Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Interviju Pat Frya, pisalo je da se on smješkao kada je davao ovaj interviju, prosudite sami ima li u tome istine. ;)
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Koji kralj,nemas pojma koliko sam veseo sto se smije...sad stvarno neznam sta da mislim :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ma ljudi... ovo je čudno do boga...

Malo jeste, malo nije... ja iskreno mislim da zamajavaju javnost i da će pojurit u Australiji. Gledam Fryevu konferenciju i... on nije ništa dramatično rekao kako su to pisani mediji prenijeli.

Opet... tko će ga znat...?
Avanti FER, Avanti!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mika Salo - new test driver for Ferrari?
Translation (Google):
"Former F1 driver Mika Salo was hired as a Ferrari F1 car behind the wheel.
- It's true. The feelings are confused and of course, very happy. It is a nice thing that the driver to harsh for my age are still needed, 45-year-old Mika Salo is responsible for from-Sanomat.

According to the IS sport, Ferrari has for some time been interested in harnessing Mika Salo know how their car development. Negotiations have taken place, and Salo has decided to jump back to the F1 car behind the wheel.

Last week, Salo was the Ferrari factory in Italy, where he made ​​a F1 car seat.

This year marks exactly ten years after Salo drove the last F1 season. Motor sport's Salo took the GT-series and 2011 he drove the last kisansa Ferrari GT car.

- Confirm your information and I can reveal that the period of Ferrari's F1 car in the near future, Salo confirm IS Sports.

Salo drove a Ferrari over the period 1999, when he injured tuurasi Michael Schumacher racing driver team in six Grand Prix."

"Mika Salo: I've Been Training Like Hell for the Ferrari Testing
5 March 2012

Mika Salo has been training like crazy after he heard that Ferrari will sign him as their test driver.

Salo begans F1 tests in Japan's Suzuka in a two weeks time.

- I've been training like hell since then and been loosing weight so that I fit in the car. I haven't gained more than 5 kilos after leaving F1 but it still takes a lot neck training and so on. After all a two day test is no small thing, Salo told MTV3.

- I've done everything I can to be ready for it. There's less than two weeks to the test so you can't prepare exceptionally well for it, Salo continued."
http://www.iltasanomat.fi/formula1/f...453077725.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.s ... in-vipinaa" onclick="window.open(this.href);return false;

Otkud sad ovo :roll: , šta će Salo da testira. :?:
Ovaj Ferrari će me stvarno izludit :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

LOL

Kaj nije bilo nekih mlađih?
Michael is faster than you!!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ček malo, ako je MS penzioner, kaj je onda Salo??? :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Jesul to popravili pit-stope??nadam se..
Alonsista hasta la muerte..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zmfv3za- ... r_embedded[/youtube]
Bilo bi dobro da se ovako Alonso i Kimi bore za prvo mjesto u utrkama ali...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Obični testovi, ali svejedno - totalni andrenalin! :)
Samo neka se trkaju.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Otkud sad ovo :roll: , šta će Salo da testira. :?:
Ovaj Ferrari će me stvarno izludit :biggrin:
Salo je prepostavljam doveden radi razvoja i testiranja drugih kategorija.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Kada sam jučer pročitao šta je rekao Pat Fry dosta me razočaralo sve to. Danas kad sam vidio način na koji je odgovarao novinarima me zbunio. Po mnogim pokazateljima Ferrari uopšte ne zaostaje toliko za RBR-om i McLarenom. Opet ima dosta izvještaja i izjava da Ferrari nije tamo gdje želi da bude. Sad jel njihov cilj bio sekunda ispred ostalih ili su stvarno u velikom zaostatku ostaje da vidimo. Samo sam u jedno siguran: što više informacija dobijam to manje znam kakva je situacija. Živi bili pa vidjeli u Australiji.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Fernando Alonso insists it is too early to write Ferrari's season off despite its difficult time in testing, but admits the team needs to work hard to understand its new car.

Ferrari's technical chief Pat Fry said at the end of winter testing on Sunday that he did not believe the team was competitive enough for podium finishes at present.

Addressing the staff at the Maranello factory today, Alonso acknowledged that Ferrari was in a difficult position, but said predictions of a terrible season ahead were unfounded.

"The new single-seater has some characteristics which are difficult to understand and maybe we're not where we want to be yet," he said.

"But we've all lived through many Formula 1 seasons and we all know very well that until we're in Australia we don't really know where we stand regarding to the others.

"There's lots of talk and many ideas, but nobody knows the truth. For example yesterday Red Bull, considered by many to be the frontrunner, had only a few laps and the last time on the sheet: if something similar had happened to us, hell would have broken loose, but here nobody really noticed it.

"More than ever we have to give it our all to improve, from the one who's responsible for the rear-view mirror to the one who's responsible for the piston. We're united and we're giving it our all, because we all want the same."

Team boss Stefano Domenicali agreed that Ferrari had ground to make up, but felt it was too soon to be downcast.

"It's obvious that we can't be happy with how the test went considering or goals, but let's not forget that the championship still has to start," he said.

"This is just the starting point and we have a very long season ahead of us. We know that there are some areas where we have to work a lot, regarding reliability and performance, but I'm expecting some great responses from you all and the wish to show who we are."

Alonso also underlined that testing times were often deceptive.

"I just want to remind you of an episode two years ago: at the last test in Barcelona we were fifth behind Red Bull, McLaren, Sauber and Force India and two weeks later we gained a one-two win in Bahrain," he said.

"What counts is not to be first in the first race, but in November, at the end of the championship."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/97859
Zadnja izmjena: Forza, dana/u 05 ožu 2012, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.
slikaslikaslika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ok... ja nisam detaljno pratio testiranja. Znači, nisam pratio tko je kada na kojim gumama, pretpostavke o količini goriva i td. Ali - pratio sam vremena. Po njima je Ferrari bio solidan, ako ne i dobar. Ne razumijem od kud pesimizam? Gdje griješim?
Samo neka se trkaju.
dmarijon
Legenda
Legenda

Ok, teško mu je zadržati konstantu... ponekad je zadnji kraj nervozan, bla bla. Ali ima brzinu. I to sa svim tim. Kako će djelovati ako sve to riješe?
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Je , ima brzinu. Ali koliko dugo?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

biram ovakvo stanje i situaciju kroz testiranje svaki put!
puno radje nego li situaciju od prosle godine.. pretpostavljam da ste vi koji testiranja toliko uzimate kao nekakav pokazatelj, ocekivali da ce se ferr prosetat do naslova..

ma i da jos losije izgledaju ne bi mi smetalo..

ovo su testiranja, nisu nekakvi treninzi nit simulacije.. za vrijeme testiranja se radi upravo to - testira..
a zbog nekakve tezine odnosno moguceg potencijala koje se prikaze u testiranjima odredjene momcadi izadju taj dan na stazu "samo" sa ciljem da postave najbrzi krug zbog naravno nekakvog pokazatelja pred sponzorima..
pa prema odredjenim danima timovi kao williams ispadaju kao najbrza raketa (kao i prosle godine).. al taj williams moze doc taj tjedan na sastanak sa potencijalnim ili vec dogovorenim sponzorom i bacit mu papir pod nos i sasvim ispravno rec - "dobra je odluka bila sto ste se odlucili u avanturu sa nama, vidi - najbrzi bolid smo.. a jos nismo isprobali nit nove djelove, ostali timovi ce sad pokusat nas dostic, pa bi trebali nastavit i mi sa razvojem da budemo korak ispred njih, a za sto nam treba naravno jos koji milijuncek"..

s druge strane su tu timovi sa osiguranim sredstvima, timovi poput ferra i mcma kojima je jedini posao napravit bolid i pokusat dostic rbr.. briga njih za vrijeme kruga.. vremena brzih krugova, stintova, su dobivena setupom za odredjenu stazu uz jasne postavke i unistavanjem guma voznjom na maximumu.. kad vam kazu sami timovi da skrivaju vremena, a valjda tko prati f1 vise od godinu dana (a zapravo i tko ima dve u glavi za logiku) zna da se karte skrivaju i da testni bolid i finalni za prve utrke nije ista stvar..
pa opet vrijeme prilagodbe traje nekoliko prvih utrka..

vrli se strucnjaci nadju pa strucno opisuju kako se koji bolid i vozac ponasa u kojem zavojui usporedjuje sa nekim drugim bolidom..
pa naravno da se drukcije ponasa.. pa drukciji je bolid.. nije napravljen s istom filozofijom i isto poslozen/postavljen.. jedan ide 325, drugi idu 340 ako se ne varam.. i ne zbog 20 konja manje jer je s druge strane isti motor bio medju najbrzima.. ono sto zelim rec je da mi idu na k proseravanja "strucnjaka" koji slazu nekakav redosljed..
pa jako bistro kazu - mda.. prvi je vjerojatno rbr, drugi u stopu mcm, e sad.. treci moze bit i ferr i merc.. kao da ima xx potencijalnih momcadi za prva 3 mjesta..
pretpostavljam da im je prosle sezone i williams igrao za top 3, a mcm negdje malo ispred lotusa..
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

One and only je napisao/la:Kada sam jučer pročitao šta je rekao Pat Fry dosta me razočaralo sve to. Danas kad sam vidio način na koji je odgovarao novinarima me zbunio. Po mnogim pokazateljima Ferrari uopšte ne zaostaje toliko za RBR-om i McLarenom. Opet ima dosta izvještaja i izjava da Ferrari nije tamo gdje želi da bude. Sad jel njihov cilj bio sekunda ispred ostalih ili su stvarno u velikom zaostatku ostaje da vidimo. Samo sam u jedno siguran: što više informacija dobijam to manje znam kakva je situacija. Živi bili pa vidjeli u Australiji.
Bitnije od onoga što je Fry rekao i način na koji je rekao je to što gotovo većina izvještaja sa staze od ljudih koji su detaljno pratili testiranja je to da s Ferrariem nešto nije u redu ,da se vozači bore s bolidom....
Čini mi se da bi bolid mogao biti potpuno suprotan od lanjskog da bi mogli biti dobri u kvalifikacijama ali u utrci katastrofa
...put u raj nije posut ružama...
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

idealna postava je. Mika Salo i Felipa Massa (prezimena govore sve)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:s Ferrariem nešto nije u redu ,da se vozači bore s bolidom....
a otkud ti "stručnjaci" znaju da Ferrari nije pun goriva, nema manji nagib krila i sl? Najjednostavniji test možeš napraviti ako imaš rFactor npr. Uzmi neki F1 mod, bilo koji bolid. Stavi najmekše gume i gorivo za 2-3 kruga = bolid je dosta stabilan i lagan za vozit. Sad napuni tank preko 50%, ponovo najmekše gume i smanji zadnje krilo za 2-3 klika = isti bolid, ali sad se boriš sa njime. Nervozan je na kočenju, nervozan kroz zavoj, nervozan pri izlasku iz zavoja.
Druga stvar, koju očito svi zaboravljaju: Na Ferrarijevom bolidu jedino isto prošlogodišnjem su motor i vozači. Potpuno novi bolid i normalno je da će testiranja momčad iskoristiti za upoznavanje sa istim, istraživanje kako koja promjena setupa djeluje na bolid i sl. Ferrariju ionako ne treba ganjanje vremena na testu...
Zadnja izmjena: Cuky, dana/u 06 ožu 2012, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

@damjan.cule
mislim da si u pravu ali proturiječit Chuck Norrisu je pogubno po život
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Autosprint piše da je Ferrari najbolje vrijeme u Barceloni postigao na supersoft gumama i sa praznim rezervoarom, ako je to istina ulazak u Q2 u Australiji za Ferrari će biti veliki problem. :(
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Katastrofa.. od 2008 sve gore i gore.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Slaven Oprosti

Post Postao/la Slaven Oprosti »

A da sad, i još su koristili slipstream od drugih bolida i full KESR i DRS i maksimalnu smjesu goriva da nabiju vrijeme... :roll:
Jedno je primjetiti nestabilnost pri ulasku/izlasku iz zavoja, to dopuštam da stručnjaci mogu odokativno procjeniti da Ferrari fula ali sve ostalo je doslovno prdenje u prašinu. Kao da po pripremnim utakmicama nekog nogometnog kluba ocjenjujete krajnji domet ekipe na kraju sezone.
Živi bili pa vidjeli.
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ovim djelom foruma kao da vlada manično-depresivna psihoza koja se smjenjuje u intervalima kako izlazi koji članak u nekim novinama...pa zar nemate niti malo povjerenja u ljudstvo (ne govorimo o poglavici) koje ima maltene neograničene resurse i gotovo da je krema ovog cirkusa te je spremno bolid okrenuti i naopačke kako bi iz njega iscjedili i dobili svaku desetinku i stotinku...pa nije ferrari virgin ili HRT pa će se zadovoljiti neuspjehom i da gleda u leđa svakom iscjedku na stazi...ako su (i to je veliki ako) i prdnuli u prazno pretvorit će i to barem u podnošljiv miris...toliki defetizam i kukanje a u stvari pojma nemamo koliko su to loši ili dobri...na kraju rata će se mrtvi i heroji brojati a ne prije prve bitke...
...a što je najžalosnije ja navijam i uvijek ću navijati za najgori mogući scenarij što se tiće crvenih...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Odgovori