Simulacije vožnje
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- harrahotto
- Ja sam: Vozač
Re: Simulacije vožnje
jel to nama server puko?
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Host offline
Please wait 2 minutes,
bit ce ubrzo nadajmo se.. prosli put je bilo kroz 10 min..
Please wait 2 minutes,
bit ce ubrzo nadajmo se.. prosli put je bilo kroz 10 min..
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
hm, koji mu je?
i negdje u isto vrijeme ko i zadnji put... samo da se sutra ne ponovi jer bi bilo taman usred utrke..
i negdje u isto vrijeme ko i zadnji put... samo da se sutra ne ponovi jer bi bilo taman usred utrke..

- Armanini
- Svjetski prvak
- Cuky
- Moderator
sad mi došlo iz guzice u glavu...je netko računao koliko krugova će se voziti?
Ja sam ugrubo računao da je krug u prosijeku 1:38 i onda dođe da za 40 minuta treba 24,4 kruga. Hoćemo onda kao i za A1 ring zaokružiti na jedan više pa da bude 25+formacijski?
Ja sam ugrubo računao da je krug u prosijeku 1:38 i onda dođe da za 40 minuta treba 24,4 kruga. Hoćemo onda kao i za A1 ring zaokružiti na jedan više pa da bude 25+formacijski?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Armanini
- Svjetski prvak
- Cuky
- Moderator
ockej 
inače, po danas viđenom utrka bi mogla biti sve samo ne dosadna...razlike danas nisu bile prevelike (ako izuzmemo onaj jedan kimijev krug) i bilo je pretjecanja na svakom pravcu. A i pogodit kad se povuć iz dvoboja i uć u boks isto može donijet ili odnijet koju poziciju. Danas smo npr. ja i kimi u jednoj utrci bili na desetinku iza krančija kada je on ušao u boks, a kad smo krug kasnije nas dvoje ušli on je bio daleko daleko ispred

inače, po danas viđenom utrka bi mogla biti sve samo ne dosadna...razlike danas nisu bile prevelike (ako izuzmemo onaj jedan kimijev krug) i bilo je pretjecanja na svakom pravcu. A i pogodit kad se povuć iz dvoboja i uć u boks isto može donijet ili odnijet koju poziciju. Danas smo npr. ja i kimi u jednoj utrci bili na desetinku iza krančija kada je on ušao u boks, a kad smo krug kasnije nas dvoje ušli on je bio daleko daleko ispred

- Cuky
- Moderator
ako ne bude nekih vanzemaljskih poteza sutra mogli bi i mi ovako možda 

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
mene nema večeras, moram ić na rođendan kolegi. Mogao bi vozit kad bi se kvale krenulo u 18:30h tako da sam do 20h slobodan.

-
- Navijam za: Kimi
Mene danas sigurno nema, nisam doma 
Ništa, želim dobru i sretnu utrku svima

Ništa, želim dobru i sretnu utrku svima

- Armanini
- Svjetski prvak
zasto ne kazete na vrijeme da necete moc, a ne na dan utrke?
-
Ja se ispričavam, nisam prije znao da ne dolazim danas. Prije sat vremena sam se dogovorio da idem na feštu u Zagreb.
- Armanini
- Svjetski prvak
ma np, i cudno mi bilo kako je subota uopce izglasana i da nitko ne izlazi..
jbga, sto je tu je.. za sad ste ti, cale i hotto out.. nadam se da nece bit odgadjanja..
jbga, sto je tu je.. za sad ste ti, cale i hotto out.. nadam se da nece bit odgadjanja..
- K1M1
- HNL kladionica majstor
teško da možemo tako rano...Ćale od Lewisa je napisao/la:mene nema večeras, moram ić na rođendan kolegi. Mogao bi vozit kad bi se kvale krenulo u 18:30h tako da sam do 20h slobodan.
ali, jel možeš ovako možda?:
trening od 18:30-19:30, onda kvale i race, i gotovi smo oko 20:30 znači..
pol sata simo tamo, pričekat će kolega.

- Armanini
- Svjetski prvak
yep, dobar timing 
i ti bi marko mogao isto onda.. prije 23 se ionako ne isplati nigdje bit
ovako 8 i pol gotovo, i do 9 se spremis i odes?

i ti bi marko mogao isto onda.. prije 23 se ionako ne isplati nigdje bit

ovako 8 i pol gotovo, i do 9 se spremis i odes?
-
treba doći od Varaždina do Zagreba 

- Armanini
- Svjetski prvak
- Mansell
- Test vozač
Ja predlazem da se nakon 5 odvozenih utrka, svakom vozacu odbije najslabiji rezultat, tako da se za ukupni poredak racunaju samo 4 trke. Tako bi svatko imao pravo na jedan kiks ili nedolazak, a momcadski bi se zbrajalo normalno(svih 5 trka).
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- Cuky
- Moderator
sviđa mi se Mansellov prijedlog. Ako se ne varam, i u F1 se nekad računao samo određeni broj najboljih rezultata dok bi se ostali odbacivali

- Armanini
- Svjetski prvak
to bi decki imalo smisla da vozimo 10 utrka.. ovako mislim da je premalo..
- K1M1
- HNL kladionica majstor
yep, upravo ovo što arma kaže. Znam da ima to pravilo i u nekim nižim ow serijama, al tamo ima puno utrka u kalendaru.. Ovdje sa samo 5 utrka nebi baš imalo smisla po meni.. Ali dobar prijedlog za neku sljedecu ligu, stavimo više utrka i stavimo ovo pravilo..
I onda možemo i 2 utrke u tjednu vozit.
inače bilo ja tako i u f1 (mislim samo jednu sezonu) 1988. pa se pokazalo kao promašaj pa su ukinuli.... Dakle bilo je 16 utrka u kalendaru, a samo najboljih 11 koje je vozač napravio se računalo. I na kraju se dogodilo da je senna postao prvak, a da je bodovanje bilo normalno (da su se sve utrke računale), prost bi bio prvak, i to za dosta, za 11 bodova čak..

inače bilo ja tako i u f1 (mislim samo jednu sezonu) 1988. pa se pokazalo kao promašaj pa su ukinuli.... Dakle bilo je 16 utrka u kalendaru, a samo najboljih 11 koje je vozač napravio se računalo. I na kraju se dogodilo da je senna postao prvak, a da je bodovanje bilo normalno (da su se sve utrke računale), prost bi bio prvak, i to za dosta, za 11 bodova čak..

- Mansell
- Test vozač
Da,premalo je,ali onda sve skupa ima nekog smisla,što se borbe za poredak tiče.U protivnom,čini mi se da opet nečemo završiti,jer onaj koji ne odvozi jednu utrku(cale npr),po meni nema neke velike šanse ,pa samim tim neće doć ni na neku od slijedećih trka.Ovak bi se računale 4.trke,a u slučaju istog bodovnog stanja i peta.Meni je svejedno,ja ću pokušati prisustvovati svim utrkama,ali kažem,teško će nas se skupiti više od pet,posebno na zadnjoj,ak ne uvedemo ovo pravilo sa 4.bodovane utrke.Idemo u rizik da opet ne završimo ligu... 

F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
- Cuky
- Moderator
bilo je tako duuuugi niz godina u F1, pogledaj tu:K1M1 je napisao/la:inače bilo ja tako i u f1 (mislim samo jednu sezonu) 1988. pa se pokazalo kao promašaj pa su ukinuli.... Dakle bilo je 16 utrka u kalendaru, a samo najboljih 11 koje je vozač napravio se računalo. I na kraju se dogodilo da je senna postao prvak, a da je bodovanje bilo normalno (da su se sve utrke računale), prost bi bio prvak, i to za dosta, za 11 bodova čak..
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Fo ... ng_systems" onclick="window.open(this.href);return false;
Tek se od 1991. počelo računati sve utrke za poredak u prvenstvu

- Armanini
- Svjetski prvak
nope neistina.. jer to je ono - sto bi bilo kad bi bilo.. vozaci su znali kako se boduje i koliko se boduje, tako da su vozaci poput senne isli na "sve ili nista", dok je prost bio sakupljac bodova.. da se vozilo normalno i ostali bi vozili drukcije imajuci to na umu..
al retardirano skroz..
al yep.. sto vise mislim o ovome nije lose..
tako nije bitno koliko utrka vozis, vec iskljucivo rezultati.. tako bi bila jedna stalna ljestvica gdje bi bila cast bit pri vrhu
nesto kao rating sistem na iracingu ili koji god drugi rating sistem 
no pustimo to.. cemo onda od 18:30 pustit practice pa u 19:30 kvale, pa cemo vidjet tko ce doc..?
lol, totalno sam krivu ideju imao :=Prost finished 14 races in either first or second, retiring from the other two, while Senna won 8 races to Prost's 7
al retardirano skroz..
al yep.. sto vise mislim o ovome nije lose..
ja sam imao ideju da vozimo svaki tjedan jedan ili dva racea, razliciti modovi i da se vodi evidencija o prosjeku bodova po utrci (odnosno prosjek pozicija)..Ali dobar prijedlog za neku sljedecu ligu, stavimo više utrka i stavimo ovo pravilo..
tako nije bitno koliko utrka vozis, vec iskljucivo rezultati.. tako bi bila jedna stalna ljestvica gdje bi bila cast bit pri vrhu

no pustimo to.. cemo onda od 18:30 pustit practice pa u 19:30 kvale, pa cemo vidjet tko ce doc..?
- Armanini
- Svjetski prvak
Mansell je napisao/la:Da,premalo je,ali onda sve skupa ima nekog smisla,što se borbe za poredak tiče.U protivnom,čini mi se da opet nečemo završiti,jer onaj koji ne odvozi jednu utrku(cale npr),po meni nema neke velike šanse ,pa samim tim neće doć ni na neku od slijedećih trka.Ovak bi se računale 4.trke,a u slučaju istog bodovnog stanja i peta.Meni je svejedno,ja ću pokušati prisustvovati svim utrkama,ali kažem,teško će nas se skupiti više od pet,posebno na zadnjoj,ak ne uvedemo ovo pravilo sa 4.bodovane utrke.Idemo u rizik da opet ne završimo ligu...
bas je kimi spomenuo kako nas nekoliko nismo propustili ni jednu utrku u svim ligama.. jbga.. tko zeli vozit vozit ce (ok, subota je stvarno nespretna i oni koji izlaze tesko da ce promjenit prioritete taj dan)..
proslu utrku na a1, taman prije samog starta odnosno prvi restart, srecom i da je bio pa sam stigao por poslat.. - ugl.. jedan od najboljih prijatelja je htio doc sa malim sinom da mi ga konacno pokaze, nikako da se uskladimo, al badave - sve da su mi na vrata dosle 3 brazilke ne bi me digle iz sica

aha lol.. da.. sto sam htio rec - ne trebamo jos odbacit ideju, lako cemo vidjet kako ce izgledat za sljedecu i poslije toga.. uvijek imamo vremena za korigirat i odbacit tu 4. ako se pokaze da ce bit potrebno i da se poredak nece mjenjat drasticno..
Zadnja izmjena: Armanini, dana/u 05 sij 2013, 17:14, ukupno mijenjano 1 put.