F1NAC je napisao/la:Tek sad postaje Ferrari malo kompetitivniji na tvrđim gumama pri kraju trke
Posle Silverstone moglo se pročitati da su neki ljudi iz Ferrari-ja izjavili da se VN Japana vozila u tom trenutku da bi se oni prošetali kroz utrku.damjan.cule je napisao/la:i to sad kad ne rade više na ovom bolidu. Možda treba kod njih bolid biti isti 2-3 utrke pa se onda taman posloži da odgovara gumama

Od Silvestona do danas je protekle mnogo vremena RB i McLaren su unaprijedili mnogo svoje bolide, i Ferrari je radio na tome ali ne tako uspješno i Ferrari je najranije od svih top momčadi prestao sa razvojem ovogodišnjeg bolida, tako da se F150 nije ipak danas mogao "prošetati" kroz utrku ali priznat će te da niko nije očekivao da budu ovako konkurentni ako se pogledaju vremena oba bolida a posebno ako se uzmu nastupi Ferrari-ja na poslednjih nekoliko utrka kada u utrci nisu imali tempo.
Izgleda da je aerodinamički paket na kojem su radili Fry i Tombazis i koji su donijeli na Silvestone imao efekat na brzinu F150 u brzim zavojima, neću reći da je F150 najbolji u brzim zavojima, mislim da je konkurentan