Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la McLarenMercedes »

Može biti i da je dosta do vozača, setite se Buttonovog blamiranja tokom sredine 2012. godine, da nije bilo Hamiltona, čovek je tada mogao da pomisli da je taj auto sposoban samo za 15. mesto, nakon toga čovek više ne može biti siguran da li je do vozača ili automobila.
Toon
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

McLarenMercedes je napisao/la:Može biti i da je dosta do vozača, setite se Buttonovog blamiranja tokom sredine 2012. godine, da nije bilo Hamiltona, čovek je tada mogao da pomisli da je taj auto sposoban samo za 15. mesto, nakon toga čovek više ne može biti siguran da li je do vozača ili automobila.
...može biti da je i to prvenstveno do Buttona ali ako je loš bolid svi znam da je i on loš (vrijedi i suprotno)...KM je dosta nezahvalno za sada procjenjivati i davati neki suvisao sud o njegovim dobrim ili lošim stranama...uglavnom već nakon Španjolske ćemo "znati" gdje smo - propala sezona do kraja i bacaj resurse na izradu bolida za slijedeću sezonu ili neki bitniji pomak...jedina nada je povratak Denisa koji bi mogao bičem natjerati ljudstvo da kvalitetnije odrađuju svoj posao i vrate momčad gdje joj je mjesto...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

Toon je napisao/la:propala sezona do kraja i bacaj resurse na izradu bolida za slijedeću sezonu ili neki bitniji pomak...
...i tako iz godine u godinu... #-o
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Pa vi ste još ok.
2009. je fulana kao i kod Ferkana, 2010. ste imali ok bolid, ali kasnije malo izgubili korak (iako je Hamilton i u zadnjoj utrci imao matematičku šansu za naslov), 2011. jedini koji mogu parirrat RB-u, u kasnijem dijelu sezone barem na njihovoj razini (ako ne i bolje), 2012. najbrži dobar dio sezone, ali vas je pouzdanost uništili, 2013. piši propalo.
Dakle osim 2009. i 2013. to su sve bili dobri bolidi uz kojeg jako dobrog.
Treba vidjeti kako će se razvijati ova sezona, ali ne znam kaj drugo očekivati u bilo kojem slučaju nego da će McLaren žrtvovati ovu sezonu za sljedeću (pogotovo kraj ovakvog Mercedesa)
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ove godine stignu unaprijediti bolid, pogotovo jer sve mogu prenijeti u sljedeću sezonu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Pitanje kolko će toga moći prenijeti u sljedeču sezonu, najobičniji primjer je ovaj Mercedesov kompresor, ako će Honda imati klasičan turbo onda im baš i neće biti tako lako staviti taj motor umjesto ovoga
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ko da ne znaju već sad kakav bude.
speedy56
Legenda
Legenda

Niti ne kažem da ne znaju :) , nego kažem da im dosta ovisi do toga motora jer kolko god proizvođači pokušaju napraviti slilčnije motore da bi ih momčadi lakše mijenjale postoje razlike, a za 2015. sam siguran da će Mclaren imati potpuno novi bolid i da već sad imaju neki gotov koncept jer u pravilu pripreme (od 0, od skice) za sljedeću sezonu počinju sad negdje u 3-4 mjesecu.
slika
tofa

Post Postao/la tofa »

F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Nove boje na mclarenu moguce.
Karun Chandhok ✔ @karunchandhok
Follow
Hearing about the return of a special F1 livery that will send the fever-o-meter off the chart !!
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Following a detailed review of the organisation by racing director Eric Boullier and F1 CEO Jonathan Neale, the team is now making changes that it believes will help matters.

Part of the effort involves the signing of key new aerodynamicists. AUTOSPORT can reveal they include Tony Salter from Sauber and Guillaume Cattelani from Lotus.

These will help the team in the period before aero chief Peter Prodromou comes on board next year, and while the legal uncertainty remains over Dan Fallows.

But changes are also being made to the way the team operates - with McLaren set to implement better chains of commands and clearer lines of communication.

There will also be specific performance goals set out for the different departments, as well as clearer responsibilities for technical director Tim Goss and engineering director Matt Morris to help them play to their strengths.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/113727" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

McLaren set to try Lotus-style double nose in Spain

McLaren could fit a Lotus-style double-pronged nose concept to their 2014 cars during this weekend’s Spanish Grand Prix.

After a notable dip in form for the Woking based team, AFP news agency reports that bosses Eric Boullier and Jonathan Neale have recently overseen a raft of new signings.

Dan Fallows’ aborted move from world champions Red Bull is now the subject of a legal dispute, but Peter Prodromou is definitely joining in 2015.

And AFP claims that other prominent Formula 1 aerodynamicists – Sauber’s Tony Salter and Lotus’ Guillaume Cattelani – have also been signed by McLaren.

“McLaren is composed of brilliant individuals, they have been winning many races and have been fighting for championships,” said Boullier.

“I think it is just to make sure that the same people are working together in one way with strong leadership, strong guidance and at least it will help them to recover their past success,” he added.

Now, international publications Omnicorse and Speed Week report that McLaren’s 2014 car could be set for a dramatic aerodynamic overhaul this weekend in Barcelona.

Earlier, Williams’ Pat Symonds said he suspected other teams would be looking into designing their own versions of the innovative asymmetrical nose used at the front of the 2014 Lotus.

“Lotus have been haemorrhaging employees from all departments over the last few months, so I think all of the teams had an idea of where they were going,” he said.

Omnicorse claim that the solution has been in the wind tunnel at Woking for some time.

“We have also looked at several interpretations [of the double nose],” admitted Symonds, “but some of them simply did not fit with our car.”

IZVOR - GrandPrix247
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

1. Opet nam je glavni sponzor SAP
2. Kad gilette pocinje sponzorirat?
3. Button je na fp1 nesta opet pricao na radio (nisam razumio sta) ali povratno iz boksa sam cuo da je to dobra vijest i da je bolje nego su ocekivali!!! Tako da izgleda nadogradnje rade...
McLaren u <3
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

Lagano resurse usmjerit na mp4/30 ... Ili na mp4/31 valjd ce taj uspjet slozit hebote...
McLaren u <3
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Katastrofa. Još sam više razočaran jer je ovaj mulac Boullier pričao da imaju neki dobar update i da su pronašli vremena...i sad opet 2sec zaostatka. Još su gori nego prošle godine.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa vjerojatno i jesu pronašli...ali Merc nije sjedio na rukama nego su i oni radili...Merc je donijeo novo prednje krilo, podosta su radili na aerodinamici stražnjeg dijela

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika
McLaren have fitted a brand new rear diffuser to its two MP4-29's, featuring more rounded profiles on each outer extremity, following an aerodynamic trend that was started by Red Bull Racing during the winter tests. Along the rounded edges is an additional winglet that previously used to be only as wide as the horizontal upper edge of the diffuser. The change will particularly help air extraction at each side of the diffuser, allowing for more expansion into the wake of the rear tyres.

Along with the modifications are different winglets in the rear wheel brake duct area, an update working in combination with the new diffuser.

While it may improve the car itself, the updates surely didn't bring much additional performance compared to others with Button qualifying 8th in Spain following continued complaints of a lack of downforce and grip.

IZVOR - F1Technical

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Sad je službeno...postali smo prosječna momčad. :/ :(
McLewis
Veteran
Veteran

Post Postao/la McLewis »

3. utrke za redom bez bodova.... to nismo ni prosle godine uspjeli...
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

koja sramota je taj Button, ima 3 boda sve više od njega i baca takve izjave.
Jenson Button says McLaren are being hurt by the inexperience of Kevin Magnussen with the team, one of the most successful in the sport's history, still without a point since March.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma ne, on je gospodin . A pljuvali ste me kada sam govorio da je ljiga.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

A mozda je lik u pravu, jer mozda Kevin apsolutnim neskustvom u f1 ne moze nikako pridonijeti ekipi tj razvoju bolida.

Ocito lik zna nesto kad je to rekao.
I like to race, not to do laps alone.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma daj zone.. Pa ko je glavna violina u ekipi i po kome se radio bolid? Od kada nema Hamiltona da usmjerava ekipu, već ovaj klaun oni konstantno nazaduju. Lako je bilo biti gospodin u rukavicama kada su sva svijetla reflektora bila usmjerena na Lewisa. Neka sada pokaže muda i znanje. Da ga nije izgurao na startu utrke ( gdje je on katastrofalno startao ) vjerojatno bi mali bio ispred njega. I slažem se da bi Alonso kao buldožer bio idealan vozač broj 1 u timu. A i mislim da bi mclaren kao tim ( vojnička disciplina ) odgovaro njemu više nego sadašnji ferrari.

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

F1NAC je napisao/la:koja sramota je taj Button, ima 3 boda sve više od njega i baca takve izjave.
Jenson Button says McLaren are being hurt by the inexperience of Kevin Magnussen with the team, one of the most successful in the sport's history, still without a point since March.
...ovakva izjava u ovom trenutku mu sigurno nije trebala...očigledno nema od koga "kopirati" postavke bolida pa riga vatru naokolo...ja bih čak rekao da je možda i bolid bolji nego izgleda ali ga ova spodoba ne može "uštimati" pa je najbolje svu krivnju prebaciti na konkurenta...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

Toon je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:koja sramota je taj Button, ima 3 boda sve više od njega i baca takve izjave.
...ovakva izjava u ovom trenutku mu sigurno nije trebala...očigledno nema od koga "kopirati" postavke bolida pa riga vatru naokolo...ja bih čak rekao da je možda i bolid bolji nego izgleda ali ga ova spodoba ne može "uštimati" pa je najbolje svu krivnju prebaciti na konkurenta...
Ovo je i meni više puta palo na pamet. Kad pogledaš baš Španjolsku 2012., kvalifikacije - Lewis 1., Button 11.; nakon toga Lewis diskvalificiran, starta zadnji i završi 8., Button 9. ... I nije to jedini primjer, jer kad god je auto bio dobar, al ne savršen, Jesnon je poprilično zaostajao. Šteta samo za Magnussena kaj nema od koga učiti jer možda (sigurno) ima potencijala, ali ima kao iskusnog timskog kolegu, koji ne zna setup napravit. Al kaj je tu je, u ovom autu bi se isplatilo vidjet Lewisa ili Alonsa, ali...
Odgovori