Nico Rosberg
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Re: Nico Rosberg
Jbg,desi se i najboljima,vjerujem,da nije bilo namjere,ali unistio je trku Hamiltonu..
Alonsista hasta la muerte..
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ne znam, i ja bih rekao da nije bilo namjere (prije bi rekao da je Rosberg loš u tim dvobojima) jer je jako teško procijeniti da se tebi baš samo malo krilo podere, a ovome otiđe guma (evo,Vettel je s Alonsom imao takpđer dodoir pa mu je guma ostala cijela).
Kažnjavao ne bih (da je bilo tko bio tamo) - trkaći incident. Slično kao s Massom i Magnussenom, jednom je bila uništena utrka, jednom komprimitirana
Kažnjavao ne bih (da je bilo tko bio tamo) - trkaći incident. Slično kao s Massom i Magnussenom, jednom je bila uništena utrka, jednom komprimitirana

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
sad je davidson analiziral to ...jako jako slampavao i "nesposobno"
i veli da je recimo to bil neki rookie da bi ga razapeli...
i veli da je recimo to bil neki rookie da bi ga razapeli...
I like to race, not to do laps alone.
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
hahahaha, šta bi trebo Merc ić protiv sebe da ti budeš zadovoljan?elder je napisao/la:Vjerojatno tim nije trazil, pitam se zastoF1NAC je napisao/la:Ne kuzim zasto nema kazne
Pa unistio je trku vozacu. Inace su za to ljudi dobivali kazne

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Tako jeKenny je napisao/la:hahahaha, šta bi trebo Merc ić protiv sebe da ti budeš zadovoljan?elder je napisao/la:Vjerojatno tim nije trazil, pitam se zastoF1NAC je napisao/la:Ne kuzim zasto nema kazne
Pa unistio je trku vozacu. Inace su za to ljudi dobivali kazne

Darkness rises when silence dies
- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Meni jedino nije jasno kako taj incident uopce nije bio pod istragom sudaca.
Kad se zadnji put dogodilo da je došlo do takvog incidenta gdje jedan vozač odustaje, a na ekrenu nit ne bude objave da je 'under investigation'. Čudno skroz...

Kad se zadnji put dogodilo da je došlo do takvog incidenta gdje jedan vozač odustaje, a na ekrenu nit ne bude objave da je 'under investigation'. Čudno skroz...

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Koja izjava rosberga on misli da je Hamilton kriv, nije to rekel izravno ali tak zvuci. Nemres vjerovati
Darkness rises when silence dies
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
kako se mclaren protiv prosta zalio?? hahahahKenny je napisao/la: hahahaha, šta bi trebo Merc ić protiv sebe da ti budeš zadovoljan?
btw kevin je za ovo dobio 5s kazne
McLaren u <3
-
- Legenda
Prašina će se slegnut, a bodovi će ostat.
Mislim da je Rosbergu samo to trenutno u glavi.
Mislim da je Rosbergu samo to trenutno u glavi.
Samo neka se trkaju.
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Nico Rosberg insists that he was not to blame for his clash with Formula 1 title rival and Mercedes team-mate Lewis Hamilton in the Belgian Grand Prix.
The German insists that their lap two collision was simply a racing incident - and reckons the fact the stewards did not take action proves he did nothing wrong.
AUTOSPORT understands that the race stewards did discuss the incident during the race, but decided that there was no sign of the collision having been caused
Asked for his opinion about the crash, having watched video replays, Rosberg said: "I have seen it and I don't want to say - but definitely, as the stewards judged it a racing incident, that is the way one can describe it."
Although Hamilton claims that Rosberg told him in a post-race debrief that he deliberately did not avoid the incident because he wanted to "prove a point", the German was more circumspect about his actions when speaking to the media.
He was adamant that the move was not risky at all, and dismissed any suggestion he should have waited another lap until DRS was activated.
"I was quicker at the time and there was an opportunity, so I gave it a go around the outside as the inside was blocked," Rosberg said.
"I didn't see any risk in overtaking, or trying to overtake, so why should I not try? The opportunity was there even without DRS because I was so much quicker, so I gave it a go.
"Inside was not possible, so I tried around the outside. Should I have waited? That is very hypothetical. Who knows what happens afterwards?
"The opportunity was there and, for me, it wasn't a risky situation."
Michael is faster than you!!
-
- Navijam za: Nico Rosberg
Cisti trkacki incident koji je sada predmet nekih teorija zavjere jer s edesio medju vozacima koji se bore za titulu. Da je ovo bila zadnja trka pa da se raspravlja o tome da je Rosberg isao da izbaci hamiltona iz trke pa da i razumijem. ovako jos dosta je trka pred nama cak se i ricardo moze ukljuciti u borbu za titulu pa mislim da Rosberg sigurno nije glup i neinteligentan da rizikuje da upropasti i svoju trku jer i on je u ovom sudaru morao u boks menjati krilo izgubio je nekoliko pozicija zbog toga (jasno mnogo manje od Hamiltona). Ovakve stvari su se desavale i desavace se uvijek i zbog toga i gledam F1, ps sjetite se duela Vettel Webe, ne mogu da se sjetim koja je tacno staza u pitanju al znam da su u borbi za pozciju (mislim i prvo mjesto) zavrsili pored staze. Hamiltonova izjava da je Rosberg rekao kako je to namjerno uradio cisti pokusaj provokacije Rosberga koji nece uspjeti sto se odmah vidjelo po Nikinoj izjavi. Rosberg je mnogo mirniji, hladniji mislim da mnogo vise razmislja dok vozi za razliku od Hamiltona (bolja strategija), te stoga verujem da Rosberg uzima titulu.
- Vuksa_KC
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
Još neko objašnjenje.

-
- Veteran
Kakvo namjerno izbacivanje!
Sudar je mogao završiti sa odustajanjem Rosberga a da Hamilton nastavi utrku,pa nije lud da se ide zabijati u njega
Sudar je mogao završiti sa odustajanjem Rosberga a da Hamilton nastavi utrku,pa nije lud da se ide zabijati u njega
...put u raj nije posut ružama...
-
- Legenda
Upravo to. Pa jnema buldožer. Kod takvog naguravanja još je bila veća šansa da Rosberg samo sebi polomi krilo. Ovo s gumom je više izuzetak nego pravilo.
Potpuno besmislene priče da je ga je namjerno izgurao. TRkaći incident, ali i - Rosbergova greška. Samo greška.
Potpuno besmislene priče da je ga je namjerno izgurao. TRkaći incident, ali i - Rosbergova greška. Samo greška.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
samo cu rec da s ovim pravilima FIA nije dosljedna. Zasto? Magnussen npr u Maleziji isto probusi gumu Raikkonenu i dobije kaznu a Rosberg nista plus toga nije jedini put da se izvukao. Ili ce se kaznjavat sve jednako ili se nikog nece kaznjavat

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
To je istina (i dugogodišnji problem sudaca), ali što ako je momčad urgirala da Rosberg ne dobije kaznu?

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Kome je u interesu da obojica ispadnu? Pa recimo Rosbergu koji je katastrofalno startao . Proracunati potez kojeg je i sam priznao. Naime htio je dati do znanja. Kome i sto? Pa Hamiltonu. Ili ja prolazim ili obojica letimo van. I u ovome slucaju je opet imala plavuša više sreće nego pameti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
Rosbergu u interesu da oba izlete a evidentno brzi i bez pomoci drsa.Rosbergu momcad moze zamjeritu što nije bio strpljiviji i prosao Hamiltona uz pomoć drs-a
...put u raj nije posut ružama...
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Mislim da je Rosberg s ovim potezom izgubio dio naklonosti koju ekipa ima prema njemu. Jer meni se čini da je njima najviše stalo do pobjeda a na ovaj način su ostali i bez toga.
- K1M1
- HNL kladionica majstor
Ne bih se baš složio, puno češće (skoro uvijek) se dogodi da kod takve vrste kontakta dođe do probušene gume nego do toga da se ovom iza polomi krilo a da ovom ispred koji je pogođen u gumu ne bude ništa.dmarijon je napisao/la:Upravo to. Pa jnema buldožer. Kod takvog naguravanja još je bila veća šansa da Rosberg samo sebi polomi krilo. Ovo s gumom je više izuzetak nego pravilo.
Opet krivo. Evo baš Brundle jučer objašnjavao da ako dodje do kontakta krila i ove površine gume koju pokazuje, šansa da se guma probuši je 90% !Ovo s gumom je više izuzetak nego pravilo.

Takvih situacija kad se guma probuši u kontaktu krila i stražnje gume ima na tone...
-jedna od ove sezone- https://www.youtube.com/watch?v=qvSb0TSjfnE" onclick="window.open(this.href);return false;
-pa jedna koje se svi dobro sjecamo- https://www.youtube.com/watch?v=J10Gm6udlGw" onclick="window.open(this.href);return false;
-jedna kad je lewis bio u ulozi tog koji buši gume

-a da ne govorim u gp2, tamo takvih situacija poput ove ima kolko hoćeš- https://www.youtube.com/watch?v=5ULOxR1prKk" onclick="window.open(this.href);return false;
A sad ti meni nadji jednu jedinu situaciju da ovom koji je pogođen u gumu nije ništa, a ovom iza da se tolko polomi krilo da mu utrka bude potpuno uništena...

- F1NAC
- Moderator
Alonso Vettel pri kraju trke. Alonso je u tom krugu 10 sekundi izgubio minimalno makar ajde bolidi nisu bili toliko brzi pa se ni guma nije rotirala toliko brzo pa nije neka velika opasnostK1M1 je napisao/la:
A sad ti meni nadji jednu jedinu situaciju da ovom koji je pogođen u gumu nije ništa, a ovom iza da se tolko polomi krilo da mu utrka bude potpuno uništena...

- K1M1
- HNL kladionica majstor
Zato sam i napisao 'potpuno uništena'. Upravo zato jer ovaj kojem se probuši guma utrka je potpuno uništena, izgubi minutu i više (ako stigne uopce doc do boksa). Dok u ovoj situaciju poput ove alonso-vettel ovaj kojem je oštećeno krilo izgubi eventualno 10 sek, uspije puno brže doć do boksa i utrka mu nije potpuno uništena. Zamislimo situaciju da se hamiltonu nije probušila guma, a da se rosbergu dosta oštetilo krilo. Pa praktički ne bi ništa puno izgubio, došao bi do boksa, promjenili bi mu krilo, izgubio 10-ak sec, i to je to, završio bi 2. Čak da izgubi i 20sec, merc je tolko dominantan bolid da bi svejedno završio 2. ili 3.
Rosberg ovim potezom definitivno nije mogao puno izgubiti, a mogao je puno dobiti (da se lewisu probuši guma), a upravo se to i dogodilo. E sad, teško je reć dal je namjerno (nadam se da nije), ali i da je nebi me čudilo.
Rosberg ovim potezom definitivno nije mogao puno izgubiti, a mogao je puno dobiti (da se lewisu probuši guma), a upravo se to i dogodilo. E sad, teško je reć dal je namjerno (nadam se da nije), ali i da je nebi me čudilo.

-
- Navijam za: ferrari
Namjerno ili ne to je pitanje. Ja bi odgovorio ovako. Nije ga udario namjerno nego namjerno nije izbjegao kontakt da bi mu poslao poruku koja glasi SAMO PREKO MENE MRTVOG
- F1NAC
- Moderator
po meni ako dođe do kontakta poput ovog i buši se guma protivniku koji je ispred i to da je prednje krilo ovog odiza u ravnini sa straznjom gumom ovog odiza treba kaznit. Zasto? pa ovo nije nikakav nacin da se ide pretjecat a unistis protivniku trku. Ako je popušio ovaj neduzan odispred onda mora i ovaj koji je to skrivio. Sjetite se samo 2011 Alonso vs Hamilton di Alonso lomi svoje krilo a Hamiltonu ništa i opet Alonso popuši kaznu. Naravno greška je Alonsova al spusio je dovoljno prednjeg krila da pogubi dosta vremena na stazi do boksa. Primjer gore sa magnussenom i kimijem? pa ista pašta kao i ovo i opet naravno Nico ne dobije kaznu. Ono u Monacu je trebalo bit za kaznu kao Schumi 2006. Šlampavost od strane FIA-e, dal namjerno(tj favoriziranje Rosberga) ili ne to su vec teorije zavjere u koje se necu upustat