Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Lewis Hamilton
Bezveze, i da su tenkirali goriva koliko treba da se vrati u boks bio bi na PPu, ako su Hamiltona danas kaznili trebali su i Vettela u Bahrainu jer je on puno više dobio s tim da je imao manje goriva

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Meni niti jedno pravilo jasno kad ne govori o kaznama. Recimo da tebi netko kaže da nesmiješ startati prije nego se svijetla ugase. Tebi je to dobro definirano pravilo? Meni ne. Fali dio gdje kaće - ukoliko dođe do preranog starta kazna je...F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne znam stvarno čemu sada ljutnja od strane Mclarenovaca, pravila su jasna i uvedena su 2010 posle Kanade, samo je glupo da se bolidi moraju vratiti u box posle kvalifikacija a posle utrke ne, ali to je još jedan od propusta Fia.Dani je napisao/la:Znaju da je najbrži, i zato ga mogu jebat u mozak. Znaju da je mclarenu f1 sve i zato mogu jebat mclaren u mozak. Lijepo zaprijetiti zajedno sa mercedesom povlačenje iz f1 i odlazak u gt seriju. Tu imaju bazu mp412c , a oni neka se igraju sa rb-om i sličnim umjetnim ekipama.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Pravila pišu i za utrku, pa prstka niko niš nije pitao nakon Bahreina.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne znam stvarno čemu sada ljutnja od strane Mclarenovaca, pravila su jasna i uvedena su 2010 posle Kanade, samo je glupo da se bolidi moraju vratiti u box posle kvalifikacija a posle utrke ne, ali to je još jedan od propusta Fia.Dani je napisao/la:Znaju da je najbrži, i zato ga mogu jebat u mozak. Znaju da je mclarenu f1 sve i zato mogu jebat mclaren u mozak. Lijepo zaprijetiti zajedno sa mercedesom povlačenje iz f1 i odlazak u gt seriju. Tu imaju bazu mp412c , a oni neka se igraju sa rb-om i sličnim umjetnim ekipama.
I OK, ako su već trebali kaznit jer su prekršili pravila, mogli su.
Novčano, ili oduzimanjem najboljeg vremena ili 5 mjesta, BILO KAKO SAMO NE OVO!!!!!!!
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Caldor
- Profesionalni vozač
Meni niti jedno pravilo nije jasno kad ne govori o kaznama. Recimo da tebi netko kaže da nesmiješ startati prije nego se svijetla ugase. Tebi je to dobro definirano pravilo? Meni ne. Fali dio gdje kaže - ukoliko dođe do preranog starta kazna je...F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne znam stvarno čemu sada ljutnja od strane Mclarenovaca, pravila su jasna i uvedena su 2010 posle Kanade, samo je glupo da se bolidi moraju vratiti u box posle kvalifikacija a posle utrke ne, ali to je još jedan od propusta Fia.Dani je napisao/la:Znaju da je najbrži, i zato ga mogu jebat u mozak. Znaju da je mclarenu f1 sve i zato mogu jebat mclaren u mozak. Lijepo zaprijetiti zajedno sa mercedesom povlačenje iz f1 i odlazak u gt seriju. Tu imaju bazu mp412c , a oni neka se igraju sa rb-om i sličnim umjetnim ekipama.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
McLaren je objasnio FIA-i da je Hamilton stao zbog "više sile" (što je pravilima dozvoljeno), a objašnjenje te "više sile" je da je neko u boksu stavio nedovoljno goriva u bolid. Pokušali su se napraviti ludi, iako znaju da im ne može nikako proći. Ne razumijem kako jedna ozbiljna momčad na svakoj utrci napravi neku grešku u boksu, a kada ih sudije pozovu kod sebe nastupaju kao potpuni amateri.
Šteta za Lewisa koji je ovaj PP itekako zaslužio na stazi. Također mislim da je kazna pre pre prestroga. 5 mjesta na gridu + kakvih 10k evrića za momčad bi bilo sasvim ok.
Šteta za Lewisa koji je ovaj PP itekako zaslužio na stazi. Također mislim da je kazna pre pre prestroga. 5 mjesta na gridu + kakvih 10k evrića za momčad bi bilo sasvim ok.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Caldor
- Profesionalni vozač
Ovo su insajderske informacije? Jer ja još uvijek ne nalazim te podatke nigdje. Možda je došlo do tehničkog problema s crijevom za točenje goriva?One and only je napisao/la:McLaren je objasnio FIA-i da je Hamilton stao zbog "više sile" (što je pravilima dozvoljeno), a objašnjenje te "više sile" je da je neko u boksu stavio nedovoljno goriva u bolid. Pokušali su se napraviti ludi, iako znaju da im ne može nikako proći. Ne razumijem kako jedna ozbiljna momčad na svakoj utrci napravi neku grešku u boksu, a kada ih sudije pozovu kod sebe nastupaju kao potpuni amateri.
EDIT: Evo na f1.com službeno. Ajd nek odu u pm. I McLaren s svojim gafovima više ove sezone i FIA s odjednom ogromnom motivacijom za drakonske kazne.
Zadnja izmjena: Caldor, dana/u 12 svi 2012, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
McLaren says its focus now is on scoring as many points as possible in the Spanish Grand Prix, after accepting the stewards' decision to demote Lewis Hamilton to the back of the grid.
Hamilton was stripped of his pole position after the FIA ruled that he had breached the rules in not returning to the pits after completing his qualifying lap.
The stewards who discussed the matter did not accept that a team error, which meant not enough fuel went in to Hamilton's car prior to his final run in Q3, was grounds for force majeure.
When asked by AUTOSPORT for a reaction to the stewards' decision, a McLaren spokesman said: "We accept that the stewards did not agree with our interpretation of force majeure. Our aim is now to maximise the points we can score tomorrow."

- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Vrijeme je da se vrati Ron Dennis i pokaže muda ovim pi..ma iz fia-e. Politika je kurva, a f1 je najveća kurva od svih.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Evo ja ću ti reći. Recimo kažu kazna je drive trough ako prerano startaš. I zamisli Alonso koji je recimo 7. na startu samo zaustavi bolid i odmah krene dok ovi pozada još stižu na startni grid i nabije nekih pola kruga prednosti. Nakon toga ode na drive trough i vrati se opet kao prvi na stazu. Poštena kazna za to bi bila diskvalifikacija. Nakon toga se izmjeni pravilo i kažu "ok od sada je kazna diskvalifikacija iz utrke". Nekad kasnije recimo Hamilton starta 2. i krene nekih 0.2 sekunde ranije. Stekao je neku prednost, ali jako malu. I suci ga diskvalifikuju iz utrke iako je možda sa drive trough kaznom mogao do 5. mjesta što mu je u toj hipotetskoj situaciji dovoljno recimo za titulu prvaka. Šta onda?Caldor je napisao/la:Meni niti jedno pravilo nije jasno kad ne govori o kaznama. Recimo da tebi netko kaže da nesmiješ startati prije nego se svijetla ugase. Tebi je to dobro definirano pravilo? Meni ne. Fali dio gdje kaže - ukoliko dođe do preranog starta kazna je...F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne znam stvarno čemu sada ljutnja od strane Mclarenovaca, pravila su jasna i uvedena su 2010 posle Kanade, samo je glupo da se bolidi moraju vratiti u box posle kvalifikacija a posle utrke ne, ali to je još jedan od propusta Fia.Dani je napisao/la:Znaju da je najbrži, i zato ga mogu jebat u mozak. Znaju da je mclarenu f1 sve i zato mogu jebat mclaren u mozak. Lijepo zaprijetiti zajedno sa mercedesom povlačenje iz f1 i odlazak u gt seriju. Tu imaju bazu mp412c , a oni neka se igraju sa rb-om i sličnim umjetnim ekipama.
@Dani: Slažem se da bi Dennis trebao da se vrati, ali ne da pokazuje muda FIA-i, nego da uvede malo reda u svom dvorištu

Zadnja izmjena: One and only, dana/u 12 svi 2012, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
cemu ljutnja??? tome sta je lewis prosao u Q3 sve regularno, odvozio 1 REGULARAN krug u Q3 i sad ga bacaju na 24 mjesto... najbolje onda sjedit u boksu i dr**t k****c kao vettel schumacher i ekipa i biti pametniji od svih znaci????F2004_the_best_ever je napisao/la:Ne znam stvarno čemu sada ljutnja od strane Mclarenovaca, pravila su jasna i uvedena su 2010 posle Kanade, samo je glupo da se bolidi moraju vratiti u box posle kvalifikacija a posle utrke ne, ali to je još jedan od propusta Fia.Dani je napisao/la:Znaju da je najbrži, i zato ga mogu jebat u mozak. Znaju da je mclarenu f1 sve i zato mogu jebat mclaren u mozak. Lijepo zaprijetiti zajedno sa mercedesom povlačenje iz f1 i odlazak u gt seriju. Tu imaju bazu mp412c , a oni neka se igraju sa rb-om i sličnim umjetnim ekipama.
McLaren u <3
- Caldor
- Profesionalni vozač
Otpustiti čovjeka koji je dolio premalo goriva i vratiti Rona jer se ne sjećam da su se ovakva sr*anja događala kad je on bio šef. S najboljim bolidom mi lovimo 1 bod. Sramota.
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Sad će sigurno stavit tvrde gume i iz boxa ga poslat u utrku.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Pa evo kad si već uzeo taj primjerCaldor je napisao/la: Meni niti jedno pravilo nije jasno kad ne govori o kaznama. Recimo da tebi netko kaže da nesmiješ startati prije nego se svijetla ugase. Tebi je to dobro definirano pravilo? Meni ne. Fali dio gdje kaže - ukoliko dođe do preranog starta kazna je...
Ne kažem da su pravila dobra i dorečena ali ova kazna je zaslužena.Sad je li visina kazne prevelika dalo bi se diskutirati,ona je vjerovatno uvjetovana muljanjem šefova Mclarena
Onda kakvu bi ti kaznu dao za jump start?
...put u raj nije posut ružama...
- Dani
- Legenda
- Caldor
- Profesionalni vozač
Postoje klauzule za takve stvari - Start od 0.1 do 1 sekunde - drive through. više od toga stop and go ili diskvalifikacija. A ovo pravilo se ne može na takav način interpretirati. Recimo da se dokaže da McLarenu nikad niti nije bio cilj da Hamilton dođe do boksa onda diskvalifikacija, a ako je stvarno doslo do pogreske onda 5 ili 10 mjesta dolje. Ili ne brojiti zadnje vrijeme. Ali ovo je daleko pretjerano.One and only je napisao/la: Evo ja ću ti reći. Recimo kažu kazna je drive trough ako prerano startaš. I zamisli Alonso koji je recimo 7. na startu samo zaustavi bolid i odmah krene dok ovi pozada još stižu na startni grid i nabije nekih pola kruga prednosti. Nakon toga ode na drive trough i vrati se opet kao prvi na stazu. Poštena kazna za to bi bila diskvalifikacija. Nakon toga se izmjeni pravilo i kažu "ok od sada je kazna diskvalifikacija iz utrke". Nekad kasnije recimo Hamilton starta 2. i krene nekih 0.2 sekunde ranije. Stekao je neku prednost, ali jako malu. I suci ga diskvalifikuju iz utrke iako je možda sa drive trough kaznom mogao do 5. mjesta što mu je u toj hipotetskoj situaciji dovoljno recimo za titulu prvaka. Šta onda?
- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Nisam gledam nazolost kvalifikacije nisam mogel ali sad kad sam dosel doma i citam sve to jednostavno mogu reci sramota. Jeli se pitalo Vettela u prosloj trci zasto nije dosel do kraja, svi znamo nije imal vise goriva. Jeli se nesto poduzelo, nije jer je on sveta krava. A cim Hamilton neke takvoga napravi su drasticne mjere, ovo je sramota i kvarenje zamiljivosti formule 1. Zao mi je radi svega toga, ali ako vrede neka pravila neka vrede za sve a ne za samo neke.
Darkness rises when silence dies
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Kaznili su Hamiltona u Kanadi novčano, tada nisu bila pravila jasna, sada su pravila jasna i kazna je morala biti u poziciji na gridu a da li su Hamiltona prestrogo kazniliSlash je napisao/la:
Pravila pišu i za utrku, pa prstka niko niš nije pitao nakon Bahreina.
I OK, ako su već trebali kaznit jer su prekršili pravila, mogli su.
Novčano, ili oduzimanjem najboljeg vremena ili 5 mjesta, BILO KAKO SAMO NE OVO!!!!!!!

Što se tiče utrke bolidi se ne moraju vratiti u box posle zadnjeg kruga i to je po mom mišljenu glupo, imali smo situaciju u Bahreinu a i prošle godine kada je Webber vozikao na svom bolidu Alonso u Njemačkoj kad je ovom nestalo goriva na putu do boxa posle utrke.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
A, možda su u šumiCaldor je napisao/la:Ovo su insajderske informacije? Jer ja još uvijek ne nalazim te podatke nigdje. Možda je došlo do tehničkog problema s crijevom za točenje goriva?One and only je napisao/la:McLaren je objasnio FIA-i da je Hamilton stao zbog "više sile" (što je pravilima dozvoljeno), a objašnjenje te "više sile" je da je neko u boksu stavio nedovoljno goriva u bolid. Pokušali su se napraviti ludi, iako znaju da im ne može nikako proći. Ne razumijem kako jedna ozbiljna momčad na svakoj utrci napravi neku grešku u boksu, a kada ih sudije pozovu kod sebe nastupaju kao potpuni amateri.

Jel su pravila takva da u trci nemoraš doć do boksa sa bolidom, dok u kvalifikacijama se mora?
Ako je tako nema mi smisla jer vozač u 70ak krugova stekne dobru prednost zbog toga
Misliš da kazna za ovo nije prestroga? Hamilton bi i bez toga sigurno bio na poleuOne and only je napisao/la: Evo ja ću ti reći. Recimo kažu kazna je drive trough ako prerano startaš. I zamisli Alonso koji je recimo 7. na startu samo zaustavi bolid i odmah krene dok ovi pozada još stižu na startni grid i nabije nekih pola kruga prednosti. Nakon toga ode na drive trough i vrati se opet kao prvi na stazu. Poštena kazna za to bi bila diskvalifikacija. Nakon toga se izmjeni pravilo i kažu "ok od sada je kazna diskvalifikacija iz utrke". Nekad kasnije recimo Hamilton starta 2. i krene nekih 0.2 sekunde ranije. Stekao je neku prednost, ali jako malu. I suci ga diskvalifikuju iz utrke iako je možda sa drive trough kaznom mogao do 5. mjesta što mu je u toj hipotetskoj situaciji dovoljno recimo za titulu prvaka. Šta onda?
@Dani: Slažem se da bi Dennis trebao da se vrati, ali ne da pokazuje muda FIA-i, nego da uvede malo reda u svom dvorištu
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 12 svi 2012, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

-
- Veteran
I je li onda ta kazna puno drastičnija nego što bi neko zaradio s tim jump startom.Isti slučaj i sadaDani je napisao/la:stop and go
- Caldor
- Profesionalni vozač
Pogledaj moj post iznad. A ovo za drastičniju. Pa moramo ubrojiti da u utrci jump start znači i nekoliko mjesta gore. Što znači da nije dovoljno oduzeti nekoliko sekundi koje je stekao prednošću nego i nekoliko mjesta. Pa onda vjerujem da kazna uvijek mora biti malo drastičnija. Recimo sad bi neko mogao reči da prilagode Hamijovo vrijeme gorivu. Ali normalno da nikome ne pada to na pamet jer je doslo do pogreske koja mora biti kažnje MALO drastičnije. Ali ovo... Idioti.Chuck Norris je napisao/la:I je li onda ta kazna puno drastičnija nego što bi neko zaradio s tim jump startom.Isti slučaj i sadaDani je napisao/la:stop and go
- Dani
- Legenda
ja ti velim da ga se boje. Pokušavaju ga opet razjebat sa kaznama. Samo neka se ponovi 2008. i ja sretan.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Iskreno me zanima kaj bi bilo da je vettel bi u toj poziciji kak je sad hamitom, majke mi mislim da bi bilo bez kazne bez icega. Ovo mi je sad razjebalo dan totalno, tolko sam se razveseili kad sam videl Hamilton P1, a sad kad ba bbc procitam da mu je sve to oduzeto. Jednom rjecu SRAMOTA
Darkness rises when silence dies
-
- Veteran
Zaradiš dvije tri pozicije maksimalno izgubiš deset,tako i sada.Caldor je napisao/la:Pogledaj moj post iznad. A ovo za drastičniju. Pa moramo ubrojiti da u utrci jump start znači i nekoliko mjesta gore. Što znači da nije dovoljno oduzeti nekoliko sekundi koje je stekao prednošću nego i nekoliko mjesta. Pa onda vjerujem da kazna uvijek mora biti malo drastičnija. Recimo sad bi neko mogao reči da prilagode Hamijovo vrijeme gorivu. Ali normalno da nikome ne pada to na pamet jer je doslo do pogreske koja mora biti kažnje MALO drastičnije. Ali ovo... Idioti.Chuck Norris je napisao/la:I je li onda ta kazna puno drastičnija nego što bi neko zaradio s tim jump startom.Isti slučaj i sadaDani je napisao/la:stop and go
Nije ovaj put kriva FIA nego Whitmarsh koji je izjavio da nema pojma zašto je Lewis stao?Pa mislim kako je on mislio da će mu ta laž proći.Shvaćam da ste ljuti,frustrirani i sam bih bio da je Alonso u takvoj situaciji ali svoj bijes trebate usmjeriti prema Witmarshu a ne FIA-a,ne ovaj put