Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Dero »

I ti zbog malo wheelspina u 2. brzini na startu baziraš čovjekovu formu na cijeloj utrci. Glupo je očekivati da ce svaku utrku na startu Ferrarijev vozač skočiti za par mjesta. Kada startas deveti ja sam puno sretniji da preživiš prvi zavoj a onda u ostala 52 kruga napraviš za što si placen.
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Cuky je napisao/la:Pa sigurno jest nešto na zadnje 2-3 utrke kad im startovi više nisu tako jaki (iznimka Massa danas)...start najviše ovisi o samom vozaču, način i vrijeme otpuštanja kvačila i start sa što više gasa a što manje proklizavanja. Alonso je danas u prve dvije gume doslovce u prazno vrtio kotače
Na cemu si ti prijatelju???Zadnjih dana bulaznis da Ferrarijevi updatevi rade kako spada ali su vozaci van forme.Postajes glavni troll na forumu,gdje zivis covjece???
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Iznenađujuće loš start Alonsa. Kad je Massa mogao onako brutalno startat, Alonso je morao barem poziciju dvije uzet na startu, poslije bi mu lakše bilo i imao bi realnije šanse za borbu za pobjedu.bolid za to je imao, dokaz je massa koji je sa zadnjeg došao do odličnog 6.mjesta
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ferrari je nazadovao, dok su ostali ubrzali svoje bolide, Ferrari je definitivno usporio svoj bolid. ;)
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Fernando Alonso je napisao/la:Hoy en carrera nos pusieron a prueba los reflejos..! 288km/h, 3,6g lateral, curva en recta..
(Danas smo u utrci testirali reflekse! 288km/h, 3,6G lateralna sila na ravnome)
slika
=D>

Današnja utrka je probudila nadu za naslov, a sljedeća će pokazati hoće li ta nada živjeti.

Šteta za onaj start. Mislim da je onda čak i gubio malo vremena koloni, ali bitno da je preživio i uzeo bodove.
Ostatak utrke, čisto Alonsovski :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonso Fernando je napisao/la:Na cemu si ti prijatelju???Zadnjih dana bulaznis da Ferrarijevi updatevi rade kako spada ali su vozaci van forme.Postajes glavni troll na forumu,gdje zivis covjece???
Eto sad sam trol jer imam svoje mišljenje koje je različito od mišljenja većine (a vidim da se i vidca proziva trolom jer ima opet različito mišljenje od većine).
Ne bulaznim ja da Ferrarijeve nadogradnje rade, oni su sami i u Barceloni i u Kanadi izjavljivali tokom vikenda da sve nadogradnje koje su donijeli manje ili više daju očekivane rezultate. To što Ferrari naizgled nazaduje ne mora značiti da njihove nadogradnje ne rade nego da suparnici dobiju više sa svojim nadogradnjama nego oni sa svojima. Ali vozači definitivno nisu na razini kao na početku (Massa 3 sudara zbog vlastite pogreške - monako trening, kanada kvale, silverstone trening; Alonso već 2-3 utrke slabije starta nego na početku sezone i cijele zadnje sezone, danas muku muči da pretekne jedan Toro Rosso...)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

WTF .Muku muci da pretekne TR,i ne pale ti se neke alarmlampice?.Taj TR koji je bio 2s sporiji na pocetku sezo e se kvala bolje od Ferrarija.Riccardo prije Alonsa,Vergne prije Masse.Dodajmo tome da su obje FI brze u kvalama.
Updateovi rade ali drugi rade jos bolje??
To bi isto bilo kad bi McLaren izjavio da su napravili jako dobar bolid ali jbg drugi su napravili jos bolji.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Cuky je napisao/la:Ali vozači definitivno nisu na razini kao na početku (Massa 3 sudara zbog vlastite pogreške - monako trening, kanada kvale, silverstone trening; Alonso već 2-3 utrke slabije starta nego na početku sezone i cijele zadnje sezone, danas muku muči da pretekne jedan Toro Rosso...)
Mješaš lončice i kopaš si rupu u koju cu te rado zakopati :P

Znači samo da razjasnim. Ti tvrdiš da Alonso nije mogao preteci Torro Rosso zbog lošeg starta i zato jer mu je forma u padu? Svako s jednim zdravim okom vidio je kako to izgleda onboard kada je Alonso naganjao TR i koliko je TR odmicao od Alonsa pri izlasku iz zavoja. Bolji izlazak iz zavoja -> nemogucnost pretjecanja.

Vidim da vec si u predhodnom postu ignorirao moj pokusaj objašnjenja al ajd. Ak ti smatras da je vozač zaslužan za trakciju na bolidu i ako forme vozača gledaš po startu ja te u tome necu sprjecavati jer kao što si i sam rekao, svatko ima pravo na svoje mišljenje.

E i pogledaj sutra malo rejtinge vozača po motosport sajtovima ( usput možes pogledat i kanadu ) pa možda netko i vidi taj pad forme Alonsa osim tebe ( i vidca :biggrin: )
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neznam jesi pratio na početku kada je bio onboard Alonsa, nisam siguran dali iza FI ili TR-a, uglavnom u zavoj 4 (nakon kojeg je lagani zavoj 5 pa DRS zona) Alonso je ulazio skroz usko i imao loš izlazak na pravac, dok je ovaj ispred ulazio široko, zbog toga imao ravniju putanju na izlasku i veću brzinu. Nakon 2 kruga čak su se i na Sky-u komentatori čudili zašto Alonso još uvijek ne uzima širu putanju na ulazu pa ima bolji izlaz nego i dalje usko ide u zavoj. Pa sad, dali je ovaj ispred toliko dominantan u trakciji ili je samo pametnije iskoristio zavoj prije dugačkog pravca da se obrani od napada? Jer nisam primjetio da je Fernando imao problema ostati sa njime na izlasku na stari ciljni pravac ili na izlasku iz šikane na kraju kruga.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

I sad samo treba odgovoriti na ovo pitanje
Da li smatraš da vozač u klasi Alonsa ne bi iskoristio svaki cm zavoja a da je u mogucnosti to napraviti? Nikakva forma vozača nema veze ako iz kruga u krug ne možeš normalno uci u zavoj.
I meni Ferrari je bio na čudnim putanjama cijeli vikend al to pridodajem bolidu i setupu a ne vozačima.

Kad skinem snimku pogledat cu baš taj dio onboarda al recimo meni je ostalo urezano u pamcenje Alonso-Sutil i količina ispravljanja bolida koja se moralo raditi u Ferrariju dok Hamilton- di Resta isto tako u turbulentnom zraku je izgledalo veoma laganini na Hamiltonovom onboardu.

Ak kažeš da si gledao Sky prijenos ovaj vikend pa na svakom oboardu Ferrarija Brundle i Crofty su komentirali kako Ferrari izgleda nestabilno i neupravljivo. Brundle je u petak čak izjavio da kroz Maggotts Ferrari izgleda užasno.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja mislim da taj pullrod ovjes nije nešto i da radi upravo suprotno od njegove prave namjene. Nije li čudno da oba bolida sa pullrod ovjesom imaju problema na aero stazi ( čudi me barcelona )?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pa baš zato što se radi o aero stazi ovjes ne može biti glavni krivac...ovjes može biti kriv na stazama poput Monaka gdje je puno sporijih zavoja i gdje aerodinamika nije toliko izražena koliko mehanički grip.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari je nazadovao, dok su ostali ubrzali svoje bolide, Ferrari je definitivno usporio svoj bolid. ;)
Ne mora biti. Već za pet dana možemo vidjeti opet nešto sasvim drugo.
Samo neka se trkaju.
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Ferrari ce se tesko vratiti u igru ako ovako nastavi jer ova ekipa pojma nema ocigledno iz dana u dan.
Steta za MAS dosao bi na postolje jer je bio brzi od ALO
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

vidc je napisao/la:Iznenađujuće loš start Alonsa. Kad je Massa mogao onako brutalno startat, Alonso je morao barem poziciju dvije uzet na startu, poslije bi mu lakše bilo i imao bi realnije šanse za borbu za pobjedu.bolid za to je imao, dokaz je massa koji je sa zadnjeg došao do odličnog 6.mjesta
sjedni jedan :thumbup:
razumijem ja različita mišljenja,razumijem ja kad neko intrpretira nešto na svoj nekad i pomalo neobičan način,al izjavit da je danas Ferrari bio bolid za pobjedu je stvarno prestrašno...ili namjerno provociranje ili "lupanje" gluposti

pozicije Masse i Alonsa su uz iznimno dobre vožnje uvelike bile splet okolnosti na stazi i u normalnim okolnostima oni borbu s Mercedesima i RB-ovima ne bi ni prismrdili...

start...oduvijek su se pozicije na staru gubile i dobivale i ne znam kajneko od toga pokušava raditi dramu...iz ovog ispada da je Webber u principu imao jako lošu utrku jučer ak se forma vozača bazira na startu

kolega,ajde probaj bilo kojim vremenom sa staze(usporedbom sa najbržima) me uvjerit da su imali bolid za pobjedu da mi je lakše čekat nastavak sezone
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

@gorane ne obaziri se na njegove komentare,nama smisla,djecku ne promakne dan da ne popljuje Alonsa....
Alonsista hasta la muerte..
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Alonso-champ je napisao/la:@gorane ne obaziri se na njegove komentare,nama smisla,djecku ne promakne dan da ne popljuje Alonsa....
ma nema problema nek pljuje,ali nije samo on u pitanju...došli smo do toga da se diskutira o nečijoj formi na temelju starta utrke...kaj ja sad moram bukvalno slijedeći tu logiku zaključiti da je Sennina katastrofalna utrka(kad je naravno bio van forme) bila Suzuka 1988 kad je uzeo naslov
ok je nekad biti malo subjektivan,ali ima nekih granica...ja nemam nikakvih problema priznati da je u Monaku Alonso bio loš i da je definitivno bio razočaranje utrke,ali da je u padu forme u Kanadi i Britaniji je zbilja previše i od najvećih hejtera
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

goran007 je napisao/la:
kolega,ajde probaj bilo kojim vremenom sa staze(usporedbom sa najbržima) me uvjerit da su imali bolid za pobjedu da mi je lakše čekat nastavak sezone
vremena ne mogu ništa reći jer je Alonso gotovo cijelu utrku vozio iza sporijih bolida. da je imao bolje startno mjesto ili barem odradio bolji start možda bi se vozio u slobodnom prostoru pa bi analize i imale nekog smisla. isto vrijedi i za massu.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

vidc je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
vremena ne mogu ništa reći jer je Alonso gotovo cijelu utrku vozio iza sporijih bolida. da je imao bolje startno mjesto ili barem odradio bolji start možda bi se vozio u slobodnom prostoru pa bi analize i imale nekog smisla. isto vrijedi i za massu.
A je li ti išta govori da je u zadnjem stintu Hamilton sa 15 krugova starijim gumama bio na repu Alonsu?
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Naravno da znači. Da je Merc na ovoj stazi imao bolji bolid. I to je to.
Samo neka se trkaju.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

5 krugova starijim ne 15
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Naravno da znači. Da je Merc na ovoj stazi imao bolji bolid. I to je to.
problem je što je ne tako davno na stazi koja ima slicne karakteristike gutao ispuhe drugih, a odjednom test i paf eto ih peštaju po gasu a gumama niš
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Aha. Da, s time se slažem. Nisam čitao ono gore pa sam mislio da aludiraš kako je zbog toga Hami puno bolji vozač.
Samo neka se trkaju.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Loš start što inače ne liči na njega, ali je kasnije sve odradio savršeno, a pogotovo zadnjih par krugova kad je dogurao do postolja.

Ali mora se priznati da mu je sav ovaj haos išao u korist, a i Vettel je konačno odustao.
slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

vidc je napisao/la:
goran007 je napisao/la:
s malim zakašnjenje...

naravno da analize tebi ništ ne znače kad bi onda brojkama,situacijom ili bilo kojom činjenicom morao argumentirati nešto što nema veze s istinom...kad sam kažeš-"gotovo cijelu utrku" onda znači da postoji razdoblje koje nije pokriveno tim razdobljem...ajmo ga na sekundu pogledati...

dok se rješava Kimija Alonso ima praznu stazu,ali i Lewisa koji mu je dovoljno blizu da se ne smije opustiti i voziti laganini...

koja su mu vremena u odnosu na Webbera(bokseve odradili gotovo identično-41-42 krug oba stavila MU gume
razlika porasla sa 4.152 na 6.359,razlika u najbržem krugu 0.689...zar to nije pokazatelj koliko je RB brži

oćeš Mercedes...Alonso-Rosberg-opet boksovi-41,42.krug samo sad različite gume(Alo-MU,Ros-HN)
u tri kruga razlika s 5.456 na 7.124 s razlikom u najbržem krugu u korist Rosberga(u istom krugu ga ostvaruju) od 0.559

i jedan i drugi su pod pritiskom bržih vozača i nemogu usporavati...stoga,ajde mi sad objasni kak je to Ferrari bio konkurentan ovim ekipama
Odgovori