ne napadam nikog-ferrari-F1- je napisao/la:pa sta napadas coveka...nije reko nista krivo...schumacher zivi na staroj slaviIgor18 je napisao/la:tvoj ljubimac prvo treba stvorit i prezimeĆale od Lewisa je napisao/la:znači ipak priznajete da je od njega ostalo samo prezime
Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Igor18
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Schumachera
Re: NOVOSTI - Lipanj 2011.
Michael is faster than you!!
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ćale od Lewisa je napisao/la:znači ipak priznajete da je od njega ostalo samo prezime
Ne treba niko priznat,to Rosberg dokazuje
...put u raj nije posut ružama...
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
vidjet ćemo na kakvoj razini će biti rosberg, hamilton i alonso sa 42 godine 

Michael is faster than you!!
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
darky je napisao/la:ali nema više bmw-a? pa kaj nije Mcl kupio njihov motorhome i nastavio vlastiti razvoj dalje?Dani je napisao/la:Možda ciljaju na povratak Honde ili BMW-a nazad kao proizvođača.gringo ne kolutaj očima, 500 bara na turbu daje više snage nego kaj sad imaju@gringo73
1.6, 4 cilindra, 12.ooo okretaja...gepek zapremine 500 l
e ako se turbo vrati mislim da schumaher sigurno ostaje još barem jednu sezonu da proba turbo....![]()
e kaj će onda bit ludovanja![]()
![]()
hamilton i button isprobali su senin i prostov bolid (bili su ko mala djeca kad su dobila lizalicu) i oduševljeni su bili
nema ti to veze s turbom. to je tlak pod kojim gorivo ubrizgavaju u cilindre. turbo će biti dozvoljen, ali sumnjam da će dozvoljeni tlakovi biti kao nekad, tj preko 5 bara. imho, ako dozvole 2 bara biti će puna šaka brade
@ gringo
slobodno kolutaj očima
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
zašto kad se priča o jednom vozaču potežu se poveznice i usporedbe s sasvim nekim petim?Igor18 je napisao/la: tvoj ljubimac prvo treba stvorit i prezime
zvučno Prezime je kako za koga. Moj stari je laik za F1 i njemu na prvu pomisao o F1 pada ime Schumaher (kao i 90% ljudi koji ne prati F1), dok meni unatoč statistici i svemu je i dalje Senna.
Senna nema naslova koliko Schumaher ni pobjeda i u njegovo vrijeme nije bilo F1 vozača u reklamama po TV-u pa da budeš češće viđen. Ali ipak nešto ima da se to priča i prenosi, te će se prenosit dok je god autosporta. Jednostavno čovjek je bio čisti talent i umjetnik za vožnju da mu nisu trebali sponzori ni reklame da bi se počulo.
Ono što želim reć da neki vozači možda nikad ni neće skinut Schumaherove trofeje ali nekim stilom vožnje će obilježit jedan dio F1 o kojem će se pričat.
Schumaheru svaka čast ali mislim da već svako vidi se vozi na staru slavu te da neka nova generacija 'PlayStationa' dolazi na scenu.

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
"Grubi prijevod"Die Verantwortlichen des ehemaligen Grand Prix von Frankreich wollen die Formel 1 zurückholen. Laut dem 'Journal du Dimanche' gibt es Überlegungen, das Rennen in Magny Cours, das nach 2008 aus wirtschaftlichen Gründen abgeschafft wurde, im jährlichen Wechsel mit dem Großen Preis von Belgien in Spa stattfinden zu lassen.
Nadlezni / organizatori VN Francuske, zele vratiti nazad VN Francusku u F1. Prema pisanju Journal du Dimache-u, postoji razmisljanje da se utrka u Mangny Cours-u ( koja je nakon 2008. godine zbog ekonomskih razloga bila " otisla ") vrati, te da se mijenja sa VN Belgijom.
Dakle, slicno nesto kao sto je bilo i sa Hockenheim-om i Nurburgring-om.
Zivi bili, pa vidjeli.

- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
jos malo malo pa ce bernie doc na svojih 25 utrka.. vec je na 21..
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Joooooj, nedo bog tu užasnu, dosadnu stazu. I to umjesto najbolje staze u kalendaru.Scuderia je napisao/la:"Grubi prijevod"Die Verantwortlichen des ehemaligen Grand Prix von Frankreich wollen die Formel 1 zurückholen. Laut dem 'Journal du Dimanche' gibt es Überlegungen, das Rennen in Magny Cours, das nach 2008 aus wirtschaftlichen Gründen abgeschafft wurde, im jährlichen Wechsel mit dem Großen Preis von Belgien in Spa stattfinden zu lassen.
Nadlezni / organizatori VN Francuske, zele vratiti nazad VN Francusku u F1. Prema pisanju Journal du Dimache-u, postoji razmisljanje da se utrka u Mangny Cours-u ( koja je nakon 2008. godine zbog ekonomskih razloga bila " otisla ") vrati, te da se mijenja sa VN Belgijom.
Dakle, slicno nesto kao sto je bilo i sa Hockenheim-om i Nurburgring-om.
Zivi bili, pa vidjeli.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
A cuj, ja sam vise za to, da se makne npr. Valencia, a ubaci Francuska ( moje misljenje je to, da je ipak nekako zanimljivije gledati VN Francuske nego Valenciu). "Onda bi sve ovce bile na broju".Slash je napisao/la:
Joooooj, nedo bog tu užasnu, dosadnu stazu. I to umjesto najbolje staze u kalendaru.

-
- Veteran
nadam se da ce Alonso tad raditi nesto drugo a ne brukati se pred cijelim svijetomIgor18 je napisao/la:vidjet ćemo na kakvoj razini će biti rosberg, hamilton i alonso sa 42 godine

Alonsista hasta la muerte..
- Slash
- Veteran
Ma slažem se, ali oni kane Spa zamjenit, a ne ValenciuScuderia je napisao/la:A cuj, ja sam vise za to, da se makne npr. Valencia, a ubaci Francuska ( moje misljenje je to, da je ipak nekako zanimljivije gledati VN Francuske nego Valenciu). "Onda bi sve ovce bile na broju".Slash je napisao/la:
Joooooj, nedo bog tu užasnu, dosadnu stazu. I to umjesto najbolje staze u kalendaru.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Todt tvrdi da će slijedeće sezone biti 20 i da će jedna vjerojatno ispasti iz kalendara (Turska?)Armanini je napisao/la:jos malo malo pa ce bernie doc na svojih 25 utrka.. vec je na 21..
LINK
...i vjerojatno jedan od glavnih razloga zašto F1 momčadi (Ferrari prije svih) žele veći dio financijskog kolača: usprkos recesiji F1 bilježi povećanje profita od 10-ak%...LINK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Piquet20
- Svjetski prvak
MP4/4 je imao 6 cilindara, a pravila za 2013. predvidjaju samo 4.darky je napisao/la:hamilton i button isprobali su senin i prostov bolid (bili su ko mala djeca kad su dobila lizalicu) i oduševljeni su bili
Inace Montezemolo cijelo vrijeme zagovara da ako se vrati turbo, da to budu V6 motori.
Zadnje sezone (1988.) je bilo limitirano na samo 2.5 bara tako da je po meni 2 bara najbolji moguci slucaj.zizi je napisao/la:nema ti to veze s turbom. to je tlak pod kojim gorivo ubrizgavaju u cilindre. turbo će biti dozvoljen, ali sumnjam da će dozvoljeni tlakovi biti kao nekad, tj preko 5 bara. imho, ako dozvole 2 bara biti će puna šaka brade

IMHO, ako ovim promjenama pravila ne uspiju privuci nijednog novog proizvodjaca motora, to ce biti totalni fijasko.
Koliko sam ja shvatio, ne misle ju zamijeniti nego bi se VN Belgije i VN Francuske mijenjali (svaka jednu godinu). I ja bi radije da "izleti" Valencia, ali bolje i ovako nego da potpuno nestane Spa, kojoj vec desetak godina sve vise 'gori pod nogama', cesto se u tom periodu nije ni odrzavala, i mislim da nazalost sama nece opstati jos dugo.Slash je napisao/la:Ma slažem se, ali oni kane Spa zamjenit, a ne ValenciuScuderia je napisao/la:A cuj, ja sam vise za to, da se makne npr. Valencia, a ubaci Francuska ( moje misljenje je to, da je ipak nekako zanimljivije gledati VN Francuske nego Valenciu). "Onda bi sve ovce bile na broju"..

Sto se tice broja trka, zbog objektivnih razloga bi trebalo postaviti neki gornji limit, ali kao navijac se nadam da ce biti sto vise trka.

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
BMW je ispalio rekordan broj konja iz malog četverocilindraša ne vidim zašto bi bio problem danas kad postoje razno razne 'promjenjive' turbine. Ne bi se išlo kao nekad pa ni blizu 1000ks tako da bi uz današnju tehnologiju ovi motori(ći) bili zanimljivi i puno pouzdaniji nego nekad. Turbo 'rupa' bi bila osjetno manja a i mogli bi se neki neki proizvođači motora vratit kao što je BMW koji je počeo sve ulagat u biturbo te razvoj istih.James Hunt je napisao/la:MP4/4 je imao 6 cilindara, a pravila za 2013. predvidjaju samo 4.darky je napisao/la:hamilton i button isprobali su senin i prostov bolid (bili su ko mala djeca kad su dobila lizalicu) i oduševljeni su bili
Inace Montezemolo cijelo vrijeme zagovara da ako se vrati turbo, da to budu V6 motori.
A nebi bilo loše da naprave dvostruko pravilo, V6 atmosferac protiv rednog 4 Turbo. Atmosfercu ograničit okretaje a turbu tlak tako da budu podjednaki s konjima, jedino što bi ih razlikovalo je moment i ubrzanje. Vjerojatno bi se mnogi koji su protiv turba nakon sezone-dvije okrenuli na turbo (ili obrnuto)

- Slash
- Veteran
Ma znam da misle mijenjat, ali sama pomisao na sezonu BEZ Spa mi je otužna, tragična čak. Pogotovo ako će se mijenjat sa tom tragičnom stazom.James Hunt je napisao/la:
Koliko sam ja shvatio, ne misle ju zamijeniti nego bi se VN Belgije i VN Francuske mijenjali (svaka jednu godinu). I ja bi radije da "izleti" Valencia, ali bolje i ovako nego da potpuno nestane Spa, kojoj vec desetak godina sve vise 'gori pod nogama', cesto se u tom periodu nije ni odrzavala, i mislim da nazalost sama nece opstati jos dugo.
Sto se tice broja trka, zbog objektivnih razloga bi trebalo postaviti neki gornji limit, ali kao navijac se nadam da ce biti sto vise trka.
- Piquet20
- Svjetski prvak
Samo sam istaknuo jos jednu razliku izmedju turbo motora iz 80-ih i onih koje sada namjeravaju uvesti.Ćale od Lewisa je napisao/la:BMW je ispalio rekordan broj konja iz malog četverocilindraša ne vidim zašto bi bio problem danas kad postoje razno razne 'promjenjive' turbine. Ne bi se išlo kao nekad pa ni blizu 1000ks tako da bi uz današnju tehnologiju ovi motori(ći) bili zanimljivi i puno pouzdaniji nego nekad. Turbo 'rupa' bi bila osjetno manja a i mogli bi se neki neki proizvođači motora vratit kao što je BMW koji je počeo sve ulagat u biturbo te razvoj istih.
A nebi bilo loše da naprave dvostruko pravilo, V6 atmosferac protiv rednog 4 Turbo. Atmosfercu ograničit okretaje a turbu tlak tako da budu podjednaki s konjima, jedino što bi ih razlikovalo je moment i ubrzanje. Vjerojatno bi se mnogi koji su protiv turba nakon sezone-dvije okrenuli na turbo (ili obrnuto)
A ovo sa dvostrukim pravilom su vec napravili '87.-'88. pa nije bas islo. Tesko je to kontrolirati i uvijek bi bilo nezadovoljnih (nezadovoljnih ima i kada su za svih pravila ista, kao sada naprimjer

Sve u svemu, ja se nadam da ce promjenom motora BMW/Audi/Peugeot i jos par ostalih proizvodjaca uci u F1 jer ako se to ne desi, ova promjena nece imati nikakvog smisla.

Vec je toliko slavnih i, sto je jos bitnije, uvijek uzbudljivih i hvaljenih (od strane vozaca!) staza izletilo iz kalendara da me nista nebi cudilo.Slash je napisao/la:Ma znam da misle mijenjat, ali sama pomisao na sezonu BEZ Spa mi je otužna, tragična čak. Pogotovo ako će se mijenjat sa tom tragičnom stazom.

- Walter
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Dovoljno je 20 trka godišnje, ali biće šteta ako Turska ispadne.Bolje da izbace Valenciju, ta staza je totalni promašaj.
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
ovo nije sponzorska reklama, ali vjerujem da će vas interesirati
Na Ininim benzinskim postajama od 6. do 30. lipnja 2011. provodit će se nova nagradna igra pod nazivom „INA vas vodi na utrku Formule 1“.
Glavna nagrada je trodnevno VIP putovanje za dvije osobe na utrku Formule 1 u Mađarskoj od 29. 7. do 1. 8. 2011.!
pravila dolje na linku
http://www.ina.hr/nagradna-igra" onclick="window.open(this.href);return false;
i želim puno sreće svima
Na Ininim benzinskim postajama od 6. do 30. lipnja 2011. provodit će se nova nagradna igra pod nazivom „INA vas vodi na utrku Formule 1“.
Glavna nagrada je trodnevno VIP putovanje za dvije osobe na utrku Formule 1 u Mađarskoj od 29. 7. do 1. 8. 2011.!
pravila dolje na linku
i želim puno sreće svima

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
baš moram kupit Red Fool ?darky je napisao/la:ovo nije sponzorska reklama, ali vjerujem da će vas interesirati
pravila dolje na linku
i želim puno sreće svima

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
kupi ga curi, ne moraš ti piti... 

-
- Veteran
nebih kupio Red Bull pa makar neznam sto bilo 

Alonsista hasta la muerte..
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
jaooo pa koji bi gust bio da ti red bull plati kartu, a ti navijas za svoj team, kao ja za mclaren naprimjerAlonso-champ je napisao/la:nebih kupio Red Bull pa makar neznam sto bilo

ali vise se ja pouzdam u to sta sam si vec uplatio za monzu

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
Budeš lijepo uzivao u pobjedi FerrarijaMcLewis je napisao/la:jaooo pa koji bi gust bio da ti red bull plati kartu, a ti navijas za svoj team, kao ja za mclaren naprimjerAlonso-champ je napisao/la:nebih kupio Red Bull pa makar neznam sto bilo

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
a neznam, cekaj utrkuF1NAC je napisao/la:Budeš lijepo uzivao u pobjedi FerrarijaMcLewis je napisao/la:jaooo pa koji bi gust bio da ti red bull plati kartu, a ti navijas za svoj team, kao ja za mclaren naprimjerAlonso-champ je napisao/la:nebih kupio Red Bull pa makar neznam sto bilo

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
Hm Ferrari ?McLewis je napisao/la:a neznam, cekaj utrkuF1NAC je napisao/la:Budeš lijepo uzivao u pobjedi FerrarijaMcLewis je napisao/la: jaooo pa koji bi gust bio da ti red bull plati kartu, a ti navijas za svoj team, kao ja za mclaren naprimjer
ali vise se ja pouzdam u to sta sam si vec uplatio za monzua znas i sam koja ekipa svake godine bude dobra u monzi....