Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Centurion
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Centurion »

King iCool je napisao/la:E da i promjenu na slick gume su totalno zajebali. Ne znam koga su vraga čekali pa ja sam na live timingu vidio da je Ricciaro odma bio brži a ovi čekaju još 2 kruga. Glupost
i puštanje buttona prvog u box je totalna glupost bila,
znam da je to bila odluka vozača, ali ipak,
Hamilton je trebao ići prvi, a ovaj koji je dizao auto, 2 puta promašio ufff, kad sam vidio odmah sam se naživcirao...
a bolid je još uvijek najbrži (možda nije se pokazalo tako zbog vode ali je)
sljedeća utrka će biti još teža, sad će se zgusnuti poredak...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Box McLarena bio je KATASTROFA!

Kaj se tiče promjena guma, na kraju se pokazalo da su moglii i ranije otiči.. ali pa naravno da će poslati vozača koji je u tom trenutku na dnu poredka i nema nikakve šanse za neke bodove da isproba situaciju, on nema ništa za izgubiti..
Hamilton je bio na 3. mjestu, prognoza iz svih ekipa bila je "kiša svakog trenutka".
Šta da su ga pozvali po gume i onda rokne kiša? Pao bi sa 3. mjesta izvan kruga osvajaća bodova, s druge strane moglo se dogodit da on ostane na stazi a kiša padne i eto ga na 1. mjestu..

Nije bilo potrebe za riskiranjem jer je bio u "ničjoj zemlji" nit je mogo stići Pereza niti ga je netko iza ugrožavao..

Sve u svemu, sa svim sranjima u boxu koje su imali dobro su i prošli..
Michael is faster than you!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma jebo ti ovo...ja sam očekivao da će on razvalit konkurenciju po kiši...a on penzionerski odvozio. nije više interesantan :(
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

vidc je napisao/la:ma jebo ti ovo...ja sam očekivao da će on razvalit konkurenciju po kiši...a on penzionerski odvozio. nije više interesantan :(
nije ni Button tog vikenda bio na razini pa ni blizu Alonsovim krugovima, očito je McL bio podešen više za suho a i 'prirodno' novi bolid ima nižu podnicu tako da za mokro bez setupa sigurno nije. Biće boljih vikenda 8)
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ćale od Lewisa je napisao/la:a i 'prirodno' novi bolid ima nižu podnicu
Možeš mi ovo malo pojasnit? ne kužim što si želio reći
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

damjan.cule je napisao/la:
Čovjek se valjda zajebo. Mislil je na novi nos, valjda...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pod je bliži cesti, to se vidi na oko u odnosu na MP4-26 koji je imao stražnji kraj prilično visok. Novi bolid ima novu podnicu, u teh. detalje još nisam ulazio prednosti/nedostaci ovoga al sam spomenuo 'podnicu' (ili kako da to nazovem) jer ima značajnu ulogu po kiši. Prvo i osnovno kod setupa je podić bolid od tla jer bolid nije čamac i nije ti cilj probijat podnicom vodu i nju tjerat difuzorima (stvarat si dodatni otpor).
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
pod je bliži cesti, to se vidi na oko u odnosu na MP4-26 koji je imao stražnji kraj prilično visok. Novi bolid ima novu podnicu, u teh. detalje još nisam ulazio prednosti/nedostaci ovoga al sam spomenuo 'podnicu' (ili kako da to nazovem) jer ima značajnu ulogu po kiši. Prvo i osnovno kod setupa je podić bolid od tla jer bolid nije čamac i nije ti cilj probijat podnicom vodu i nju tjerat difuzorima (stvarat si dodatni otpor).
Stražnji kraj možda je imao viši ali podnicu nije... Momčadi pokušavaju postaviti bolid što je niže moguće jer imaju više downforcea ali ako pretjeraju onda bolid nasjeda na podlogu a to je loše jer ih usporuje.
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

shvaćam na što ciljate. Razlog za viši stražnji kraj prošle godine je bio u tome da se uz viši zadnji kraj te ispuh koji se puhao na bočne stranice difuzora "virtualno" stvarao mnogo veći difuzor nego što zapravo jest. Sad kad nema blown difuzora želiš stražnji kraj što bliže cesti tako da onaj difuzor (realni, od karbona) koji imaš na bolidu radi što efektivnije. Sve momčadi bolid nastoje napraviti što nižim, ali im ona daska koja dolazi na podnicu bolida onemogućava da ga spuste do kraja. Istina da se pokiši bolid podigne da nebi plivao na vodi, ali razlika u visini stražnjeg kraja između 26 i 27 nije zbog kiše.

Mislim da je McLarenova loša forma po mokrome bila zbog toga što je bolid bio podešen za suho, dakle općenito visina bolida, tvrdoća ovjesa i aerodinamika. Također, Ferrari je kad je staza bila mokra odletio naprijed jer F2012 predobro (znači previše) grije gume te je uspio intermedije prije od svih suparnika dovest na radnu temperaturu.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

damjan.cule je napisao/la:shvaćam na što ciljate. Razlog za viši stražnji kraj prošle godine je bio u tome da se uz viši zadnji kraj te ispuh koji se puhao na bočne stranice difuzora "virtualno" stvarao mnogo veći difuzor nego što zapravo jest. Sad kad nema blown difuzora želiš stražnji kraj što bliže cesti tako da onaj difuzor (realni, od karbona) koji imaš na bolidu radi što efektivnije. Sve momčadi bolid nastoje napraviti što nižim, ali im ona daska koja dolazi na podnicu bolida onemogućava da ga spuste do kraja. Istina da se pokiši bolid podigne da nebi plivao na vodi, ali razlika u visini stražnjeg kraja između 26 i 27 nije zbog kiše.

Mislim da je McLarenova loša forma po mokrome bila zbog toga što je bolid bio podešen za suho, dakle općenito visina bolida, tvrdoća ovjesa i aerodinamika. Također, Ferrari je kad je staza bila mokra odletio naprijed jer F2012 predobro (znači previše) grije gume te je uspio intermedije prije od svih suparnika dovest na radnu temperaturu.
Ja sam siguran da je ovo što si naveo u zadnjem odlomku točno to. To su dva razloga Ferrarijeve iznenađujuće brzine i Lewisove iznenađujuće - nebrzine (ako znamo kako on inače vozi po mokrome).
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

vidc je napisao/la:ma jebo ti ovo...ja sam očekivao da će on razvalit konkurenciju po kiši...a on penzionerski odvozio. nije više interesantan :(
Dok je bila kiša razvalio ih je. I Buttona je ostavio na 3-4 sekunde mislim. Ono poslije se uopće ne može nazvati kišnom utrkom. Eventualno vlažnom.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

e jebga sad...kad hamilton pobjedi na kiši onda je kišni čovjek, novi Senna, genije...a kad odvozi prosječno onda je sigurno kriv setup bolida...
najpoštenije je reći da pobjeda na kišnoj utrci ovisi o postavkama i karakteristikama bolida a ne o talentu...
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Dani je napisao/la:
Dok je bila kiša razvalio ih je. I Buttona je ostavio na 3-4 sekunde mislim. Ono poslije se uopće ne može nazvati kišnom utrkom. Eventualno vlažnom.
Razvalio Buttona??? 3 sekunde znaci razvalio????sta onda znaci kad su Alonso i Perez ostavili Hamiltona i ostale za po 15-20 sekundi???
Ah ta dvojna mjerila....
Alonsista hasta la muerte..
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Alonso-champ je napisao/la:
Dani je napisao/la:
Razvalio Buttona??? 3 sekunde znaci razvalio????sta onda znaci kad su Alonso i Perez ostavili Hamiltona i ostale za po 15-20 sekundi???
Ah ta dvojna mjerila....
Ti imaš dvostruka mjerila jer se na početku vozilo po potopu i svi su bili stisnuti jer se nitko nije usudio stisnuti osim Hamiltona koji se odvojio na 6 sekundi. Poslije je onaj s boljim setupom mogao tiskati pa mislim da po ovom vremenu ima vise smisla reci razvalio.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Caldor je napisao/la:
Dani je napisao/la: Dok je bila kiša razvalio ih je. I Buttona je ostavio na 3-4 sekunde mislim. Ono poslije se uopće ne može nazvati kišnom utrkom. Eventualno vlažnom.
Ah ta dvojna mjerila....
Ti imaš dvostruka mjerila jer se na početku vozilo po potopu i svi su bili stisnuti jer se nitko nije usudio stisnuti osim Hamiltona koji se odvojio na 6 sekundi. Poslije je onaj s boljim setupom mogao tiskati pa mislim da po ovom vremenu ima vise smisla reci razvalio.
Znači kad Hamilton odmiče po kiši to je zato što zna dobro voziti po kiši i ima muda, a kad neko drugi po malo manjoj kiši odmiče to je onda do setup-a? :biggrin:
Ovde mi pada na pamet ona: I have nothig against God, but his bandwagon annoys me :D
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

One and only je napisao/la: Znači kad Hamilton odmiče po kiši to je zato što zna dobro voziti po kiši i ima muda, a kad neko drugi po malo manjoj kiši odmiče to je onda do setup-a? :biggrin:
Ovde mi pada na pamet ona: I have nothig against God, but his bandwagon annoys me :D
Pa setup ne znaci apsolutno nista kad je na stazi vode ko u jezeru. Ja ne kazem da Alonso vozi lose po kisi, zapravo smatram da je izvrstan u tome, ali ne može se reči da ono na početku od Hamiltona nije bilo impresivno
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Stvarno je teško za ovu sezonu zaključiti da li ovogodišnji bolidi i pravila guše dobre vozače, ili se oni baš ističu. Nekako mi se čini da je razlika da se manje ističu oni brzi u jednom krugu (hamilton primjer, pa čak donekle i - Massa), a iskazuju oni koji imaju cijelu utrku u glavi. Alonso, Button, a ja bi rekao - svakako i Vettel.
Moram priznati, najmanje se radujem kada Hami pobijedi... :oops: ali realno - vjerujem da će on imati blistavih trenutaka u ovoj sezoni.
Samo neka se trkaju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Caldor je napisao/la:, ali ne može se reči da ono na početku od Hamiltona nije bilo impresivno
ja bi rekao da ni ono ni ono na početku nije bilo impresivno, odvojio se 3 sec od Buttona i općenito od svih jer je bio ogroman sprej iza njega. Ostali vozači uključ i Buttona je morao vozit suprotno od trkaće putanje da bi uspio nešto vidit kad će kočit (isto se tako Alonso kasnije odvajao na čistoj stazi).
Ni Button ni Hamilton se nisu uspjeli približit krugovima Alonsa znači da nešto s setupom bolida/gumama nije bilo u redu.
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Caldor je napisao/la:
One and only je napisao/la: Znači kad Hamilton odmiče po kiši to je zato što zna dobro voziti po kiši i ima muda, a kad neko drugi po malo manjoj kiši odmiče to je onda do setup-a? :biggrin:
Pa setup ne znaci apsolutno nista kad je na stazi vode ko u jezeru. Ja ne kazem da Alonso vozi lose po kisi, zapravo smatram da je izvrstan u tome, ali ne može se reči da ono na početku od Hamiltona nije bilo impresivno
Iskreno više vozača je bilo impresivno u potopu. Ima njih više što su masteri kiše: Lewis, Alonso, Dedica, Vettel. Uglavnom onaj ko je dobar po suhom dobar je i po mokrom, samo je pitanje koliko ko želi da rizikuje. Sjećam se Vettela prije nekoliko godina na VN Kine u STR-u kako je vozio po kiši. Tada je to bila senzacija. Ili ona njegova pobjeda u Monzi. U dominantnom RBR-u Vettel ono nikad neće ponoviti, jer ne želi da riskira previše, čisto zato što ne mora. Za prvu pobjedu bi vjerovatno onda u Monzi riskirao i da su bombe padale, a ne kiša. Sada je već to sve drugačije. Hamilton je drugačiji sklop. Imam osjećaj da ima potrebu da stalno nekome nešto dokazuje. Što se mene tiče on je dokazao svoje vozačko umijeće. Sad mu je potrebnije da dokazuje da zna igrat i taktički i da osvoji još koji naslov. Šteta bi bilo da vozač njegovog kalibra ostane na jednom naslovu.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

One and only je napisao/la: Sjećam se Vettela prije nekoliko godina na VN Kine u STR-u kako je vozio po kiši. Tada je to bila senzacija. Ili ona njegova pobjeda u Monzi. U dominantnom RBR-u Vettel ono nikad neće ponoviti, jer ne želi da riskira previše, čisto zato što ne mora. Za prvu pobjedu bi vjerovatno onda u Monzi riskirao i da su bombe padale, a ne kiša.
..hm ne bi se baš složio da tim (TorroRosso) kojem je san doć jednom u životu do 3. - 4. mjesta bi pustio vozača da vozi na sve i ništa u borbi za prvu poziciju. Isto kao Sauber u prošloj utrci koji je bio u rukama Pereza brži evidentno od Alonsa pa se nisu upustili na sve i ništa jer su došli 2. sad i možda nikad. Razlika u odnosu na Monzu je bila što je tamo Vettel startao prvi i kontrolirao svoju poziciju do kraja dok je Perez se izborio gotovo do 1. mjesta. Za mene je senzacija tada bio Hamilton koji je bio nezaustavljiv i trebao pobjedit da opet u boksu nisu zabrljali kad su vjerovali prognozi kompjutera.
Ja bi rekao da oni voze uvjek koliko god dopušta bolid/gume, razlika je samo što neki uvjek žele više pa i ginu za to.
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Postao sam komentar Hamiltona nakon utrke u Mclaren temi. Isto se se Button žalio na understeer u utrci.
Hamilton "I spoke to Fernando (Alonso) and Sergio (Perez) after (the race in Malaysia) and they had lots of understeer whereas I had lots of oversteer. Maybe I’m setting the car up too aggressively, so I might make some changes for the next two races," he said.
slikaslikaslika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Caldor je napisao/la:
Ne sjećam se baš da je Hamilton pobjegao 6 sec ali dobro

Ali zar nije po takvim uvjetima najlakše voziti vozaču koji je 1. jer jedini on ima potpunu vidljivost dok ostalima smeta vodeni sprej
...put u raj nije posut ružama...
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Chuck Norris je napisao/la:
Caldor je napisao/la:
Ne sjećam se baš da je Hamilton pobjegao 6 sec ali dobro

Ali zar nije po takvim uvjetima najlakše voziti vozaču koji je 1. jer jedini on ima potpunu vidljivost dok ostalima smeta vodeni sprej
Istina, nisam mislio na to. ISpricavam se :)
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Dani je napisao/la:
Ah ta dvojna mjerila....
Pa za tih par krugova je, razvalio ih je.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Te 3 sekunde su bile samo zbog spreja i nista drugo...
Alonsista hasta la muerte..
Odgovori