samo kad bi malo više vježbali u boksu mjenjanje guma bilo bi super. Da su normalno promijenili gume u 2 ulasku u boks ne bi došlo uopće do borbe sa Hamiltonom i dodira zbog kojeg je morao opet u boks. Baš sam pratio vremena i Vettelu su mjenjali za 3.1 sec a Alonsu za 5.1 sec i za te 2 sec je izašao iza hamiltona i onda mu još rikne DRS ebaš je pehista. Ja bi im sad dao da vježbaju izmjenu guma 24h bez prestanka, Alonso bi trebao malo bolje startati i mislim da bi onda mogao vettela pritisnuti. Sve u svemu pokazalo se opet da je Ferrari puno bolji u utrci nego u kvalama i ja mislim da kad dođe to flexi krilo da čemo pokazati pravo lice. AVANTI FERRARI AVANTI :da:
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ma ovo ništa NE VALJA. Auto nije kvalitetan za borbu za sam vrh, a onda kad i vozači voze dobre utrke i tjeraju auto do maksimuma, onda u boksu mehaničari od 6 ulazaka 3 zahebu. :evil:
Da su danas napravili svoj posao kako spada, siguran sam da bi imali bar jedan crveni auto na postolju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrari-jevo ukupno zaustavljanje u box-u je loše, evo usporedbe sa Red Bullom i Mclarenom:
1 box
F. ALONSO 23.152s
F. MASSA 29.224s
S. VETTEL 23.019s
M. WEBBER 22.572s
L. HAMILTON 22.552s
J. BUTTON 22.400s

2 box
F. ALONSO 23.894s
F. MASSA 22.541s
S. VETTEL 21.893s
M. WEBBER 21.991s
L. HAMILTON 22.611s
J. BUTTON 22.471

box 3
F. ALONSO 23.812s
F. MASSA 22.893s
S. VETTEL 22.313s
M. WEBBER 22.161s
L. HAMILTON 25.382s
J. BUTTON 22.483

box 4
F. ALONSO 27.182s
M. WEBBER 22.161s
L. HAMILTON 22.466s

Ako uzmemo u obzir samo regularno zaustavljanje, samo 3 box-a.
Alonso 1:10.858
Massa 1:14.658
Vettel 1:07.225
Hamilton 1:10.545
Button 1:07.354

Mora Ferrari raditi i na riješavanju ovih problema, jer baš zbog tih pat desetinki može Ferrari izaći iza nekog sporog bolida i naći se u problemu. ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

U ove dvije utrke sve krivo što se moglo dogoditi, dogodilo se. A i kada alonsu umjseto nesreće na startovima krene sa srećom na startovima, pa piočne dobivati umjesto gubiti nekoliko pozicija. Kina! Kina!
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

samo da se ne ponovi kina 2010 :D
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

"Meni se sviđa kako on vozi, fantastičan je. Ali, jedna druga stvar koju moramo uzeti u obzir ove godine je činjenica da ćete se naći u velikim problemima ako odete izvan trkaće putanje," objasnio je Stefano Domenicali.

"Staza je potpuno prljava, sa ostacima gume. Ako odete izvan trkaće linije prijeći ćete preko svega toga i gume će izgubiti performanse."

"To je nezgodno ove godine i morate riskirati ako želite prestići jer prestizanje nije jednostavno realizirati."

"Situacija je takva kakva je. Da nismo imali problema sa stražnjim krilom, mislim da smo mogli jače napasti Hamiltona," zaključio je.
...put u raj nije posut ružama...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

E Martine, Martine...

Zašto 2008. nisi tako komentirao?
Avanti FER, Avanti!!!
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari-jev pitwall-koji su to degenerici, :(
Ništa novo,sjetimo se samo onog incidenta sa crijevom za gorivo 2008. sa Massom u Singapuru. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=bbKvBrAy ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Novak:"sad treba dotrčati netko iz McLarenovog boksa" :lol: legenda.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
Memphis

Post Postao/la Memphis »

massa je mogao biti bolje plasiran da ga box nije zakinuo!
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Čitam bit će neki update prednjeg krila u Šangaju i još neke sitnice. Valjda će nam to krilo bar malo poboljšati grip naprijed.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

One and only je napisao/la:Čitam bit će neki update prednjeg krila u Šangaju i još neke sitnice. Valjda će nam to krilo bar malo poboljšati grip naprijed.
Koliko ja čitam i slušam izjave (ipak treba izzuzet PR priče) mora, da ti update-ovi poboljšaju formu u kvalama i da če onaj veliki update odpraviti nevolje koje imaju ali niko nezna dali če biti dosta jer če i ostali pravit pomake.... Testirali so več u Maleziji i tako kompromitirali rad na set up-u za trku. Costa kaže, da je to trošak koji če morat platit i u Kini. A kod krila je u pitanju flexi krilo kao kod RB7. Imat čemo problema ako budu temparature niske jer je težko držat gume na radni temparaturi kod F150.
slikaslikaslika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Jos neko ima 150 godina italije na bolidu

slika
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

F1NAC je napisao/la:Jos neko ima 150 godina italije na bolidu

[http://www.formula1.com/wi/597x478/sutt ... 1chn64.jpg]
zašto oni? xD to nekakva zezancija ili?
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

mda... ima 3 stvari
Scuderia toro rosso i ferrarijevi motori...
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Odgovori