Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

ovo mi se sviđa, da su bar priznali da je vijak na kotaču možda pogrešno dizajniran i da zbog toga gube vrijeme, a ne da pričaju zaglavio se pištolj, porezo se pa mu je nezgodno raditi ili tako nešto...mislim da je Fry dosta dobroga donio u dio tima zadužen za dizajn i razvoj...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Pozitivno za Ferrari je to što će se u Mađarskoj koristiti soft i super soft gume, takođe temperatura bi trebala da bude između 25 i 30 stupnjeva, a i Ferrari je unaprijedio svoju aerodinamiku od Silverstone, imaju sad mnogo više downforce na zadnjem kraju bolida, mnogo je sada Ferrari bolji u brzim i srednje brzim zavojima nego prije, to se vidjelo u Silverstone i u Njemačkoj.
Ali treba biti oprezan prošle godine Red Bull je doniminarao u Mađarskoj i samo zahvaljuući gluposti Vettela i odličnoj vožnji Alonsa i dobroj trakciji i top speedu F10 nije bilo 1-2 za Red Bull. Ja mislim da od 2007 i dominacije Alonsa i Hamiltona u McLarenu u Monako ni jedan tim od tada nije dominirao na nekoj utrci kao Red Bull u Mađarskoj prošle godine i zato su oni za mene prvi favoriti u Mađarskoj.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Stefano Domenicali has reiterated that Ferrari has to focus on doing its own thing and not worry about the margin to Sebastian Vettel and Red Bull.

Fernando Alonso has scored more points than any other driver over the last three races, logging 61 to the 55 of Vettel and 49 of Lewis Hamilton.

However he needs to take 9-10 points a race off Vettel over the remaining nine Grands Prix to get ahead by the end of the season.

“For sure what we need to do is attack every race,” said Domenicali. “And then – not now because he’s too far from us – see where he is. The more drivers that can fight, it’s easier to score more points and try to minimise the gap. At the moment the gap is still very big.

“I am happy to see that in the last couple of races Fernando scored the most number of points. That means that we have come back with the performance that we should have. I’m expecting the second part of the season to be quite interesting for the show, for everyone, because I really feel that the Red Bull are still the strongest team, but McLaren showed today they are very good, and we were very good.

“I do not underestimate the competitors, but I’m at least very happy to see that the people have reacted and the performance is where it should be.

“Now we need go to Hungary where I don’t forget last year after the win in Germany we were one second off the pace from Red Bull, so we need to stay with our feet on the ground, and work hard and keep working on the development of the car.”

Domenicali says Ferrari’s German GP performance was even more encouraging given that the team has edged towards a wet set-up.

“Of course we were expecting rain. I don’t know if the others we were really setting up the cars for dry conditions. We took some compromises because we thought it was raining conditions. It’s even better to see with this kind of compromise the car was quite competitive. I think no one would have thought about a dry race today, to be honest.”
LINK
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Uuuu na set-up za kisu i ovako kompetentni.Kladim se da je Hamilton vozio na dry setupu a Button na wet.Nema drugog objasnjenja.Red-bull su isto bili na wet mislim.
Mislim da ovo objasnjava da je Hamilton "bljesnuo u kvalu" otuda onaj "mad lap".
Vidjelo se da on i Button voze va razlicita bolida.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Problem nam je jedino jos grijanje guma. Ferrari je najnjezniji to se zna al i treba puno gume grijat. Na forumu jednom sam našao podatak da su Alonsove gume bile 15 stupnjeva nize od optimalne temperature tako da je onih 4 desetinke jos i super rezultat.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

yep, to je vjerojatno razlog slabijih kvala.. no nije toliki minus posto nije vise toliko vazno mjesto na gridu..

kako je rekao massa - nije tako strasno, krug/dva i onda je oke..

al s druge strane dosta odnosi u outlapovima, a koji su vrlo vazni kada se par bolida prati cijelu utrku i utrkuje kroz boxeve..
rekao bih da je to razlog zasto alonso nije dobio utrku, odnosno razlog zasto je lewis dobio..
rFactor F1 HR server Info
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Ferrari obećaje agresivniji bolid u 2012,a to smo vec toliko puta culi pa onda nista :(

http://www.autosport.com/news/report.php/id/93392
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:Ferrari obećaje agresivniji bolid u 2012,a to smo vec toliko puta culi pa onda nista :(

http://www.autosport.com/news/report.php/id/93392
kolega dogodile su se promjene u tehnickoj postavi Ferrarija :D dolaze novi ljudi tako da se nadam da ce 2012. bolid bit beštija
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

i da i ne..
nekako uvijek ispada da velike najave ispadnu suprotno..
sto im je znacila brzina na pre testiranjima ove godine..

iako.. krajnje je vrijeme ferrariju da krene opasno od starta..
rFactor F1 HR server Info
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Armanini je napisao/la:i da i ne..

Mislim da će iduće sezone RBR biti treća momčad. Vjerujem da će Ferrari i McM izbiti u prvi plan. I jedni i drugi su preveliki da nekoliko sezona za redom nemaju najbolje auto na gridu. Ferrari će definitivno promjeniti pristup, jer im je taj novi pristup donijeo ogroman napredak u skorije vrijeme.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

One and only je napisao/la:
Armanini je napisao/la:i da i ne..

Mislim da će iduće sezone RBR biti treća momčad. Vjerujem da će Ferrari i McM izbiti u prvi plan. I jedni i drugi su preveliki da nekoliko sezona za redom nemaju najbolje auto na gridu. Ferrari će definitivno promjeniti pristup, jer im je taj novi pristup donijeo ogroman napredak u skorije vrijeme.
Nekad je i Williams bio tako velik tim, a sad ih nema nigdje, ime neznači ništa ako se nemaju pravi ljudi u timu
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

jedina je razlika što je Williams, kao i Red Bull privatna ekipa, dok je Ferrari tvornička, ima veliku kompaniju iza sebe i samim time više resursa, kako matrijalnih tako i intelektualnih. McLaren je isto privatna, ali svi znamo da su kroz povijest uživali veliku potporu Honde, a onda i Mercedesa, čak veću nego što po meni to ima Red Bull sa Renaultom.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:jedina je razlika što je Williams, kao i Red Bull privatna ekipa, dok je Ferrari tvornička, ima veliku kompaniju iza sebe i samim time više resursa, kako matrijalnih tako i intelektualnih. McLaren je isto privatna, ali svi znamo da su kroz povijest uživali veliku potporu Honde, a onda i Mercedesa, čak veću nego što po meni to ima Red Bull sa Renaultom.
Normalno da Ferrari i Mclaren imaju puno novca, ali želim reć da ni novac ni ime neznači puno ako se nema prave ljude u timu, pogledaj Toyotu koliko su imali love i kakve su imali rezultate. Imo je i Williams veliku potporu od Honde i Renaulta, pa i BMW-a dok se nije s njima sve raspalo i ja mislim da će Ferrari i Mclaren i dalje pobjeđivat, ali isto tako mislim da netreba ni Red Bull tako lako otpisat, a ni Mercedes možda se i oni uključe iduće sezone u borbu za pobjede
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari, new front wing in Hungary

To retrieve the downforce on a circuit card is not favorable
The Hungarian Grand Prix to be held Sunday on the 4.4 km circuit of Hungaroring is not one of those "regarded as" friends for Ferrari F150 Alonso and Massa.
But at Silverstone, where the Red came up the slope, at Maranello have tried to make up the aerodynamic shortcomings, which until a few weeks ago were a really heavy gap against Red Bull.
The F150 Fernando and Felipe are then present at least one big surprise: all-new front wing downforce to recover - in part achieved goal in the last Grand Prix - and try to still be competitive on a path on the paper is not favorable.
But there is another factor to consider, at the Hungaroring is raining and the temperature is around 18 ° C. Going to Sunday should improve, but the variable remains.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

nadam se da je to ono cuveno "flexi wing" :)
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Mislim da u Mađarskoj najviše na brzinu utječe difuzor i njegovo najbolje iskorištavanje.
Staza je puna sporih zavoja i kada se koči ispušni plinovi idu u difuzor,mislim da je zato RBR bio dominantan prošle godine u Mađarskoj.
U Silverstoneu se nije previše osjetilo na formi RBR ona zabrana jer je se vozilo brzo i nije se puno kočilo,no sada kad vrijede stara pravila bojim se da opet ne zbrišu na 1-2 pozicije.
Mislim da će Ferrari najbrži biti na ovim brzim stazama(Spa,Monza,možda Indija) dok će RBR biti brži u Japanu,Koreji i Brazilu.
Mclaren mi je nepoznanica,koje su njihove prednosti teško je reći.Oni će vjerojatno biti konkurentni u polukišnim i vrlo hladnim uvjetima.Nekako se najbolje snalaze tada.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novi izgled bočnih stranica (malo produljene)
slika

slika

Novo prednje krilo u akciji po prvi puta (na nurburgringu nije korišteno iako su ga imali sa sobom)
slika

slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Na ovoj stazi kvalifikacije su veoma bitne, a tu smo opet omanuli, kao i prije sedam dana u Njemačkoj.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Što se dogodilo ?? Nisam gledao kvale , kako su se ponasali momci po rundama ?
slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Bice ovo jos jedna utrka za zaboraviti, kako se cini...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Polako, na kraju se mrtvi broje. :D
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

_dreamer_ je napisao/la:Bice ovo jos jedna utrka za zaboraviti, kako se cini...
Zasto? Nije mi jasno zasto se toliko bojis kise :roll:
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Ferrarijev pit-wall ubi boze,bez rijeci....
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Alonso-champ je napisao/la:Ferrarijev pit-wall ubi boze,bez rijeci....
u svakom slucaju su napravili bolji posao u McM i super je sto se nisu preselili na intermedije . Ima pomaka pomalo u njihovim glavama.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

F1NAC je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Ferrarijev pit-wall ubi boze,bez rijeci....
u svakom slucaju su napravili bolji posao u McM i super je sto se nisu preselili na intermedije . Ima pomaka pomalo u njihovim glavama.
trebali su dati Alonsu u trcem stintu tvrdju gumu,kao sto su dali Buttnu u McL,ccccc
Odgovori