Simulacije vožnje

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori

Koju igru bi željeli da koristimo za ponovno okupljanje F1-HRacing ekipe? (moguće više izbora)

rFactor
6
25%
rFactor 2
4
17%
Race 07
3
13%
RaceRoom Racing Experience
3
13%
GTR2
2
8%
Automobilista
5
21%
Project CARS
0
Nema glasova.
Project CARS 2
1
4%

Ukupno glasova: 24

Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Simulacije vožnje

Post Postao/la Armanini »

nas prijatelj bugar na monacu :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

za HRC V8 mod su došle 3 nove staze.

Sydney Motorsport Park 2012 (Eastern Creek) - http://www.mediafire.com/?hdv65dhp276e3k2" onclick="window.open(this.href);return false;

Sandown 2012 - http://www.mediafire.com/?9ui6y9bnkqs5qu0" onclick="window.open(this.href);return false;

Queensland Raceway 2012 - http://www.mediafire.com/?m9di4s53g3sc2k7" onclick="window.open(this.href);return false;

sve su vrhunski napravljene uz korištenje: Google Earth, GPS Track Analyse, BTB

vidim da se izglasalo 10 staza što je za mene previše, ja neću prisustovat bar na 4-5 (pogotovo ako se vozi petkom možda ni na 3 trke)

ja imam u planu pokrenut usput DTM92 ligu koja bi kraće trajala, najviše 5 utrka i gdje bi se vozilo radnim danima.
Sezona mi počinje krajem 5. mjeseca i onda sam zauzet svaki dan tako da ne stignem vozit sve do kraja ljeta, tako da bar jednu ligu uspijem odvozit. Probat ću do kraja tjedna složit sve pa ako bude interes za 2 tjedna bi se moglo počet.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

opet sandown :)

o eastern creeku ne treba razmisljat obzirom da je samo jedan laserski..

da.. 10 staza.. i 8 bodovanih utrka..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Armanini je napisao/la:

nas prijatelj bugar na monacu :)
Gledam na početku, uspavanka ovo-ono, a onda podivljao :D
Lijepo je vozio, a za hairpin mi je izgledalo kao da je volan sam sebe okrenuo :D

Uglavnom, ova reloaded verzija moda mi izgleda super. Nisam ju još probao ali izgleda super. Iako, moram priznat da za utrkivanje više volim modernije zvijeri jer se lakše kontroliraju, ali za opuštajuću drift vožnju ovakve mašine su way to go.

Inače sakupljam F1 modove, pa se nadam jednom uskoro dovršiti "seriju" koju sam počeo pred neko vrijeme, krug kroz Monako sa svim Ferrarijima koje imam u rFactoru. U svakom slučaju, ovaj mod ću probati sigurno.

Što se tiče uplate za server, nažalost nisam nikako u mogućnosti. Eto sad imam oko 50kn za razvući kroz 2 tjedna u Rijeci i teško da će bit bolje ako ne uleti kakav posao.

Što se V8 lige tiče: ovo će biti jedna liga kojoj ću pristupitit skroz rekreativno, bez neke napetosti po pitanju rezultata. Jednostavno, iako je mod jako dobar meni nikako nije sjeo. Biti ću tu da nas bude više, da se probam zabaviti i da bar nekome probam otežati put do bodova :P Tako da, kad sam petkom doma vidimo se na Australskim trkalištima :)

Što se Ćaletove DTM lige tiče, tu nažalost neću biti jer kroz tjedan nisam u mogućnosti voziti.

Također, nedjeljom kad sam doma isto nisam u mogućnosti voziti jer sam se priključio Krančiju u f1 international ligi gdje nas dvoje branimo boje Ferrarija. Za Melbourne sam se lijepo pripremio, odvozio oko 700 krugova u 3-4 dana (2 vikenda) i onda zbog lošeg vremena nisam bio u mogućnosti biti doma i pristustvovati utrci. Više sreće u Maleziji :D

I za kraj:
@Ćale hvala za ove staze, probat ću kad doma dođem. Jedino, mislim da bi bolje bilo da se staze stavlja u temu za staze, da nam se ovdje ne zagube linkovi ;)
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma mod je super.. bas za utrkivanje je super mod, dosta se brzo uhvati i onda nije tezak..
sinoc sam malo vozio na rouenu.. i to je super.. staza je luda..
Što se V8 lige tiče: ovo će biti jedna liga kojoj ću pristupitit skroz rekreativno, bez neke napetosti po pitanju rezultata.
pa to je i ispravni pristup svakoj ligi i svakom natjecanju zapravo :) sto manje mislis na rezultat to vise zabave i bolja voznja..

dobar je bugar, voli tvrd volan :) kaze da je vozi sa 120% force u profileru, u rfu 100% i realfeel na svega 600 ja mislim.. to mora bit prilicno tezak volan..
sikana je ludili na ovoj stazi sa bolidima.. mozes (kao sto je on probao :) u 5-oj ako imas dosta kratke brzine i s tim brabhamom, al je onda frka smirit na izlazu dole pa se lako dogodi ovo sto se njemu dogodilo :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

valjda je ispravni pristup, ali ja volim kad se već u nečemu natječem tome pristupiti malo ozbiljnije i pokušati doći do rezultata...

V8 bi trebala startati ovaj petak?

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma da jasno, al opet ako pretjerujes i orjentiran si samo na rezultat i poziciju, onda si i skloniji da "overdone it" pa cesto ispadnes.. i izmice zabava onda..

startamo petak da..

ostali koji mogu, ajd uplatite ovaj tjedan ;)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Na InsideSimRacing su pričali u jednoj epizodi o pristupu utrkama. Zapravo, u ovom videu pričaju o payware modovima i o pristupu utrkama. Zanimljiv video u svakom slučaju

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

jel zanimljiv zbog nove vodiljice ili? :) tko ce prezalit jessicu :(

da.. ok ideja da razdvoje neke teme van normalnih epizoda.. a najvise kao posljedica cijele galame nakon zadnje utrke gdje je darin uzgubio zivce nakon sto je 50-ak krugova vozio iza nekog klinca i na kraju se izvrtio i skinuo mu sve svece :) pa se razvila cijela diskusija oko toga i blabla..

pratim ih.. slabiji su malo sa sadrzajem, dosta epizoda je za k, al tu su..
prije su imali top sim car, pa su cesto bili modovi iz rfactora, takodjer staze..
sad je najzabavniji simrig of the week..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a da. od kada ih iRacing sponzorira malo im je pao sadržaj pošto baš i nema prevelike logike reklamirati direktnu konkurenciju svojeg sponzora...iako, i dalje imaju zanimljivih tema, samo ih ne uspjevam pratiti tako redovito.

A što se Jessice tiče, da...teško će se bit naviknuti bez nje...ali i ova nova je slatka :D

slika
harrahotto

Post Postao/la harrahotto »

ljudi evo me nakon nekoliko dana...
šta je na tapeti?
jel se vozi štogod ili samo pumpate gume u vjetar?
što je od modova na serveru, jel se moram skidat do gola ili ima nešto što je starije??

jebo zimu više.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja sam se upravo malo zabavljao sa stranicom..

stavljen je i osnovni info za format utrka..
pocetna je malo izmjenjena..
jel se vozi štogod ili samo pumpate gume u vjetar?
hh :)

a danas se vozi ono sto pise :)

a ukoliko vas ima vise sa drugim zeljama, mozemo i drugo..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Arma par pitanja sad nakon što sam prozujio kroz stranicu:
1. U kalendaru piše da je prva utrka Adelaide, ali ti na početnoj stranici iznad odbrojavanja stoji da je prva utrka Melbourne?!

2. Kad kliknem na Melbourne u kalendaru otvara se download za JPC verziju. Što nismo bili rekli da ćemo onu WCP-ovu verziju koju sam uploadao pred koji tjedan?

slika
harrahotto

di što piše, ovjde ima 307 stranica napisa, malo sam izgubljen.
ne valja biti bez neta više od 3 dana :D
ajde mi šapni, dok drugi ne čuju i ne vide..
btw skidam f167 reloeaded i trackpack, biće za pol ure, ako je to u igri..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma konj da.. adelaide je prva da :)
kalendar sam sastavio prateci njihov kalendar, vise manje..
promjenit cu sad ..

jpc da.. obzirom da stazu svi imamo i da je ljepsa :P pustio sam nju jer nitko nije vise onda pricao o stazama, a kamo li da odvozimo i wcp pa da odlucimo..
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

harrahotto je napisao/la:di što piše, ovjde ima 307 stranica napisa, malo sam izgubljen.
ne valja biti bez neta više od 3 dana :D
ajde mi šapni, dok drugi ne čuju i ne vide..
btw skidam f167 reloeaded i trackpack, biće za pol ure, ako je to u igri..

klik na info link u mom potpisu ;)

da, f167 pa javi kad si spreman.. ja cu ubrzo na server btw..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo video te staze...
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 18 ožu 2013, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

uf, bas si s ovim videom rjesio svaku dilemu :)
obzirom da je bolid pol apexa rezao po travici onda mislim da se nikom nece svidjat to ;)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sad vidim da sam krivi video linkao..ja sam stavio RFT verziju, a ono sam bio uploadao WCP verziju koja je bolja i grafički ljepša. Sad je ispravan video u mom prethodnom postu

btw, sad vidim da je izašla i V2 te staze pa evo da probate..još nije kasno, ima tjedan i pol do Melbournea ;)
http://rfactor.no-ip.info:100/RFACTOR1/ ... a12_v2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
harrahotto

Cuky je napisao/la: btw, sad vidim da je izašla i V2 te staze pa evo da probate..još nije kasno, ima tjedan i pol do Melbournea ;)

to sam i ja načuo ;)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

samo usputno pitanje - jesi probao odvozit obje staze sa v8 da mozes usporedit gdje je bolje vozit?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

misliš na JPC protiv ove?
Nisam iz jednostavnog razloga: JPC staza je starija verzija, sa starim ulazom u boks i onim gumenim barijerama koje meni smetaju. Ne siječem stazu jer nema gušta ako se pobjedi varajući, ali često griješim i ne želim da zbog obične pogreške nakon koje bih se izvukao sa gubitkom vremena moram završavati utrku. Iz tog razloga, JPC je obrisan iz mog rFactora.

Ovu sam probao, par krugova krstarećom brzinom sa V8 jer mi treba vremena da se naviknem ulaziti u zavoje gledajući sa desnog sjedišta umjesto iz sredine kao u F1 bolidu. Staza je ok za vozit, neravna je na nekoliko mjesta baš kao u RL i grafički odlično simulira stazu kakva je bila prošle godine. Također i FPS je na mojoj mašini sasvim solidan.

Istina, staza nije savršena, ali te su greške uglavnom sitnice koje nisu toliko bitne (npr. ulaz u boks bi trebao biti malo uži i bez trave, zavoji 2 i 9 bi trebali imati malo dulje rubnike na izlazu,...) ali to su sve sitnice na koje se itekako može zažmiriti

slika
Fiore

Post Postao/la Fiore »

probao sam ja v2 verz. melbourne sa v8hrc modom. meni je puno bolja ta v2 verzija. nije grbava kao jpc, preglednija je i nekako laksa za vozit, pa mi se cini da bi bila bolja za utrku.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

layout je isti na obje staze.. boxovi nisu ovdje od znacaja obzirom da vozimo bez zaustavljanja..

kuzim sto mislis oko sjecenja i fatalne posljedice, al ne vidim zas je tu frka.. cale je pokazao kako se moze sjeci i unatoc gumama :P
ako se ne osjecas sigurno blizu guma, onda prodjes malo sporije, opreznije i drzis se vise unutra..
a trebao bi bit manji problem sa v8 nego sa f3.. najvise upravo jer je volan desno pa si prirodno malo dalje nego normalno od desnih barijera.. lijeve su pak one gdje se mozes prevarit..

ja sam provozio obje staze.. zapravo nisam 100% dal sam jpc sa v8, al jesam wcp i staza se meni svidja i super je za vozit, zabavno je izlazit iz prvih zavoja, staza se cini nekako vise real, al ovi lezeci ne sluze nicemu i tu je najveci problem.. ne po pitanju samog kracenja i vremena, vec onda cesto bude problem u utrci kad netko malo pretjera pa il zareze il ode puno van pa cesto to bude nezgodno.. doduse i na jpc se moze isto napravit, al manje..
a brza sikana je toliko zahtjevnija i zahvalnija za vozit na jpcu..

neznam.. na vama je..
jpc imamo svi (dobro, 90% nas :), jpc je graficki prilicno zahtjevna, wcp ima neki realniji stih, bolje je optimizirana.. jpc smo vozili zadnje pa mozda cisto da promjenimo da ne vozimo po "istoj" stazi..
sljedeci tjedan cu je dignut na server (ovu zadnju sto si stavio) pa koga bude volja mozemo provozat obje da odlucimo..
Fiore je napisao/la:probao sam ja v2 verz. melbourne sa v8hrc modom. meni je puno bolja ta v2 verzija. nije grbava kao jpc, preglednija je i nekako laksa za vozit, pa mi se cini da bi bila bolja za utrku.
ok, odlucit cemo onda..
btw, sto se tice grbavosti to je vise problem f3 moda koji je jako nizak, manje staze..
ovo sto kazes oko preglednosti i utrke.. takav sam dojam upravo ja imao.. jpc je zahtjevnija pa time mozda bolja, al obzirom da je v8 ionako tezak za utrkivanje mozda je bolje da izaberemo "komotniju" varijantu..

usput.. jos je danas f167 na serveru, sutra krece v8 i prvi treninzi :)
steta sto nas nema vise na f167, cudi me da nema nis vas "ow"-asa.. a mod je tako zabavan i super za utrkivanje..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nema nas jer nemamo rfactor uz sebe..ono, ili voziš ili studiraš, oboje ne ide :D

slika
Odgovori