Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- One and only
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Re: Formula 1 team - Ferrari
Zadnja utrka svakako daje znake velikog koraka naprijed, ali mislim da je malo prekasno s obzirom da Vettel ove sezone vozi jako zrelo. Draže bi mi bilo da je McLaren na našem mjestu bio u zadnjoj utrci i da oni gonjaju RBR. Mi bi se mogli okrenuti sljedećoj sezoni dok oni rade Sizifov posao. Ovako će Alonso opet krenuti u mission impossible dok McM može razvijati za iduću sezonu. Ako i mi i McM odustanemo onda i RBR može prebaciti se na iduću sezonu, tako da ni u tom scenariju nismo ništa dobili.
Teška borba je pred nama.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
Ferrari je 3. kojeg će najviše pogoditi, a ne najmanje,Dero je napisao/la:I sam Newey je za BBC rekao da ce promjene u Silverstoneu najviše pogoditi RB i Renault buduci da je njihov cijeli auto od početka koncipiran uz blown difuzor a najmanje Mercedes i Ferrari.
oni su već svašta prekopirali sa bolida RbR-a, i taj blown diffuzor, od Monaca još su to kopirali,
oni će isto biti pogođeni jako, sve će se vidjeti za 2 tjedna...
najmanje će biti zapravo pogođene oni zadnji timovi...
ali se slažem za Mercedes, bolid im nije bio baš neki savršen što se toga tiče,
oni bi mogli puno profitirati iz ovog poteza...
- sennacher
- Početnik
- Navijam za: Vettel
Ovo mi se čini zanimljivo razmišljanje, iako naravno ne možemo ništa znati do idućih utrka kad dotično pravilo stupi na snagu. Nekako mi se čini prema konfiguraciji staze u Valenciji da bi najviše mogli biti pogođeni baš ti koji su se na njoj pokazali najbrži, dakle RB i Ferrari.
I možda baš Mercedes profitira ako se odnos aerodinamike i motora poremeti u korist ovog drugog.
I možda baš Mercedes profitira ako se odnos aerodinamike i motora poremeti u korist ovog drugog.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
koliko se moglo cut u Ferrariju cini se da su pomalo vec u valenciji smanjili te plinove jer kad su pustili papucicu gasa nije se culo ono "prdenje" iz auspuha

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ja ti samo prenosim što je Newey rekao BBC na pitanje koliko ce kome naštetiti ukidanje EBD, a to ima neku težinu jer obično covjek ne blebece gluposti.Centurion je napisao/la:Ferrari je 3. kojeg će najviše pogoditi, a ne najmanje,Dero je napisao/la:I sam Newey je za BBC rekao da ce promjene u Silverstoneu najviše pogoditi RB i Renault buduci da je njihov cijeli auto od početka koncipiran uz blown difuzor a najmanje Mercedes i Ferrari.
oni su već svašta prekopirali sa bolida RbR-a, i taj blown diffuzor, od Monaca još su to kopirali,
oni će isto biti pogođeni jako, sve će se vidjeti za 2 tjedna...
najmanje će biti zapravo pogođene oni zadnji timovi...
ali se slažem za Mercedes, bolid im nije bio baš neki savršen što se toga tiče,
oni bi mogli puno profitirati iz ovog poteza...
Sad kak ti brojčano znaš koliko ce kome ukidanje EBD naštetiti to ja pojma nemam i uopce ne želim do Silverstonea ulaziti u špekulacije
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Ne razumijem, pa oba vozača McLarena su ispred Alonsa bodovno, da ne govorimo konstruktorski, a uzimajući nova pravila u obzir možda se stvari i drastično okrenu pa i ne bude sve gotovo. Dešavale su se i čudnije stvari u F1One and only je napisao/la:Zadnja utrka svakako daje znake velikog koraka naprijed, ali mislim da je malo prekasno s obzirom da Vettel ove sezone vozi jako zrelo. Draže bi mi bilo da je McLaren na našem mjestu bio u zadnjoj utrci i da oni gonjaju RBR. Mi bi se mogli okrenuti sljedećoj sezoni dok oni rade Sizifov posao. Ovako će Alonso opet krenuti u mission impossible dok McM može razvijati za iduću sezonu. Ako i mi i McM odustanemo onda i RBR može prebaciti se na iduću sezonu, tako da ni u tom scenariju nismo ništa dobili.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- One and only
- Svjetski prvak
Ispred su, ali govorim o trenutnoj formi.Ferrari je dosta napredovao, McLaren se čini da malo stagnira. Ovakva izmjena pozicija Ferrarija i McLarena odgovara RBR-u.Sanel je napisao/la:Ne razumijem, pa oba vozača McLarena su ispred Alonsa bodovno, da ne govorimo konstruktorski, a uzimajući nova pravila u obzir možda se stvari i drastično okrenu pa i ne bude sve gotovo. Dešavale su se i čudnije stvari u F1One and only je napisao/la:Zadnja utrka svakako daje znake velikog koraka naprijed, ali mislim da je malo prekasno s obzirom da Vettel ove sezone vozi jako zrelo. Draže bi mi bilo da je McLaren na našem mjestu bio u zadnjoj utrci i da oni gonjaju RBR. Mi bi se mogli okrenuti sljedećoj sezoni dok oni rade Sizifov posao. Ovako će Alonso opet krenuti u mission impossible dok McM može razvijati za iduću sezonu. Ako i mi i McM odustanemo onda i RBR može prebaciti se na iduću sezonu, tako da ni u tom scenariju nismo ništa dobili.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ferrarijev omiljeni presidente odbacuje svaku pomisao na predaju i prestanak borbe kako u momčadskom tako i vozačkom dijelu...ujedno "pozdravlja" Pirellijev povratak u F1...ujedno potvrđuje da su počeli razgovarati o bolidu za slijedeću sezonu...bla,bla,bla,bla...
KLIK LUCA
KLIK LUCA
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- Dero
- Profesionalni vozač
Renault F1 designer defects to Ferrari
Riječ je najvjerojatnije o Timu Denshamu, glavnom dizajneru Renaulta, najzaslužnijeg za konstrukciju R25 i R26.
Riječ je najvjerojatnije o Timu Denshamu, glavnom dizajneru Renaulta, najzaslužnijeg za konstrukciju R25 i R26.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
pozdravljam,Ferrari izgleda jak za 2012 sezonu 

Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
na twitteru je malo drukcije napisano
Renaults long term designer Tim Densham has left the team. Its for personal reasons, so he will not be heading to another team.
Renaults long term designer Tim Densham has left the team. Its for personal reasons, so he will not be heading to another team.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Da budem iskren, nema osim ta dva bolida baš neke uspješne produkte.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
Playing with numbers
Obviously, the figure that really stands out is the difference in performance from Sebastian Vettel, who last year had scored 103 points, whereas today, he has 186 to his name. However, who would have thought that second in terms of having made progress from last year to this is Fernando Alonso (+16, from 71 to 87,) followed by Mark Webber (+10, from 99 to 109.) The other three drivers are doing less well now than in 2010: Jenson Button (-6, from 115 to 109,) Felipe Massa (-7, from 49 to 42) and Lewis Hamilton (-15, from 112 to 97.) In the team classification, Red Bull has improved by 93 and Ferrari by 9, whereas McLaren has gone down (-21) and in terms of podium finishes, the reigning champions have improved both in terms of quantity (+4) and quality (+2 wins) on last year. Ferrari is numerically the same (three podiums with an increase in second places from one to two,) while McLaren are down by three, with their win tally halved.

-
- Veteran
ta dva al su bila stravaDani je napisao/la:Da budem iskren, nema osim ta dva bolida baš neke uspješne produkte.

- Dero
- Profesionalni vozač
Evo popis stvarcica koje ce biti nove u Silverstoneu
Stražnji ovjes, podnica, stražnje krilo, prednje krilo, ispuh.
Znači manje više potpuno novi bolid
Link na talijanskom
http://www.auto.it/autosprint/formula_1 ... ilverstone" onclick="window.open(this.href);return false;
Stražnji ovjes, podnica, stražnje krilo, prednje krilo, ispuh.
Znači manje više potpuno novi bolid

Link na talijanskom
http://www.auto.it/autosprint/formula_1 ... ilverstone" onclick="window.open(this.href);return false;
- F1NAC
- Moderator
Te preinake su prve koje su napravljene u tandemu Tombazis i Fry

-
- Veteran
Covjece jedva cekam Silver,da vidimo sta su "nasi" sastavili...
- McRambo
- Navijam za: McLaren
Nastavljemo gubiti ljude: Giacomo Tortora, Rupert Darekar and Ioannis Veludis, svi otišli iz McLarena i pridružili se Ferrariju.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Pa ok, misle da bude im tam bolje nek idu
ima ljudi koji budu radili

Darkness rises when silence dies
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Očigledno da ih je Pat Fry doveo, on je sada drugi čovjek u Ferrari-ju.
- One and only
- Svjetski prvak
Ma to je normalna stvar. Ljudi dolaze i odlaze. Uostalom da sam ja inžinjer volio bih raditi i u McLarenu i u Ferrariju, iako navijam za crvene.

- f.alonso
- Navijam za: alonso
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Biće zanimljivo vidjeti u kojoj mjeri je zadnji kraj bolida kod Ferrarija a i kod ostalih ekipa pretrpio promjene. 

- Cuky
- Moderator
Također, nosači se hvataju više prema stražnjem dijelu prednjeg krila, nešto kao kod TB-a

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari suspension