Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: NOVOSTI - Lipanj 2011.

Post Postao/la Kenny »

Centurion je napisao/la:ali opet je apsurdno (to sam negdje već spominjao) ako već pokušavaju smanjiti troškove i biti kao "zeleni"
zašto onda napraviti gume koje se troše 2 puta više nego troše i moraju se mijenjati više puta nego prošle?
Stvarno misliš da je Bernia briga za prirodu i to?
Ja nebi reko da ga je za to briga, nego ako kaže da se manje zagađuje priroda privuć će sponzore, a tako zaradit par miliona. safety car će bit jači od F1 bolida 2013 sezone :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

F1 bosses ban exhaust technology from British GP

Vise na
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula ... 739621.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
Darkness rises when silence dies
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

elder je napisao/la:F1 bosses ban exhaust technology from British GP

Vise na
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/formula ... 739621.stm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedina stvar koja EVENTUALNO može spasiti sezonu. Samo eventualno.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

prekasno je za ovu sezonu
ako vetel danas pobjedi sezona je gotova (osim ako FIA ne zabrani RB-u pojavljivanje na stazi)
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Mogli bi spomenuti i jedan detalj s današnje utrke :)

citat

Kod: Označi sve

Mislim da je zvijezda VN Kanade osim Buttona bila pijana Rijana, jer je Jergo bio toliko oduševljen da nije htio izustit njeno ime uzalud... 
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Renault napada

:smijeh:

Ovo je presmiješno...
Avanti FER, Avanti!!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

mah.. sta ce sad 20 ljudi koji rade na motoru? ma lol..

slazem se samo sa jednom stvari, a to je da nema smisla pomicati rok za 2 godine, il ce bit il nece bit..
rFactor F1 HR server Info
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Meni je glupavo ovo njihovo inzistiranje na izjednačavanju sa cestovnim autima. Pa jeb... Nije to Suzuki Swift da ima 1.6 l zapremine. HAHAHAAA

Totalna glupost.
Avanti FER, Avanti!!!
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Pa neka izađu onda, dosadni su vec sa svojim kosilicama od motora.

Zamislite još sad da Red bull dobije mercedesovu ili ferrarijevu mrcinu od motora ako reno ode :P
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...ja ih razumijem...FIA i njezina nedosljednost koštaju Reno puno novca...ispada da je tih dvadeset ljudi do sada radilo uzalud i za goli ku..c - pomnožite samo njihove plaće sa 20 pa eto zašto francuzi plaču...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zasto?

pa to su univerzalni motori, mogu smanjit turbo, uez jednog novog clia i u wrc..
cemu forsiranje univerzalnih motora za razne serije kada nema govora o recimo timu u f1 i u wrcu.. no sense onda sto urlaju na sva usta kada su ionako u jednoj seriji..
eventualno vw, al nekako sumnjam da ce on u f1..
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@ Armanini
...ma sve to stoji...no FIA je potpuno nedosljedna i treba shvatiti "ljutnju i prijetnju" Renoa...izvrnu razvoj i odluke kako vjetar u kojem trenutku zapuše...šta će biti već sutra je misterij...pa mi već usred (ili na početku)ove sezone imamo izmjene pravila (ispušni sistemi) ...kompletna FIA je lakrdija a ne ozbiljna organizacija...a čemu su se u Renou "nadali" vjerojatno mislimo isto...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

to stoji, zato sam i napisao da se slazem sa tim odgadjanjem i zajebavanjem..

al za pretpostavit je da je bio cilj dovuc nove proizvodjace, al se vjerojatno nitko ne javlja, pa sve topada u vodu..

takodjer je i za shvatit reno zasto zeli promjenu jer tu vide mogucnost da se karte promjesaju njima u korist.. njihov motor je po pravilu nesto slabiji od konkurencije, a posto ferrari i turbaci su 2 razlicita pojma, a i mercedes ostaje vjeran pravim motorima, tu misli reno da bi mogli bit u prednosti..

inace nisam neki ljubitelj turbaka, al mi se donekle svidja ideja turbo f1 bolida, samo.. a znas vec sve..
vec sada mi je ruzno za vidjet da je jedan superbike skoro pa brzi od f1 bolida, apprilia je "sigurno" brza od rbra..

a fia ko fia.. uvijek radi iste gluposti, tako da smo se vec trebali naucit na to :)
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

zašto vas toliko smetaju ti maleni turbaci kad su po svemu bolji od trenutnih V motora. Ionako ih ne vidite kao ni ove sad jer su prekriveni. To dali će ispod bit mjesta za još 1 motor ili će biti popunjeno da ni šibica ne može stat baš mi se fućka. Svakako ostaje više mjesta za razvoj aerodinamike kad je manji motor.
Valjda vam je svima jasno da V12 više nikad neće zaurlat F1 svjetom. To je jednostavno prošlost. Kad se već spuštaju do V6 onda nije problem prihvatit ni 4 cilindraše.
Krajnja brzina bi trebala ostat ista jedina je razlika što će krajnju brzinu brže ulovit turbaci nego trenutni motori.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mene čak ni ne smetaju ti turbo motori koji bi ionako nekom logikom trebali biti jači od ovih koji "dišu" normalno. Mene jedino smeta što se uvijek ide u smjeru ograničavanja snage i time maksimalne brzine bolida. Do pred 5-6 godina su se motori vrtili do 22-23 tisuće o/min, a sada su ih blokirali na maksimalno 18 tisuća. Uvođenjem ovih novih skresat će to na 12...smeta to da neke klase koje su donedavno bile miljama daleko sada imaju motore koji se brže vrte nego što bi trebali ovi od 2013. I kao što je armanini napisao, moto gp razvija veće maksimalne brzine nego f1. A kao F1 se usporava zbog sigurnosti, a ako pogledamo vozač je u F1 mnogostruko više zaštićen nego vozač u moto gp.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

@Armanini
...jep...to je to...jedino ovo za "al za pretpostavit je da je bio cilj dovuc nove proizvodjace, al se vjerojatno nitko ne javlja, pa sve topada u vodu." - pa samo bi se budala javila na ovakve frikove koji mogu sutra reći "ma može i na naftu" - svojim ponašanjem pokazuju kakve "kretenčine" sjede u tim foteljama - ja se stvarno ne sjećam iza čega su oni 100% stajali...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ćale od Lewisa je napisao/la:zašto vas toliko smetaju ti maleni turbaci kad su po svemu bolji od trenutnih V motora. Ionako ih ne vidite kao ni ove sad jer su prekriveni. To dali će ispod bit mjesta za još 1 motor ili će biti popunjeno da ni šibica ne može stat baš mi se fućka. Svakako ostaje više mjesta za razvoj aerodinamike kad je manji motor.
Valjda vam je svima jasno da V12 više nikad neće zaurlat F1 svjetom. To je jednostavno prošlost. Kad se već spuštaju do V6 onda nije problem prihvatit ni 4 cilindraše.
Krajnja brzina bi trebala ostat ista jedina je razlika što će krajnju brzinu brže ulovit turbaci nego trenutni motori.
Zvuk, harmonija, glazba, kako bi jergovic rekao "decibeli" :biggrin:
I jednostavno gledati Ferrari i Mclaren a znati da je unutra 4 cilindrični motorčic, nije to to

Di su vremena V12ce bez limita :( onaj zvuk
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ne smetaju mene maleni turbaci, ali mi ne pase 4 cilindara u bolidu formule 1.. motori imaju 4 cilindara i jedan pogonski kotac..
ne pase mi cisto zbog nekakve.. neznam kako da se izrazim - razlike izmedju koncepcije pojedinih trkacih serija, gdje bi formula 1 trebala pojest sve zivo u svim segmentima..

zvuk ce biti vjerojatno malo umjetno stvoren da bi se zadovoljio karakter bolida..

sto se tice brzine.. neznam bas, jer kolko je meni jasno za nju je bitna konjaza, a ona bi trebala biti nesto manja nego do sad, jedino sto su sada bolidi uskraceni za okretaje pa ne razvijaju pun potencijal, mada ce i ovi bit vjerojatno dobrano limitirani..

ono sto se meni svidja kod ideje promjene na turbake, je sama promjena.. koja je velika.. zanimljivo vidjet tko ce se prije bolje snac sa novim strojevima i tako to..
sto se tice aerodinamike, tu sam pak za unazadovanje, nikako za daljnje progresiranje posto je vec dugo vremena na takvoj razini da je to tu negdje, a upravo zbog prirode danasnjih bolida kojima je aerodinamika glavni forte, tesko se utrkivati i natjeravati.. ja sam vise za brute force, pa shodno tome mogucnosti vozaca da kontroliraju i voze bolid, a ne da bolid vozi njih..
slika
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

http://www.hrsport.net/vijesti/419264/a ... ije-opasan" onclick="window.open(this.href);return false;

dakle,ništa od Hamiltonovog eventualnog prelaska u Red Bull ;)
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Kada bih birao motore ili aerodinamiku, radije bih izabrao motore. Odmrzavanje i ponovno vraćanje na minimalno V10. Omogućio bih im razvoj. Bolje i to nego današnja ekstremna aerodinamika zbog koje ne možeš ni pratit auto kako treba. Tada ne bi bile potrebne stvarčice kao što su DRS ili KERS. Totalna glupost. A i ovo izjednačavanje sa cestovnim autima. To niko ne želi.

Prolazi Ferrari stazom, a ti znaš da tvoj Golf II ima više zapremine po litri. Nije ni važno što je ovaj toliko brži. Jednostavno, to nije to.
Avanti FER, Avanti!!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

jos malo pa ce motore od freze stavit u formulu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

The Greatest je napisao/la:Kada bih birao motore ili aerodinamiku, radije bih izabrao motore. Odmrzavanje i ponovno vraćanje na minimalno V10. Omogućio bih im razvoj. Bolje i to nego današnja ekstremna aerodinamika zbog koje ne možeš ni pratit auto kako treba. Tada ne bi bile potrebne stvarčice kao što su DRS ili KERS. Totalna glupost. A i ovo izjednačavanje sa cestovnim autima. To niko ne želi.
također se slažem da bi trebali više pažnje posvetit motoru nego aerodinamici.
Što se tiče DRS-a i KERS-a ja bi to ukinuo na način da vrate turbo motore i da svaki vozač ima pravo recimo kad želi u trci otvorit turbinu te iskoristit 5min motor tako što će mu snaga skočit s 750 na 950ks primjer. Ali ne na način kad se želi branit da to ispaljuje kao kers danas, već kad osjetiš da ti treba i da je najbolji trenutak odvrneš turbinu i uživaš 5min u brutalnoj snazi. Tu bi vidjeli tko je kad na kojim gumama najboolje (najpametnije) iskoristio snagu svog bolida.
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

The Greatest je napisao/la: A i ovo izjednačavanje sa cestovnim autima. To niko ne želi.
Prolazi Ferrari stazom, a ti znaš da tvoj Golf II ima više zapremine po litri. Nije ni važno što je ovaj toliko brži. Jednostavno, to nije to.
gle sve serije osim F1 imaju strktna ograničenja u pravilima, te vrlo ograničen buđet
jedino F1 ima maltene neograničena sretstva i dok je tako sve zabrane su smješne, jer će inžinjeri uvijek naći neku novu foru za ubrzati auto
kad su početkom 80-ih zabranili turbo, očekivali su da će usporiti utrke, no dizajn se odonda prebacio sa motora i mehanike na aerodinamiku i današ nji auti se bez frke mogu mjeriti ondašnjim monstrumima
Osim toga ova ograničenja koje stavlja FIA potiču i inovativnost
tako da nije sve crno kako ti pričaš
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

darky je napisao/la:
The Greatest je napisao/la: A i ovo izjednačavanje sa cestovnim autima. To niko ne želi.
gle sve serije osim F1 imaju strktna ograničenja u pravilima, te vrlo ograničen buđet
jedino F1 ima maltene neograničena sretstva i dok je tako sve zabrane su smješne, jer će inžinjeri uvijek naći neku novu foru za ubrzati auto
kad su početkom 80-ih zabranili turbo, očekivali su da će usporiti utrke, no dizajn se odonda prebacio sa motora i mehanike na aerodinamiku i današ nji auti se bez frke mogu mjeriti ondašnjim monstrumima
Osim toga ova ograničenja koje stavlja FIA potiču i inovativnost
tako da nije sve crno kako ti pričaš
Ne radi se o tome je li crno ili ne. Nije mi važno. Formulu pratim skoro 20 godina, pratit ću je i dalje. Govorim samo o poimanju tako malog motora za formulu. Zamisli samo to...

1.6 l zapremine. Motor tako male zapremine nije za F1. Jednostavno nije.
Avanti FER, Avanti!!!
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Pa i 80-ih su bili V6 turbo motori 1.5l zapremine. I nije ništa falilo, dapače, to su bile po meni najbolje godine za f1. Ne kužim čemu taj strah, bolidi će vjerojatno biti i dalje jednako brzi kao i ovi sad..
slika
Zaključano