Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:ili da Webber vrati Vettelu neke dugove :biggrin:
Ma Vettel ove godine ima sreće da to nije normalno, pa evo, i u Monaco je malo falilo da osvoji pol i to zahvaljujući vremenskim uslovima koji pogoduju Red Bull. Da su bili normalni vremenski uslovi i veća temperatura Mercedes bi relativno lako osvojio 1-2 Vettel bi vjerovatno i tada bio 3 ali ne bi imao priliku ugroziti Mercedes. ;)
Onda je i Ferrari do sada imao sreću da su bile velike temperature do sada
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Kenny je napisao/la:
Chuck Norris je napisao/la:ili da Webber vrati Vettelu neke dugove :biggrin:
Ma Vettel ove godine ima sreće da to nije normalno, pa evo, i u Monaco je malo falilo da osvoji pol i to zahvaljujući vremenskim uslovima koji pogoduju Red Bull. Da su bili normalni vremenski uslovi i veća temperatura Mercedes bi relativno lako osvojio 1-2 Vettel bi vjerovatno i tada bio 3 ali ne bi imao priliku ugroziti Mercedes. ;)
jel sreca imati velike temperature ljeti?? lol... :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso-champ je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Ma Vettel ove godine ima sreće da to nije normalno, pa evo, i u Monaco je malo falilo da osvoji pol i to zahvaljujući vremenskim uslovima koji pogoduju Red Bull. Da su bili normalni vremenski uslovi i veća temperatura Mercedes bi relativno lako osvojio 1-2 Vettel bi vjerovatno i tada bio 3 ali ne bi imao priliku ugroziti Mercedes. ;)
jel sreca imati velike temperature ljeti?? lol... :biggrin:
Ma nije to je samo jedna izmišljena stvar, takvo je vrjeme moralo da bude i to je to, samo mi je bezveze da se svaki put kaže za Vettela da je imao sreće
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kenny je napisao/la:
Ma nije to je samo jedna izmišljena stvar, takvo je vrjeme moralo da bude i to je to, samo mi je bezveze da se svaki put kaže za Vettela da je imao sreće
Pa imao je sreće Vettel, dva najveća konurenta za naslov su imali do sada problema, Alonso u Maleziji i Bahreinu a Kimi u Kini, eto da ostavimo sada faktor vremena po strani. ;)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Kenny je napisao/la:
Pa imao je sreće Vettel, dva najveća konurenta za naslov su imali do sada problema, Alonso u Maleziji i Bahreinu a Kimi u Kini, eto da ostavimo sada faktor vremena po strani. ;)
Ko je kriv Alonsu da u Maleziji nije otišao u boks? a za ostalo se nesjećam šta je bilo
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

kimi je u kini završio drugi,alonso uvjerljivo pobjedio. šta je kimi mogao bolje napraviti u toj utrci? sumnjam da je alonsa mogao ugroziti.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:kimi je u kini završio drugi,alonso uvjerljivo pobjedio. šta je kimi mogao bolje napraviti u toj utrci? sumnjam da je alonsa mogao ugroziti.
Moja greška mislio sam na Maleziju, kada je Kimi bio kažnjem posle kvalifikacija. #-o
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

hm,raikkonen kažnjen zbog ometanja u kvalifikacijama.znači raikkonen napravi grešku i ne skloni se nekome kada bi to trebao i to je vettelova sreća?
EDIT:zašto na Alonsovoj temi spominješ vettelovu navodnu sreću? sad kad se više ne može ni bolid okriviti onda vettel jednostavno ima puno sreće?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la:hm,raikkonen kažnjen zbog ometanja u kvalifikacijama.znači raikkonen napravi grešku i ne skloni se nekome kada bi to trebao i to je vettelova sreća?
EDIT:zašto na Alonsovoj temi spominješ vettelovu navodnu sreću? sad kad se više ne može ni bolid okriviti onda vettel jednostavno ima puno sreće?
Zato što je Vettel konkurent Alonsu, tako sreća, nesreća, pehovi jednog od njih utiču i na onog drugog. ;)
I neznam zašto se ne može komentirati i kritikovati Vettel, izgleda da je on za neke forumaše "sveta krava".
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

I neznam zašto se ne može komentirati i kritikovati Vettel, izgleda da je on za neke forumaše "sveta krava".

aj sreća to ovdje nije izraženo koliko na ovom http://www.gp1.hr/" onclick="window.open(this.href);return false; portalu
tamo je vettel božanstvo čak njeguju kult i navodno mu se klanjaju poonedjeljkom i srijedom oko 19 sati :biggrin:

ipak je tema alonso.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

To je relativno novi portal. Prate ga ljudi (ili - mladi) koji manje ili kraće prate F1. Vettel je zadnje četiri godine na svim naslovnicama i mislim da je to to. Zato i jesu za njega.
Za razliku od njih, na ovom forumu su ljudi i po 7 ili 10 godina. Imaju drugačije viđenje F1.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

dmarijon je napisao/la:To je relativno novi portal. Prate ga ljudi (ili - mladi) koji manje ili kraće prate F1.
....djeca ;)

Alonso (čitaj: Ferrari) je dobio kaznu od 1000€ zbog previsoke brzine u boksu na početku kvalifikacija (1min poslije početka), 71 km/h, dopušteno je 60 ako se se varam.
Izvor: Tedy Kravitz i njegova bilježnica
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

vidc je napisao/la:hm,raikkonen kažnjen zbog ometanja u kvalifikacijama.znači raikkonen napravi grešku i ne skloni se nekome kada bi to trebao i to je vettelova sreća?
Zato što je Vettel konkurent Alonsu, tako sreća, nesreća, pehovi jednog od njih utiču i na onog drugog. ;)
tko je trekao da se vettel-a ne smije komentirati i kritikovati? molim navedi jedan post u kojem se to između pa i između redaka može pročitati?
samo sam pitao čemu komentiranje vettelove sreće na temi o alonsu?
po tom se može na temama svih vozača koji završe iza vettela napisat kako je vettel opet "imao sreće"?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Najgora vožnja Alonsa od kad vozi za Ferrari, ja bih čak rekao sramotna vožnja.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Činjenica je da je Alonso gotovo uvijek loš u Monacu, sjetimo se samo 2006. i one redaljke na njemu :biggrin:
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ljudi vole pametovat gdje nema prostora.

Je li Alonso imao lošu utrku? Da
Je li Ferrari imao katastrofalan pace? Da
Je li Alonso mogao drukčije postupiti u navedene 3 situacije? Čisto sumnjam. Izbjegavanje sudara sa Perezom, odlazak wide zbog pereza u šestici i pokušaj prelaska Sutila u zadnjem zavoju.

I sad cu ja ispast dežurni branitelj Alonsa :|
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Domi je napisao/la:Činjenica je da je Alonso gotovo uvijek loš u Monacu, sjetimo se samo 2006. i one redaljke na njemu :biggrin:
Alonso uvijek los???looooool,odkud mu dvije pobjede onda i postolja???

Nego,danas stvarno slabo,ubice me sutra na poslu :-)
Alonsista hasta la muerte..
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

koje redaljke? tad je Alonso pobjedio koliko se sjećam. start s PP i pobjeda.
ovo danas je bilo stvarno loše. još je imao i sreće s odustajanjem pereza...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Loša utrka Alonsa,bolid također loš
Od one situacije s Perezom Alonso potonuo iako za tu situaciju nije kriv ma šta rekli neki "vrsni" poznavatelji pravila na forumu
...put u raj nije posut ružama...
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

vidc je napisao/la:koje redaljke? tad je Alonso pobjedio koliko se sjećam. start s PP i pobjeda.
ovo danas je bilo stvarno loše. još je imao i sreće s odustajanjem pereza...
Pardon, lapsus u pisanju, mislio sam na 2005. :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

ovo je bruka i sramota za jednog dvostrukog svjetskog prvaka, bas me zanima njegova izjava i hoce li se ispricati navijacima za ovu sramotu, a znam da neće...
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dero je napisao/la:Je li Alonso imao lošu utrku?
Nije...imao je užasnu

Dero je napisao/la:Je li Ferrari imao katastrofalan pace?
Neznam koliko je to do Ferrarija, a koliko do Alonsove nezainteresiranosti

Dero je napisao/la:Je li Alonso mogao drukčije postupiti u navedene 3 situacije? Čisto sumnjam. Izbjegavanje sudara sa Perezom, odlazak wide zbog pereza u šestici i pokušaj prelaska Sutila u zadnjem zavoju.
Da mogao je i to puno drukčije. Npr. protiv Pereza nije istome smio dopustiti da on uopće bude u prilici da mu uđe sa unutrašnje strane. Čemu mu retrovizori služe? Nije mu ni Perez protiv Sutila kriv. Nije on otišao široko u zavoju, on je išao šire prije nego je skrenuo unutra, valjda pokušavajući ostati blizu Pereza na izlasku iz zavoja. Sve je to super, ali ne kad imaš suparnika na leđima. Prolazak Sutila je isto mogao bolje odraditi. Opet, tko ide na ovakvoj stazi i na takvom zavoju napasti sa vanjske strane ako imaš drugog vozača zalijepljenog sebi na guzicu

Chuck Norris je napisao/la:Loša utrka Alonsa,bolid također loš
Sad bolid loš, a kad je super rezultat onda je jedino Fernando zaslužan =D>
Chuck Norris je napisao/la:Od one situacije s Perezom Alonso potonuo iako za tu situaciju nije kriv ma šta rekli neki "vrsni" poznavatelji pravila na forumu
U toj situaciji bi jedina kriva stvar bila da Perezu nije dana pozicija koju je na stazi zaslužio, a Alonso siječenjem staze zadržao
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Daj cuky molim te poštedi nas :roll:

Je li možda trebao zatvarati kao Kimi pa da završi utrku

Alonso je danas bio loš,bolid je također bio loš.U Barceloni je Alonso bio odliča, bolid također,šta ti tu nije jasno? :shock:
...put u raj nije posut ružama...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

@Cuky
Morati cemo se složiti da se ne slažemo. Kada Ferrari opet zapne u Kanadi gdje opet sve ovisi o trakciji opet ce vozači biti krivi.
Nitrous Oxide Systems je napisao/la:ovo je bruka i sramota za jednog dvostrukog svjetskog prvaka, bas me zanima njegova izjava i hoce li se ispricati navijacima za ovu sramotu, a znam da neće...
Isprika? Daj molim te
Mislim da cu se izlogirati sa foruma dok ovaki komentari cirkuliraju
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dero je napisao/la:Ljudi vole pametovat gdje nema prostora.

Je li Alonso imao lošu utrku? Da
Je li Ferrari imao katastrofalan pace? Da
Je li Alonso mogao drukčije postupiti u navedene 3 situacije? Čisto sumnjam. Izbjegavanje sudara sa Perezom, odlazak wide zbog pereza u šestici i pokušaj prelaska Sutila u zadnjem zavoju.

I sad cu ja ispast dežurni branitelj Alonsa :|
Ja odavno nepamtim da neko bude toliko zaobiđen kao Alonso u Monaku u normalnim uslovima, znači da imaju iste gume koje su skoro isto krugova odvezle.
Pa 2010 kada je Alonsa starta za kraja poretka sa F10, a taj bolid je bio jedan od najboljih u Monaku, Alonso je jedva uspio da prestigne ove sporaće koji su bili sporiji 2-3s i više od njega.
Ja ne vjerujem da je F138 bio spori danas 2-3s od bolida koji su ga prestigli.
Današnja vožnja Alonsa je bruka, ko da prvi put vozi bolid F1 i utrku u Monacu.
Odgovori