Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Mansell
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Mansell »

Moze tako...
Nemam ja nista protiv bodovanja 5 utrka. Ali ajmo onda zavrsiti ligu kako spada(makar i sa 4 vozaca na zadnjoj) nego ostaviti ju otvorenom cekajuci da se skupi pristojan broj vozaca.
Zadnja izmjena: Mansell, dana/u 05 sij 2013, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

meni odgovara kako god satnica. Čak mi je i ok da se ranije tako krene oko 19:30 da prije završimo pa da imam više vremena za riješiti još neke stvari prije nego sutra odem u Ri :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Mansell je napisao/la:Moze tako...
Nemam ja nista protiv bodovanja 5 utrka. Ali ajmo onda zavrsiti ligu kako spada(makar i sa 4 vozaca na zadnjoj) nego ostaviti ju otvorenom cekajuci da se skupi pristojan broj vozaca.

necemo radit vise iste greske u svakom slucaju..

iako ja jesam da se ne vozi ako nas je ispod 70% na gridu.. to bi bilo nekih 8 vozaca od 12? al da.. ako pocnemo odgadjat i premjestat opet cemo istim koracima..

mozda bolje da nit ne razmisljamo o tome dal cemo vozit il ne, vec onaj dan koji se izglasa kroz tjedan bude, i vozi se tko god dodje..
rFactor F1 HR server Info
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

može da, u 18:30 pa nam možda i ćale dođe..
Cuky je napisao/la: bilo je tako duuuugi niz godina u F1, pogledaj tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Fo ... ng_systems" onclick="window.open(this.href);return false;
Tek se od 1991. počelo računati sve utrke za poredak u prvenstvu
e vidiš uopće nisam znao ovo. :oops: :) inače dosta znam o povijesti f1 i to, al uopće nisam išao za ovim, zanimljivo :)
a znam za to 1988. baš zbog ovog slučaja gore..

arma, zanimljiva ti je ova ideja, al onda bi npr. mogao doć samo kad ti paše i kad se vozi staza i mod po tvom guštu, i onda imat super postotak, pa onda to i nije baš neko mjerilo. :) il pobjediš u prvoj utrci i više nedolaziš, imaš 100% i prvak si hh. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ti uvijek razmisljas o nekim iskoristavanjem nekakvih pravila i dogovora..?
pa kome bi to palo na pamet i zbog cega? to nikako da shvatim..
a i ofc da bi bila neka donja granica..

a vozis modove i staze koji su ti po gustu da.. al to vozis ionako (doduse vozimo sto god dogovorimo, nije bas da smo toliko iskljucivi :)

pa nabacimo svega - od ringa do raceofchampions staze, od rallycrosa do ulicnih, od fiola do owa, od gripavih auta do onih sa biciklistickim gumama :)

nego okanimo se ideja :)

jedna opaska za vecerasnji race koju imajte na umu cim pomislite na pit - tko srusi onu retardiranu tabelu na ulazu u pit, za nagradu ce bit kaznjen najvecom mogucom izrecenom kaznom koja se jos u povijesti nije dodjelila ni jednom vozacu.. (nekim ubojicama mozda je ;)

da se izgubiti pun k vremena ako se ne udje u box kako treba, a ako nema table jedini tocan orjentir je tanka crvena neuocljiva linija preko staze ili ako znas gdje je tocno ulaz.. ja se recimo lose snalazim u prostoru opcenito tako da mi treba solidan vizualni orjentir da zakocim kako treba.. iako sam evo pred koji mjesec gledao bolide kako i gdje usporavaju za taj pit, nisam probao i ja uc pa da mi ostane :D
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

pa jbt koji peh! Nije mi se 2 god dogodilo da nestane struje i bas sad moralo, usred utrke. :roll: I to jos bio u fajtu s mansom svih tih 7,8 krugova, i jos kranci odmah sec iza nas, predobro je bilo... Bila bi opaka borba za pobjedu...
vidim, i armi je nestala, jordan 0 bodova... :x Ode borba za naslov u qrac. :)
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

haha koji lol.. nestalo svugdje okolo.. skroz do opatije..

bas pizdarija.. imao tako zabavn pocetak.. od kvala gdje sam gadjao 38.0 i odvozio 38.001 :) sto me je razveselilo ..
start sam zaspo jer se nisam najbolje uparkirao, al mi bilo draze ostat od iza prve sikane.. i sve 5,, super.. ispremjesa se sto se ima,rjesim se antimona i odem lovit fioreta kojem smeta vuksa, ulovim ih taman i blackout..

pusiona, jer najdraza staza, najdraza utrka, solidna priprema a kita..

btw, nece nitko vozit vise veceras?

ako ste sut ra za varjantu i rallycross sa fiolom :)
staza iz lfsa
http://www.mediafire.com/?ix8khty03mxlzi4" onclick="window.open(this.href);return false;

mozemo i na varjantin server malo postavit kakvo vrijeme ;)
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

eh taj hep...kud baš sad :-(
očito ispao dalekovod ...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bas bedara da..
al u svom zlu sreca da smo restarali trilijon puta jer u suprotnom bismo bili na pol utrke i tek bi onda poludio :)

btw , ako ce tko na varjantu server je

server2.varjanta.com:34298

ja i bugar cemo pa dodjite i vi za malo zabave i promjene :)
slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Dobra utrka danas... u practiceu konačno uspijem odvoziti ispod 1:37 (uz pomoć Armaninija) i onda tek pred kraj practicea uspijem drugi put spustiti se ispod 1:37 i to čak brže nego u prijašnjem rezultatu... međutim, u kvalama niti približno tom vremenu, ali svejedno solidno 3. mjesto

Nakon nekoliko restarta, start prolazi da nije mogao bolje i već do kraja kruga vraćam izgubljenu poziciju od Cukya i njega bacam iza Vuksa i u slijedećim krugovima uzimam kokice i pratim iz VIP lože borbu između Mansella i Kimija te sam samo čekao kad će se pojavit oblak dima i dijelovi po stazi. :biggrin:
Kako je Kimiju nestalo struje pokušavam se približiti Mansellu, ali čovjek vozi stvarno bez greške i nisam mu se nikako uspio približiti i uhvatiti zavjetrinu... Ulazimo u istom krugu u boks i kako su raspoređeni boksevi moj boks je točno ispred njegovog, pa sam mu zatvorio put za izlazak, međutim on ide u rikverc, pa izlazi taman ispred mene i u slijedećih 4-5 kruga pokušavam ga nekako proći, ali nikako ne uspijevam i odustajem, pa se onda do kraja utrke još i izvrtim te gubim poziciju od Cukya

Eto, u ove 2 prave utrke (i još mnoštvo kratkih) mogu reći da sam dosta zadovoljan sa vožnjom i ekipom na serveru, nekako se trudim da bude sve fer i korektno u dvobojima, pa tako nije bilo još nekakvoga većega incidenta... također i rezultatski izgleda odlično, a sad ćemo vidjeti kako će biti u slijedećim utrkama :wink:

p.s. Opet sam zaboravio uključiti da snimim replay, pa ako može tko uploadati?
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

žao mi je što nisam mogao doć na trku, osim toga gdje je bilo to glasanje kad se vozi?

zašto se ne otvori jedna tema i u njoj sve info i impresije. Ovako kad nemam vremena preskačem sve posteve koji nisu vezani uz temu simulacije vožnje.

Moj najbrži krug je na monzi 1:36.600, za kvale bi bio zicer a u trci bi bilo gusto :)
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Na kvalama nisam uspio ponoviti 1:36.505 :biggrin: iako je to nebitno jer svi mi dobro znamo da pole na Monzi ne znaci prakticki nista. Nakon starta bilo je 5 krugova dobre borbe s Kimijem, dok ga nisam izgubio (uz pomoc elektroprivrede). Nakon toga odrzavam 3 sekunde razmaka do Krančija sve do ulaska u boks. On je vec napisao sta se tamo desavalo, ja bi samo dodao, Talijani niti bokseve neznaju napraviti kako treba (a kak bi onda napravili auto :D ). Nakon bokseva je bila dobra i fer borba s Krančijem, koji me moram priznati iznenadio svojom brzinom. Moram ipak reci da je Monza staza na kojoj je tesko pobjeci protivniku zbog slipa u kojem se dobiva po krugu, ja mislim i do 0.5 sekundi. U svakom slucaju Kranči grijesi tako da sam zavrsnicu utrke mogao odvoziti mirno. Zao mi je sto Arma nije zavrsio jer bi vidio kako je voziti nakon 15. kruga po Monzi koja je puna drveca, a samim tim i sjena koje padaju na stazu. Mislim da bi za sljedecu trku to svakako trebalo promjeniti. Cestitke svima, vidimo se u Brnu! =D>

P.S. Kranči ovdje ti je replay ;) !!DOWNLOAD!!
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Borba sa Cukijem i Fioretom na početku, do kraja sam se malo sms-al s Armom kolko je bilo dosadno :D
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ćale od Lewisa je napisao/la:žao mi je što nisam mogao doć na trku, osim toga gdje je bilo to glasanje kad se vozi?
netko je napravio stranicu za te i takve namjene ;)
bit ce danas jos jedan vote pa ces vidjet..
zašto se ne otvori jedna tema i u njoj sve info i impresije. Ovako kad nemam vremena preskačem sve posteve koji nisu vezani uz temu simulacije vožnje.
mislim da najvise zbog navike i jednostavnosti.. iako bi bilo bolje..

Zao mi je sto Arma nije zavrsio jer bi vidio kako je voziti nakon 15. kruga po Monzi koja je puna drveca, a samim tim i sjena koje padaju na stazu.
znaci tebe smetaju sjene, a ne sto je mracnije? nisi mi jasan..

al svakako ce bit za sljedecu utrku normal..

i ovako!! : - jos jedno ovakvo prozivanje i arma vise nece ti taknut server, pa si vi svaki dan mjenjajte postavke, uploadajte i vodite racuna!!
gdje si bio prije utrke i cijeli tjedan kad je bilo vremena za promjenit i prisjetit me? ti se nadjes zadnjih 5 minuta practica srat o sjenama umjesto da si na to reagirao odmah na pocetku..

Borba sa Cukijem i Fioretom na početku, do kraja sam se malo sms-al s Armom kolko je bilo dosadno
hehe, a ja si mislim jesi li out ili si u boxu pa smsas :)

btw decki - nema ni rezultata utrke, ni poretka?

ako ocete race report posaljite xml file utrke pa ubacimo..
slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Mansell je napisao/la: P.S. Kranči ovdje ti je replay ;) !!DOWNLOAD!!
Zahvaljujem...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ok, obzirom da se mnogima svidja mansov super prijedlog oko bodovanja i skartanja najslabije utrke, isti je na glasanju pa izvolite:
f1hracing.podserver.info

moje je misljenje da bi definitivno trebalo uvest, nakon jucerasnjeg dana pogotovo i "spasit" sezonu..
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Ja imam jedan prijedlog, a tiče se vožnji po stazama.
Pošto dosta vas pati od pravila i regula, što je po meni sasvim ok, možda ne bi bilo loše da onda stazu koju ćemo voziti, dakle slijedeća je Brno, na serveru ne vozimo do dana utrke. Kao što je i za pravo. Hoće li netko doma sam, i koliko, voziti i trenirati, to je naravno stvar svakoga od nas, možemo čak u topicu za ligu postavljati i vremena, da imamo neke orijentire, ali meni bi bilo fora da do dana utrke tu stazu ne vozimo na serveru. Ili recimo, dan prije utrke jedna probna, practic-quale-utrka, u krećem obliku, i onda slijedeći dan trka.
Zašto? Pa prije svega radi dodatne napetosti. A poslije svega, meni je totalno dosadno tjedan dana voziti istu stazu i onda još utrku na njoj raditi...
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Armanini je napisao/la:
Zao mi je sto Arma nije zavrsio jer bi vidio kako je voziti nakon 15. kruga po Monzi koja je puna drveca, a samim tim i sjena koje padaju na stazu.
znaci tebe smetaju sjene, a ne sto je mracnije? nisi mi jasan..

al svakako ce bit za sljedecu utrku normal..

i ovako!! : - jos jedno ovakvo prozivanje i arma vise nece ti taknut server, pa si vi svaki dan mjenjajte postavke, uploadajte i vodite racuna!!
gdje si bio prije utrke i cijeli tjedan kad je bilo vremena za promjenit i prisjetit me? ti se nadjes zadnjih 5 minuta practica srat o sjenama umjesto da si na to reagirao odmah na pocetku..
Da,o sjenama sam govorio,ne o mraku.Normalno je,da kad sunce padne da je niže i dolazi do sjena.Na to sam upozorio nakon Austrije.Pametnom dosta.Što se mojeg "sranja"tiče,ja serem na mjestu određenom za to(wc),a tvoje prijetnje u vezi servera možeš okačiti mačku o rep.Mene če to najmanje pogoditi.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kako mislis za pravo? 3 treninga su za pravo ;) + tisuce km odvozenih na pojedinoj stazi..

kuzim sto mislis, al ovim utrkama pristupamo upravo na drukciji nacin, u smislu da se solidno pripremimo kako bi svi mogli odvozit utrku do kraja i kako treba..
i uz tisuce km na a1, svejedno je bilo vrtnje i izletavanja, na monzi koliko mi se bugar potuzio takodjer..
btw, kaze bugar kako prakticki nikad nije cekao utrku kao ovu, da je bio ful napet.. imao odlican race, drzao 4. mjesto i onda se sjebo u drugoj sikani valjda..

a dodatna napetost nije u tome da napravis situaciju nepredvidljivom, rizicnom i nespretnom, vec napetost dodje pred kraj kvala, i linearno se povecava i dostize maximum kada se uparkiras u svoj spot i cekas semafor :) svi odvozeni krugovi, ganjanje vremena i dotjeravanje setupa kroz tjedan - pocetkom utrke se brisu i ostajes samo ti i uz nadu da mozes odvozit konkretnu utrku, zazmiris na startu i ludilo pocinje..

ne stoji da pretjeramo sa practicom jer i dalje se ljudi spinaju na utrci (doduse to nije toliko vezano uz samu stazu, koliko do poslozenih loncica u glavi jer nemozes utrku vozit sa 100% svojih mogucnosti..

al slazem se da ne treba pretjerivati, sa a1 smo bili na samoj granici da nam se ne zgadi cijela austrija :)

ja sam za 2 dana practica u tjednu prije utrke - jedan dan prije utrke, a drugi kad nas ima..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la: Da,o sjenama sam govorio,ne o mraku.Normalno je,da kad sunce padne da je niže i dolazi do sjena.
o sjenama si govorio danas, jucer si trubio kako je mracno! sjene se rjesavaju u video postavkama, koji k ih imas na full ako ti smetaju lol..
Na to sam upozorio nakon Austrije. Pametnom dosta.
odmah da ti napomenem tako se neces razgovarat sa mnom.. tako se mozes razgovarati sa svojim vrsnjacima, vrijeme je da se uozbiljis u raspravama jer ne nadvikavamo se na velikom odmoru!
slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

nitko ne brani nikome da vrti tisuće kilometara doma sam sa sobom.
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

ja sam za armin prijedlog, dva puta odvozimo brno prije utrke. prošle zime smo vozili Mercedes-Benz 190E Cup Legends i onda sam znao preko tjedna odvesti koji krug solo, no sad jednostavno nemam vremena i treniram jedino s vama na serveru. vidi se da to nije dovoljno, al jbg bolje i to nego doći na dan utrke i odvesti pola sata -sat prvi put stazu...da ne spominjem peripetije oko ulaska u boks i sl.
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Ni ti nisi faraon,Arma.Ti si počeo sa nekulturnim izrazima(tipa SRAT)Ako imaš razloge za ljutnju,ja sigurno nisam taj na kojeg ćeš se derat,samo zato što si stariji...a onaj moj prijedlog o 4.bodovane trke je jedino moguće rješenje da se spasi liga.Ja sam normalno ZA,pa ću tako i glasati...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

? aj aj ne mislim se natezat.. kakvi nekulturni izrazi? o cemu ti?

nebitno..

poanta je da ja svaki dan vodim racuna o serveru, mjenjam confige, uploadam, .. .. i umjesto da si zahvalan i da smatras pohvalnim sto si netko trosi vrijeme, ti se nadjes prozivat me..
nitko ne brani nikome da vrti tisuće kilometara doma sam sa sobom.
naravno, al to ni neki practice.. ne vjezbas samo vozit stazu kao takvu, jer za to ti je dosta prakticki jedan practice session.. kad vozis off nemas pojma gdje gubis po sektorima, ako ti je bitan lap time, nemozes s nikim ic u dvoboj da osjetis stazu i mjesta za preticanje, nemozes se probat obranit..
jer jedno je vozit sam i vrtit krugove, drugo je utrka kada se oko tebe desava 10 razlicitih situacija..
no sad jednostavno nemam vremena i treniram jedino s vama na serveru.
yep, mislim da tako nekako vrijedi za vecinu.. ja koji put sjednem popodne za volan ako mislim nesto isprobat i onda najcesce ostanem i do navecer.. al to nije bas cesto..

ah da jos jedna usporedba po pitanju krugova po stazi za jednu utrku tjedno.. ovi fun raceovi na varjanti koji su cisto to - samo za fun - oni imaju dignut server cijeli tjedan tu stazu i cesto bude da nekoliko vozaca odvrte i do 200 krugova do nedjelje za taj jedan 20minutni race.. cisto za perspektivu ;)

btw, oce netko na varjantu veceras?
slika
Mansell
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Mansell »

Jučer sam "srao",danas sam "trubio",a ja sam samo pisao.Al nema veze,nisi ti prvi Arma,koji me prozivaš zbog mojih godina.Nedugo si se okomio na Kimija,pa na Hotta(kiji je stariji i nije na "velikom odmoru"),imao si i sudar sa Ćaletom pred dosta vremena oko restartanja i modova...zaboravi,nema veze.Htio sam reći da ovaj formacijski lap nema nikakvog smisla,čak mislim da radi više štete nego koristi.Tko ne vjeruje,nek pogleda kak je to izgledalo jučer,u više navrata. =D>
Odgovori