Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la vidc »

delmusa je napisao/la:slozit cu se s konstatacijom da nijedan covjek nije robot...
pokusat cemo malo pucanski uz minimalno logike...
ako je vozilo podeseno za upravljiv prolazak s set-up kroz neku krivinu uz max silu od 4 G...
a neki od vozaca konstantno probijaju na tom mjestu s 4.2 G uz blago proklizavanje i odrzavaju zeljenu putanju vucnom silom
gdje se sukobljava zakon fizike o centrifugalnoj sili... to se zove probijanje u postotcima...na osnovu zadatog...
tvoja konstatacija stoji u pogledu mogucnosti bolida, ali to je mogucnost bolida po zadatom set up...
dakle po meni cesto hamilton vozi iznad mogucnosti zadatog set up bolida...
ok,razumijem šta želiš reći, samo opet je to iskorištavanje samih mogućnosti bolida,u ovom slučaju snage motora da bi se brže prošlo kroz zavoj.naravno, to spada u znanje i vještinu samog vozača, ali nikad to ne prelazi 100% mogućnosti bolida,govoreći u okvirima fizike. čim se bolid može tako brzo voziti kroz određeni zavoj,dakle može se,samo treba znati :biggrin:
a lewis hamilton to nedvojbeno zna.
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Slažem se sa vidcom,
ne postoji osoba koja može napraviti 100% savršen krug (čak ni vettel!!!)
stoga nikada baš nemožeš znati koji je maximum tvog bolida
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Lewis Hamilton is set to be the hot topic when the F1 drivers holding their briefing with Charlie Whiting in Japan.

The McLaren driver was again in hot water at the previous race in Singapore when he hit the back of Felipe Massa's Ferrari while fighting for position.

The collision resulted in a puncture for Massa, a broken front wing for Hamilton and also a drive-through penalty.

It also resulted in a minor clash after the grand prix when Massa, who reckons Hamilton "does not use his brain", confronted the McLaren driver as he was giving a post-race television interview.

However, according to Autosprint, the ramifications of Hamilton's latest "bravado" will not stop there.

The Italian publication reports that 'Hamilton's colleagues have announced a meeting at the Suzuka Grand Prix with FIA delegate Charlie Whiting.'

And the point of the meeting will be to discuss the "antics" of the Brit in 'Malaysia, Monaco, Montreal, Silverstone, Hungaroring, Belgium and, also, in Singapore.'

One man who would probably support action against Hamilton is Niki Lauda with the triple World Champ saying: "I do not understand how one with the talent of Hamilton can be so stupid every time."
Michael is faster than you!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

da, bas citam..

presmijesno i tuzno za formulu..
rFactor F1 HR server Info
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Ako je istina stvarno preglupo. Čovjek jeste zajebo par puta ove sezone. Ponekad drugima, a najčešće sebi utrku bi uništio, ali svaki put je "dobio po prstima" i ne vidim razloga da se sada neki sastanci posebno održavaju. Ono što Lewisu treba je da sjedne s nekim ko ima autoritet i malo popriča. Jednostavno da bude strpljiviji i to je to. Ovo mi sada djeluje kao neka hajka na njega i to je tužno.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

One and only je napisao/la:Ako je istina stvarno preglupo. Čovjek jeste zajebo par puta ove sezone. Ponekad drugima, a najčešće sebi utrku bi uništio, ali svaki put je "dobio po prstima" i ne vidim razloga da se sada neki sastanci posebno održavaju. Ono što Lewisu treba je da sjedne s nekim ko ima autoritet i malo popriča. Jednostavno da bude strpljiviji i to je to. Ovo mi sada djeluje kao neka hajka na njega i to je tužno.
Potpis. Vršenjem pritiska na ovakav način situacija se može samo pokvariti. Koliko se kod nas priča o njemu, a sad zamislite kako je tek u Britaniji.
I čija je to uopće ideja bila? Čista glupost.
Ovo za jednu dobru časicu razgovora s nekim autoritetom se potpuno slažem.
Inače jedan kuriozitet, usprkos po meni najlošijoj sezoni za Lewisa, u onim intervjuima ''F1 Fantasy'' na f1.com su ga i Kobayashi i Petrov odabrali za vozača u svojem hipotetskom timu, a Petrov čak i za momčadskog kolegu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Mislim da bi neki ljudi u formuli 1 bili najzadovoljniji da se hamilton povuce iz formule. Hamiltonu treba da mu se stari vrati ko menađer nista drugo, dok mu je stari bil menađer bilo je to puno bolje
Darkness rises when silence dies
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

hmm ja znam da sam ga napadao, ali to je zato jer krši pravila koja su trenutno na snazi. U zadnje vrijeme gledam malo review videa za sezone od 1979. pa došao evo do kraja 1989. Ono što sam primjetio je da se često događalo da se vozači udare prilikom pretjedanja kotač u kotač. Onaj nesretniji se okrene, mahne rukom ljutito i nastavi vozit ako ima sreće da mu se motor nije ugasio. Nema kazni ni za jendog ni za drugog, pitwall okrenutog ne skače u bijesu ni ništa. Samo problem je što je danas novac u F1 puno važniji i ova PR sranja su svoje učinila te se mora makar i na takav način zaštititi momčadi od gubitaka zbog tuđe greške. Žalosno ali tako je.

Ono što se možemo nadat je da će jednom ekipa koja vodi F1 shvatiti da mi želimo vidjeti borbe. Borbe u kojima znamo da neće jednom jedan biti kažnjen, a idući put u istoj situaciji neće. Problem je što se to dešava i svi traže da se kazni onog drugog. Jednom možda F1 opet bude imala borbe kao Villneuve i Arnoux u Dijonu koja bi u današnje vrijeme obojci dodijelila kazne zbog vožnji van staze, izguravanja suparnika, kontakta...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ni ja se ne slazem da sad treba jedan brifing odrzat i oprat ga . Al smiješno je ovo evo sad u editu od f1.com dobije drive through i cuje se team radio : Of course i have drive through . Pa šta je on mislio ... Zajebo je i dobio je kaznu .. #-o
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

F1NAC je napisao/la:Ni ja se ne slazem da sad treba jedan brifing odrzat i oprat ga . Al smiješno je ovo evo sad u editu od f1.com dobije drive through i cuje se team radio : Of course i have drive through . Pa šta je on mislio ... Zajebo je i dobio je kaznu .. #-o
Jesi čuo možda radio netom prije sudara?
Meni se čini kao da se čuje ''Destroy his race, come on boy!'' :?:
Al' to mi je malo nevjerojatno, pa ono, ako netko shvaća o čem se radi neka me prosvjetli :) .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Smedley je rekao: "Lets destroy his race as much as we can" ako se ne varam. No tu sigurno nije mislio na namjerno razbijanje, nego da ga zadrži iza sebe što dulje. Uostalom, nije Massa pogodio Hamiltona
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Slash je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:Ni ja se ne slazem da sad treba jedan brifing odrzat i oprat ga . Al smiješno je ovo evo sad u editu od f1.com dobije drive through i cuje se team radio : Of course i have drive through . Pa šta je on mislio ... Zajebo je i dobio je kaznu .. #-o
Jesi čuo možda radio netom prije sudara?
Meni se čini kao da se čuje ''Destroy his race, come on boy!'' :?:
Al' to mi je malo nevjerojatno, pa ono, ako netko shvaća o čem se radi neka me prosvjetli :) .
Pa i Rubensu su jednom na team radiu rekli "Kill him" pa nije ubio nekog. I opet nije mu on upropastio trku nego je sam sebi upropastio ..
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Ma to nabrijavanje na relaciji Massa Smedley je presmjesno. Greske se događaju, spletom okolnosti u Singapuru Hamilton je pokupil kraj Massine gume i guma nije izdrzala. Kaj sad to je sve utrkivanje nije Hamilton namjerno to napravil. U svakom slucaju pretjeruju, a nebi me cudilo da je ovaj sastanak ideja Masse podrzanog od Ferrarija. Samo neznam kaj planiraju postici s tim, osim da jos podpale goru vatru nek kaj je sad
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Kako se Smedleyu osvetilo ovo što je rekao...Zašto to nismo čuli tijekom prijenosa?
Evo ove Rubens situacije.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

King iCool je napisao/la:Kako se Smedleyu osvetilo ovo što je rekao...Zašto to nismo čuli tijekom prijenosa?
]
Nazalost istina :biggrin:
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

damjan.cule je napisao/la:Smedley je rekao: "Lets destroy his race as much as we can" ako se ne varam. No tu sigurno nije mislio na namjerno razbijanje, nego da ga zadrži iza sebe što dulje. Uostalom, nije Massa pogodio Hamiltona

Znam, znam, mislio sam da je to Lewisov reko njemu :D .
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

damjan.cule je napisao/la:hmm ja znam da sam ga napadao, ali to je zato jer krši pravila koja su trenutno na snazi. U zadnje vrijeme gledam malo review videa za sezone od 1979. pa došao evo do kraja 1989. Ono što sam primjetio je da se često događalo da se vozači udare prilikom pretjedanja kotač u kotač. Onaj nesretniji se okrene, mahne rukom ljutito i nastavi vozit ako ima sreće da mu se motor nije ugasio. Nema kazni ni za jendog ni za drugog, pitwall okrenutog ne skače u bijesu ni ništa. Samo problem je što je danas novac u F1 puno važniji i ova PR sranja su svoje učinila te se mora makar i na takav način zaštititi momčadi od gubitaka zbog tuđe greške. Žalosno ali tako je.

Ono što se možemo nadat je da će jednom ekipa koja vodi F1 shvatiti da mi želimo vidjeti borbe. Borbe u kojima znamo da neće jednom jedan biti kažnjen, a idući put u istoj situaciji neće. Problem je što se to dešava i svi traže da se kazni onog drugog. Jednom možda F1 opet bude imala borbe kao Villneuve i Arnoux u Dijonu koja bi u današnje vrijeme obojci dodijelila kazne zbog vožnji van staze, izguravanja suparnika, kontakta...
Tako je bilo nekada dok u sportu nije bilo tolko novaca. U to vrijeme bi za platu jednog Alonsa momčad mogla čitavu sezonu nastupati u F1 uz dobre rezultate. Danas, kao i u nogometu, previše je novca u igri i interesi se moraju nekako štititi. S jedne strane to podržavam, jer je sigurnost stavljena u prvi plan. S druge strane od vozača se zahtjeva da budu mnogo obazriviji i oprezniji što često ubije utrkivanje, što naravno ne podržavam. Cilj je valjda da se nađe neki balans. Mada oni vozači top klase će se uvijek moći boriti na nož bez kontakta, kolko to moderne staze dopuštaju. Moderna F1 je jednostavno takva. Ili se prilagodi, ili odustani.
A što se tiče razgovora Smedleya i Masse nisam ni najmanje iznenađen. Koliko Massa beživotno vozi ove sezone ovakve "motivacijske fraze" su i više nego očekivane. Ružno zvuči, ali ne vjerujem da tu ima neke zlobe. Smedleyev posao je da pomogne Massi da što više bodova donese momčadi.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

malo san kopa po forumima i otkrih ovo je ako se odrzi 3. brifing na kojem se prica o lewisovim voznjama :biggrin:

2008:
Link1
Malezija 2010 (nakon):
Link2
slika
Slash
Veteran
Veteran

Post Postao/la Slash »

F1NAC je napisao/la:malo san kopa po forumima i otkrih ovo je ako se odrzi 3. brifing na kojem se prica o lewisovim voznjama :biggrin:

2008:
Link1
Malezija 2010 (nakon):
Link2

E tu im je dobro spustio.
"Maybe they should raise Mark Webber's incident in Melbourne. I didn't raise that," said Hamilton, referring to when the Australian driver drove into the back of his McLaren.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la elder »

Sad malo gledam ovaj video Rubens team radio, razlika između Massine i Rubensove situacije je da je Rubens lovil vozaca, a Massa je branil. Jednostavno neznam kak ovo shvatiti. Al da je slucajno tak nesto bilo receno Hamiltonu u Singaporu i da se desilo kaj se desilo mislim da bi bilo svega
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma lol , mora da se zajebavaš . Pa mislio je da ga zadrzi sto vise iza da mu upropasti trku
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

F1NAC je napisao/la:ma lol , mora da se zajebavaš . Pa mislio je da ga zadrzi sto vise iza da mu upropasti trku
točno to
Michael is faster than you!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Još je jednome "momku" n bilo naređeno nešto glupo u Singapuru što je bilo nezamislivo, pa se ipak ostvarilo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

dobro nećemo pretjerivati, pa ovdje je jasno ko dan o čem se radi, ni prvi ni zadnji put da u Race Editu čujemo koju kontroverznu izjavu :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dani je napisao/la:Još je jednome "momku" n bilo naređeno nešto glupo u Singapuru što je bilo nezamislivo, pa se ipak ostvarilo.
Da ga je Massa zadržao iza sebe upropastio bi mu trku ;)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori