Nico Rosberg

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Nico Rosberg

Post Postao/la mrd »

peki je napisao/la:Namjerno ili ne to je pitanje. Ja bi odgovorio ovako. Nije ga udario namjerno nego namjerno nije izbjegao kontakt da bi mu poslao poruku koja glasi SAMO PREKO MENE MRTVOG
Upravo ovo je i rekao rosberg nakon sastanka. Odnosno hamilton je prenio, a toto kasnije potvrdio. Naravno ne treba ni komentirati koliko je glupo sto je to prošlo nekažnjeno, ovo mu je već druga muljaza ove sezone. Sa druge strane, drago mi je sto i dalje ima te impulsivnosti u formuli 1, podsjeca me na neka stara vremena. Žao mi je hamiltona u svemu ovome, ali ne bi bilo loše da nakon svega ovoga razmisli o svojoj poziciji u mercedesu, ne bih imao ništa protiv da iduće sezone gledamo njega i kevina u mclarenu.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

hmmm...kad malo razmislim, možda je ovo bila "osveta" Rosberga za Hamiltonovo agresivno zatvaranje u mađarskoj kad mu nije ostavio baš puno prostora na stazi?
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:hmmm...kad malo razmislim, možda je ovo bila "osveta" Rosberga za Hamiltonovo agresivno zatvaranje u mađarskoj kad mu nije ostavio baš puno prostora na stazi?
nije mi bas u sjecanju da se hamilton zaletio u rosberga, i da rosberg nije zavrsio utrku, tak da neznam kak je ovo usporedivo.

Nek se hamilton skulira, prođe ga bodovno a onda se nek svaki put zaleti u njega, nek ne cendra po novinama nek ne kuka nego nek pocne raditi istu stvar. Lijepo nek u kvalama izađe prvi van odvozi brzi krug i onda u zadnjem sektoru nek spina bilid na stazi u nekom zavoju i bit ce prvi u kvalama a u utrici nek polomi ros. Ocito je to postalo normalno, pa zasto on to nebi radio, (definitivno bolje nego da kuka samo i sjedi, ak nis drugo imat cemo o cemu pisati.)

Ovo gore je polu sarkasticno ali nije daleko od mog misljenja.

Isto kak nije usporedivo kad su vettel i alo imali dobre duele na stazi (na granici a mozda i preko) u dvije trke i greska koju je alonso napravio sad na utrci (jest da je vettel bio puno sporiji u tom zavoju nego bi bio inace da nema ikoga ispred ali je greska).

Šta, alonso se osvecivao ili kaj?

Rosberg je napravio gresku na stazi koja je (barem njemu) dosla u super trenutku da se odmakne od hamiltona. Da je on 15 a hamo 5 (ili obrnuto ) u poretku svi bi pricali o totalno pocetnickoj gresci vozaca i rekli: "ah to je rosberg i zato je 15 ili 5" (sasvim nebitno jer nebi bio ni bilizu naslova).
Od vozaca koji je u utrci za naslov prvaka ovakve greske nemrem probaviti pod normalno, nego mi je u rangu druge polovice grida ili vozaca koji su na gridu samo jer jesu (lova, Maldonado ?!?!?).

Mozda se nije zaletio namjerno (preveliki rizik, ali ja nebi podcjenjival F1 vozace i za sto su sve sposobni, ak nis drugo povjest nas je naucila to, a i kod takvih kontakata pogotovo kad se kotac brze okrece, ovisno o mjestu udara (a prednje krilo je dosta dugacko/siroko da pokrije gumu od felege do ruba) se lagano ispuse guma) ali bome nije mi djeloval ko da pokusava izbjeci sudar (pogotovo pokreti ruku taman prije kontakta).

Ili nije htio izbjeci kontakt (da pokaze kaj se moze dogoditi ako se budu utrkivali i ak njega ne postave ko prvog vozaca) ili je totalno nesposoban. (da sam na njegovom mjestu u oba slucaja bi se pravio da je ovo prvo) U svakom slučaju sve manje i manje mi se sviđa ko osoba (a ko vozac mi nikad nije bio nesto a sad ce teze pokazati suprotno)

Pljuvanje po navijacima (ni vettel to nije radio a zvizdali su mu puno puno duze) a zna kaj je napravio. Bez imalo volje da pokaze da ce se ispricati (milijon puta vozaci kad i nisu krivi se ispricaju jer je doslo do kontakta i zal im je jer su nekome unistili utrku ) i to svom timskom kolegi.

"Sorry nemrem komentirati jer nisam vidio snimku" wtf?!?!? jesi ti bio u autu ili ja? kad napravim sudar na cesti i policajac me pita kaj je bilo hocu mu reci da nebudem komentiral dok ne vidim snimku*???

I E.J. me malo iziritiral kad je smirival publiku (a recimo kad je vettelu publika fuckala su suteli).

Par mojih misli za Rosberga i vikend.
I like to race, not to do laps alone.
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la:hmmm...kad malo razmislim, možda je ovo bila "osveta" Rosberga za Hamiltonovo agresivno zatvaranje u mađarskoj kad mu nije ostavio baš puno prostora na stazi?
nije mi bas u sjecanju da se hamilton zaletio u rosberga, i da rosberg nije zavrsio utrku, tak da neznam kak je ovo usporedivo.

Nek se hamilton skulira, prođe ga bodovno a onda se nek svaki put zaleti u njega, nek ne cendra po novinama nek ne kuka nego nek pocne raditi istu stvar. Lijepo nek u kvalama izađe prvi van odvozi brzi krug i onda u zadnjem sektoru nek spina bilid na stazi u nekom zavoju i bit ce prvi u kvalama a u utrici nek polomi ros. Ocito je to postalo normalno, pa zasto on to nebi radio, (definitivno bolje nego da kuka samo i sjedi, ak nis drugo imat cemo o cemu pisati.)

Ovo gore je polu sarkasticno ali nije daleko od mog misljenja.

Isto kak nije usporedivo kad su vettel i alo imali dobre duele na stazi (na granici a mozda i preko) u dvije trke i greska koju je alonso napravio sad na utrci (jest da je vettel bio puno sporiji u tom zavoju nego bi bio inace da nema ikoga ispred ali je greska).

Šta, alonso se osvecivao ili kaj?

Rosberg je napravio gresku na stazi koja je (barem njemu) dosla u super trenutku da se odmakne od hamiltona. Da je on 15 a hamo 5 (ili obrnuto ) u poretku svi bi pricali o totalno pocetnickoj gresci vozaca i rekli: "ah to je rosberg i zato je 15 ili 5" (sasvim nebitno jer nebi bio ni bilizu naslova).
Od vozaca koji je u utrci za naslov prvaka ovakve greske nemrem probaviti pod normalno, nego mi je u rangu druge polovice grida ili vozaca koji su na gridu samo jer jesu (lova, Maldonado ?!?!?).

Mozda se nije zaletio namjerno (preveliki rizik, ali ja nebi podcjenjival F1 vozace i za sto su sve sposobni, ak nis drugo povjest nas je naucila to, a i kod takvih kontakata pogotovo kad se kotac brze okrece, ovisno o mjestu udara (a prednje krilo je dosta dugacko/siroko da pokrije gumu od felege do ruba) se lagano ispuse guma) ali bome nije mi djeloval ko da pokusava izbjeci sudar (pogotovo pokreti ruku taman prije kontakta).

Ili nije htio izbjeci kontakt (da pokaze kaj se moze dogoditi ako se budu utrkivali i ak njega ne postave ko prvog vozaca) ili je totalno nesposoban. (da sam na njegovom mjestu u oba slucaja bi se pravio da je ovo prvo) U svakom slučaju sve manje i manje mi se sviđa ko osoba (a ko vozac mi nikad nije bio nesto a sad ce teze pokazati suprotno)

Pljuvanje po navijacima (ni vettel to nije radio a zvizdali su mu puno puno duze) a zna kaj je napravio. Bez imalo volje da pokaze da ce se ispricati (milijon puta vozaci kad i nisu krivi se ispricaju jer je doslo do kontakta i zal im je jer su nekome unistili utrku ) i to svom timskom kolegi.

"Sorry nemrem komentirati jer nisam vidio snimku" wtf?!?!? jesi ti bio u autu ili ja? kad napravim sudar na cesti i policajac me pita kaj je bilo hocu mu reci da nebudem komentiral dok ne vidim snimku*???

I E.J. me malo iziritiral kad je smirival publiku (a recimo kad je vettelu publika fuckala su suteli).

Par mojih misli za Rosberga i vikend.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

zonelsk je napisao/la:
pa nije se zabio,al mu nije ostavio prostora u mađarskoj a Rosbergu u belgiji možda bilo u glavi ovo "u mađarskoj ti je prošlo jer sam popustio,a sad neću popustit pa ćeš vidjet šta će se dogodit i ubuduće ćeš ostavljat prostor"...jedino mi to objašnjava ono "to prove a point"
e sad,što se tiče tog famoznog prostora,da li je na snazi ono da bolid od iza mora preći barem polovicu bolida od ispred da bi mu ovaj bio dužan ostaviti prostor ili pravilo kaže da bolid iza mora ostavit prostora čim prednje krilo bolida iza se izravna sa zadnjom gumom bolida ispred...meni se čini da su prije par godina to mijenjali??
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

U Kanadi je rosberg poslao skoro vam Hamiltona u prvom zavoju. Se sjecas tog? mogao bi rosberg puno naucit iz te situacije kako se npr na vrijeme povuc prije nego pizdariju napravi
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Rosberg je nanjušio krv. Nijemac. Miris naslova prvaka... i postao netipični Rosberg. Agresivan, nabrijan...
I da, možda sam pogriješio u onome da će se prvo krilo slomiti nego guma probušiti (sad kad vidim one videe). Takav sam dojam imao, uvijek se krila lome.
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la:
U Kanadi je rosberg poslao skoro vam Hamiltona u prvom zavoju. Se sjecas tog? mogao bi rosberg puno naucit iz te situacije kako se npr na vrijeme povuc prije nego pizdariju napravi
pa povukao se u mađarskoj,ali možda u međuvremenu u ljetnoj pauzi skontao da se nemora povuć nego da može riskirat i da taj rizik za njega nije toliko velik koliko za hamiltona...
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

vidc je napisao/la: e sad,što se tiče tog famoznog prostora,da li je na snazi ono da bolid od iza mora preći barem polovicu bolida od ispred da bi mu ovaj bio dužan ostaviti prostor ili pravilo kaže da bolid iza mora ostavit prostora čim prednje krilo bolida iza se izravna sa zadnjom gumom bolida ispred...meni se čini da su prije par godina to mijenjali??
Mislim da je barem polovicu (ako mu sa krilom dođe do pola bolida), ali nikad nije tak crno na bjelo i tu ima dosta i utjeca di se nalazi bolid ispred.(dal se vraca u trkacu putanju, ili se nalazi na njoj isl). U ovom slucaju hamilton se nije trebal ni obazirati na njega (nije mu ni blizu polovice bolida dosel, a hamilton je bil na trkacoj putanji). To su rekli svi ( u svim analizama na tv i sam toto je rekel to i to me jako cudi zake nije bilo istrage, ali mislim da je tu i momcad imala prste).

Rosberg sere, u mađarskoj da je bilo nesto preagresivno tj nedozvooljeno (vjerujem da bi) suci bi nesto napravili po tom pitanju ili bi se malo vise pricalo o tome. Da je rsoberg dosel do polovice bolida (ili mađarska ili ovdje) hamilton ga nebi zatvoril, tj ostavil bi mu prostora za sirinu bolida, tj mozda bi agresivnije i zatvaral ali ne vjerujem da bi bilo kontakta.

To što je rosberga raspizdilo jer zna da nece samo tako proci Luju na stazi je drugo. Sto onda mora na ovaj nacin "pokazivati / dokazivati " da je u pravu. Što po meni nije, jer ako su im dozvolili utrkivanje onda se nek utrkuju.

Također toto je rekel da nije bila naredba hamiltonu da pusti nicu ispred nego samo informacija o njegovom stanju u utrci (brzina, pitovi strategija itd) na to je hamilton odgovoril da ok, ak je brzi nek ga prođe. I ak sam ga dobro skuzil momcad nije hamiltnnu ni malo zamjerila kaj ga nije propustil.

Ovaj nije uspio (IMHO nisam siguran kolko je sposoban proc bilo kojeg top5 vozaca a da nema ultra nadmocan bolid u tom trenutku) i popizdio je jer smatra da ga je hamilton trebal pustiti ispred. I onda je krenul dokazivat / pokazivat svoju ideju na na stazi. (Sto je znak slabosti a ne znak kvalitetnog vozaca, tj zna da u najboljem slucaju su jednako dobri a ne da je bolji---Da sam bolji od nekog onda nebi imal problema ga oderati na stazi).

Zanima me kak ce se sad ostali vozaci postavljati prema rosbergu (ono kaj su vesto vozaci znali naglasiti je da kad idu u duele s nekim da moraju vjerovati toj osobi da ce sve proc ok) s obzirom da: a) ili nije sposoban pa ce napravit sranje ili b) zaletit ce se u tebe
Za rosberga je dobro da ce hamilton sad dva puta razmisliti o zatvaranju rosberga ili o mjestima di ce ga probati proci, a s druge strane je lose jer ak mu se ponovi tak neke bit ce svima jos "sumnjiviji". A tad ce ga i Merc kazniti (samo je pitanje cime ga mogu kazniti i mislim da je to rosberg pocel shvacati).
August
Navijam za: Sve i nikoga

Post Postao/la August »

Cijela ova priča polazi od (logične) pretpostavke da je Hamilton kudikamo kvalitetniji, kompletniji i brži vozač od Rosberga, odnosno da mu samo Alonso može parirati prema vozačkom umijeću. Kako je Mercedes složio bolid za koplje i pol ispred svih ostalih, Alonso nije u prilici zaprijetiti Hamiltonu (koji na taj način postaje "nedodirljiv"), pa bi on - obzirom na rečeno - Rosberga trebao "pojesti za doručak." Prema toj teoriji, Hamilton je valjda već sada trebao biti na korak do titule.

Međutim, upravo ta dominantnost bolida predstavlja i glavnu poteškoću za Hamiltona jer se i njegov momčadski kolega ne treba baviti Alonsom, Vettelom ili ostalim vozačima koji su, kao i Hamilton, kvalitetniji od njega, nego mu bolid omogućava da se fokusira na momčadski dvoboj. Ovdje se nalazi u psihološkoj prednosti jer Hamilton (koji je već nakon testiranja aklamativno mogao biti proglašen prvakom) može samo izgubiti naslov. Rosberg, sve da ostane bez titule u zadnjoj utrci, može samo osvojiti. Dakako, nije to toliko jednostavno kako pokušavam ocrtati, ali mislim da je jasna poanta. Hamiltonu bi više odgovaralo da se i npr. Red Bull ili Ferrari mogu odlučnije i konkretnije upetljati u borbu za pobjede u utrkama, nego ova situacija u kojoj vozi samo protiv Rosberga i obratno. Nijemcu je to, pak, situacija koja mu savršeno odgovara. Ne treba smetnuti s uma da Hamilton makar u podsvijesti ima primjer Alonsa - naj-vozača generacije koji nikako da ponovno bude prvak, a dijelio je garažu i s Buttonom - vozačem kalibra Rosberga, koji je znao iskoristiti situaciju bivanja "u pravo vrijeme na pravom mjestu."

Zbog svega toga ovakvi incidenti dobivaju toliki naglasak i prizvuk teorija urote. "Nesposobni" Rosberg ide namjerno "uništavati" utrke "nedodirljivom" Hamiltonu. Zar netko doista misli da Rosberg vjeruje kako u 8 utrka (računajući Belgiju) može izbacivati Hamiltona iz utrka uz minimalnu štetu po sebe? Nezgodno će biti po Hamiltona ako povjeruje u to.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Naletio na prijevod sto je rosberg pricao na talijanskom prije podija. Ako je istinito dosta nisko s njegove strane
Before the podium ceremony at Monza, Nico Rosberg chatted in Italian with Mercedes’ Evan Short and Felipe Massa, describing Lewis Hamilton’s win as “lucky”. Hamilton was in the room but does not speak Italian.

Update: Here’s a translation of what was said courtesy of Enrico at Muretto Box F.1:

Rosberg: “Shit, he has been so lucky. How did it fucking happen?”
Short: “You need luck in life.”
Rosberg: “Damn it, really.”
Short: “You will have it too [regarding the luck].”
Rosberg: “No, I already had my dose of luck. However…”
Short: “The Tifosi will be out there. It was a difficult race [for them].”
Rosberg: “I didn’t expect so much margin.”
Massa: “Me neither.”
Massa: “When I saw you was flying away, I tried to save the situation.”
Rosberg: “Shit, a great advantage.”

Rosberg also remarked “che culo” a few times, an exclamation which roughly means “you are very lucky”.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ako i je istina, nisam iznenađen. Ja sam još prije govorio da je on glumac koji igra na finoću, a u stvari ti drži figu pod stolom. Ne volim takve ljude.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

koga briga, stvara oko sebre reputaciju takvu da mu se fucka i prije nego je (će) osvojio (osvojiti ) naslov.

Ljudi vide da je hamo prirodno brzi i svjestan je toga i to ga smeta...
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

slika
Michael is faster than you!!
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Neda se Nico, majstorski =D>

Ovim PP-om osigurao je pobjedu u kvalifikacijskom obračunu za ovu sezonu, nimalo loše protiv jednog od najbržih (ako ne i najbržeg po nekima) kvalifikacijskih vozača na gridu.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Kako je osigurao ako ima 2 vise od Lewisa , a jos su dvije trke do kraja? Ili su Blazicko i njegov mali pogrijesili?

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Rosebrg-Hamilton je sad realno 8-7 (kad se oduzmu Mađarska i Njemačka)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

speedy56 je napisao/la:Rosebrg-Hamilton je sad realno 8-7 (kad se oduzmu Mađarska i Njemačka)
Zašto bi se oduzele Njemačka i Mađarska? :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Hamilton off zato.

Svejedno ga hamilton samara po pobjedama.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ma znam da je imo problema sa bolidom na te 2 utrke, ali hebiga i to se računa
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Dvoboji kvalifikacija su tko postavi bolje vrijeme, Hamilton u Madarskoj uopce na postavi vrijeme i Rosbegu bi se to trebalo racunati (napisap sam realno) kao 1-0?
Za sta? Za to sto je napravio vrijeme bolje od nicega?
Isto vrijedi i za Njemacku (iako je tamo sudar bio kolko se sjecam nesto kasnije)

Mislim, mozes kao Blaz i to racunati, ali kakva korist od toga? Dobivas skroz krivu sliku
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Odličan cijeli vikend, super izdržan pritisak =D>
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa bas ga i nije ima gdje proci. Vidljivo je da bolid mora biti bar sekundu brzi na ovoj stazi da bi drs pomogao. Ali svejedno dobar fajt.

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Odlično Nico, odlična borba. Čestitam. =D> =D>
Ali, izgubio si ovo prvenstvo, 2014.-e. Lewisu, predobro leži i odgovara utrka u Abu Dhabiju,..... :utjeha:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Zao mi ga je sto je ovako zavrsio u najvaznijoj mu utrci u zivotu.... Ali svejedno nebi uspio lewisa skinut....
McLaren u <3
Odgovori