Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Renault
Ne izgleda tolko lose.Barem u rukama Kubice i jos ako se Petrov malo potrudi mogli bi se borit za onaj tzv."best of the rest"od 4 vodece ekipe.Iako je Force India u maloj prednosti.
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Danas Renault sasvim solidan...Bice tu velika borba sa Indiom za to 5 mesto.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
Milsim i nadam se da je Renault bolji od Indie jer je Kubica imao proklizavanje u 16. zavoju i tu izgubio nešto vremena, opet, Sutil je bio na tvrdim gumama pa se to nekako balansira. U svakom slučaju Indija je dobro napredovala.
Nadam se da će Renault još napredovati i da je na pravom putu jer mi ih je sve teže gledati ovako kad znam da su sposobni za vrh...
Nadam se da će Renault još napredovati i da je na pravom putu jer mi ih je sve teže gledati ovako kad znam da su sposobni za vrh...
11
- T0MI5L4V
- Navijam za: Fernando Alonso
nadam se dobroj utrci renaulta i da upecaju koji bod
- ZD1400RT
- Početnik
- Navijam za: Spanjarda
Loša sreča i dalje prati Renault. Kubica je odlično startao, o onda onaj oblak dima pa Sutil. Drugi dio utrke vjerovatno nije ni stiskao do kraja, pretpostavljam da su možda štedili motor.
11
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
mislim da će se renault boriti sa force indiom za to 5. mjesto, ponekad će možda skinuti i merca.....bit će renault solidan kroz sezonu!
- Bibi
- Kontakt:
Zbilja steta za Kubicu zbog one nesrece na pocetku utrke.Dobro se i Petrov drzao dok mu se nije ugasio motor mogli su ubrat par bodova,al jbg bit ce bolje drugi put.
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
renault se dobro drzao u utrci... to je pokaazo i petrov kojem se nazalost ugasio motor kao i kubica koji je nazalost zbog nesrece izgubio bodove ali je u utrci pokazo brzinu pretekavsi par bolida... vise srece drugi put... mislim da imaju sanse za peto mjesto u poretku i da su startali bolje nego prosle sezone... mozda pokoje i postolje... mislim 2 i 3 mjesto... i petrov mi se ne cini los... bolji od piqueta juniora za klasu... ali mozda prerano to govorim... vidjecemo...

- Piquet stari
- Početnik
- Navijam za: Robert Kubica
Šteta uništene utrke zbog Weberove dimne zavjese, ali Renault ne stoji loše. Za petama je Mercedesu, a ohrabruje činjenica da privlaće sponzore - prvo Lada, sad i HP... Doduše, nigdje nema podataka o kolikim parama je rijeć, ali sumnjam da su mrvice kad su u pitanju Rusi i HP. Jako bitno za razvoj bolida kroz godinu!
- elf
- Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
- Navijam za: Lotus F1 team
Piquet stari je napisao/la:Šteta uništene utrke zbog Weberove dimne zavjese, ali Renault ne stoji loše. Za petama je Mercedesu, a ohrabruje činjenica da privlaće sponzore - prvo Lada, sad i HP... Doduše, nigdje nema podataka o kolikim parama je rijeć, ali sumnjam da su mrvice kad su u pitanju Rusi i HP. Jako bitno za razvoj bolida kroz godinu!
HP??? ja nisam cuo tu informaciju...

- Arai
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Kako ne? Evo SLIKA Možeš ju staviti i za wallpaper.elf je napisao/la:Piquet stari je napisao/la:Šteta uništene utrke zbog Weberove dimne zavjese, ali Renault ne stoji loše. Za petama je Mercedesu, a ohrabruje činjenica da privlaće sponzore - prvo Lada, sad i HP... Doduše, nigdje nema podataka o kolikim parama je rijeć, ali sumnjam da su mrvice kad su u pitanju Rusi i HP. Jako bitno za razvoj bolida kroz godinu!
HP??? ja nisam cuo tu informaciju...

- Bibi
- Kontakt:
Renault misli da su sposobni uzeti bodove na svakoj utrci!
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Tvdim da je to i moguce.Jednostavno u Bahreinu nisu imali srece,al ne sumnjam da ce u Australiji pokazati sav svoj potencijal koji sigurno imaju.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
Tvdim da je to i moguce.Jednostavno u Bahreinu nisu imali srece,al ne sumnjam da ce u Australiji pokazati sav svoj potencijal koji sigurno imaju.
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
pusto je u enstonu, ekipa se vraća tek nakon kine

- Bibi
- Kontakt:
Renault dobio dozvolu da unaprijedi svoj RS27 motor
Moram priznat da sam zelio izjednacavanje motora,al dobro barem mogu unaprijediti svoj R27.
Moram priznat da sam zelio izjednacavanje motora,al dobro barem mogu unaprijediti svoj R27.
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
FIA nema dokaza,ali ocito je kako postoje prilicno velike razlike u snazi motora.Mercedes je trenutno najjaco motor na gridu,od Ferrari-ja za cak 10-20 KS,a od Renault-a 20-30 KS.Iskreno ne znam kako Mercedes konstantno uspijeva,iz sezone u sezonu,da pojaca pogonsku jedinicu jer je razvoj zamrznut,a tolike konjske snage se ne dobijaju samo drugacijim aditivima,gorivima ili samo preinakama za bolju pouzdanost.Ja licno smatram da se radi o tome da Mercedes otvara svoje agregate i bitno ih modifikuje,jer je nemoguce da nalaze toliku snagu na tako malim stvarima,a da to ne moze odraditi Ferrari ili Renault ( prilicno etablirani proizvodjaci motora).Po meni,radi se o nefer prednosti koju je stekao Mercedes kroz proteklu zimu,jer je ta razlika povecana upravo ove zime.bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Renault dobio dozvolu da unaprijedi svoj RS27 motor
FORZA FERRARI!!!
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Sjecas se da je bilo price da Mercedes razvija svoje motore poslije Spa i Monze prosle godine, kada je Force India imala velike krajnje brzine...nikolaa je napisao/la:FIA nema dokaza,ali ocito je kako postoje prilicno velike razlike u snazi motora.Mercedes je trenutno najjaco motor na gridu,od Ferrari-ja za cak 10-20 KS,a od Renault-a 20-30 KS.Iskreno ne znam kako Mercedes konstantno uspijeva,iz sezone u sezonu,da pojaca pogonsku jedinicu jer je razvoj zamrznut,a tolike konjske snage se ne dobijaju samo drugacijim aditivima,gorivima ili samo preinakama za bolju pouzdanost.Ja licno smatram da se radi o tome da Mercedes otvara svoje agregate i bitno ih modifikuje,jer je nemoguce da nalaze toliku snagu na tako malim stvarima,a da to ne moze odraditi Ferrari ili Renault ( prilicno etablirani proizvodjaci motora).Po meni,radi se o nefer prednosti koju je stekao Mercedes kroz proteklu zimu,jer je ta razlika povecana upravo ove zime.bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Renault dobio dozvolu da unaprijedi svoj RS27 motor
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ili jednostavno dečki rade svoj posao bolje od drugih. To vam nije palo na pamet. 

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
radi se o tome da je specifikacija motora zamrznuta, ali to ne znači da oni ne mogu napraviti novi motor sa novim legurama po istoj specifikaciji i tu onda izvlače prednost.Dani je napisao/la:Ili jednostavno dečki rade svoj posao bolje od drugih. To vam nije palo na pamet.
osim toga kako je razvoj motota u stvari zamrznut postoji evolucija na dijelovima na koje se prije manje pazilo, a na njima izvlače dodanu snagu
Ista je stvar kao i sa aero paketima, jer unatoč svim mogućim i nemogućim FIA pravilnicima za smanjivanjem brzina, bolidi su i dalje svake iduće godine brži nego prethodne, jer očito se razoj traži tamo gdje nije zabranjeno nekim pravilnikom.
-
- Navijam za: Ferrari
Ako su dopustili renaultu da modificira svoj motor,onda trebaju pustit i ostalima. Renault je imao jednaku šansu kao i McLaren i Ferrari 2006 god. napraviti jak motor,svoju šansu su iskoristili,ali očito ne dovoljno dobro. Isto tako onda mogu dopustiti novim momčadima,da dodatno testiraju svoje bolide,jer eto sporiji su preko 5 sekundi od najbržih na stazi. Pravila bi trebala biti jednaka za sve,i nebi trebalo biti odstupanja od istih,bez obzira radilo se o snazi motora,ili boji karoserije bolida.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Meni je nemoguce da se tolika snaga izvuce iz takvih preinaka.Svi oni rade da dobiju sto vecu snagu,na nekim elementima koji prije nisu bili najvazniji,ali ipak napraviti razliku preko 30 KS od konkurenata je zaista nesto previse i meni krajnje mutno..Nemoguce je da su u Mercedesu izmislili nesto toliko novo,a da to ne moze uraditi Ferrari ili Renault..darky je napisao/la:radi se o tome da je specifikacija motora zamrznuta, ali to ne znači da oni ne mogu napraviti novi motor sa novim legurama po istoj specifikaciji i tu onda izvlače prednost.Dani je napisao/la:Ili jednostavno dečki rade svoj posao bolje od drugih. To vam nije palo na pamet.
osim toga kako je razvoj motota u stvari zamrznut postoji evolucija na dijelovima na koje se prije manje pazilo, a na njima izvlače dodanu snagu
Ista je stvar kao i sa aero paketima, jer unatoč svim mogućim i nemogućim FIA pravilnicima za smanjivanjem brzina, bolidi su i dalje svake iduće godine brži nego prethodne, jer očito se razoj traži tamo gdje nije zabranjeno nekim pravilnikom.
FORZA FERRARI!!!
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
1. RS26 tada je bio bolji od mclarenovog motora... Kad je stanje zapecaceno jedino je Ferrari imao bolji motor... Ono sto su svi radili unatoc zabrani, Renault nije i bio je jedina momcad koja nije radila na motoru dok nije dobila dopustenje (ono prosli put) i tako je postao momcad s najslabijim motorom...Sucker je napisao/la:Ako su dopustili renaultu da modificira svoj motor,onda trebaju pustit i ostalima. Renault je imao jednaku šansu kao i McLaren i Ferrari 2006 god. napraviti jak motor,svoju šansu su iskoristili,ali očito ne dovoljno dobro. Isto tako onda mogu dopustiti novim momčadima,da dodatno testiraju svoje bolide,jer eto sporiji su preko 5 sekundi od najbržih na stazi. Pravila bi trebala biti jednaka za sve,i nebi trebalo biti odstupanja od istih,bez obzira radilo se o snazi motora,ili boji karoserije bolida.
2. S obzirom da svima dopustaju preinake samo se za to ne cuje, dopustili su ih i renaultu...
3. Nitko ne brani HRTu ili lotusu da promijeni boju bolida...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Zaboravljaš da je mercedes te godine imao dvije specifikacije motora. Jednu koja je po komentarima stručnjaka bila najsnažniji motor u f1 ( ali se kvarila ), i drugu koja je bila ziheraški pristup.tomidix je napisao/la: 1. RS26 tada je bio bolji od mclarenovog motora... Kad je stanje zapecaceno jedino je Ferrari imao bolji motor... Ono sto su svi radili unatoc zabrani, Renault nije i bio je jedina momcad koja nije radila na motoru dok nije dobila dopustenje (ono prosli put) i tako je postao momcad s najslabijim motorom...
2. S obzirom da svima dopustaju preinake samo se za to ne cuje, dopustili su ih i renaultu...
Očito su preinakama uspjeli dovesti tu snažniju verziju do savršenstva, što po snazi, što po kvaliteti trajanja.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
De ovo je smijesno sa motorima...po meni to zamrzavanje je cista glupost,a kao drugo ako Mercedes iz godine u godinu pronalazi nacin da poboljsa svoje motore vise od drugih nije sada fazon,ajmo Renault dopustiti da ih stigne jer Mercedes ima prednost....to je po meni sada isto kada bi Mercedes rekao FIA-i kako Red Bull ima brzi bolid od njih i treba da dozvole promjenu pravila za Mercedes da bi stigli Red Bull...totalna debilana...idiotizam...uostalom ako cemo po PS Renault je uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa...jos jednom se Renaultu dozvoljavalo izjednacavanje motora,sta su oni tu nesto kao povlasteni pa uvijek se za njih moraju savijati pravila...Mercedes da radi bilo sta ilegalno FIA-a bi ih davno sankcionisala
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Po komentarima strucnjaka??? Mladen Jergovic??Dani je napisao/la:Zaboravljaš da je mercedes te godine imao dvije specifikacije motora. Jednu koja je po komentarima stručnjaka bila najsnažniji motor u f1 ( ali se kvarila ), i drugu koja je bila ziheraški pristup.
Očito su preinakama uspjeli dovesti tu snažniju verziju do savršenstva, što po snazi, što po kvaliteti trajanja.
Upravo tako, preinakama... Ako je motor zapecacen onda NEMA PREINAKA NIKAKVIH i tocka...
Renaultu je bilo dozvoljeno kopati po motoru i izjednaciti ga jer jedini nisu trazili od FIAe da naprave poboljsanje na pogonskoj jedinici po kojoj se ako su ta PRAVILA takva, ne smije kopati... Niti je u redu da se cacka cak i uz FIAino odobrenje, a ti sam navodis da mercedes poboljsava motore... Kad pogledas s te strane, za mercedes se svako malo savijaju pravila... A promjene na bolidima su tijekom sezone dozvoljene tako da oni kao i bilo tko drugi smiju mijenjati aerodinamiku i nemaju sta traziti da se mijenjaju pravila... Vezano za to da je Renault uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa... Nadam se da ne mislis na citavu povijest formule 1...Buba je napisao/la:De ovo je smijesno sa motorima...po meni to zamrzavanje je cista glupost,a kao drugo ako Mercedes iz godine u godinu pronalazi nacin da poboljsa svoje motore vise od drugih nije sada fazon,ajmo Renault dopustiti da ih stigne jer Mercedes ima prednost....to je po meni sada isto kada bi Mercedes rekao FIA-i kako Red Bull ima brzi bolid od njih i treba da dozvole promjenu pravila za Mercedes da bi stigli Red Bull...totalna debilana...idiotizam...uostalom ako cemo po PS Renault je uvijek imao slabiji motor od Ferrarija i Mercedesa...jos jednom se Renaultu dozvoljavalo izjednacavanje motora,sta su oni tu nesto kao povlasteni pa uvijek se za njih moraju savijati pravila...Mercedes da radi bilo sta ilegalno FIA-a bi ih davno sankcionisala
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Bilo je oko toga price,ali samo spekulacije.Dani je napisao/la:Zaboravljaš da je mercedes te godine imao dvije specifikacije motora. Jednu koja je po komentarima stručnjaka bila najsnažniji motor u f1 ( ali se kvarila ), i drugu koja je bila ziheraški pristup.tomidix je napisao/la: 1. RS26 tada je bio bolji od mclarenovog motora... Kad je stanje zapecaceno jedino je Ferrari imao bolji motor... Ono sto su svi radili unatoc zabrani, Renault nije i bio je jedina momcad koja nije radila na motoru dok nije dobila dopustenje (ono prosli put) i tako je postao momcad s najslabijim motorom...
Mercedesov motor je u 2007 i 2008 bio slabiji motor po svim karakteristikama od Ferrari-jevog,dok 2009 odjednom izbijaju kao najbolji motor,a 2010 prave jos vecu razliku.Ocito je da se radilo poslije 2008 na motoru,pod izgovor povecanja pouzdanosti,tako da su na kraju Ferrari i Renault izvisili.
Ok je ovo sto neko rece,da je glupo zamrzavanje razvoja motora.I meni je to cista glupost i zaista bih voljeo da se stvari vrate na staro te da se motori gotovo iz utrke u utrku razvijaju i dosezu nevjerojatne performanse.Ali ako je pravilo da nema "cackanja" po motoru,onda to vazi sa sve sudionike prvenstva...
FORZA FERRARI!!!