Felipe Massa

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
nikolaf1
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Felipe Massa

Post Postao/la nikolaf1 »

dmarijon je napisao/la:Da, da i da. Slažem se. To razlikuje vozače od vozača. Po čistoj brzini su većina njih tu negdje. Jedino ovo "vanzemaljac" mi nikako ne leži. Zvuči mi skroz amaterski i podsjeća me na Jergovića :D
sry
Ma to "vanzemaljci" sam namjerno napisao, ako mi vjerujes, cisto da vidim da li ce neko odreagovati i spomenuti onog amatera. :D :D
FORZA FERRARI !!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

dmarijon je napisao/la:Koliko vidim, sad je već velika vjerojatnost (tj. najvjerojatnije) da Kimi ide u Red Bull, a Hulk dolazi u Sauber. To je bilo i logično. Ali što onda s Ferrarijem? S Massom još njednu godinu? ...
Lako moguce. Sam SD je izjavio da je moguca i daljna suradnja.

Ima podrsku ekipe.
Felipe Massa has Ferrari's full support in spite of the Brazilian's recent run of disappointing results, according to team boss Stefano Domenicali.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

From 2014 i will no longer be driving for Ferrari. I would like to thank the team for all the victories and incredible moments experienced together. Thank you also to my wife and all of my family, to my fans and all my Sponsors. From each one of you I have always received a great support! Right now I want to push as hard as possible with Ferrari for the remaining 7 races. For next year, I want to find a team that can give me a competitive car to win many more races and challenge for the Championship which remains my greatest objective! Thank you all. Felipe
:-(
Alonsista hasta la muerte..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

:D
rFactor F1 HR server Info
slika
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

Ova zadnja recenica mu nije trebala. Lagano moze ostat bez ovih 7 trka.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

O nek sam dočekao i taj dan kad Felipe Massa konačno odlazi iz Ferrarija.
Za sledeću godinu želim da nađem tim koji će mi pružiti konkurentan bolid u kojem ću se boriti za nove pobjede i titulu
Od 2008. nijedna pobjeda i nijedan pp i on traži konkurentan tim. #-o

Odlazi baksuze.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ovo je stvarno... massa je na kraju zaključio kao da čita uspavanku svom sinčiću prije spavanja... :D
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Njegova ostavština u Ferrariju:

FERRARI STARTS
1 Michael Schumacher, 179
2 Felipe Massa, 132
3 Rubens Barrichello, 102
4 Gerhard Berger, 96
5 Michele Alboreto, 80
6 Jean Alesi, 79

FERRARI WINS
1 Michael Schumacher, 72
2 Niki Lauda, 15
3 Alberto Ascari, 13
4 Felipe Massa, 11
5 Fernando Alonso, 11
6 Rubens Barrichello/Kimi Raikkonen, 9

FERRARI POLES
1 Michael Schumacher, 58
2 Niki Lauda, 23
3 Felipe Massa, 15
4 Alberto Ascari, 13
5 Jacky Ickx, 11
6 Rubens Barrichello, 11
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Da je osvojio naslov 2008., mislim da bi prije napustio momčad...nemam argumente posebne :), samo razmišljanje.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Šteta za Massu, ali jbg, 3 vozača u 2 bolida (još) nije moguće smjestiti.

Hvala za sve vesele trenutke, sve lošije trenutke, onu ludu završnicu 2008. Jedan od Ferrarijevih najuspješnijih vozača (što kaže statistika koju je gringo stavio). Pozdrav i sretno dalje
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da. i htjedoh dodati, koliko god ova Massina nadanja smiješno zvučala, razumljiva su. On se trenutno prodaje.
Samo neka se trkaju.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Hvala ti Massa, ali to je to... Nakon ozljede nikad nije bio onaj pravi Massa, nedostajalo mu je agresivnosti. Ali, Ferrari traži vozača koji mora donositi žetvu bodova u svakoj utrci i eto - tako je kako je. Prava šteta je da takav vozač nema niti jedan naslov. Budimo iskreni, zaslužio ga je.

Sretno u daljnjoj karijeri i stvarno od srca želim da nađe tim koji će imati dobar bolid. A sad, nadam se da će Kimi biti tvoja zamjena.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bilo je samo pitanje kad ce ga maknut. Šteta da je u Mađarskoj vrisnuo motor, danas bi to bila druga priča. Hvala na svemu i nadam se ostanku na gridu u nekoj od midfield momcadi
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Morao je ovaj dan doći kad tad. (relano gledano i koju godinu ranije).

Sretno u nastavku karijere!

Ja mislim da neće naći mjesto u Formuli 1, pogotovo u konkurentnim momčadima, možda Lotus, ali bih radije da oni dovezu neku mladu nadu (čitaj: Hulka), a da će Ferrari Bianchija progurati u Sauber.

Čini mi se da će ostati u Ferrariju kao testni/rezervni vozač (ili će možda voziti neki utegnuti 458) pa onda s Pedrom otići u Le Mans.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

speedy56 je napisao/la:Morao je ovaj dan doći kad tad. (relano gledano i koju godinu ranije).

Sretno u nastavku karijere!

Ja mislim da neće naći mjesto u Formuli 1, pogotovo u konkurentnim momčadima, možda Lotus, ali bih radije da oni dovezu neku mladu nadu (čitaj: Hulka), a da će Ferrari Bianchija progurati u Sauber.

Čini mi se da će ostati u Ferrariju kao testni/rezervni vozač (ili će možda voziti neki utegnuti 458) pa onda s Pedrom otići u Le Mans.
Red Bull? :biggrin:
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

hh, taman da uzme taj naslov kojeg zeli (lol :)

nego..
Jedan od Ferrarijevih najuspješnijih vozača (što kaže statistika
ma joj cuky :)
dobro ti citas tu statistiku..

fali najbitnija stavka = bodovi.. tad bi i po statistici bio jedan od neuspjesnijih..

al ajd.. ima dosta razloga i opravdanja pa ga necu blatit..

a gdje ce nastavit u f1 i dal ce stvarno je pitanje.. nema bas puno mjesta po gridu.. sauber za zavrsit karijeru bi bio nekako taman..
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Mislim da bi onda Fernando trebao platiti naknadu za duševne boli :D

Ferrarijev Twitter:
slika
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Moralo se i to dogodit, zapravo trebalo je vec prosle ili cak pretrosle godine al ajd..
Nadam se da će uspjet nać mjesto za sljedecu sezonu, ali tesko. Nekako ne vidim koja ekipa bi ga mogla uzet, možda Sauber, njima bi dobro došao iskusni vozač uz ruskog klinca. Možda lotus ali ne vjerujem, mislim da ce njihova postava bit hulk-grosjean. Caterham možda (iako ne vjerujem da bi tamo htio ic)...
Schumy.d je napisao/la:Prava šteta je da takav vozač nema niti jedan naslov. Budimo iskreni, zaslužio ga je.
Budimo iskreni, nije ga zaslužio. ;) I kako misliš šteta da takav vozač nema naslov. Kakav to takav? Za vozača od kojeg ima sigurno barem 7,8 boljih na gridu meni nije neka šteta da nema naslov. Realno u karijeri je imao 2 vrlo dobre sezone, a sve ostalo prosjek ili čak ispod toga (zadnjih par sezona).. Dobar vozač, ali ništa više od toga...

Malo gledam sad ove slike što je stavio kolega iznad, pa me podsjetilo da je u svojoj prvoj sezoni u ferrariju imao ovaj zeleni kombinezon. Jel netko zna zašto? :)
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

K1M1 je napisao/la:Moralo se i to dogodit, zapravo trebalo je vec prosle ili cak pretrosle godine al ajd..
Nadam se da će uspjet nać mjesto za sljedecu sezonu, ali tesko. Nekako ne vidim koja ekipa bi ga mogla uzet, možda Sauber, njima bi dobro došao iskusni vozač uz ruskog klinca. Možda lotus ali ne vjerujem, mislim da ce njihova postava bit hulk-grosjean. Caterham možda (iako ne vjerujem da bi tamo htio ic)...
Schumy.d je napisao/la:Prava šteta je da takav vozač nema niti jedan naslov. Budimo iskreni, zaslužio ga je.
Budimo iskreni, nije ga zaslužio. ;) I kako misliš šteta da takav vozač nema naslov. Kakav to takav? Za vozača od kojeg ima sigurno barem 7,8 boljih na gridu meni nije neka šteta da nema naslov. Realno u karijeri je imao 2 vrlo dobre sezone, a sve ostalo prosjek ili čak ispod toga (zadnjih par sezona).. Dobar vozač, ali ništa više od toga...

Malo gledam sad ove slike što je stavio kolega iznad, pa me podsjetilo da je u svojoj prvoj sezoni u ferrariju imao ovaj zeleni kombinezon. Jel netko zna zašto? :)
Nije on vozio cijelu sezonu u ovom kombinezonu. Zeleni kombinezon je simbol Brazila, odn. brazilske zastave, a slika je sa VN Brazila koju je on vozio u tom kombinezonu kao specijalnu ediciju opreme u cast njegove domovine. ;)
FORZA FERRARI !!!
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:fali najbitnija stavka = bodovi.. tad bi i po statistici bio jedan od neuspjesnijih..

Istina, ali on je većinu svojih bodova u Ferrariju (kao i Schumacher npr.) osvojio po starom sustavu bodovanja, dok je Fernando u Ferrariju sve osvojio po novome...kao što uspoređuju da je Vettel skoro dostigao Schumachera po bodovima, ista stvar...to je najmanje bitna statistika po meni jer se način bodovanja mijenjao puno puta kroz povijest
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

K1M1 je napisao/la:
Po čemu je to 2008. Lewis zaslužio naslov više od Masse?
Massa je ako se ne varam čak imao i pobjedu više od Lewisa i onda još onaj peh sa zadnjom utrkom. Ako tad nije zaslužio naslov, onda ne znam tko je. :roll:
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

nikolaf1 je napisao/la: Nije on vozio cijelu sezonu u ovom kombinezonu. Zeleni kombinezon je simbol Brazila, odn. brazilske zastave, a slika je sa VN Brazila koju je on vozio u tom kombinezonu kao specijalnu ediciju opreme u cast njegove domovine. ;)
aha, znači samo u brazilu je imao taj zeleni, meni je nekako u sjecanju bilo kao da je na još nekim utrkama imao...

..inače, što se tiče nastavka karijere, ukoliko ne dobije dobru ponudu u f1, mogao bi čak ostat u ferrariju i pravit društvo kobayashiju u WEC-u
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

to je najmanje bitna statistika po meni jer se način bodovanja mijenjao puno puta kroz povijest

ne usporedjuje se direktno, nego se uzme u obzir razlika u bodovanju, odnosno drugim rjecima zavrsne pozicije na kraju utrke.. i stavis u racunicu sa brojem odvozenih utrka i dobijes prilicno porazavajucu statistiku (pretpostavljam da je tako)..

naravno da je to sve islo nizbrdo nakon 2009, al nije to kratko razdoblje..

ono sto mi zasmetalo u oku je da si napisao da je massa jedan od najuspjesnijih ferrarijevih vozaca sto jednostavno zvuci tako daleko od istine i na prvu sam mislio da sam krivo procitao :)

jos ce neki novi klinci procitat to i mislit da je tako :=
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

Schumy.d je napisao/la: Po čemu je to 2008. Lewis zaslužio naslov više od Masse?
po svemu, mclaren je te godine bio sigurno nešto lošiji bolid od ferrarija, pogledaj samo gdje je kovalainen završio u prvenstvu...
Schumy.d je napisao/la:Massa je ako se ne varam čak imao i pobjedu više od Lewisa
je, imao je pobjedu više samo zbog najgluplje odluke sudaca ikad na spa, gdje su lewisu oduzeli čistu pobjedu i dodjelili je baš ni krivom ni dužnom massi...
Schumy.d je napisao/la:i onda još onaj peh sa zadnjom utrkom. Ako tad nije zaslužio naslov, onda ne znam tko je. :roll:
peh? tu je jasno bilo da glock ne može sa slick gumama završit ispred lewisa, u mclarenu su to znali... dobro i dalje se može reć da je peh al onda tako skoro za svaku sezonu koja je bila gusta po bodovima možeš reć da je peh što je neki vozač osvojio naslov a drugi nije... 2007. je onda lewis imao peh, 2010. u abu dhabiju je alonso imao peh, prošle godine u brazilu opet alonso peh... itd....
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Kada su MSC i Massa vozili bili su slozni kao i Kimi i Massa ali ALO i MAS nikako neide , neznam zasto ? :)
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Odgovori