Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

MarkoD je napisao/la:
dobro, sad na ozbiljnu stranu. Oćemo radit skinove?

ja sam pitao isto, al nitko nije reagirao, pa je odluceno da necemo..
mislim da nam se ni neda pretjerano :)

ima dosta skinova u modu, a ustvari - obzirom da vozimo v8 natjecanje onda je i bolje da vozimo "sluzbene" aute.. auti su prilicno lijepo popiturani pa ni ne treba..
mozda jedino mozemo stavit imena kao i do sad.. ako cule bude od volje, on to sredi za cas..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

prvo moram mod sutra skinuti ponovo...nešto sam prčkao po rfactoru i nije mi više htjelo igru pokrenut pa sam ju brisao i ponovo instalirao.
Ako postoji template za mod ona su skinovi samo malo igranja sa layerima u photoshopu. Ako nema templatea onda je veća zezancija...

No prije nego išta od toga budemo radili, ajmo riješit neke stvari po pitanju same lige. Želimo krenuti što prije? Super, i meni se utrkuje, a ne samo testira ;)

Dakle, Ajmo sutra/prekosutra (dakle utorak i srijeda) napraviti popis od 10 staza, odredit na koji način ćemo kvalifikacije (npr. prvo svi pa X najbržih superpole ili standardne kvale), koliko će biti trajanje utrka, hoćemo li voziti koju endurance kao što ima u RL u V8 prvenstvu, način bodovanja...pa kad to dogovorimo da lijepo sastavimo post za sajt, dignemo gore sve što je potrebno i da se ljudi mogu prijavljivati za sudjelovanje.

Opet, mislim da bi trebalo da se nas 2-3 max sastanemo (Ćale, Arma i Kimi npr., a mogu i ja ako netko neče) na skype-u ili msn-u i dogovorimo sve to. Ako ostane nešto oko čega postoji nedoumica, npr. dvojba između dvije staze, staviti poll da votamo mi ostali i po tomu odlučit. Ali ajmo to onda što prije srediti. Probali smo većinu V8 staza, neke su nam super, druge nisu. U redu, ne moramo striktno sve na tim stazama voziti. Ima jako dobrih staza i u ostatku svijeta...ali ajmo to riješit.

Ponavljam, meni se utrkuje...neda mi se na server doć isprobavat, o tome se radi...jer onda se raspravljamo gore (ne uvijek, ali dogodi se), pa se raspravljamo na forumu i samo se raspravljamo, a bliže odluci nikako da dođemo.

Uff...eto i ja nasrao sad svega i svačega, ali valjda će bar nešto past na plodnu zemlju
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma potpis na sve napisano.. svi smo istog misljenja i upravo smo veceras dogovorili da startamo brzo i staze su skoro pa sve izabrane.. ne isprobava se ni nama nit nam se bira izmedju 2 verzije iste staze..
malo smo fulali na startu (moja krivica) sto smo misllili zajedno testirat i birat staze, al nemojte zamjerit, ja mislio da ce to bit ispravan nacin.. a i kako sam rekao vec puno puta, ne zelim imat taj zadatak, jer mi to uvijek tlaka.. a i nemam bas neki nos za to..

fali nam dosta sto cale nije vise aktivan oko izbora i najvise oko staza..
ja bi najvise volio da se angazira kao i prije, kaze sto cemo danas vozit, ja bi to uploadao na server i svi sretni i zadovoljni..

kimi je htio da startamo vec u petak :)

cale ima par staza na umu pa ce ih sutra nadam se okacit pa da kompletiramo.. ako ih nadjemo vise od 10 bacit cemo te ostale na vote (jer nekih 5/6 staza su zabetonirane :)
sto se tice kvala i formata utrka, i to smo dogovorili jos prakticki na zadnjoj utrci f3 lige ako se dobro sjecam :)

superpole najbrzih mi je dobra ideja, al bojim se da nas je za to premalo..
al mogu i to opicit na votanje..
na skype-u ili msn-u i dogovorimo sve to
skype i msn je sada ista stvar :P
moj je skype on 24/7 pa me slobodno dodajte i zagnjavite kad god.. (m.armanini)

ono sto nam je prvo najvaznije i najhitnije i dok to ne rjesimo nemozemo ni pocet s ligom, to je server.. antisa je danas doletio odmah na server i jos sa vrata vikao gdje da ubaci pare :) kimi je takodjer bio raspolozen za potrosit jednog gundulica (ako je on na onoj plavoj :)

dakle, nadam se da nas se moze skupit 8 i to je onda po svakom 50 kn, naravno tko se osjeca darezljivije moze uplatit i koju kunu vise pa ce dobit titulu tajkuna koju ce ponosno nosit na forumu :) i 5 bodova odmah na pocetku lige :D

dakle, ovaj nam je tjedan rjesit server, i dogovorit staze i vec sljedeci petak mozemo startat..

btw, sto se tice tog crnog slipanja, mislim da sam dokucio zasto se i sa dosta povecanim tim basedropoff-om nije popravila situacija
(a kaze neki arma prije - nes ti mudrovanja oko promjene 2 iznosa pa si sad malo po*rao u usta :)
jc case (lik koji radi taj f1 82 mod, koji je upravo koji dan do finishiranja i koji bi trebao bit opak mod) se dosta raspisao na moje pitanje oko tog slipa i objasnio koje vrijednosti sve utjecu, tako da cemo sutra imat jos jedan pokusaj, to mozemo i kroz dan rjesit, nadam se da ce netko bit za..

ugl..

ovo su stavke koje utjecu:

BaseDropoff=0.185 // RFM Drafting override: Higher number -> more drafting effect (default=0.185)
LeadingExponent=5.00 // RFM Drafting override: Higher number -> lower effect on leader (default=2.0)
FollowingExponent=4.95 // RFM Drafting override: Higher number -> lower effect on followers (default=2.0)

basedropoff je prije bio na 0.125, 0.185 je rfactor default, jc kaze da je po njemu taj iznos prevelik (a nama nije promjenio prakticki nis :)
al ove 2 vrijednosti kao sto stoji u objasnjenju ticu se efekta za vodeceg i za ovog iza..
kao sto vidite one su prilicno visoke sto smanjuje efekt, za kontrast, dtm92 istih autora ima vrijednosti 2.0 i 1.95.. dakle defoltne..
neznam zasto je to tako, recimo da su to neke stvarne brojke, i da je stvarni slip effect isto toliko minimalan..

cule mozes i ti kopirati te vrijednosti iz v8unlished moda da malo usporedimo.. reko sam i caletu pa tko prvi njegova djevojka..

ima jos jedna vrijednost:
And while you´re at it, don´t forget to have a look at front end lift multiplier too, as it combined with the FollowingExponent= decides how much and how soon you (as the following car) will experience understeer. You´ll find that string here in the HDV:

[FRONTWING]

FWDraftLiftMult=
al to necem dirat :)
slika
Antimon
Navijam za: Kimi Webber

Post Postao/la Antimon »

moje mišljenje je da trebamo prvo riješiti server. uplatimo za 6 mjeseci i onda smo mirni.
ovaj put budimo ozbiljniji i uplatimo armi u što kraćem roku...da ne mora nikoga cimati za lovu,
izgubit će volju za takvim stvarima i onda smo u banani ;-)

što se tiče lige,
mod kao mod nije moj omiljen, nisam do sada vozio te zvijeri pa mi treba malo dok se priviknem.
što se tiče duljine lige uzmite u obzir da dolazi ljepše vrijeme, nećemo baš biti toliko boraviti u kućama.
da se ne dogodi da nakon 5-6 utrka spadnemo na 3-4 vozača.
10 utrka..hm, dosta optimistično, al ajd možemo probati.
vidjet ćemo što će biti sa tim promjenama za slip..teško je proći ak nećeš ići na silu.

mogli bi jednom iz zezancije odvesti ovak nešto : http://www.vhracing.net/VHR-Stockcar/Main/Main.html
:-#
Fiore

Post Postao/la Fiore »

ovo su stavke koje utjecu:

BaseDropoff=0.185 // RFM Drafting override: Higher number -> more drafting effect (default=0.185)
LeadingExponent=5.00 // RFM Drafting override: Higher number -> lower effect on leader (default=2.0)
FollowingExponent=4.95 // RFM Drafting override: Higher number -> lower effect on followers (default=2.0)
v8unlished mod ima ovakve stavke:

BaseDropoff=0.185 // higher number -> more drafting effect (default=0.185)
LeadingExponent=2.8 // higher number -> lower effect on leader (default=2.0)
FollowingExponent=2.5 // higher number -> lower effect on followers (default=2.0)

FWDraftLiftMult=1.30 // effect of draft on front wing's lift response (larger numbers will tend to decrease downforce when in the draft)

ako vec mijenjamo onda mislim da je bolje da se promijene sve 4 stavke koje utjecu na slip i downforce i to ovako kako je to u v8unlished modu koji slovi kao vrlo dobar a ne nesto na svoju ruku.
slipanja sa ovim autima gotovo da i nema, sto se vidi i na snimkama. ima i to svojih cari. mod je tako i napravljen i nema potrebe daodavat nesto sto umanjuje realnost.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ako vec mijenjamo onda mislim da je bolje da se promijene sve 4 stavke koje utjecu na slip i downforce i to ovako kako je to u v8unlished modu koji slovi kao vrlo dobar a ne nesto na svoju ruku.
moja ruka, al vidi da je pogodjena u sridu :D

da, zato sam i pitao da usporedimo jer vidis da su tu vrijednosti duplo manje (duplo vise efekta)..

nespretno je pricati oko realnosti navedenog kada su vrijednosti toliko razlicite :/
takodjer je i draftlift manji u hrcu.. a i probali smo i bumo draftati i to daje cudni rezlutat, skoro se uspori auto, a ne da se oba ubrzaju..

no, stavio sam pole na stranicu pa se izjasnite ocemo li staviti vrijednosti iz unlisheda ili vracamo na defolt..
glasacka mjesta se zatvaraju u 19h tako da dajte svoj glas do tad..

ako je netko od volje mozemo probat u kroz dan jer za to nas je dovoljno dvoje.. pa se javite, ja sam za 20 min doma pa nadalje..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Što se tiče onog fixa za prozore...ukoliko nekome treba, evo još jednom taj fajl
SKIDANJE

A staviti ga u: rFactor\GameData\Vehicles\HRC_V8\

što se servera tiče ja sam definitivno za da se za još 6 mjeseci produži. Nisam siguran dali ću moć dat 50kn, malo sam u stisci zadnjih mjeseci, ali ću dat koliko mogu, makar 30-ak kn

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Antimon je napisao/la:moje mišljenje je da trebamo prvo riješiti server. uplatimo za 6 mjeseci i onda smo mirni.
ovaj put budimo ozbiljniji i uplatimo armi u što kraćem roku...da ne mora nikoga cimati za lovu,
izgubit će volju za takvim stvarima i onda smo u banani ;-)
ma ne moras brinut, sve dok nas ima zeljnih voznje i ja cu bit jednako aktivan..

sto se tice uplate, mozemo vec pocet, najlakse kao i prosli put - uplata na tekuci..
stavit cu broj racuna u temu servera pa kad vam bude usput neka erste banka skocite i uplatite.. (mozete naravno gdje god, al ako je u erste ne placa se provizija)
što se tiče lige,
mod kao mod nije moj omiljen, nisam do sada vozio te zvijeri pa mi treba malo dok se priviknem.
jedini nacin je vrtit krugove tako da kad pocnu pripreme za svaku stazu za ligu imas lufta.. srijeda i cetvrtak ce bit treninzi, podesavanje (i zicanje :) setupa
nije ti trebalo puno, jer na sandownu si bome vozio sasvim ok onu zadnju utrku koja je bila bas zabavna.. jest da je to potvrdilo nemogucnost preticanja, jer kimi je bio brzi mozda i sekundu i pol na toj kratkoj stazi, pa svejedno nema nacina.. ukoliko ne fulas puno kocenja i drzis se putanje, stvarno je jako tesko napast, jer i prekocit nekog neda neki rezultat jer je tesko brze izac unutra obzirom na snagu auta i zato je potrebno malo slipa da se barem na ravnom do sljedeceg zavoja uspje postavit barem paralelno..

što se tiče duljine lige uzmite u obzir da dolazi ljepše vrijeme, nećemo baš biti toliko boraviti u kućama.
a ne ne.. nema boljeg nego kad zaprzi 35 vani, u sobi 40 kad komp zagrije, ventilator puse u facu, znoj cijedi u napetim utrkama - to je real racing :)
a i + sto je solidna rekreacija..

mogli bi jednom iz zezancije odvesti ovak nešto : http://www.vhracing.net/VHR-Stockcar/Main/Main.html
:-#
to je nascar?
tesko brate tesko :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

što se nascara tiče, mogli bi to uključit u onaj moj prijedlog da pratimo neke veće utrke sa eventima na našem serveru...sigurno i nascar ima neku utrku koja je highlight sezone :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Što se tiče onog fixa za prozore...ukoliko nekome treba, evo još jednom taj fajl
SKIDANJE

A staviti ga u: rFactor\GameData\Vehicles\HRC_V8\
bravo za fix..

evo marko sad nemoras vozit forda :)

što se servera tiče ja sam definitivno za da se za još 6 mjeseci produži. Nisam siguran dali ću moć dat 50kn, malo sam u stisci zadnjih mjeseci, ali ću dat koliko mogu, makar 30-ak kn

zato sam i rekao da slobodno netko moze uplatit koju kunu vise ukoliko nece "ostat gladan" za recimo 20 kn vise..

antimon
kimi
arma
cale
fiore
hotto
vuksa
cule

to nas je 8 i po svakom 50 kn.. sto se mene tice cule nemoras dat, pa mi damo 60 kn.. to su 2 kutije cigara i 2 kave..

tako da se izjasnite dal ste za..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

gle, vozim tu kad god sam u mogućnosti i glupo mi je ne platiti kad već koristim. Neću jedan dan otić na pivu i imam za dat za server

slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

1. Server, ja sam za 6mj, uplatim čim mi plaja legne (to je oko 10tog)
2. Liga - ja sam za 10 staza i recimo 5 i 10 da budu neke long distance endurance verzije, pod uvjetom da to bude neka jednostavnija staza, dakle nešto ala Sandown ili Hidden Valley ili nešto, mislim da je duljina dovoljni faktor i da nam ne trebaju zidovi i zajebani prijevoji. Zabave radi.
3. Izbor staza - potpuno mi je svejedno, ali bi volio da se orjentiramo na originalnu hemisferu, čisto radi gušta.
4. Kvalifikacije, ja bi to ostavio skroz jednostavno jer je inače to sve puno gnajvaže, pogotovo nama koji ne bi vozili dodatne kvale... nije da će se time nešto dobiti, nije da nas ima 50 pa smetamo jedni drugima po stazi...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:Neću jedan dan otić na pivu
a tu smo znaci :D

znas ti onu - tko ne pije ima :)
slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

ja sam tu sad ako ocemo probat postavke iz v8 unleashed..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

haha ne pijem baš često, ali skoro mjesec dana nisam bio sa ekipom sa faksa jer je semestar gotov pa ono, možda neko zovne :D

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

harrahotto je napisao/la:1. Server, ja sam za 6mj, uplatim čim mi plaja legne (to je oko 10tog)
ok, ja bi trebao kroz par dana povuc nes malo na karticu pa bi trebao imat dovoljno, al to su mi pare koje moram dat frendu za komp tako da cu onda moc od vasih uplata na tekuci nadomjestit to.. iako bi volio tko moze da uplati sto prije jer je za koji dan 3. mjesec, a ja mu nisam dao za 2. ni kune jos :doubt:

al u najgorem slucaju (da ne uspjemo skupit u 2 tjedna sto se nadam da se nece dogodit), vjerujem da bi mogao zamolit i decke sa markmodsa da nam ne ugase par dana server dok ne skupimo tako da mislim da kako god okrenes necemo imat ugasen server ni jedan dan..
2. Liga - ja sam za 10 staza i recimo 5 i 10 da budu neke long distance endurance verzije, pod uvjetom da to bude neka jednostavnija staza, dakle nešto ala Sandown ili Hidden Valley ili nešto, mislim da je duljina dovoljni faktor i da nam ne trebaju zidovi i zajebani prijevoji. Zabave radi.
aha 5. i 10. :) jedva skuzio sto mislis :)
samo opet ne kuzim skroz sto mislis jer sandown i hidden su obje kratke staze?
al zanimljivo.. iako je stvar u tome sto je jedino bath duza staza gdje se vozi v8, mislim da su sve ostale prilicno kratke..
3. Izbor staza - potpuno mi je svejedno, ali bi volio da se orjentiramo na originalnu hemisferu, čisto radi gušta.
yep yep, vozimo samo aus staze, koliko smo god uvijek birali staze izricito po onim koje volimo, mislim da je vrijeme da prvenstvo vozimo gdje se i vozi..
kao sto kazes - cisto radi gusta.. i da budemo malo ozbiljniji :P
4. Kvalifikacije, ja bi to ostavio skroz jednostavno jer je inače to sve puno gnajvaže, pogotovo nama koji ne bi vozili dodatne kvale... nije da će se time nešto dobiti, nije da nas ima 50 pa smetamo jedni drugima po stazi...
i ja mislim tako.. kazem superpole bi bio zanimljiv da je pun grid pa popratit one lap pokusaj najbrzih za tim brzim krugom, al za to nas je premalo..

kvale ce bit standardne, dakle 15 min sa recimo limitom na 10 krugova il kako vec bolje definiramo..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiore je napisao/la:ja sam tu sad ako ocemo probat postavke iz v8 unleashed..
ok, ajmo..

pretpostavljam da si ti mozes sam promjenit postavke pa samo da promjenim na serveru i vidimo se za 5 min gore..
slika
Antimon

Post Postao/la Antimon »

arma daj broj računa..

ili je isti kao prije pola godine taj imam
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Antimon je napisao/la:arma daj broj računa..

ili je isti kao prije pola godine taj imam

yep isti je:

3205818667
Mauro Armanini
erste

fiore, all set, mozemo na server..
slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

ok, ajmo..

pretpostavljam da si ti mozes sam promjenit postavke pa samo da promjenim na serveru i vidimo se za 5 min gore..
promjenio sam. sad cu na server
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

Armanini je napisao/la:
aha 5. i 10. :) jedva skuzio sto mislis :)
samo opet ne kuzim skroz sto mislis jer sandown i hidden su obje kratke staze?
al zanimljivo.. iako je stvar u tome sto je jedino bath duza staza gdje se vozi v8, mislim da su sve ostale prilicno kratke..
[/quote]

dakle, nije bitno koliko je duga staza ako vozimo bubam 100 krugova
ali mi je lakse i uzbudljivije 100 krugova voziti neku lakšu stazu nego nešto poput batha...
da, 5. i 10. da budu endurance trke, dakle umjesto 20 min ili 40min ili što ve da se dogovorimo da bude 90min.. ili 120 ili nešto..
Antimon

Post Postao/la Antimon »

Arma ja riješio uplatu,sutra ti sjeda na račun.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Antimon je napisao/la:Arma ja riješio uplatu,sutra ti sjeda na račun.
super, znaci sutra mogu i ja na pivu :D

fiore
http://www.mediafire.com/?nnnwdqmq30qaqkr" onclick="window.open(this.href);return false;

da budes siguran..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

sry kranci, server je vratio stari config gdje je drugi sandown, fvr pa smo na njemu jbga :/

http://www.mediafire.com/?uz4s5l6a2zulvrb" onclick="window.open(this.href);return false;

mislim da je ova..

ako je ista ko sto si vec skidao reci..
slika
Kranči
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Charles Leclerc

Post Postao/la Kranči »

Armanini je napisao/la:sry kranci, server je vratio stari config gdje je drugi sandown, fvr pa smo na njemu jbga :/

http://www.mediafire.com/?uz4s5l6a2zulvrb" onclick="window.open(this.href);return false;

mislim da je ova..

ako je ista ko sto si vec skidao reci..
Nije ista koju sam skidao, budem skinuo, pa ću probati...
Odgovori