Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vleki
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Vleki »

Dani je napisao/la:Da li će biti ovoga ove godine?
Da bar, ha, ha, ha, mogu ti i reči svoje mišljenje ali bolje da me ne izazivaš :biggrin:
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 30 ožu 2010, 06:48, ukupno mijenjano 1 put.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Švabo Mercedes
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

Gotovo je....počeli su ga razapinjati....svaka mu čast,al trebat će se othrvati brutalnom medijskom linču! :?
Ne štede ga ni talijani ni njemci!
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

zizi je napisao/la:
Icy je napisao/la:Samo da se malo osvrnem na tvoju usporedbu
Vleki je napisao/la: Znači ovako: u bahrainu kvalifikacije - nekih 4 desetinke do pola sec u jednom krugu
U utrci su izjednačeni s tim da je rosberg brži na mekšim gumama dok ga schumi stišče na tvrđim - manje bitno

Australia kvalifikacije- rosberg "tere" schumachera i izjavljuje da je trebao biti pola sekunde brži, da nije imao onu grešku
Bahrein: Rosberg 0.35 desetinke brži u kvalifikacijama, 4 sec u utrci
Australija: Rosberg 0.05 desetinki brži (neću sad ulazit u pogrešku Rosberga ili štopanje Schumachera), utrka je bila kakva je bila a sam start je Schumacher odradio odlično, prošao je Rosbyja kao od šale.

Po mom mišljenju zaostatak između njih dvojice se sve više smanjuje, do europskih trki bi Schumi trebao bit brži i u kvalifikacijama i u utrci.

hoćeš reći sekunde
A naravno, tipfeler :D
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Malo mi je neobično to što se zdravo za gotovo uzima da će Schumi "nakon par utrka postat brži od rosberga, da će rasturati..." ?
Meni se osobno čini da je 50 -50 da će postat brži ili da će ostati na ovom nivou, prosječna ili malo ispodprosječna klasa.Ako i bude brži od rosberga na kojoj utrci, baš me zanima kakav će biti score na kraju sezone
Samo neka se trkaju.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

dmarijon je napisao/la:Malo mi je neobično to što se zdravo za gotovo uzima da će Schumi "nakon par utrka postat brži od rosberga, da će rasturati..." ?
Meni se osobno čini da je 50 -50 da će postat brži ili da će ostati na ovom nivou, prosječna ili malo ispodprosječna klasa.Ako i bude brži od rosberga na kojoj utrci, baš me zanima kakav će biti score na kraju sezone
Da moram se složiti iako mi teško pada sve to, ne želim da sad ispadne da ga dižem u nebesa, očito je da će biti veliki "rat" između njih dvoje. Ovo sad su sve špekulacije i evo po mojem mišljenju u malaysiji bi se trebali vidjeti pravo stanje stvari - i u kvalifikacijam i u utrci, zato predlažem da još malo pričekamo sa komentarima, vaš izbor.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
GT-R
Početnik
Početnik
Navijam za: Schumacher i Massa

Post Postao/la GT-R »

http://sport.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ ... zanac.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Baš kao što sam i mislio, svi su očekivali Schumija na podijima i na samome vrhu, ali čim to nije uspio odmah ga svi počinju pljuvati i mrziti. Kao što rekoh prije početka sezone, sad će se samo osramotiti. Zato nisam podržavao njegov povratak u F1.
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Niti Schumacher od prije 3-4 godine u ovom autu nebi došao do postolja u ove dvije utrke. Jednostavno auto nije na top razini i trebat će puno raditi na njemu.
U usporedbi sa Rosbergom, Schumacher ne zaostaje puno. Nakon tri godine pauze u ove dvije utrke tu je odmah uz njega i to je dobro jer će iz utrke u utrku biti sve brži i sigurniji.
Ne vidim zašto bi se čovjek osramotio? Kad (vjerovatno u europi) dođu s novim paketom na autu Schumi (i Rosberg) biti će na postoljima i pobjeđivati. U to ne sumnjam, sad je bitno da skupljaju što više bodova, da završavaju utrke a tri vodeće momčadi će si međusobno otimati bodove.
Michael is faster than you!!
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Ne shvatam kako ljudi misle da Mercedes moze uhvatiti tek tako Mclaren,Ferrari i Red Bull iz jednog prostog razloga,sve tri navedene imaju vise zaposlenih od Mercedesa a neke i duplo veci broj radnika.....Nije isto kada na bolidu radi 900 i 450 ljudi,to kao prvo,kao drugo Mercedes nije dao neogranicen budzet kao Toyota da ne znaju sta ce sa parama nego imaju manji budzet i od Mclarena i od Ferrarija i od Red Bulla...trece nemaju nekog star-dizajnera poput Neweya,Alda Coste,Mclaren ima cak citav komitet aerodinamicara...jedine svijetle tacke Ross Brawn i Schumacher,da li ce sami oni biti dovoljni da se Wagen01 digne na razinu pace-setera vidjecemo,po mom misljenu jako tesko....Mercedes da je pametan trebao bi sada uposliti nekog vrhunskog dizajnera i injzenjera da pocne rad W02,i da se koncetrisu na 2011. ionako ce ova godina Schamcheru doci kao pripremna...ali je i jako bitno za Schumacherovu motivaciju da dodje ove godine do nekog dobrog rezultata da ne bi bilo posle 2010 bye bye...
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Buba je napisao/la:Ne shvatam kako ljudi misle da Mercedes moze uhvatiti tek tako Mclaren,Ferrari i Red Bull iz jednog prostog razloga,sve tri navedene imaju vise zaposlenih od Mercedesa a neke i duplo veci broj radnika.....Nije isto kada na bolidu radi 900 i 450 ljudi,to kao prvo,kao drugo Mercedes nije dao neogranicen budzet kao Toyota da ne znaju sta ce sa parama nego imaju manji budzet i od Mclarena i od Ferrarija i od Red Bulla...trece nemaju nekog star-dizajnera poput Neweya,Alda Coste,Mclaren ima cak citav komitet aerodinamicara...jedine svijetle tacke Ross Brawn i Schumacher,da li ce sami oni biti dovoljni da se Wagen01 digne na razinu pace-setera vidjecemo,po mom misljenu jako tesko....Mercedes da je pametan trebao bi sada uposliti nekog vrhunskog dizajnera i injzenjera da pocne rad W02,i da se koncetrisu na 2011. ionako ce ova godina Schamcheru doci kao pripremna...ali je i jako bitno za Schumacherovu motivaciju da dodje ove godine do nekog dobrog rezultata da ne bi bilo posle 2010 bye bye...
sumnjam da će schumacher otići na kraju 2010.,valjda ima ugovor na 3 godine...mislim da je dovoljno profesionalac da posao odradi do kraja.to što ga mediji razapinju,bilo je toga i prije pa nije utjecalo na njega.zna on šta može i koliko može,stvar je još malo prilagodbe i malo sreće koju sigurno nije imao u australiji.dobar rezultat će doć ove godine,u to sam siguran.ne znam,možda svi mi previše očekujemo,al meni jednostavno predivno što se vratio,čovjek je živuća legenda,i s nestrpljenjem čekam svaku utrku da vidim njegov napredak.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Sramotno je ovo šta je šuu pokazao u Australiji u utrci...prvenstveno mislim na to šta mu je tzrebalo 15 krugova da prođe Alguersuarija na stazi na kojoj ima mjesta za prestizanja...
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

King iCool je napisao/la:Sramotno je ovo šta je šuu pokazao u Australiji u utrci...prvenstveno mislim na to šta mu je tzrebalo 15 krugova da prođe Alguersuarija na stazi na kojoj ima mjesta za prestizanja...
Sramotno?? :roll:
Čovjek bio 3 puta u boksu, mijenjao nos na bolidu, imao najviše pretjecanja na utrci i osvojio bod.
I to je tebi sramotno?
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Pa prošao ga je 2 puta sa oštećenim bolidom i osvojio bod
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Schumy.d je napisao/la:
King iCool je napisao/la:Sramotno je ovo šta je šuu pokazao u Australiji u utrci...prvenstveno mislim na to šta mu je tzrebalo 15 krugova da prođe Alguersuarija na stazi na kojoj ima mjesta za prestizanja...
Sramotno?? :roll:
Čovjek bio 3 puta u boksu, mijenjao nos na bolidu, imao najviše pretjecanja na utrci i osvojio bod.
I to je tebi sramotno?
Da, za čovjeka koji je tako "dobar"da ima 7 naslova.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

King iCool je napisao/la: Da, za čovjeka koji je tako "dobar"da ima 7 naslova.
Kompleksi...
To ne komentiram. #-o
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Igor18 je napisao/la:Pa prošao ga je 2 puta sa oštećenim bolidom i osvojio bod
Ja nigdje nisam pročitao da je ostatak trke (nakon promjene nosa) vozio sa oštećenim bolidom, ako imaš link zamolio bih te da ga staviš (ili netko tko ima taj podatak). A u nekim njegovim izjavama naglasio je da je imao prekonzervativni set-up, i da mu je neka traka zaglavila na prednjem krilu.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Najviše pretjecanja raznih Lotusa , HRT-ova i Virgina. To su kao pretjecanja? Ali daleko od toga da mu ne treba dati mali kredit. Čovjek se tek zagrijava.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

gringo73 je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Pa prošao ga je 2 puta sa oštećenim bolidom i osvojio bod
Ja nigdje nisam pročitao da je ostatak trke (nakon promjene nosa) vozio sa oštećenim bolidom, ako imaš link zamolio bih te da ga staviš (ili netko tko ima taj podatak). A u nekim njegovim izjavama naglasio je da je imao prekonzervativni set-up, i da mu je neka traka zaglavila na prednjem krilu.
Trebao sam napisati "sa vjerovatno oštećenim". Nakon utrke je Jergović iznio mišljenje da je onaj udarac poremetio nešto na bolidu (što je i moje mišljenje, nemora značit da je točno nisam tražio nigdje na internetu izjave) . Tim autima netreba puno da se nešto poremeti a udarac je bio solidan.
No OK, da ne nagađamo sad, Virgin, Lotus, Toro Rosso, Sauber... prošao je i napravio najbolje kaj je mogao, pa i nije imao više kog preticat kad su ostali ispali, jedino Rubensa, ovi ostali su bili predaleko.
Sa 3 ulaska u boks ipak je došo do boda. Po meni sasvim solidno odrađen posao s obzirom na sve okolnosti.
Neznam sad kakva je vremena imao u odnosu na Rosberg ali ne mislim da je imao nešto slabiji tempo.
Ak neko ima podatke za usporedbu molio bih da stavi
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Nikakvog oštećenja nije bilo. Gledao sam Schumija na RTL-u i on to nigdje nije spomenuo. Jednosatavno Mercedes nije tako brz a i Schumacher još nije onaj pravi.
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

"Haug thinks that the results so far have not shown the true picture of how Schumacher is comparing to Rosberg – especially after he was baulked by Alonso in qualifying in Melbourne, and his performance in the race in Australia was compromised by car damage that was only discovered after the event."

čovjek ima 7 naslova,i da,toliko je dobar,i više od toga...ja sam za to da ako ove sezone ne pobjedi sve utrke odsad do kraja,da mu se svi naslovi oduzmu i izbriše iz svih statistika formule 1,jer eto čovjek nije ostvario nečija glupa očekivanja
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Igor18 je napisao/la: Neznam sad kakva je vremena imao u odnosu na Rosberg ali ne mislim da je imao nešto slabiji tempo.
Ak neko ima podatke za usporedbu molio bih da stavi
Imao je slabiji tempo. Međusobni omjer tko je bio brži je 17-41 u korist Rosberga. U 8. krugu su išli u boks (prelazak na slick), prvi krug nakon izlaska iz boksa razlika je bila 16.6 iza Rosberga. Do 29 kruga ta je razlika porasla na 29.6 sekundi. Toliko je bilo i nakon Nicove promjene guma. I od 34. kruga je razlika sa 29.5 sekundi do kraja trke došla na 52.7. Vjerujem da je taj "loš" set-up imao određenu ulogu, ali Schumi još nije onaj stari. Onaj stari bi pojeo ove sporaše, kao što je to Alonso napravio. Ali uvjeren sam da će njegova forma ojačati, a volio bih da se to ubrzo dogodi.
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Mislil sam na vremena po krugovima, kako su vozili koji krug, koje je vrijeme najbržeg Schumacherovog i Rosbergovog kruga. To me zanima ak imaš neki link.
Na zaostatke utječe promet odnosno borba sa Algersuarijem i Pedrom i takvima.
EDIT:
Evo sa Michaelove stranice komentar na utrku

"I know that might sound awkward but I take a lot of good aspects from the race weekend in Melbourne. Of course that does not show at first sight but looking into our weekend more deeply, I find we did improve quite well and have a good reason to be quite satisfied - just not from the pure result obviously. But analyzing Qualifying I think both Nico and me could have been ranked 2 to 3 positions better. I had a too conservative set up in the end which was too much concentrated towards the race, plus I had a tear-off strip stuck in my front wing which too cost me some time. And going into the race from those better positions would have meant fighting for the podium.

All that means that we are not too far away, and I am quite confident there will be more to come. So going to Malaysia we know that clearly we improved our pace since Bahrain which is a good feeling. It was a lot of fun fighting in Melbourne even if it was just for one point, and I will enjoy fighting again in Sepang. We would like to show another good race."
pinkdpanter
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: kimi raikkonen

Post Postao/la pinkdpanter »

šumi je star, nije više brz bla bla bla, sjetite se jordana, ošo čovjek u penziju, igro golf, baseball, i vratio se. Ekipa govorila nije on više AIR, mogo je ostat igrat golf kaj se vratio, klinci bu ga razvalili i .... i čovjeku je malo trebalo, i opla 3 naslova, najbolji strjelac lige itd itd.

Ne kažem da bu to slično ponovio i šumi, al pustimo ga malo, pa bumo vidli
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

pinkdpanter je napisao/la:šumi je star, nije više brz bla bla bla, sjetite se jordana, ošo čovjek u penziju, igro golf, baseball, i vratio se. Ekipa govorila nije on više AIR, mogo je ostat igrat golf kaj se vratio, klinci bu ga razvalili i .... i čovjeku je malo trebalo, i opla 3 naslova, najbolji strjelac lige itd itd.

Gle, oni koji ga ni prije nisu simpatizirali sada jedva čekaju nešto da mogu kritizirati i "pljuvati". OK sve je to u ljudskoj prirodi, al naravno nije lijepo i meni/nama koji ga simpatiziramo to se ne sviđa.
Ali kad se pogledaju stvari sa "normalnog" stajališta ne vidim razlog što se tiće samog Schumachera da vozi slabije nego inaće.
Pa on je u ove dvije utrke dokazao da nema razloga da se sumnja u njegove mogućnosti. Zaboravio vozit nije. I to je pokazao u 2 utrke nakon pauze od 3 godine.
Ono šta ga može suptati u rezultatima je njegov bolid. Ako bolid nejde onda ga možeš jebat, možeš bit Supermen nečeš napravit nešto.
Ljudi su od Schumachera navikli samo na pobjede i ništa drugo ne priznaju. Pogotovo mi Hrvati. (primjer su rukometaši, koji ako su 2.na svjetskom prvenstvu koda nisu ništa napravili, neznaju igrat, papci bolje da nisu ni išli).
Za mene on je pobjednik samom činjenicom da nakon 3 godine izbivanja vozi ravnopravno sa Rosbergom, Alonsom, Hamiltonom koji se natječu u kontinuitetu.
A kako sezona bude odmicala bit će sve bolji i bolji. I šta onda ako ne osvoji prvenstvo ove godine? Osvojit će sljedeće :D Šalim se, ali nije nemoguće. Može i ove. Puno toga ovisi o bolidu koji ima u rukama.
Rosberg je brži da desetinku, dvije, tri? Velka stvar, čovjek bi očekivao da će derat djedicu koji 3 godine nije vozio auto F1 za barem sekundu i pol!
Na pola sezone možmo ponovo povući paralelu pa vidjeti ko je brži i kolko. Ako bude brži onda mu svaka čast.
Jedva čekam trenutak kada će Schumi doći do svoje 92.pobjede, vjerovatno će tada bit natpisi "super djedica"
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Igor18 je napisao/la:Mislil sam na vremena po krugovima, kako su vozili koji krug, koje je vrijeme najbržeg Schumacherovog i Rosbergovog kruga. To me zanima ak imaš neki link.
Na zaostatke utječe promet odnosno borba sa Algersuarijem i Pedrom i takvima.
Australia Race analysis.PDF - 0.09MB
Australia Race history.PDF - 0.11MB
slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

pinkdpanter je napisao/la:šumi je star, nije više brz bla bla bla, sjetite se jordana, ošo čovjek u penziju, igro golf, baseball, i vratio se. Ekipa govorila nije on više AIR, mogo je ostat igrat golf kaj se vratio, klinci bu ga razvalili i .... i čovjeku je malo trebalo, i opla 3 naslova, najbolji strjelac lige itd itd.

schumacherov povratak jedino možeš uspoređivati sa jordanovim drugim, ne prvim

jordanov drugi povratak je od mnogih dočekan na nož, kako je sezona odmicala (iako je imao fantastičnih utakmica i ukupno gledanu fenomenalnu statsitiku za 40-godišnjaka) prilično je kritiziran jer je momčad igrala loše (nije niti mogla bolje sa igračima koje je imala)

slično je i sa schumijem (obojica su se vratila jer su jednostavno ovisni o svom sportu)

da je kojim slučajem mercedes najbrži bolid i da je schumi prve dvije utrke završio na postolju (makar i iza rosberga) svi bi ga hvalili i dizali u nebesa, ovako su njegove osrednje vožnje (koje baš i nisu osrednje u njegovom slučaju, ali osrednje za jednog f1 vozača) izpotencirane kao lošije nego što stvarno jesu

mene je schumi jako ugodno iznenadio, mislio sam da će imati daleko veći zaostatak za rosbergom. sad kad ga gledam sam siguran da će do kraja sezone biti utrka gdje će biti uvjerljivo brži od rosberga, u što sam prije početka sezone sumnjao
Odgovori