Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:šteta zbog taktike boksa, uzeli su mu sigurnu pobjedu kao kec iz matematike :D

Ako ništa bar je pokazao kako se vozi po kiši takozvanim 'rain-masterima' kojih trenutno na gridu ima puno
Brzi je Alonso bio od njega po kisi, cim je prestigao Rosberga letio je stazom, ako si pratio live timing ;)
možda sam se po 'kiši' malo krivo izrazio, ali sam mislio na početak trke gdje je staza bila mokra. Gdje ne vrijede puno razlike u bolidu i aerodinamika već 'stara-škola' vožnje.
Kasnije kad su eksperimentirali na njemu s gumama je bio spor. O intermedi-ima neću ni pričat, ona kišica nije uspjela ni dovoljno smočit suhu putanju a oni su išli na te gume, čista kocka.
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la:šteta zbog taktike boksa, uzeli su mu sigurnu pobjedu kao kec iz matematike :D

Ako ništa bar je pokazao kako se vozi po kiši takozvanim 'rain-masterima' kojih trenutno na gridu ima puno
Brzi je Alonso bio od njega po kisi, cim je prestigao Rosberga letio je stazom, ako si pratio live timing ;)
Ja sam pratil, Hamilton je bil u prvom stintu dok su bili na inter bil brzio od svih. U prvih par krugova po sekundu i pol. Ali i Alonso je bil brz.
Darkness rises when silence dies
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ćale od Lewisa je napisao/la: možda sam se po 'kiši' malo krivo izrazio, ali sam mislio na početak trke gdje je staza bila mokra. Gdje ne vrijede puno razlike u bolidu i aerodinamika već 'stara-škola' vožnje.
To ti i nije baš mjerilo,i tu je do bolida a ne do stare škole
Očigledno da Alonso odnosno Ferrari ima problema sa zagrijavanjem guma i u normalnim uvjetima,a u ovakvim pogotovo i to se danas vidjelo prvih par krugova koliko je Alonso imao problema a kasnije je druga pjesma bila..tako da se ne mogu složiti s tobom o tome ko je rain master
...put u raj nije posut ružama...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la: To ti i nije baš mjerilo,i tu je do bolida a ne do stare škole
Očigledno da Alonso odnosno Ferrari ima problema sa zagrijavanjem guma i u normalnim uvjetima,a u ovakvim pogotovo i to se danas vidjelo prvih par krugova koliko je Alonso imao problema a kasnije je druga pjesma bila..tako da se ne mogu složiti s tobom o tome ko je rain master
nitko od njih nije imao setup za mokro, do bolida je toliko ako ima setup za mokro i ako zbog diferencijala ima više mehaničkog gripa. Ja sam mislio doslovno na preticavanja i tko je imao više muda stiskat po mokrom. Po mnogima tu bi trebao Schumaher bit na vrhu za kontroliranje momenta na izlazu i kočenja, al danas se ukakio. Hamilton je pretekao Buttona i Vettla. Kasnije kad je opet počela padat kišica i kad su svi usporili zbog klizanja, još jednom je pretekao Buttona. Zato kažem da nije do bolida jer su u istom bolidu već do nekog osjećaja za grip ('stara-škola' vožnje).
Volio bi da bude jedna trka s Full-wet gumama da dođemo na moje.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Danas je Hamilton odlično vozio i šteta je da je izabrao na kraju intermedije (možda su pitali Buttona koje gume da uzme :biggrin: ), a za onu kaznu mislim da je malo bilo opasno, ali i nepotrebna kazna, Di Resta je išao dosta sporo da se može maknit, a i vjerujem da je teško u toj situaciji čekat 10 sekundi da svi prođu oko tebe.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la SRV »

Opet steta, jer je ovo vec treca utrka na kojoj je McLaren trebao imati 1-2. Prije nje su bile Monaco i Kanada.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ma nije on izgubio utrku time što je stavio na intermedije, nego prije kad su mu umjesto žutih stavili crvene. Pa meni nije jasno, čovjek ima 10 sec prednosti pred drugim, ne treba ništa riskirati nego komotno odvozit do kraja, a oni njemu stavljaju super soft koje traju 12-ak krugova. :? Sa žutima je mogao ići do kraja, kao vettel. Dakle nije mi jasno zašto su oni išli išta riskirat i ić na još 2 ulaska u boks, kad imaju 10 sec prednosti i trebaju utrku samo privest kraju. Pa to i običan laik vidi na tv-u. Jel to neka djeca rade na taktici u mclarenu ili što, stvarno ne kužim... :? :?
Inače opet izvrsna utrka za njega, u ovakvim uvjetima je klasa za sebe. Samo, osim brzine i umijeća, u f1 je bitna i pamet onih u boksovima, to je vettel danas imao, a hamilton nije...
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

K1M1 je napisao/la:Ma nije on izgubio utrku time što je stavio na intermedije, nego prije kad su mu umjesto žutih stavili crvene. Pa meni nije jasno, čovjek ima 10 sec prednosti pred drugim, ne treba ništa riskirati nego komotno odvozit do kraja, a oni njemu stavljaju super soft koje traju 12-ak krugova. :? Sa žutima je mogao ići do kraja, kao vettel. Dakle nije mi jasno zašto su oni išli išta riskirat i ić na još 2 ulaska u boks, kad imaju 10 sec prednosti i trebaju utrku samo privest kraju. Pa to i običan laik vidi na tv-u. Jel to neka djeca rade na taktici u mclarenu ili što, stvarno ne kužim... :? :?
Inače opet izvrsna utrka za njega, u ovakvim uvjetima je klasa za sebe. Samo, osim brzine i umijeća, u f1 je bitna i pamet onih u boksovima, to je vettel danas imao, a hamilton nije...
čuj nije to bilo bez veze
vidjeli su da dolazi kiša i računali na crvene gume da dobije brzinu i da završi utrku na intermedijima (čak i onaj radio kad su mu rekli da čuva gume išao je za time da izdrži taman do kiše i intermedija i ako je na njima vodeći, ima utrku u džepu)
fail je u tome što je kiša prestala odnosno nije dovoljno dugo i dovoljno jako pala.
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

darky je napisao/la: čuj nije to bilo bez veze
vidjeli su da dolazi kiša i računali na crvene gume da dobije brzinu i da završi utrku na intermedijima (čak i onaj radio kad su mu rekli da čuva gume išao je za time da izdrži taman do kiše i intermedija i ako je na njima vodeći, ima utrku u džepu)
fail je u tome što je kiša prestala odnosno nije dovoljno dugo i dovoljno jako pala.
pa to i govorim, nisu oni imali šta dobivat na brzini ni riskirat s taktikom kad imaju 10 sec prednosti, nego lijepo stavit žute, pa ako padne kiša dobro (otići će po intermedije), a ako ne padne opet dobro, idu do kraja s njima i pobjeda je opet tu. Dakle stavljanjem na crvene išli su na sve ili ništa: ukoliko padne kiša pobjedit će, ako ne padne bit ce 3. ili 4. (što se na kraju i dogodilo), dok s onom drugom taktikom bi pobjedio i ovako i onako...
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Vjerovatno nisu očekivali takvu degradaciju crvenih guma,koje su kod njega i Alonsa nakon samo par krugova bile sporije od žutih i to drastično.Logični je bilo očekivati da će on na tim gumama stvoriti još veću prednost a ono suprotno
...put u raj nije posut ružama...
RedBull&Ferrari
Navijam za: RedBull Ferrari Schumi

Post Postao/la RedBull&Ferrari »

kakva je to greška bila, jel to možda nekakvo pucanje pod pritiskom... ???

jel to netko puca pod pritiskom???

ili možda netko stvarno puca pod pritiskom i radi takve početničke greške???

fora je malo ponašat se ko neki trollovi ovdje i veselit se tuđim neuspjesima... ali ovo je prvi i zadnji put da to radim jer na tako nisku razinu nikada neću doći...
Zadnja izmjena: RedBull&Ferrari, dana/u 31 srp 2011, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

RedBull&Ferrari je napisao/la:kakva je to greška bila, jel to možda nekakvo pucanje pod pritiskom... ????????????????????????????????????????????????????????????

jel to netko puca pod pritiskom?????

ili možda netko stvarno puca pod pritiskom i radi takve početničke greške??????????????

fora je malo ponašat se ko neki trollovi ovdje i veselit se tuđim neuspjesima... ali ovo je prvi i zadnji put da to radim jer na tako nisku razinu nikada neću doći...
Samo neznam pod čijim pritiskom, ak ak te tolko veseli to sad se ispucaj jer ko zna kad bus sljedeci put dobil priliku :)
Darkness rises when silence dies
mcLuke
Početnik
Početnik

Post Postao/la mcLuke »

Hmmm, utrku je zapravo izgubio na 3. izmjeni na super soft. Mogao je i izgubiti tih 3-4 sekunde i stisnuti čim dulje na crvenima, to ga nebi koštalo i onda ići do kraja na soft KAO I SVI OSTALI. Jednostavno nema smisla riskirati kad vodiš i dominiraš cijelu utrku. Razočaran sam današnjim odlukama, dali Hamiltona ili boksa, svejedno. Ovo su trebali imati 1. - 2. i teško za oprostiti (jer je 3. ili 4. put ove sezone)

Za ugrožavanje Di Reste zaslužena kazna, vidio ga ili ne. ALI! Respect za okretanje, bilo je praktički oko centranle osi bolida, to se rijetko viđa.
"I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna
RedBull&Ferrari

elder je napisao/la:
RedBull&Ferrari je napisao/la:dečko dragi nisam ja troll ko ti koji čeka dan i noć par tjedana utrku i sanja vettelovu grešku i priželjkuje ju... ti si taj... ne veselim se uopće samo oponašam tebe i ostatak društva da vidite koliko je to blesavo,jadno,nisko,kukavički...
Gle nemam se namjeru prepirati s tobom. A ovo kaj sam ti poboldal ti nije trebalo.
ajde budi realan i reci da nije blesavo,jadno,nisko,kukavički stav kakav neki od vas imate o vettelu, doslovno čovjek šta god napravi neće vam bit po volji, ako pobijedi dosadan je, ako ne pobijedi puca pod pritiskom... a na ostatak društva sam mislio pod one koji redovito dođu na vettelovu stranicu i počnu vrijeđat i omalovažat... već sam prije napisao svaka čast izuzetcima kakvih ima i na stranici hamiltona... njima sve najbolje i čestitke na odličnoj vožnji hamiltona i nedostatku malo sreće za pobjedu... eto to je realno, ali vi niste realni i čemu onda s tobom pričati normalno i objektivno kad ti ovako nešto ne bi NIKADA rekao za vettela....
Zadnja izmjena: RedBull&Ferrari, dana/u 31 srp 2011, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

RedBull&Ferrari je napisao/la:kakva je to greška bila, jel to možda nekakvo pucanje pod pritiskom... ???

Ko je puko? kakve početničke greške?
Hamilton je odlično odvozio, a greška je bila u boksu

BTW jel ima neko osim hmiltona da nenvijaš za njega? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
RedBull&Ferrari

Kenny je napisao/la:
RedBull&Ferrari je napisao/la:kakva je to greška bila, jel to možda nekakvo pucanje pod pritiskom... ???

hehe, pa nitko nije puko prijatelju, ja tako napisao samo zato jel ovdje neki pišu nakon svake i najmanje vettelove greške da puca pod pritiskom... inače napisao sam u postu prije da je odlično odvozio i samo mali nedostatak sreće za pobjedu... ;)
uopće mi nikada nije bio odbojan hamilton, dapače iskreno tek od kada sam na forumu počeo mi je bit odbojan, i to isključivo zahvaljujući nekim njegovim navijačima ovdje koji samo znaju vrijeđat rivale, pogotovo vettela... a meni i još nekima je toga omalovažavanja puna kapa...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@RedBull&Ferrari, moraš se jednostavno pomirit s tim da je Hamilton bolji vozač od Vettela :D

mogu ti samo reć da Hamilton kojim slučajem vozi ove sezone RB bolid, teško da bi mu koju pobjedu ukrao Button ili Alonso ni Webber osim ako on sam ne pogriješi pa im ne pokloni.
Uz takav bolid i tim teško je pogriješit, a naslov gotovo da pada s neba. Ponavlja se 2009. skoro identično, samo što se tamo u drugoj polovici trgnuo McLaren a sad je i Ferrari veliki igrač. Kad budu bile brze staze u normalnim uvjetima Ferr će bit brži od RB-a.

Chuck Norris je napisao/la:Vjerovatno nisu očekivali takvu degradaciju crvenih guma,koje su kod njega i Alonsa nakon samo par krugova bile sporije od žutih i to drastično.Logični je bilo očekivati da će on na tim gumama stvoriti još veću prednost a ono suprotno
bit će vjerojatno da su kasnije uzeli malo više potrošenije i korištenije. Hamilton je imao jedan set novih crvenih, kasnije je koristio vjerojatno one rabljene iz kvala. Te gume u malo boljim uvjetima se mogu na nož vozit max 4-5 krugova a još rabljene ni toliko, što se vidjelo jer su bili sporiji nego ljudi s prime oko njih.
Staza je nakon prvih bokseva već bila dovoljno zagrijana i bila je spremna za soft gume, meni isto nije jasno zašto na super soft ić. Jedino objašnjenje je da su čekali kišu, al to je prevelika kocka s nekim tko vodi u trci. Da su s Alonsom to napravili bilo bi jasno, jer jedino na taj način se može neko ko nije blizu postolja probit i pobjedit. ...al s sigurnim pobjednikom kao što K1M1 kaže s 10 sec prednosti ić čekat kišu nema smisla! Safety car i kišu čekaju oni koji na stazi nisu u prilici se izborit do 1. pozicije a ne onaj tko je prvi.
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

Dani je napisao/la:Pa puko je Vettel . Razočarao me vožnjom po kiši. Koliko je imao 2 ili 3 izleta sa staze? Hamiltona je zeznula mokra pasica.
Pa zar to nije isto,nije ni Vetel izletio zato kaj nezna vozit.Il ti za Hamiltona uvijek imas spremno opravdanje a druge kudis bez razloga.Mnogo veci uspijeh je napravio danas Vetel od svih ostalih.A kod nasih samo Buton zasluzuje rijeci pohvale ostali nitko.I ne zaboravi Buton da nije imao onih tehnickih problema bio bi sada dobrano ispred Hamiltona.I za te greske nije on kriv,naprotiv cijelu sezonu on je jedan od najboljih vozaca,naravno pored Vetela.Svi ostali komentari su samo plod razlicitih frustracija.
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor

Post Postao/la K1M1 »

ostoja je napisao/la: Ne pokusavaj da objasnjavas nekom kome je obijektivnost misaona imenica.Samo da hoce da prestanu da spamaju po drugim temama,ovdje neka pisu hvalospijeve koliko god hoce,nece im to biti od velike koristi.
koji je ovo smijeh, ova dvojica (ostoja i onaj koji navija za pol grida) drže prodike o objektivnosti ostalim članovima, a upravo su oni najmanje objektivni.
da je utrka kojim slučajem završila obrnuto, da je hamilton pobijedio a da su buttona sjebali u taktici, ovaj provokator kojeg citiram bi ovdje prvi skočio kako su buttona namjerno shebali ovi iz boksa, kako ga sabotiraju i nzm šta. A kad je ovakva situacija kakva je, onda je button odvozijo maestralno, a lewis nema pojma, sam si je kriv, odvozio je katastrofa utrku, ovo je realno stanje stvari, button je za klasu bolji, lewis nema pojma :lol:
ah, nzm zašto uopće odgovaram na post ovakvih koji su skoro svim aktivnim članovima na ignore listi, al ajd, došlo mi. :D
slika
ostoja

Post Postao/la ostoja »

K1M1 je napisao/la:
ostoja je napisao/la: Ne pokusavaj da objasnjavas nekom kome je obijektivnost misaona imenica.Samo da hoce da prestanu da spamaju po drugim temama,ovdje neka pisu hvalospijeve koliko god hoce,nece im to biti od velike koristi.
koji je ovo smijeh, ova dvojica (ostoja i onaj koji navija za pol grida) drže prodike o objektivnosti ostalim članovima, a upravo su oni najmanje objektivni.
da je utrka kojim slučajem završila obrnuto, da je hamilton pobijedio a da su buttona sjebali u taktici, ovaj provokator kojeg citiram bi ovdje prvi skočio kako su buttona namjerno shebali ovi iz boksa, kako ga sabotiraju i nzm šta. A kad je ovakva situacija kakva je, onda je button odvozijo maestralno, a lewis nema pojma, sam si je kriv, odvozio je katastrofa utrku, ovo je realno stanje stvari, button je za klasu bolji, lewis nema pojma :lol:
ah, nzm zašto uopće odgovaram na post ovakvih koji su skoro svim aktivnim članovima na ignore listi, al ajd, došlo mi. :D
Buton da ima bodove koje je izgubio zbog tehnickih nedostataka sada bi bio najblizi Vetelu i jedini u prilici da ga zaustavi.A jos da ima status kod nas u timu kakav ima Hamilton,ja vjerujem cak i da bi bio tu negdje ako ne i bolji od Vetela.Ovako nista,dzaba Hamiju stimaju kad on sam sebe ukopava,a sto je jos gore i nas tim pa evo i Ferrari ima sanse da nam uzme 2 mjesto u poretku konstruktora sve zbog izgubljenih bodova Butona zbog tehnickih nedostataka i bodova koje je Hamilton izgubio zbog neodgovornih voznja.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Centurion je napisao/la: rekao si da više nećeš ikada posjetiti Hamiltonovu temu, razočarao si me
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7069_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam kako je to uspio naprvit :biggrin:
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Kenny je napisao/la:
Centurion je napisao/la: rekao si da više nećeš ikada posjetiti Hamiltonovu temu, razočarao si me
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7069_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam kako je to uspio naprvit :biggrin:
hahahahhahahaha
ne znam ni ja, ne mogu mu vjerovati na riječ :(
Mc Dietz
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la Mc Dietz »

RedBull&Ferrari je napisao/la:
Kenny je napisao/la:

hehe, pa nitko nije puko prijatelju, ja tako napisao samo zato jel ovdje neki pišu nakon svake i najmanje vettelove greške da puca pod pritiskom... inače napisao sam u postu prije da je odlično odvozio i samo mali nedostatak sreće za pobjedu... ;)
uopće mi nikada nije bio odbojan hamilton, dapače iskreno tek od kada sam na forumu počeo mi je bit odbojan, i to isključivo zahvaljujući nekim njegovim navijačima ovdje koji samo znaju vrijeđat rivale, pogotovo vettela... a meni i još nekima je toga omalovažavanja puna kapa...
Pozdrav...

Pratim formulu dvadeset i neku godinu I navijao sam za dvije momčadi i par vozača Mansella, Hilla , Montoya, i sada u novije vrijeme Hamiltona; i ima tu svega, ali nema mjesta omalavažavanju bilo kojeg vozača.
Možda jesu Hamijevi navijači molo glasniji od svih ostalih ali to je najvejerojatnije uzrok česte kazne (što zaslužene što nezaslužene "moje mišljenje") sa druge strane svi vi ili ga volite ili ne, pa samim time ima više neprijatelja nego navijača.
Vidim mnogi od vas su "odlični taktičari" sad kad je utrka gotova , trebali li bi možda predati zamolbu (šala).
Ljudi ne zamarajte se, navijajte (što su bolji ostali vozači, uspjeh vašeg vozača će biti će vrijedniji)...
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Bahati Hamilton tvrdi: 'Vettel nema opasnijeg protivnika od mene!'

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/au ... ivnik.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

GERMAN je napisao/la:Bahati Hamilton tvrdi: 'Vettel nema opasnijeg protivnika od mene!'

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/au ... ivnik.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo čovjek koji ne čita članak u potpunosti može donijeti taj zaključak. Mene samo zanima gdje je taj novinar pronašao tu Hamiltonovu izjavu. Ja je ne vidim.
"Naravno da bi bio san osvojiti naslov. Ali nastojim izbaciti misli o naslovu iz glave. Mislim da tako radi i Sebastian. Sigurno on ne razmišlja u stilu: "Lako ću obraniti naslov prvaka". Vjerujatno misli: "Želim biti najbolji u svakoj utrci". Kalkulacije su vrlo jednostavne, samo ako ću pobjeđivati, mogu se približiti Sebastianu", rekao je Hamilton
Isti novinar je očito miljenik Vettela. Iam njegov 3 dana stariji članak :"Hamilton ljubomoran na nedodirljivog: I ja bih pobjeđivao da imam takav bolid"
A ionako davno ne čitam GOL . Previše amaterskih članaka, nešto kao 24 sata ili engleski Sun.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Odgovori