Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vettel fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1

Re: Formula 1 team - BMW

Post Postao/la Vettel fan »

Sve čestitke Kubici na dobro odvoženoj utrci i jako mi se sviđalo zatvaranje Kimija u kojem nije bio niti jedan incident i Kubica je dokazao da se može zatvoriti vozača u ovom slučaju Kimija, koji je aktualni svjetski prvak bez i jednog incidenta, BRAVO KUBICA.
MONZA 14. RUJNA 2008. ZVIJEZDA JE ROĐENA.
Zvijezda je u mirovini.
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Nevjerovatna je ta činjenica koliko je BMW spor, sramota.
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Tako loši asamo 7 bodova zaostaju za McMom i 13 za Ferrarijem.Nikak da se ih riješiš uvijek su tu negde.
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

Odlična utrka od strane Roberta i zasluženo drugo mjesto. Šteta što Nick nije došao do kojeg boda, iako je napravio napredak u utrci u odnosu na poziciju na startu. BMW je zabrinjavajuće spor, sad su sporiji od Ferrarija, McLarena, ali i Renaulta i BMW je po ukupnim preformansama tek četvrta momčad.Nadam se da će do kraja sezone Nick i Robert izvući maksimum iz bolida i osvojiti što više bodova.
There is no power, like M Power.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

logično je da su spori kad su još prije 6 utrka sva sredstva preusmjerili na iduću sezonu, da nisu možda bi sada kubica bio u ravnopravnoj borbi, a možda bi se borili i za konstruktorski naslov.......odlučili su kako su odlučili i sad je gotovo, predstojeća sezona će pokazati dali su bili u pravu......
zbhc
Početnik
Početnik
Navijam za: BMW

Post Postao/la zbhc »

Šteta za Kubicu kaj nije uspjel ući u Q3...eventualne pogreške vodeće dvojice bi ga gurnule u prvi plan...ovako, šansa za nekim boljim rezultatom su poprilično male..Al konačno da mi je Heidfeld odvozil pošteno! Samo nek sutra stisne odma na početku i pokaže kaj zna. Kovalainen ziher pada u prvom krugu! hehehe! Go BMW!
Keep your friends close...but your enemies closer!!!
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Stvarno dobra utrka za BMW, Heidfeld ju je odvozio jako dobro i parirao je po brzini vodecih kao i Kubica. Nisu imali nikakvih gresaka niti problema. I još jednom cestitke Nicku 200 osvojenih bodova, u 8 sezona je skupio toliko, trebalo je biti vise da je imao puno bolje bolide u rukama u pocetku karijere, no zadovoljni smo i s ovim. :D
super_didi
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Lewisa Hamiltona

Post Postao/la super_didi »

Bez obzira što je u Kini ostao bez mogućnosti da se do samog kraja sezone bori za naslov prvaka, Robert Kubica zadovoljan je ovogodišnjim rezultatima, a pohvale mu stižu i iz redova promatrača, pa čak i izravnih suparnika sa staze...

Poljski vozač u momčadi BMW Saubera, Robert Kubica, u zadnju će utrku startati s trećeg mjesta ukupnog poretka vozača, a 19 bodova zaostatka za Lewisom Hamiltonom znači kako će mu glavna preokupacija biti čuvanje tog trećeg mjesta pred Kimijem Räikkönenom. Kubica ima 75 osvojenih bodova, a Räikkönen 69.

"Bilo bi izvrsno kada bih sezonu okončao na trećem mjestu", kaže vozač BMW-a. Ove je sezone jednom i vodio u prvenstvu, kada je ostvario pobjedu na Velikoj nagradi Kanade. "Nikad ne znate hoćete li se u sljedećih nekoliko godina ponovno naći u prilici predvoditi poredak nakon sedam utrka. A naša nas je pouzdanost zadržala u borbi za naslove", zadovoljno zbori Kubica.

No, to ne znači da Poljak letvicu ne stavlja uvijek malo više. "Uvijek sam bio brz i rijetko sam griješio. Uvijek dajem sto posto, ali neprestano vas prati osjećaj da ste mogli i malo više", rekao je Kubica, možda se prisjećajući kvalifikacijske utrke za Veliku nagradu Kine, u kojoj je podbacio, propustivši uvesti svoj - tada pomalo problematični - bolid u završni krug kvalifikacija.

Osvrt na cijelu sezonu, međutim, vraća pozitivne dojmove: "Moramo biti sretni s onime što smo postigli", zaključuje prvi vozač BMW-a, koji je ove sezone potpuno zasjenio svog kolegu Nicka Heidfelda, s čijim bi boljim rezultatima njihova momčad u Brazilu vjerojatno bila ozbiljan kandidat za konstruktorski naslov. Sa 135 bodova ovako gledaju u leđa Ferrariju (156) i McLarenu (145).

Jedan od velikih obožavatelja vozačkih vještina Roberta Kubice je bivši svjetski prvak Jacques Villeneuve, koji je izjavio kako ni Lewis Hamilton niti Felipe Massa nisu zaslužili ovogodišnju titulu. Villeneuve bi na tom mjestu najradije vidio upravo Poljaka: "On nema bolid kakav voze Lewis ili Felipe, ali cijele je sezone vozio bez pogrešaka".

A priznanje je Kubici stiglo i s druge strane svijeta. Australac Mark Webber iz Red Bulla za svog suparnika ima samo riječi hvale. "On je na gotovo svakoj pojedinoj utrci bio najkonstantniji vozač s najmanje grešaka", napisao je u Webber u svojoj kolumni za BBC. Treba podsjetiti i da je Webber u zadnje vrijeme vrlo nezadovoljan predstavama Lewisa Hamiltona, kojem zamjera pretjeranu samodopadnost i nedostatak skromnosti.

Robert Kubica u sljedeću će sezonu ući još iskusniji, a direktor BMW-a Mario Theissen najavljuje približavanje Ferrariju i McLarenu. BMW već 34 utrke zaredom osvaja bodove - posljednji puta bodove su ispustili u Brazilu 2006. godine - a nastave li tako, lako je moguće kako će simpatični 24-godišnji Poljak završetak sezone 2009. u Abu Dhabiju čekati u punoj ratnoj spremi i borbi za sam vrh.
˝Demokracija je stalna sumnja da je više od polovice ljudi u pravu više od polovice vremena!˝
- E. B. WHITE
zbhc
Početnik
Početnik

Post Postao/la zbhc »

Christian Klien kaže:

http://www.itv-f1.com/news_article.aspx?id=44422

Nadam se da je to posljednja stepenica koja vodi BMW do samog vrha! Sumnjam da su Ferrari i McM trošili previše vremena na razvitak KERS-a, s obzirom da su trenutno u žestokoj borbi za oba naslova. Siguran sam da u BMW-u tu vide ozbiljnu šansu da naprave prednost, te ga u skladu s tim i razvijaju.
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

zbhc je napisao/la:Christian Klien kaže:

Sumnjam da su Ferrari i McM trošili previše vremena na razvitak KERS-a, s obzirom da su trenutno u žestokoj borbi za oba naslova. Siguran sam da u BMW-u tu vide ozbiljnu šansu da naprave prednost, te ga u skladu s tim i razvijaju.
Nisam baš siguran da ga u Ferrariju ili McM ne razvijaju... :? Ipak su to 2 jako iskusne momčadi koje znaju svoj posao, pa sumnjam da nebi posvetili pažnju nečemu bitnom.
zbhc
Početnik
Početnik

Post Postao/la zbhc »

Schumy.d je napisao/la:
zbhc je napisao/la:Christian Klien kaže:

Sumnjam da su Ferrari i McM trošili previše vremena na razvitak KERS-a, s obzirom da su trenutno u žestokoj borbi za oba naslova. Siguran sam da u BMW-u tu vide ozbiljnu šansu da naprave prednost, te ga u skladu s tim i razvijaju.
Nisam baš siguran da ga u Ferrariju ili McM ne razvijaju... :? Ipak su to 2 jako iskusne momčadi koje znaju svoj posao, pa sumnjam da nebi posvetili pažnju nečemu bitnom.
Razvijali ga sigurno jesu, al pitanje je u kolikoj mjeri...BMW je praktički već nakona pobjede u Kanadi i ostvarenja svojeg glavnog cilja, polako krenul sa razvijanjem bolida za 2009. Samo se nadam da se ne ponove prošlogodišnji problemi, kad su uvidjeli da se bolid u praksi ne ponaša onak kak su oni to zamislili. Bilo kako bilo, ovo im je prava prilika da ulove McM i Ferrari! So go for it BMW!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

BMW je slikovno, ugrubo, pokazao razlike u izgledu između '08 (lijeva polovica) i '09 (desna polovica) bolida. Oni koji znaju njemački znat će i šta piše iznad slike, mi neki... :?:

slika

EDIT: Nakon VN Brazila, BMW će napustiti glavni mehaničar Urs Kuratle! Eto mjesta za mehaničare s našeg foruma :D
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

hm zanimljivo, neznam njemacki tak nis od prijevoda, zanimljivo izgleda slika, vide se promjene, sam da vrate vise plave boje.
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Prica o tome kako ce promjene pogodovat pretjecanju.
Nis posebno kazu kako ce slikovi ubrzat brzinu u sporim zavojima i to to.... Za kers prica o 6.6 sek po krugu dodatni konji. Nova podnica sira prednja krila a uza i visa straznja.
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Baš sam danas gledao "Factory" na Eurosportu (Williamsova tvornica - sve vezano uz F1 (razvoj i izrada djelova, managemant, logistika itd...)) i kažu da KERS donosi oko 10%-tno povećanje snage motora...

Što se tiče slike BMW-ovog bolida za sljedeću sezonu, sve mi je ok, samo mi smiješno izgleda zadnje krilo koje je jako usko i visoko postavljeno u odnosu kakvo je sada... :D BTW, vidim da su maknute škrge s poklopca motora... hmmm, zanimljivo s obzirom na to da će motori biti dodatno opterećeni kod KERS boostanja... baš me zanima kako će biti izvedeno hlađenje... :?:
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Predstavljanje novog BMW Saubera za 2009 godinu je 20.01.09 u Valenciji.

http://www.nickheidfeld.org/
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Kao što se da vidjeti, u BMW-eu su nezadovoljni s zadnjom utrkom.

Heidfeld je jako loše startao i izgubio 4 pozicije, kaže da je imao dva dobra pretjecanja ali kasnije je zapeo iza Trullia i gubio je downforce. Kasnije je zapeo iza Webbera, pokusavao ga je prestici ali nije uspio jer mu je to unistavala gume. Presao je na kisne gume, ali nažalost nije imao dobitka s time. Cestitao je je pobjednicima.

Kubica kaže da gubitak treceg mjesta nije bas najbolja situacija. Napravili su puno gresaka ovaj vikend i to je rezultat danas. Kaže da je startao na suhim gumama, jer su imali pogresnu informaciju kakva je staza. Kasnije je u utrci zapeo iza Sutila dugo vremena. Na kraju je uspio uhvatiti par pozicija gore i čestitao je Hamiltonu i Ferrariju.

Theissen je također čestitao Hamiltonu i Ferrariju. Kaže da je utrka bila za njih jako losa, no jako snažna sezona.

Willy kaže da je ovo kraj sezone za zaborav. Osvrnio se na Roberta i Nicka. Unatoč losoj utrci ova sezona je bila uspješna za njih i također je i on čestitao Hamiltonu i Ferrariu.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

bmw_sauber_f1 je napisao/la:... Kaže da je startao na suhim gumama, jer su imali pogresnu informaciju kakva je staza...
Da, vidio sam tu izjavu Kubice i ostao poprilično šokiran takvom pogreškom! Uz trku uvijek imam live timing i nikako mi nije bilo jasno šta Kubica radi na dnu...prvo mi je bilo da je oštećen a da to nismo vidili. A kasnije, vidili smo, brz, kao što inače je...šteta što su mu trku upropastili na takav način.
slika
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

gringo73 je napisao/la:
bmw_sauber_f1 je napisao/la:... Kaže da je startao na suhim gumama, jer su imali pogresnu informaciju kakva je staza...
Da, vidio sam tu izjavu Kubice i ostao poprilično šokiran takvom pogreškom! Uz trku uvijek imam live timing i nikako mi nije bilo jasno šta Kubica radi na dnu...prvo mi je bilo da je oštećen a da to nismo vidili. A kasnije, vidili smo, brz, kao što inače je...šteta što su mu trku upropastili na takav način.
da nevjerovatno kakve oni glupave pogreske rade, stvarno nevjerovatno. :roll:
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

http://www.formula1.com/news/interviews ... /8655.html

Intervju s dva itekako kvalitetna vozača Robertom i Nickom. Nadam se da će obojica iduće sezone biti još bolji nego ove sezone.
There is no power, like M Power.
zbhc
Početnik
Početnik

Post Postao/la zbhc »

Prvi pogled na BMW F1.09, sa današnjeg testiranja! Bravo BMW, tak treba, odmah uletit sa novim bolidom i počet "zbrajat odvožene kilometre". Kolko sam po slikama skužil, samo BMW je došel sa novim bolidom, dok ostali tek testiraju djelove na ovogodišnjim bolidima. Stoga, otvorite oči jer možda gledate pobjednički bolid za sljedeću sezonu! :lol: :lol: :lol:
In BMW I trust!!!

slikaslikaslikaslikaslikaslika
slikaslikaslikaslikaslika
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Jao kako je ružan... katastrofa...

Sav je kockast... fujjj... hebo ih pravila... Ali Williams je avion za ovo što se tiče izgleda!!!
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
zbhc
Početnik
Početnik

Post Postao/la zbhc »

MP4don je napisao/la:Jao kako je ružan... katastrofa...

Sav je kockast... fujjj... hebo ih pravila... Ali Williams je avion za ovo što se tiče izgleda!!!
Hočeš reći, od Williamsa zadnje krilo? Da možda izgleda bolje, al pitanje je dal je funkcionalnije. Bilo kako bilo, ljepota je u ovom sportu najmanje važna...Vjerujem ja Albertu drugom (BMW-ovoj igračkici)....
don_vicenzo
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Renault_Alonso
Kontakt:

Post Postao/la don_vicenzo »

Bit je pristupa testiranju, ne znači ako je BMW došao sa novim bolidom da će odma bit svjetski prvaci.Svaka momčad ima različit pristup testiranju recimo Ferrari testira Kers.......
RENAULT F1 EQUIPE
zbhc
Početnik
Početnik

Post Postao/la zbhc »

zbhc je napisao/la: slikaslikaslikaslikaslikaslika
slikaslikaslikaslikaslika
Ovaj bolid je rezultat višemjesečnog rada, zbog kojeg je BMW odustal od borbe za oba naslova. Za razliku od nekih, koji su tek nedavno krenuli u razvoj aero paketa, a o KERS-u da ne pričam, BMW to ima iza sebe, Samo nek nastave proučavati i unaprjeđivati. Ja sam po prirodi optimist, vjerujem BMW-u i fala bogu da kao navijač BMW-a stavljam optimistične postove. Nemoj ništ zamjerit zbog toga :biggrin:
Odgovori