Što u Monzi?McLewis je napisao/la: a neznam, cekaj utrkua znas i sam koja ekipa svake godine bude dobra u monzi....

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Što u Monzi?McLewis je napisao/la: a neznam, cekaj utrkua znas i sam koja ekipa svake godine bude dobra u monzi....
pravila jesu za sve ista, za sve ostale osim zna se koga..(nezadovoljnih ima i kada su za svih pravila ista, kao sada naprimjer )
čini se da i renault odlazi ako ne budi 4 cilindra 1.6 od 2013.The company intends to leave the Renault Formula 1 in the case in 2013 World Cup will not go on four-cylinder turbo volume of 1.6 liters. The new technical rules of Formula 1 was approved at a meeting of the World motorsport council of the International Automobile Federation (FIA). According to its decision, the changes in the rules come into force in 2013, but prior to June 30 this year, FIA has the right to postpone innovation.
mislio sam nakon Toyote i BMW-aArmanini je napisao/la:kazes i reno?
a ne kontam zašto to sad rade,F1NAC je napisao/la:The company has threatened to leave the Renault Formula 1
čini se da i renault odlazi ako ne budi 4 cilindra 1.6 od 2013.The company intends to leave the Renault Formula 1 in the case in 2013 World Cup will not go on four-cylinder turbo volume of 1.6 liters. The new technical rules of Formula 1 was approved at a meeting of the World motorsport council of the International Automobile Federation (FIA). According to its decision, the changes in the rules come into force in 2013, but prior to June 30 this year, FIA has the right to postpone innovation.
na osnovu cega zakljucujes:Centurion je napisao/la: to znači da će vjerojatno morati ponovno ubaciti dodatno punjenje goriva za vrijeme utrke,
početak će inače biti JAKO SPOR!!!! iako će formula još biti jako brza,
motori neće imati dovoljno snage da brzo pokrenu auto pun goriva... iako to nemogu napraviti baš ni ovi sadašnji motori, ali rade svoj posao...
ako nisi znao 2013 motori će biti slabiji od današnjih...kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:na osnovu cega zakljucujes:Centurion je napisao/la: to znači da će vjerojatno morati ponovno ubaciti dodatno punjenje goriva za vrijeme utrke,
početak će inače biti JAKO SPOR!!!! iako će formula još biti jako brza,
motori neće imati dovoljno snage da brzo pokrenu auto pun goriva... iako to nemogu napraviti baš ni ovi sadašnji motori, ali rade svoj posao...
1.da će vjerojatno morati ponovno ubaciti dodatno punjenje goriva za vrijeme utrke?
2.početak će inače biti JAKO SPOR?
3.motori neće imati dovoljno snage da brzo pokrenu auto pun goriva... iako to nemogu napraviti baš ni ovi sadašnji motori?
ali opet je apsurdno (to sam negdje već spominjao) ako već pokušavaju smanjiti troškove i biti kao "zeleni"Ćale od Lewisa je napisao/la:startat će jednako, s turbom ako mu nađeš prave okretaje i pravi moment startaš jednako (možda čak i bolje) a osim toga imaju KERS. Okretaji moraju bit smanjeni zbog turbine al to neće smanjit performanse. Zvuk će bit nešto drugačiji uz 'šištanje' i to je sve.
Ovo se prvenstveno uvodi zbog smanjenja potrošnje goriva, za koliko ono % ? Dakle s manjim motorom ostavlja se mjesta većem rezervaru a pošto će i potrošnja bit drastično smanjena i rezervari će bit duplo manji tako da nema tankanja u boksevima.
slabiji motori u 2013?Centurion je napisao/la: ako nisi znao 2013 motori će biti slabiji od današnjih...
1. pa gledaj, ako hoće zadržati brzinu, moraju se riješiti dodatne mase bolida, a kako će to učiniti? sigurno neće staviti vozače na dijetu ili će maknuti dio šasije (što će smanjiti sigurnost F1),
po tome ćemo zaključiti da jedino što ostaje jest gorivo... ionako sada se bolidi kreću kao kamioni na startu utrke (usporedimo sa godinama kada se moglo ponovno puniti), to što će motor biti manji, pa će i manja biti masa motora možeš zaboraviti, motor će biti vrlo slične težine kao i današnji, samo što će biti slabiji,
2. iz ovog 1. što sam rekao
3. naravno da će moći pokrenuti auto no ne kao ovi današnji motori... (početak = start)
a i uglavnom, smanjit će broj okretaja, sada je koliko ja znam 18 000 okretaja po minuti (ako se ne varam), a 2013 će biti 12 000
po tome što će se smanjiti konjske snage i po tome što će imati manje cilindara i po tome što će se smanjiti sa 2.4 litreni na 1.6 litreni motor??kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:slabiji motori u 2013?Centurion je napisao/la: ako nisi znao 2013 motori će biti slabiji od današnjih...
1. pa gledaj, ako hoće zadržati brzinu, moraju se riješiti dodatne mase bolida, a kako će to učiniti? sigurno neće staviti vozače na dijetu ili će maknuti dio šasije (što će smanjiti sigurnost F1),
po tome ćemo zaključiti da jedino što ostaje jest gorivo... ionako sada se bolidi kreću kao kamioni na startu utrke (usporedimo sa godinama kada se moglo ponovno puniti), to što će motor biti manji, pa će i manja biti masa motora možeš zaboraviti, motor će biti vrlo slične težine kao i današnji, samo što će biti slabiji,
3. naravno da će moći pokrenuti auto no ne kao ovi današnji motori... (početak = start)
a i uglavnom, smanjit će broj okretaja, sada je koliko ja znam 18 000 okretaja po minuti (ako se ne varam), a 2013 će biti 12 000
kako sad ovo zakljucujes?
sto se tice tezine mogu se oni resavati cega god ali min propisana tezina i dalje postoji tako da ......
ko sto rece kolega iznad, sa ovim najavljenim 'slabijim' (~650ks) motorima nece f1 nista izgubiti cak sta vise,po meni, mogu samo dobiti na zanimljivosti jer sa manjim brzinama ce biti i vise reskiranja i ulazanja u duele a to je ono sto,nadam se, svi volimo da gledamoCenturion je napisao/la:po tome što će se smanjiti konjske snage i po tome što će imati manje cilindara i po tome što će se smanjiti sa 2.4 litreni na 1.6 litreni motor??kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:slabiji motori u 2013?Centurion je napisao/la: ako nisi znao 2013 motori će biti slabiji od današnjih...
sto se tice tezine mogu se oni resavati cega god ali min propisana tezina i dalje postoji tako da ......
nažalost nemogu se složiti, kao što vidimo ovih godina, više motori gotovo niti ne utječu na brzinu,kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ko sto rece kolega iznad, sa ovim najavljenim 'slabijim' (~650ks) motorima nece f1 nista izgubiti cak sta vise,po meni, mogu samo dobiti na zanimljivosti jer sa manjim brzinama ce biti i vise reskiranja i ulazanja u duele a to je ono sto,nadam se, svi volimo da gledamoCenturion je napisao/la:po tome što će se smanjiti konjske snage i po tome što će imati manje cilindara i po tome što će se smanjiti sa 2.4 litreni na 1.6 litreni motor??kimi&pablo.u.bmw je napisao/la: slabiji motori u 2013?
pa da vidimo i te kišne gume jedanputAlonso-champ je napisao/la:http://www.theweathernetwork.com/weather/CAQC0363
izgleda u nedjelju pada kisa na utrci
kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
ko sto rece kolega iznad, sa ovim najavljenim 'slabijim' (~650ks) motorima nece f1 nista izgubiti cak sta vise,po meni, mogu samo dobiti na zanimljivosti jer sa manjim brzinama ce biti i vise reskiranja i ulazanja u duele a to je ono sto,nadam se, svi volimo da gledamo
i jos napomena - u 2013 ce kers imati 150ks umesto 80ks i trajati 30sec umesto sadasnih 6, takodje se radi na povecanju ground efekta i na celicnim diskovima sto ce povecati zone kocenja a samim tim i mogucnosti za obilaznje
Sudeci po ovome imaju puno prednosti u odnosu na celicne... Nije samo stvar u kocenju..dmarijon je napisao/la:mislim da ne bi bile manje sigurne, već sigurnije. jedino što bi vozači morali ranije kočiti, a to je uvijek dobro za akciju. za primjer - u nedjelju na moto gp je tip spomenuo da na kraju startno ciljne ravnine lorenzo koči 27 metara kasnije od cruchlowa. hoću reći, tu bi bile veće nego sada.
ove karbonske, kakve već, je zahtjevno dovesti na radnu temperaturu, i imaju masu caka.
dmarijon je napisao/la:mislim da ne bi bile manje sigurne, već sigurnije. jedino što bi vozači morali ranije kočiti, a to je uvijek dobro za akciju. za primjer - u nedjelju na moto gp je tip spomenuo da na kraju startno ciljne ravnine lorenzo koči 27 metara kasnije od cruchlowa. hoću reći, tu bi bile veće nego sada.
ove karbonske, kakve već, je zahtjevno dovesti na radnu temperaturu, i imaju masu caka.