Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ferrari može spasit jedino Chuck Norris ili Adrian Newey ovu sezonu.Domenicelli i Costa ne rade baš neki posa,i to se jasno vidilo i prošle sezone,a ove pogotovo.
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
šta ti govoriš gluposti, pa prošle sezone su jednako startali (dobro možda mrvicu bolje) kao i ove, a vidio si da su tek otprilike u sredini sezone počeli hvatati Hamiltona, Vettela i društvo, nakraju je Alonso bio među onima koji su mogli osvojiti naslov, čak je bio jedan od favorita, ali zadnja utrka ga je s*ebala... nikada nemoj podcijenjivati crvenog konja, možda čak i osvoje prvenstvo ove godine... svi su bili tako skeptični sa početkom sezone McLarena, pa vidi, bore se sa bikovima...Spretni Pajkan je napisao/la:Ferrari može spasit jedino Chuck Norris ili Adrian Newey ovu sezonu.Domenicelli i Costa ne rade baš neki posa,i to se jasno vidilo i prošle sezone,a ove pogotovo.
- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
To što su se prošle godine se borili za naslov je plod redbullove šlampavosti i forsiranja Vettela a ne njihovog genijalnog razvoja moguće je da i ove godine osvoje naslov al ne zahvaljujući njihovom razvoju i genijalnosti
cuore sportivo
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ha čuj ako dobro plate možda se i dogovorimoSpretni Pajkan je napisao/la:Ferrari može spasit jedino Chuck Norris .

...put u raj nije posut ružama...
- Spretni Pajkan
- Početnik
- Navijam za: Mark Webber i male momcad
Slažen se s ovim,dok se nisu počeli Vettel i Webber prepirat na stazi,i trošit tu više energije nego na završavanje utrka,osvajanje bodova,i pobjeđivanje,Ferrari je bija daleko iza,i Alonso,a pogotovo Massa.Osim toga,smatran da nije slučajnost da baš u kvalifikacijama voze ovako slabo,i prošle sezone,a ove pogotovo.mr no recall je napisao/la:To što su se prošle godine se borili za naslov je plod redbullove šlampavosti i forsiranja Vettela a ne njihovog genijalnog razvoja moguće je da i ove godine osvoje naslov al ne zahvaljujući njihovom razvoju i genijalnosti
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
-
http://www.thescuderia.net/forums/showt ... e32c3d0ede" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda da Ferrari testira na Fioranu paket za Tursku....
Meni osobno nisu vidljive neke velike preinake, nadam se da sam u krivu, nos je nešto deblji i spljošteniji.....
Meni osobno nisu vidljive neke velike preinake, nadam se da sam u krivu, nos je nešto deblji i spljošteniji.....
-
- Veteran
f1 champs je napisao/la:http://www.thescuderia.net/forums/showt ... e32c3d0ede
molim boga da se ovo pokaže dobrim

Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Lijepa je ali crvena je zaštitni znak Ferrarija i mislim da nikad nećemo vidjet taj bolid na utrkama.F1NAC je napisao/la:hahhahah kako lijepa boja![]()
[ http://i20.fastpic.ru/big/2011/0428/18/ ... b68918.jpg ]

AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Azzuro, azzuro
Bas mi je fancy
Bas mi je fancy
- F1NAC
- Moderator
još nešto. Ovo je bilo promo testiranje a od prošle sezone je zabranjeno korištenje novih djelova na tim testiranjima, jer su se RB i McM pobunili protiv Ferrarija prosle godine kad su stavili blown difuzor na snimanju. Tako da cemo cekat Tursku da vidimo finalnu verziju.Just to return to competitive? We'll find out next weekend in Turkey. At Maranello we count a lot, end up working to get ready for possible changes in the organization chart of the technical staff. Today, the name most talked about is to Nikolas Tombazis , the engineer who signed the 150 ° Italy. Istanbul last call?
Na to sam naletio na forumu nekom

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Uber glup potez bi bio da otpuste Tombazisa.F1NAC je napisao/la:još nešto. Ovo je bilo promo testiranje a od prošle sezone je zabranjeno korištenje novih djelova na tim testiranjima, jer su se RB i McM pobunili protiv Ferrarija prosle godine kad su stavili blown difuzor na snimanju. Tako da cemo cekat Tursku da vidimo finalnu verziju.Just to return to competitive? We'll find out next weekend in Turkey. At Maranello we count a lot, end up working to get ready for possible changes in the organization chart of the technical staff. Today, the name most talked about is to Nikolas Tombazis , the engineer who signed the 150 ° Italy. Istanbul last call?
Na to sam naletio na forumu nekom

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- F1NAC
- Moderator
Samo čekam FP1 u Turskoj nadam se da cemo se vratit u borbu za prvo mjesto 

-
- Veteran
F1NAC je napisao/la:Samo čekam FP1 u Turskoj nadam se da cemo se vratit u borbu za prvo mjesto
nisam bas siguran da ce se pokazati sve vec u FP1,treba sve da se poslozi,al u kvalama nadam se najboljem...

- One and only
- Svjetski prvak
Turska ili Španjolska su prelomne utrke. Ako u Španjolskoj ne budemo znatno bliže RBR-u možda bi trebalo odustati od ove sezone.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Najlakše je otpustit ljude, ali pitanje je da li to rješava problem i koga dovesti umjesto Tombazisa, ja vjerujem da je to još jedna u nizu grešaka u Ferrariju kao i što je bilo otpuštanje ili slanje u fabriku: Baldisseria, Ileya, Dyer i sada možda Tombazisa.One and only je napisao/la: Uber glup potez bi bio da otpuste Tombazisa.
Mislim da Ferrari ide pogešnim putem i ne rješava probleme.
Ferrari do skora nije imao simulator koji je dostojan jedne ekipe kao što je Ferrari.

Ferrari ima zračni tunel koji je zastario i koji bi možda zadovoljio potrebe HRT ali Ferrarija sigurno ne može zadovoljiti i zato Ferrari mora koristiti Toyotin zračni tunel. Problemi sa zračnim tunelom su počeli još 2007 godine i od tada gotovo svake godine Ferrari ima problema sa zračnim tunelom, što zbog havarija, zastarijelosti itd..
Mislim da ni Neweya a ni Byrn ne bi mogli puno da urade sa ovakvim zračnim tunelom.

Problem Ferrari-ja je i već duži niz godina konzervativan pristup prilikom konstruisanja bolida takva politika nije dala rezultat, treba preispitati ko se zalaže za takav pristup da li je to Domenicali, Costa ili Tombazis. Onog koji se zalaže za taj pristup, treba otpustit jer to nije dalo rezultat.
Ferrari i ove godine ima najveći budžet ali mislim da ta sredstva ne koristi na pravi način, mislim da Ferrari preplaćuje svoje vozači ni Alonso ni Massa ne zaslužuju toliku plaću koju imaju od Ferrarija, bolje bi bilo da se dio toga novca usmjeri recimo u renoviranje zračnog tunela i druga istraživanja koja bi doprinijela razvoju bolida i unapređenju bolida. Vremena kada su top vozači mogli da nadomjeste 1, 1,5 ili 2 s su prošla sada skoro sve zavisi od dobrog bolida.

- One and only
- Svjetski prvak
Moje mišljenje je da na pojedinim mjestima u Ferrariju sjede p...e. Jednostavno ljudi koji nisu dorasli takvoj momčadi, pa im se pristup svodi na ono "hajde da puno ne zajebemo stvar, pa nećemo onda puno ni riskirati". Manji rizik = manji dobitak, ali i manja šansa havarije. To je super pristup ako si liječnik. Ako hoćeš da budeš u jednom top sportu šampion to je daleko od prave strategije.
Ferrari ne mora uvijek pobjeđivati, ali mora postavljati standarde u F1.
Ferrari ne mora uvijek pobjeđivati, ali mora postavljati standarde u F1.

- F1NAC
- Moderator
Prednje krilo koje je Alonso koristio samo u petak(Kina) malo je drukčije od onog koji su koristili u trci u Australiji, Maleziji i Kini.

- Centurion
- Test vozač
vidio sam da je u petak prednje krilo Alonsu bilo niže podu nego Massi, to sam i komentirao, par nas je još to bilo skužilo, ali zar nije koristio to krilo i na utrci?F1NAC je napisao/la:Prednje krilo koje je Alonso koristio samo u petak(Kina) malo je drukčije od onog koji su koristili u trci u Australiji, Maleziji i Kini.
[http://i56.tinypic.com/2yyqa9d.jpg]
(evo malo offtopic pošto je kimi bio u Ferrariju za vrijeme ovog videa: xD iako nije malu udraio boli njega briga, hladnokrvno, kao i uvijek, nastavlja svoj hod)
- F1NAC
- Moderator
Massa performs F150 shakedown at Fiorano
Massa performs F150 shakedown at Fiorano
Ferrari have run Felipe Massa at the wheel of the F150° Italia this morning at Fiorano. According to Italian website omnicorse Massa featured in a commercial with a test that allowed the team to run different setup options.
The car running at Fiorano certainly appeared to be running more rake, a setup option that many appear to be investigating after Red Bull’s RB7 appears to work marvelous with it.
In an attempt to reduce the gap to Red Bull and McLaren, Ferrari will introduce a new front wing design to gain additional front downforce. It is believed that this is the major culprit for the team, after finding its wind tunnel tests inaccurate. Running more rake will also help reduce the height of the front wing, hence also allowing it to create more downforce.
Along with the new package at Turkey will be an updated rear wing and revised rear suspension.

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
- Centurion
- Test vozač
ambiciozno, ali neću komentirati, jaka je to momčad, mogu oni napraviti velika čuda...The Greatest je napisao/la:Ferrari će u Turskoj pojurit' brže od Red Bulla.
- F1NAC
- Moderator
-
- Veteran