Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
Ne mora značiti da neće biti bolji u budućnosti. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Mogu biti još i gori.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:Baš me zanima kaj se sada mota po glavi Norberta Haugha. Da li i dalje misli da je odvajanje od McLarena dobra ideja?
hm,preprepreprepreprepreprepreviše rano je za takve misli.ni pola sezone otkako je momčad u vlasništvu mercedesa nije prošlo i teško je da se može reć da je odluka loša jer praktički mercedes nije ništa sudjelovao u ovogodišnjem bolidu,oni su samo donijeli pare i ime.možda nakon sljedeće sezone,kad se mercedes u potpunosti uključi u cijeli projekt bi se moglo nešto zaključiti
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

slažem sa sa vidc oko odvajanja od McLarena.

Rosberg o blidu u Kanadi:
"Naš bolid je i dalje na jednakoj razini i u tom kontekstu ne možemo promatrati vikend u Montrealu jer nam gume nisu radile kako treba, dok je kod drugih to bio slučaj. Zbog toga niste mogli vidjeti prave performanse našeg bolida. Zbog toga kanadski vikend ne možete uzeti ozbiljno. Morate pričekati i vidjeti gdje ćemo biti u Valenciji,"
'cause everything is possible for those who believe..
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

fanF1 je napisao/la:slažem sa sa vidc oko odvajanja od McLarena.

"Naš bolid je i dalje na jednakoj razini i u tom kontekstu ne možemo promatrati vikend u Montrealu jer nam gume nisu radile kako treba, dok je kod drugih to bio slučaj. Zbog toga niste mogli vidjeti prave performanse našeg bolida. Zbog toga kanadski vikend ne možete uzeti ozbiljno. Morate pričekati i vidjeti gdje ćemo biti u Valenciji,"
Previše isprika za ekipu koja je prošle godine dobila ddd na poklon, te imala superioran bolid velikim dijelom sezone( brzina + pouzdanost ).

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dani je napisao/la:
fanF1 je napisao/la:slažem sa sa vidc oko odvajanja od McLarena.

Previše isprika za ekipu koja je prošle godine dobila ddd na poklon, te imala superioran bolid velikim dijelom sezone( brzina + pouzdanost ).
slažem se,previše oni tu muljaju s PR-om.a jebi ga,kako bi to izgledalo kad bi tim pod znakom mercedesa izjavio: "Loši smo,sumnjam da ćemo biti puno bolji do kraja sezone" što je trenutno realna situacija.ove izjave tipa:"čekajte tu i tu utrku i slično" ne treba previše ozbiljno shvaćati
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Sad da bolid sloze kao i McLaren mogli bi biti u borbi da osvoje sve zivo i nezivo
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Mogu biti još i gori.
A mogu biti, ali to ne možemo znati.
Tko zna kakav će biti Mclaren bez Mercedesovog motora...
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Schumy.d je napisao/la:
Dani je napisao/la:Mogu biti još i gori.
A mogu biti, ali to ne možemo znati.
Tko zna kakav će biti Mclaren bez Mercedesovog motora...
Ne vjerujem da će oni otpisati jedinog konja za trku.

slika
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

vjerojatno još nema dvojbi, ali u isto vrijeme sljedeće sezone bi ih mogao imati....

makar, sve ovisi koliko je mercedes "zagrizao" za cijelu f1 priču, ako su tu sa trajnim ciljem onda će do njega i doći, ako su tu poput bmw-a, honde i toyote onda će završiti isto kao i oni....
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

sunseeker je napisao/la:
makar, sve ovisi koliko je mercedes "zagrizao" za cijelu f1 priču, ako su tu sa trajnim ciljem onda će do njega i doći, ako su tu poput bmw-a, honde i toyote onda će završiti isto kao i oni....
Pa s obzirom da su u recesijsko vrijeme odlučili demonstrirati snagu i ime te uložili ipak za ovo vrijeme i prilike, ogroman novac za vjerovati je da će ipak ostati neko "dogledno" vrijeme u svemu ovome...u svakom slučaju duže od Toyote...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

sunseeker je napisao/la:
vjerojatno još nema dvojbi, ali u isto vrijeme sljedeće sezone bi ih mogao imati....

Ne vjerujem u tu priću o "trajnom cilju". To je običan PR. Povijest pokazuje da je svaki veliki proizvođać ušao uglavnom iz marketinških razloga, a kada su stvari krenule (pre)loše, iz istih marketinških razloga izašao.
Moje je mišljenje od početka cijele priće kad se Mercedes uključio, da je tog trenutka počelo odbrojavanje do njihovog povlačenja. Ako u roku od nekoliko godina ne uzmu titulu, izaću će baš kao Honda, Toyota i BMW. U stvari, oni su meni najsličniji BMW-u, čije povlaćenje i cijeli PR oko razloga toga povlaćenja je bilo upravo jadno. Kao da se ne sjećamo njihovih velikih, dugoročnih planova i pljuvanja Williamsa prije toga... Slićno je situacija bila i lani, Mercedes i McLaren se lagano porječkali, pojavio se Brown sa nadmoćnim bolidom i Mercedes se polakomio... I evo, gdje su sad oni a gdje McLaren?

Trajni opstanak u F1 garantira prije svega timski "racing spirit", a to nijedan veliki proizvođać nema. Ferrari i McLaren (a nekad i Lotus) su tu jedine iznimke, ali oni su više manufakture nego veliki proizvođaći - pogotovo McLaren, a i cijela njihova filozofija je potpuno drugačija od ostalih, jer su oni i nastali iz trkačih ekipa.

Kod "velikih" može kratkoročno prevladati ta ajmo je tako nazvati "sportska" struja u managementu tvrtke. Ali prije ili kasnije ako uspjeh izostane, financijsko-korporativna struja prevlada i zavrne špinu.

Tako da je moje mišljenje da je to promašaj. Svi veliki proizvođaći bi trebali biti jedino proizvođaći motora. To je marketinški isplativo, ako njihov motor pobjeđuje PR to prikazije kao njihovu pobjedu, a ako ne "kriv" je loš tim, a ne njihov odličan motor...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
Ne vidim na čemu temeljite takvu izjavu?
Ja mislim obrnuto. Imaju sredstva, imaju kvalitetne ljude, imaju Schumachera koji će sudjelovati u razvoju bolida od samog početka a on je uvijek bio maher kad je razvoj bolida u pitanju.
Tu su i nove gume i vraćanje KERS-a. Puno je stvari u igri ne vidim zašto bi bili lošiji. Za jednu godinu su iskusniji i vjerujem da će biti puno bolji nego sada.
Pa pogledaj primjer Red Bulla prije čini mi se 3 godine osvojili su svega par bodova (mizeran broj kojeg se i ne sjećam) a sljedeće godine več su bili kandidat i borili su se za pobjede, godinu nakon borili su se za naslov.
Mercedes ima dobre ljude i siguran sam da će ići bolje nego sada.
Michael is faster than you!!
Piquet stari
Početnik
Početnik

Igor18 je napisao/la:
kowalski je napisao/la:Ako ove godine ne valjaju, dogodine će bit još gori. Žao mi je jedino MS-a što je potpisao na 3 god za ovu ciglu.
Ja mislim obrnuto. Imaju sredstva, imaju kvalitetne ljude, imaju Schumachera koji će sudjelovati u razvoju bolida od samog početka a on je uvijek bio maher kad je razvoj bolida u pitanju.
Tu su i nove gume i vraćanje KERS-a. Puno je stvari u igri ne vidim zašto bi bili lošiji. Za jednu godinu su iskusniji i vjerujem da će biti puno bolji nego sada.
Pa pogledaj primjer Red Bulla prije čini mi se 3 godine osvojili su svega par bodova (mizeran broj kojeg se i ne sjećam) a sljedeće godine več su bili kandidat i borili su se za pobjede, godinu nakon borili su se za naslov.
Ja baš mislim da nema nikakve garancije da će sigurno biti bolji nego sada.

Da je Mercedes ušao u F1 prije 5-6 godina i da su onda uzeli Schumachera, imali bi realne šanse odmah se boriti za naslov. Sad ne, zato jer:
a) Budžet je ograničen - najjaće oružje "velikih" ne može doći do izražaja
b) Testiranje je jako ograničeno - ni Schumacher ne može puno napraviti u jako ograničenom vremenu. Jedan od razloga nadmoći MS-a i Ferrarija je, osim njegovog talenta, bila i njegova potpuna posvećenost razvoju i testiranju bolida - on je radoholičar koji je dane i noći (doslovno) provodio na testnoj stazi i u garaži, sve dok ne bi sve na bolidu bilo 100% na maksimumu i kako on hoće. Sad to više nije moguće.

Naravno, ne znaći da nemaju šanse biti bolji - možda će se boriti za naslov, ali prije par godina bi imali puno više šansi za to.
mislav 1984
Navijam za: Dobru utrku

Post Postao/la mislav 1984 »

ova sezona je više manje propala, i stvarno je treba tretirat kao pripremu za slijedeću, pa onda šumi po 8. naslov
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Ja mislim da pretjerujete bez razloga.

Postavlja se pitanje da li se Haug zapita da li je odvajanje od McLarena dobra ideja.Kao da McLaren nikada nije imao los bolid ( najskorije je bilo 2006 kada nisu ostvarili niti jednu jedinu pobjedu, a bolid osim sto je bio spor bio je jako kvarljiv )..Mislim, Mercedes se malo zapetljao, doduse Ross Brawn koji snosi odgovornost za ovaj bolid jer je Mercedes tu samo usao u strukturu momcadi i donio novo ime.Mislim da je Ross bio preoptimistican prije sezone te samo evaluirao proslogodisnji bolid, ali to nije bilo dovoljno jer su u isto vrijeme na vrh dospjeli i McLaren i Ferrari koji su razdvojili Red Bull i Mercedes ( Brawn GP ) na vrhu.
Dalje, sve se vise namece teorija da u ovovremenskoj F1 ne postoji mogucnost da se stvori jedna era dominacije pojedine momcadi, kao sto je to moglo primjerice od 1999-2005 ( Scuderia Ferrari ).Tada je Ferrari kretao sa proslogodisnjim bolidom, onda lagano razviju ultra dobar bolid i na 3 ili 4 utrci nastupe s njim i dominiraju do kraja.Tada je bilo sve dozvoljeno i ogromna sredstva za razvoj su bila ulagana i to je davalo rezultate. Fazon je sto su sada testovi zabranjeni, aero testiranja limitirana, tako da momcadi sa mogucnoscu da munjevito razvijaju bolid imaju hendikep da to ne mogu da ostvare.Inace i cilj svih tih limitiranja je da se smanje razlike izmedju vodecih i slabijih momcadi.I naravno, sada je fazon da ako se borite za naslov u jednoj sezoni ( i taj bolid razvijate do posljednje utrke ), sljedece sezone nemate velike sanse da taj naslov i odbranite.Primjer su Ferrari i McLaren 2009,a ove sezone Mercedes.

Ako odustanu ove sezone od ovog bolida, sto je izgledno, ne treba biti iznenadjen ako Mercedes bude sljedece sezone na samom vrhu.Ross ako ima puno vremena onda ne moze da omane ( pr. odustajanje od Hondinog bolida 2008 i kreiranje fantasticnog sampionskog bolida 2009 pod imenom Brawn GP momcadi ).
FORZA FERRARI!!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

nikolaa je napisao/la:Ja mislim da pretjerujete bez razloga.

Postavlja se pitanje da li se Haug zapita da li je odvajanje od McLarena dobra ideja.Kao da McLaren nikada nije imao los bolid ( najskorije je bilo 2006 kada nisu ostvarili niti jednu jedinu pobjedu, a bolid osim sto je bio spor bio je jako kvarljiv )..Mislim, Mercedes se malo zapetljao, doduse Ross Brawn koji snosi odgovornost za ovaj bolid jer je Mercedes tu samo usao u strukturu momcadi i donio novo ime.Mislim da je Ross bio preoptimistican prije sezone te samo evaluirao proslogodisnji bolid, ali to nije bilo dovoljno jer su u isto vrijeme na vrh dospjeli i McLaren i Ferrari koji su razdvojili Red Bull i Mercedes ( Brawn GP ) na vrhu.
Dalje, sve se vise namece teorija da u ovovremenskoj F1 ne postoji mogucnost da se stvori jedna era dominacije pojedine momcadi, kao sto je to moglo primjerice od 1999-2005 ( Scuderia Ferrari ).Tada je Ferrari kretao sa proslogodisnjim bolidom, onda lagano razviju ultra dobar bolid i na 3 ili 4 utrci nastupe s njim i dominiraju do kraja.Tada je bilo sve dozvoljeno i ogromna sredstva za razvoj su bila ulagana i to je davalo rezultate. Fazon je sto su sada testovi zabranjeni, aero testiranja limitirana, tako da momcadi sa mogucnoscu da munjevito razvijaju bolid imaju hendikep da to ne mogu da ostvare.Inace i cilj svih tih limitiranja je da se smanje razlike izmedju vodecih i slabijih momcadi.I naravno, sada je fazon da ako se borite za naslov u jednoj sezoni ( i taj bolid razvijate do posljednje utrke ), sljedece sezone nemate velike sanse da taj naslov i odbranite.Primjer su Ferrari i McLaren 2009,a ove sezone Mercedes.

Ako odustanu ove sezone od ovog bolida, sto je izgledno, ne treba biti iznenadjen ako Mercedes bude sljedece sezone na samom vrhu.Ross ako ima puno vremena onda ne moze da omane ( pr. odustajanje od Hondinog bolida 2008 i kreiranje fantasticnog sampionskog bolida 2009 pod imenom Brawn GP momcadi ).
Odličan komentar. Slažem se u potpunosti sa svime izrečenim.
Piquet stari
Početnik
Početnik

Ne treba biti iznenađen ako budu na samom vrhu, ali isto tako ni ako budu opet tu gdje jesu.

Rani razvoj bolida ne garantira automatski uspjeh sljedeće sezone. Prošle sezone (a razvoj iz pretprošle) Brawn je uspio, BMW ne. Lani su McLaren, Red Bull i Brawn nastavili razvoj do kraja, Ferrari je odustao ranije. I koji je rezultat? Ferrari je bio samo marginalno bolji u prvoj utrci (ja bih to više pripisao karakteristikama staze i gumama nego ukupno boljem bolidu), a sveukupno gledajući Red Bull i McLaren su uprkos lanjskom razvoju starog bolida do kraja, ove godine na vrhu.
Tako da tu nema pravila, nekad upali nekad ne.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma sljedeće godine tko zna šta će bit.još se ne zna ni koje gume će se koristit,džaba ako sad krenu radit novi bolid ako ne znaju oko kakvih guma će se konstruirat bolid
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Piquet stari je napisao/la:
Ne treba biti iznenađen ako budu na samom vrhu, ali isto tako ni ako budu opet tu gdje jesu.

Rani razvoj bolida ne garantira automatski uspjeh sljedeće sezone. Prošle sezone (a razvoj iz pretprošle) Brawn je uspio, BMW ne. Lani su McLaren, Red Bull i Brawn nastavili razvoj do kraja, Ferrari je odustao ranije. I koji je rezultat? Ferrari je bio samo marginalno bolji u prvoj utrci (ja bih to više pripisao karakteristikama staze i gumama nego ukupno boljem bolidu), a sveukupno gledajući Red Bull i McLaren su uprkos lanjskom razvoju starog bolida do kraja, ove godine na vrhu.
Tako da tu nema pravila, nekad upali nekad ne.
Najveca kvaka u situaciji koju navodis je ta sto je u Mercedesu Ross Brawn.Ako ima dosta vremena, on jednostavno ne moze omanuti u konstruiranju bolida ( naravno da on nije dizajner, ali zna odrediti pravac u kome treba ici i to je nedvojbeno )..Nije to u pitanju dr.Aldo Costa ( Ferrari ) koji se malo pogubi do 5 ili 6 utrke dok ne poslozi sve kako spada.
Ako Mercedes odustane skoro od ovog bolida, ja sam spreman staviti 1000 EUR da ce Mercedes biti u samom vrhu sljedece sezone. :D
Ne mislim da ce dominirati, ali da ce biti u borbi za naslov u to sam siguran ili biti u brobi za pobjede.
FORZA FERRARI!!!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Igor18 je napisao/la:
Na tome što su lani bili najbolji tim, a ove godine nisu zadržali momentum. Ne da nisu konkurentni, već su katastrofalni.
I raspolažu s manje resursa od Ferrarija i McM-a.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kowalski je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:
Na tome što su lani bili najbolji tim, a ove godine nisu zadržali momentum. Ne da nisu konkurentni, već su katastrofalni.
I raspolažu s manje resursa od Ferrarija i McM-a.
Pa ne znači da sljedeće godine neće biti konkurentni! Nisu baš katastrofa. Nisu ni dobri, prosječni su.
Nije se jednom dogodilo da jedna ekipa u jednoj sezoni bude odlična, u drugoj malo zapne pa onda opet pogodi bolid.

I taj Ferrari koji ima iskustvo,sredstva pa opet nisu ništa previše brži od njih.
Sitnice odlučuju, prošle sezone difuzor, ove sezone tu je ovaj f-duct koji Mercedes još nije uspio ukomponirat u svoj bolid.
Sljedeće sezone zbog novog gumara koji će biti potpuna nepoznanica za sve bolidi će se drugačije slagati, neće biti parametara od predhodnih sezona a tu je i KERS. Znači opet će se kretati "iz početka".
Ferrari možda i ima veći buđet ali nema neograničenih sredstava pa da može pičit i trošit milijune i milijune.

Očito imamo različito mišljenje pa ne vrijedi sad pičit i forsirat nešto.
Vidjet ćemo sve s vremenom. Uostalom ima još puno do kraja ove sezone, svašta se još može dogoditi.

EDIT: Komentar Browna na situaciju u prvenstvu.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/84563" onclick="window.open(this.href);return false;
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

I raspolažu s manje resursa od Ferrarija i McM-a.[/quote]
Pa ne znači da sljedeće godine neće biti konkurentni! Nisu baš katastrofa. Nisu ni dobri, prosječni su.
Nije se jednom dogodilo da jedna ekipa u jednoj sezoni bude odlična, u drugoj malo zapne pa onda opet pogodi bolid.

I taj Ferrari koji ima iskustvo,sredstva pa opet nisu ništa previše brži od njih.
Sitnice odlučuju, prošle sezone difuzor, ove sezone tu je ovaj f-duct koji Mercedes još nije uspio ukomponirat u svoj bolid.
Sljedeće sezone zbog novog gumara koji će biti potpuna nepoznanica za sve bolidi će se drugačije slagati, neće biti parametara od predhodnih sezona a tu je i KERS. Znači opet će se kretati "iz početka".
Ferrari možda i ima veći buđet ali nema neograničenih sredstava pa da može pičit i trošit milijune i milijune.

Očito imamo različito mišljenje pa ne vrijedi sad pičit i forsirat nešto.
Vidjet ćemo sve s vremenom. Uostalom ima još puno do kraja ove sezone, svašta se još može dogoditi.[/quote]

A gle, volio bih da budu konkurentni dogodne, ali radi razloga koje sam iznio sumnjam u to. Kao što i ti iz drugih razloga vjeruješ da će biti dobri.
Činjenica je da je sve moguće.

Ispričavam se na nepreglednom postu, još nisam naučio kvotati.
ELESSAR
Navijam za: Pretjecanja

Post Postao/la ELESSAR »

Ma sljedeće godine na vrh se vraća Lotus, i borit će se s Force Indiom za naslov... kakvi ferrariji i mercedesi... recesija će sve to popapat :D
slika
Ignore: Chuck Norris, ostoja, The Greatest, 7times, alogoc, dmarijon
Odgovori