Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Lewis Hamilton
Normalno je da ćeš više griješiti u sporijem bolidu u kojem se moraš boriti sa njime i sa protivnicima. No također je odlika šampiona da nekad zna stati na loptu i sačekati bolju šansu. Npr, jednostavno je Massu u Singapuru mogao preteć krug kasnijem bolje se postavit na tom pravcu i sve super. U Kanadi je isto mogao kad je vidio da Button ide ulijevo popustiti, ali ne, on je baš tuda htio pod svaku cijenu. Tu držim da je krivnja 50-50. U Monaku je teško doći u priliku i razumijem zašto se išao gurati, ali u Monaku se isto može i čisto preteć (npr. Schumacher bet DRS-a i KERS-a na startno ciljnoj ravnini 2006. prošao Villneuvea). Ja ne sumnjam da će Hamilton imati još pobjeda i vjerojatno i naslova, ali da je samo malo pazio Raikkonen nebi imao nijedan naslov (jer bi ga Hamilton osvojio 2007.) i ove godine bi broj 1 bio na srebrnom a ne na plavom bolidu. Znači mogao je već trostruki prvak bit da je malo razmišljao ne samo o pojedinačnim trkama nego o sezoni u cijelosti i da je uzimao npr. 5 bodova umjesto 0
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Iako je mogao biti trostruki prvak (u teoriji), u praksi ima samo jednu titulu i to jedva osvojenu.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Mogao je i Button imati više naslova od samo 1, kao i Alonso više od dva . Ali nemaju....SRV je napisao/la:Iako je mogao biti trostruki prvak (u teoriji), u praksi ima samo jednu titulu i to jedva osvojenu.
A ovaj naslov Hamiltona je još slađi ako se uzmu sve kazne koje je dobio od FIA-e te godine.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
Zaboravljaš reć: koje je zaslužio svojom nepromišljenom vožnjom. On je brz, ali opet kažem, njega njegova nepromišljenost košta više nego što on uspije nadoknadit svojom brzinom.

-
- Profesionalni vozač
To je istina, ne mozes ti bit brz koliko mozes napravit gresaka.
- delmusa
- Navijam za: del racing bih
ekipa...
nema glupog, nema loseg vozaca u F1...
ima samo konstatacija da je neznanje jako opasno...
za vrijeme utrke, kada je netko ispred Vas,cesto ne postoji kalkulacija, samo trkaci nagon...
sekundarno preteci vozilo ispred sebe...
cesto sam znao zavrsavati utrku, a nisam znao ni koji sam, ni jel to zaista kraj utrke,gdje su ostali...
imate jedan moj video na you tube... utrka snimana in board kamerom... gdje po zavrsetku utrke idem u park ferme, gdje vidim da smo samo trojica... ipak pitam, cuje se glas radio vezom-ljudi sta se desava??
to upravo tako glupo na kraju izgleda...
mnogo pomaze radio veza i cini tu sabirnicu pameti, kada i koji momenat, dal jos gledati auspuh ili ga nategnuti...
mozda je tetris igrica najrealnija... sve sto ides dalje... dole sve manje mjesta,curi vrijeme i gotovo...
e tako je za volanom za vrijeme utrkivanja u brzim bolidima...
u subotu imamo utrku u b luci... zaluzani trn... evo ovako to cirkulira poslije startno ciljne ravnine...
morate u glavi imati dvije sabirnice i nekoliko procesora... pa jos izlazak iz krivine,daj ranije paljenje,dignes obrtaje,izmjenjas brzine,5-6,vrati paljenje na st2,koci pred krivinom i gledaj obrtaje-ne ispod 12 000, stepuj kocnicom L2 ako nemas putanju...drzi putanju... idemo nasiroko izlaz...siroko..siroko... pun gas.. 2-3-4- sleng krivina... i tako u nedogled...bas je zabavno i lako biti racer...
glede hamiltona... realno brz je i koristi 140 % bolid i svoje mogucnosti... to je gotovo nespojivo, no postoji ona...
uz malo sportske srece...
nema glupog, nema loseg vozaca u F1...
ima samo konstatacija da je neznanje jako opasno...
za vrijeme utrke, kada je netko ispred Vas,cesto ne postoji kalkulacija, samo trkaci nagon...
sekundarno preteci vozilo ispred sebe...
cesto sam znao zavrsavati utrku, a nisam znao ni koji sam, ni jel to zaista kraj utrke,gdje su ostali...
imate jedan moj video na you tube... utrka snimana in board kamerom... gdje po zavrsetku utrke idem u park ferme, gdje vidim da smo samo trojica... ipak pitam, cuje se glas radio vezom-ljudi sta se desava??
to upravo tako glupo na kraju izgleda...
mnogo pomaze radio veza i cini tu sabirnicu pameti, kada i koji momenat, dal jos gledati auspuh ili ga nategnuti...
mozda je tetris igrica najrealnija... sve sto ides dalje... dole sve manje mjesta,curi vrijeme i gotovo...
e tako je za volanom za vrijeme utrkivanja u brzim bolidima...
u subotu imamo utrku u b luci... zaluzani trn... evo ovako to cirkulira poslije startno ciljne ravnine...
morate u glavi imati dvije sabirnice i nekoliko procesora... pa jos izlazak iz krivine,daj ranije paljenje,dignes obrtaje,izmjenjas brzine,5-6,vrati paljenje na st2,koci pred krivinom i gledaj obrtaje-ne ispod 12 000, stepuj kocnicom L2 ako nemas putanju...drzi putanju... idemo nasiroko izlaz...siroko..siroko... pun gas.. 2-3-4- sleng krivina... i tako u nedogled...bas je zabavno i lako biti racer...
glede hamiltona... realno brz je i koristi 140 % bolid i svoje mogucnosti... to je gotovo nespojivo, no postoji ona...
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
140%???? pa nije McM toliko loš bolid ...delmusa je napisao/la:

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Armanini
- Svjetski prvak
delmusa super post!
ja sam zamjerao lewisu dosta poteza, dosta nespretnosti i nepotrebnih izguravanja.. ali.. pun mi je vise k ove sadasnje formule i nacina utrkivanja.. jedini kome se veselim je lewis i schumaher; lewis zbog cesto zasera na startu pa je neminovna voznja za vracanje pozicija, schumaher jer cim nekog uhvati il netko uhvati njega sigurna je zabava
sve ovo ostalo je nula, premlako i nema veze s utrkivanjem..
cak i ove srednje momcadi koji bi se trebali potuc za bodove su precesto pasivni i svatko vozi svojom taktikom, a taktika je najcesce upravo izbjegavanje natjeravanja i utrkivanja..
tih 140%, 110% il koliko god mogucnosti bolida je nespretno izrazavanje, a najcesce se misli na dobru voznju i iskoristavanje mogucnosti bolida..
nema tu preko granice bolida, bolid ide koliko ide, nacin voznje je drukciji, nema puno vozac za dodati i napraviti prevagu koliko je mogao nekad kada bolidi nisu bili toliko aerodinamicni i zaljepljeni, vec su trazili velika muda i koncetraciju za zavrsit utrku..
ja sam zamjerao lewisu dosta poteza, dosta nespretnosti i nepotrebnih izguravanja.. ali.. pun mi je vise k ove sadasnje formule i nacina utrkivanja.. jedini kome se veselim je lewis i schumaher; lewis zbog cesto zasera na startu pa je neminovna voznja za vracanje pozicija, schumaher jer cim nekog uhvati il netko uhvati njega sigurna je zabava

sve ovo ostalo je nula, premlako i nema veze s utrkivanjem..
cak i ove srednje momcadi koji bi se trebali potuc za bodove su precesto pasivni i svatko vozi svojom taktikom, a taktika je najcesce upravo izbjegavanje natjeravanja i utrkivanja..
tih 140%, 110% il koliko god mogucnosti bolida je nespretno izrazavanje, a najcesce se misli na dobru voznju i iskoristavanje mogucnosti bolida..
nema tu preko granice bolida, bolid ide koliko ide, nacin voznje je drukciji, nema puno vozac za dodati i napraviti prevagu koliko je mogao nekad kada bolidi nisu bili toliko aerodinamicni i zaljepljeni, vec su trazili velika muda i koncetraciju za zavrsit utrku..
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Hahahahhahah! Koji K.O. u prvoj rundi!elder je napisao/la:To ti najbolje znas po sebi, kaj neklima je napisao/la:Rezime: Nemoze biti brz koliko je glup.
- F1NAC
- Moderator
jedno stoji. Da nema njega nebi bile toliko zivahne trke

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
trke su i prije 2007. bile dovoljno živahne, ako ne i živahnije nego sada 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Aj ne laži samoga sebe. Kaj je bilo živahno u doba dominacije ferrarija? Rubens i Šumi?Domi je napisao/la:trke su i prije 2007. bile dovoljno živahne, ako ne i živahnije nego sada
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
'03.,'05. i '06. su meni bile itekako zanimljive, neznam za tebe
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Cuky
- Moderator
Pa bile su i ostale utrke, kao ove sezone. Ne gledaš 1. mjesto nego uzmeš da je 2. kao pobjeda i imaš zanimljivu borbu za "pobjedu" 

- Armanini
- Svjetski prvak
tako upravo ja gledam ovu sezonu od prve utrke, od dvoboja me zanima jedino ferr vs mcm i to je to..
utrke ove godine su bile zanimljive i zabavne, al nisu bile dobre utrke i to je ono u cemu je problem..
sve mi je gore i gore gledat sezonu kako se blizi kraju.. al ajd.. nije jos puno ostalo, ako ne maknu za sljedecu, iz protesta necu pogledat ni jednu utrku,,
utrke ove godine su bile zanimljive i zabavne, al nisu bile dobre utrke i to je ono u cemu je problem..
sve mi je gore i gore gledat sezonu kako se blizi kraju.. al ajd.. nije jos puno ostalo, ako ne maknu za sljedecu, iz protesta necu pogledat ni jednu utrku,,
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
kako ovaj vozi tak ja vozim na kompu f1 2010 . Njemu bilo bolje da vozi utrke razbijanja

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Haha, kaj ti uspoređujes. Ovakve izjave nisu za drugo nek da mi se nasmijes i izbrises ihspacedoc je napisao/la:kako ovaj vozi tak ja vozim na kompu f1 2010 . Njemu bilo bolje da vozi utrke razbijanja
Darkness rises when silence dies
-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
- elder
- Svjetski prvak
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Skini 2011., tamo imaš kers i drs...spacedoc je napisao/la:kaj ja mogu kad ne mogu nikog preteč a da ga ne trknem
- elder
- Svjetski prvak
Ma ja sam probal voziti 2011, ali moram si volan nabaviti ovo prek tipkovnice je katastrofaKing iCool je napisao/la:Skini 2011., tamo imaš kers i drs...spacedoc je napisao/la:kaj ja mogu kad ne mogu nikog preteč a da ga ne trknem
Darkness rises when silence dies
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Nije tako loše ako si igral 2010 na tipkovnici...elder je napisao/la:Ma ja sam probal voziti 2011, ali moram si volan nabaviti ovo prek tipkovnice je katastrofaKing iCool je napisao/la:Skini 2011., tamo imaš kers i drs...spacedoc je napisao/la:kaj ja mogu kad ne mogu nikog preteč a da ga ne trknem
Sry za

- delmusa
finac i armanini... glede moje pomalo nespretne konstatacije da se bolid F1 nateze preko svojih mogucnosti...
ne znam kako ste s vremenom... u subotu poslijepodne u b luci BiH na zaluzanima-trn gdje je solidna staza
imamo jednu skromnu karting utrku...
volio bih da neko od Vas ili sto vise Vas dode i pogleda pred utrku srafanje i set-up malih bolida...
nemojte potcjenjivati ove male igracke koje iz mjesta do 100 ubrzavaju < 3 sec...
i hamilton je jedan od vozaca koji dobro poznaje set-up na svojem vozilu, barem je ovdije tema F1...
tako da imate mogucnost podesanja vozila iskljucivo za ubrzanja ili za speed( ali tada mu treba KERS i sve zivo za ubrzanje)
plus prednje axe su otvorene, pa je tu nervoza zadnjeg dijela na kocenju...
i tako... ima hamilton set-up.. recimo dobar za odredenu utrku... i to je maxx.. 100 %
ali problem nastaje s hamiltonom kada vise ne vozi skolski po tom set-up, nego pokusaje napraviti kompromise ...
tada natjeruje bolid da iznese nesto za sto nije podesen, zeleci brze i vise iziskuje nesto iznad tih okvira...
e tu je taj zajeb...
tako sto je netko napisao... jel taj MCM toliko los???
mislim da nije, ali trenutna koncepcija cesto nije toliko sposobna kada se zatraze zahtjevniji set-up...
jednostavno ga nije moguce postici...
izgleda slicno ali veze nema... set-up od monte carla jednak set-up singapur??? ni slucajno...
a sto ako ekstremniji set-up od monte carla se moze napraviti na ovom aktuelnom bolidu s lakocom i sve stima , a za singapur glede kocenja nije moguc ako je dodana samo preinaka za bolje lezanje zadnjeg kraja pri nagloj promjeni pravca...
e tu se koplja lome...
evidentno...nekada je manje vise...
tu ove godine lezi RB formula uspjeha...
zato pisem, kada biste u subotu vidjeli, kako slabiji motor moze s boljim postavkama na stazi u b luci napraviti cudo...
mislim da se treba fokusirati na hamiltonove odluke, gdje s svog aspekta gledista, tvrdim da ce hamilton, ma gdje vozio slijedece sezone traziti da vozi bolid s kojim moze i zeli pobjedivati...
pa evidentno je da to on i moze...
u prilog govori veci dio vozaca koji mu nisu konkurencija, jednostavno ne iziskuju i ne prebacuju taj maxx,maxx od bolida..
ne voze oni penzionerski, jednostavno nisu takav temperament kao hamilton...
ne prebacuju tih famoznih maxx, maxx 100%
ne znam kako ste s vremenom... u subotu poslijepodne u b luci BiH na zaluzanima-trn gdje je solidna staza
imamo jednu skromnu karting utrku...
volio bih da neko od Vas ili sto vise Vas dode i pogleda pred utrku srafanje i set-up malih bolida...
nemojte potcjenjivati ove male igracke koje iz mjesta do 100 ubrzavaju < 3 sec...
i hamilton je jedan od vozaca koji dobro poznaje set-up na svojem vozilu, barem je ovdije tema F1...
tako da imate mogucnost podesanja vozila iskljucivo za ubrzanja ili za speed( ali tada mu treba KERS i sve zivo za ubrzanje)
plus prednje axe su otvorene, pa je tu nervoza zadnjeg dijela na kocenju...
i tako... ima hamilton set-up.. recimo dobar za odredenu utrku... i to je maxx.. 100 %
ali problem nastaje s hamiltonom kada vise ne vozi skolski po tom set-up, nego pokusaje napraviti kompromise ...
tada natjeruje bolid da iznese nesto za sto nije podesen, zeleci brze i vise iziskuje nesto iznad tih okvira...
e tu je taj zajeb...
tako sto je netko napisao... jel taj MCM toliko los???
mislim da nije, ali trenutna koncepcija cesto nije toliko sposobna kada se zatraze zahtjevniji set-up...
jednostavno ga nije moguce postici...
izgleda slicno ali veze nema... set-up od monte carla jednak set-up singapur??? ni slucajno...
a sto ako ekstremniji set-up od monte carla se moze napraviti na ovom aktuelnom bolidu s lakocom i sve stima , a za singapur glede kocenja nije moguc ako je dodana samo preinaka za bolje lezanje zadnjeg kraja pri nagloj promjeni pravca...
e tu se koplja lome...
evidentno...nekada je manje vise...
tu ove godine lezi RB formula uspjeha...
zato pisem, kada biste u subotu vidjeli, kako slabiji motor moze s boljim postavkama na stazi u b luci napraviti cudo...
mislim da se treba fokusirati na hamiltonove odluke, gdje s svog aspekta gledista, tvrdim da ce hamilton, ma gdje vozio slijedece sezone traziti da vozi bolid s kojim moze i zeli pobjedivati...
pa evidentno je da to on i moze...
u prilog govori veci dio vozaca koji mu nisu konkurencija, jednostavno ne iziskuju i ne prebacuju taj maxx,maxx od bolida..
ne voze oni penzionerski, jednostavno nisu takav temperament kao hamilton...
ne prebacuju tih famoznih maxx, maxx 100%
- vidc
- Veteran
delmusa,uz dužno poštovanje, nikad se nije rodio čovjek niti će se ikada roditi čovjek koji je vozio neki bolid ili automobil preko njegovih 100%, makar i na jedan mali trenutak. to je protiv svake logike. hamilton možda, naglašavam možda, se može s određenim setupom približit 100% mogućnostima bolida s tim setupom, ali jako teško. nijedan čovjek nije robot.
- delmusa
slozit cu se s konstatacijom da nijedan covjek nije robot...
pokusat cemo malo pucanski uz minimalno logike...
ako je vozilo podeseno za upravljiv prolazak s set-up kroz neku krivinu uz max silu od 4 G...
a neki od vozaca konstantno probijaju na tom mjestu s 4.2 G uz blago proklizavanje i odrzavaju
zeljenu putanju vucnom silom gdje se sukobljava zakonu fizike o centrifugalnoj sili...
to se zove probijanje u postotcima...na osnovu zadatog...
tvoja konstatacija stoji u pogledu mogucnosti bolida, ali to je mogucnost bolida po zadatom set up...
dakle po meni cesto hamilton vozi iznad mogucnosti zadatog set up bolida...
isto tako i nije jedini... no evidentno je da je najekstremniji u ovom momentu...
pokusat cemo malo pucanski uz minimalno logike...
ako je vozilo podeseno za upravljiv prolazak s set-up kroz neku krivinu uz max silu od 4 G...
a neki od vozaca konstantno probijaju na tom mjestu s 4.2 G uz blago proklizavanje i odrzavaju
zeljenu putanju vucnom silom gdje se sukobljava zakonu fizike o centrifugalnoj sili...
to se zove probijanje u postotcima...na osnovu zadatog...
tvoja konstatacija stoji u pogledu mogucnosti bolida, ali to je mogucnost bolida po zadatom set up...
dakle po meni cesto hamilton vozi iznad mogucnosti zadatog set up bolida...
isto tako i nije jedini... no evidentno je da je najekstremniji u ovom momentu...