zadnja rečenica Alonsa najjača,ovo izgleda sve bolje i bolje...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Sjebo ih je zracni tunel koji im je dao totalno krive rezultateCenturion je napisao/la:ne razumijem jednu stvar, prošle su godine isto bili napravili flexy wing, i bili su brži, toliko brzi da su dostigli McM i RBR, ali zašto su onda to ove godine odbacili?
gringo73 je napisao/la:Već su počele priče o tome tko dolazi u Ferrari 2013. (Massa ima ugovor do isteka 2012.), i navodno je došlo do kontakta između Rosbergovog menadžera i Ferrarija.
Link
sta ti time oces rec da je massa brzi i bolji vozac od alonsaF2004_the_best_ever je napisao/la:Na osnovu do sada viđenog:
-kvalifikacije, Ferrari je iza Red Bull-a, McLarena i jednog a možda i oba Mercedesa a vjerovatno i iza jednog Renoa a postoji mogućnost da je i iza oba Renoa,
-race pace, Ferrari-Massa, može pratiti Red Bull i McLaren, brži od Mercedesa i Renoa.
Zaključak:"Na zapadu ništa novo".![]()
S obzirom da će Ferrari i u Q1 a i u Q2 morati koristiti soft gume, mislim da bi oni trebali u Q3 voziti na hard gumama jer neće puno lošije proći sa hard gumama u Q3 nego sa mekšim. Problemi koje Ferrari ima sa hard gumama bi se trebali manje vidjeti na početku utrke i Ferrari bi na taj način sačuvo 1 set soft guma sa utrku i mogli bi to da iskoriste pri kraju utrke jer je poznato bar do sada da Ferrari dobro funkcioniše u utrci na soft gumama.
pa gledaj, on je dobar vozač, a i nećeš gledati po povijesti kako je alonso vozio, kao što nećemo ni sada reći da michael bajno vozi (to se vidi po momčadskim kolegama), i da, zasada je massa brži od alonsa (po viđenom u ovoj sezoni)-ferrari-F1- je napisao/la:sta ti time oces rec da je massa brzi i bolji vozac od alonsaF2004_the_best_ever je napisao/la:Na osnovu do sada viđenog:
-kvalifikacije, Ferrari je iza Red Bull-a, McLarena i jednog a možda i oba Mercedesa a vjerovatno i iza jednog Renoa a postoji mogućnost da je i iza oba Renoa,
-race pace, Ferrari-Massa, može pratiti Red Bull i McLaren, brži od Mercedesa i Renoa.
S obzirom da će Ferrari i u Q1 a i u Q2 morati koristiti soft gume, mislim da bi oni trebali u Q3 voziti na hard gumama jer neće puno lošije proći sa hard gumama u Q3 nego sa mekšim. Problemi koje Ferrari ima sa hard gumama bi se trebali manje vidjeti na početku utrke i Ferrari bi na taj način sačuvo 1 set soft guma sa utrku i mogli bi to da iskoriste pri kraju utrke jer je poznato bar do sada da Ferrari dobro funkcioniše u utrci na soft gumama.
momak, nemoj da se moramo svadat...alonso je bolji vozac i gotovoCenturion je napisao/la:pa gledaj, on je dobar vozač, a i nećeš gledati po povijesti kako je alonso vozio, kao što nećemo ni sada reći da michael bajno vozi (to se vidi po momčadskim kolegama), i da, zasada je massa brži od alonsa (po viđenom u ovoj sezoni)-ferrari-F1- je napisao/la:sta ti time oces rec da je massa brzi i bolji vozac od alonsaF2004_the_best_ever je napisao/la:Na osnovu do sada viđenog:
Gledao sam Massina vremena,race pace, mislim da su ona relevantinija od Alonsovih vremena iz sljedećih razloga:-ferrari-F1- je napisao/la: sta ti time oces rec da je massa brzi i bolji vozac od alonsa
F2004_the_best_ever je napisao/la:Gledao sam Massina vremena,race pace, mislim da su ona relevantinija od Alonsovih vremena iz sljedećih razloga:-ferrari-F1- je napisao/la: sta ti time oces rec da je massa brzi i bolji vozac od alonsa
-Massa je prilikom simulacije utrke odvezao duplo više krugova od Alonsa,
-Alonso je imao problema sa bolidom i pitanje je da li je on mogao pritiskati do kraja kada je vozio race pace.
Massa odlično vozi u Turskoj, pobjedio je Schumachera, Kimija a i prošle godine je bio bolji od Alonsa i mislim da je Turska jedna od utrka gdje Massa može pobjediti Alonsa.
Pratio sam live timing a evo i vremena na Fia stranici KlikAlonso-champ je napisao/la:
izvini,gdje si gledao vremena??mozeli post??
Ako startaju na hard komponenti to im je sigurno 9 i 10 mjesto, što je stvarno i značajno ako gledas da su sada u stanju biti 5. a da ne govorim da bi jedan lotus na softu bio brzi od njih u prvih par krugovaF2004_the_best_ever je napisao/la:Na osnovu do sada viđenog:
Alonso-champ je napisao/la:http://totalf1.com/full_story/view/3757 ... ible_wing/
nasao sam,kazu da nece koristiti flexi krila u Turskoj