Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la dmarijon »

Dakle, Ferrari je u ozbiljnoj krizi? :)
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

pa vidite da ni ulja nemaju u bolidu hahahahha
McLaren u <3
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

McLewis je napisao/la:pa vidite da ni ulja nemaju u bolidu hahahahha
hahaah
nije vrijedan ni da ulje natankaju u njega :mrgreen:
Michael is faster than you!!
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Slažem se da je sve to preuveličano i tipično piljenje naopako u slučaju da iznenade pa da kažu :'' e vidite koliki smo posao napravili od otkrića problema do prvih utrka a otpisali ste nas bez razloga ''. Mislim da će razlike među prve 4 momčadi biti jako male.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

ma preuveličano je sasvim sigurno, al ipak.. treba se malo sprdat :D
Michael is faster than you!!
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

slikaslikaslika
dmarijon
Legenda
Legenda

Film je... bljak. Ali smo ga ipak pogledali :)
I Brown vjeruje da je Ferrari bolji nego se priča.
Mene je ipak najviše bocnula Alonsova izjava da moraju prilagođavati način vožnje bolidu. To mi je do sada, osobno, najjasniji znak da s bolidom nije sve najbolje.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Jedno je sigurno, odavno se nije pisalo i pričalo o Ferrari-jevom bolidu kao sada a da sezona još nije ni počela. ;)
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

dmarijon je napisao/la:Film je... bljak. Ali smo ga ipak pogledali :)
I Brown vjeruje da je Ferrari bolji nego se priča.
Mene je ipak najviše bocnula Alonsova izjava da moraju prilagođavati način vožnje bolidu. To mi je do sada, osobno, najjasniji znak da s bolidom nije sve najbolje.
naravno da se moraju prilagodjavati bolidu u neku ruku.Sada kada nema EBD pritiskanjem papucice gasa imas reagovanje,sto nisi imao prosle godine,i mnogo vise moras da mjenjas svoj nacin voznje.Ako kocis lijevom nogom,a desnom drzis gas nekih 20%,prosle godine ti je to bilo uzaludno sa EBD-om,a ove godine imas obrnutu situaciju,sto ti uveliko moze pomoci da ti zadnji kraj proklize a samim tim moras da dodatno korigujes bolid,a samim tim ti postaje manje upravljiv...itd...itd...
dmarijon
Legenda
Legenda

Ma ne misli on na to. Dugo nemaju EBD i nije problem voziti bolid bez njega ako je bolid stabilan.
Samo neka se trkaju.
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ma ja bi rekel da ferrari neće osvoji naslov bar 2-3 godine a možda i više
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ove godine zbog nedostatka EBD-a bolid puno više reagira na korekcije volanom, tj. prednji kraj puno jače grize nego prošle godine. Zbog toga ne samo u Ferrariju nego svi vozači moraju malo prilagoditi svoju vožnju. Prošle je godine bilo dosta podupravljanja, a ove godine bi trebalo biti puno više preupravljanja.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slika
Za uspješnu sezonu scuderie :biggrin:
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Pat Fry kaze da je RBR ispred Ferrari-ja za 0.5s :(
"I think Red Bull are ahead of the rest at the moment," Fry says. "Maybe half a second. We're guessing about fuel levels used in testing but I would say Red Bull are between five- and seven-tenths ahead of everyone else. I think it will be Red Bull, then McLaren and Lotus close together, and then us somewhere."
At Mercedes Bob Bell, who designed Fernando Alonso's championship-winning car at Renault in the middle of the last decade, also believes that Newey will once again lead the field on Sunday.
"I think Red Bull have an advantage, a close one, if you look at the testing results," he says. "But I don't think they as far ahead as last year. Maybe they were sandbagging in Barcelona.
"I would make them No1 and then McLaren and then there are a group, ourselves, Lotus and Sauber, all ahead of Ferrari, and not far behind McLaren."
But how does Newey do it, again and again? McLaren's technical director, Paddy Lowe, worked with him at Williams and McLaren: "He is a great aerodynamicist – he's got great flair. He's very creative and innovative. He has a very good understanding of the car as a whole. He has worked with the car at all levels from the early 80s. He's very talented. Now, with bigger teams, it's difficult for engineers to get the range of experience that I had. And Adrian had even more than me."
Bell does not know Newey as well, having never worked with the 53-year-old, but believes he puts a huge amount of effort into the detail of the design. "If you've looked at his cars, and the car is a reflection of the man, then you'd have to say that he's got an inescapable attention to detail On top of that he's original. He sees the bigger picture, the complete car, so it has his hallmark over the whole thing. It's not a collection of diverse solutions that have been brought together by different people."
Force India's Andrew Green says Newey is out on his own in Formula One. "I've a lot of admiration for Adrian," he says. "I worked with him back at Red Bull. He's a very talented aerodynamicist and engineer.
"His way of working and his style of leadership is unique. There will never be another Adrian Newey. The way he is able to see the car in motion and the way he draw his plans is utterly individual."
James Allison at Lotus has been the technical director at his team since 2009, having joined Renault in 2005 from being head of aerodynamics at Benetton in the mid 1990s. Allison believes it is Newey's innovation and conceptual vision in an era where regulations have changed that has ensured his success.
"Adrian's just very good, an aerodynamicist who knows what a racing car ism," Fry adds. "He doesn't care or concentrate on reliability. I think we've all got a lot of work to do before we catch up with Adrian, but I hope we're getting there."
There is just one note of caution. At Mercedes, where they have had a heavy winter of recruitment, Bell wonders if Newey's solitary genius could backfire.
"You can't doubt his success. He is fairly unique. The only criticism you could level at him is that he does leave the team exposed if something happens to him. You have to be sure that the organisation that is left is able to maintain a high level of competitive design into the future."
Alonsista hasta la muerte..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

dakle i on drzi da je lotus ispred njih.. pa ajd mozda onda ima nes u tome..

bilo kako bilo, ja sam bio uvjeren da ce rbr bit brz ko i lani, a sezona bi mogla bit interesantnija zbog nadajmo se pridruzivanja lotusa..
nema veze prvo mjesto, ovo zadnje vrijeme me naucilo gledat utrke, a da te ne zanima pobjednik :)
pa se veselim sezoni i borbi lewisa, buttona, kimija i alonsa.. fantasticno.. pa massa i schumaher.. ima potencijala da bude super zanimljivo..

a ferr sumnjam da ce dozvolit da ne bude barem 3. najbrzi bolid..
rFactor F1 HR server Info
slika
mantikor

Post Postao/la mantikor »

F2004_the_best_ever je napisao/la:[ http://cdn.f1zone.net/news/wp-content/u ... i-2012.jpg ]
Za uspješnu sezonu scuderie :biggrin:

slika govori više ot 1000 reci - Massa baybe napravi jednu kavicu :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa ovih 0.5 nemora znacit toliko lose . Bolid je tek u fazi otkrivanja potencijala tako da ako je samo 0.5 bilo bi jako dobro s obzirom na najave kako ne racunaju na podij .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mantikor

Post Postao/la mantikor »

pa 0,5 nije loše za potpuno nov bolid, i gotovo siguran sam da budu u borbi za naslov . Ali trjeba pricekat prvi 2-3 utrke onda moze se rec sa sigurnoscju ko je gdje
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

bilo je najavljeno da će stići novi djelovi, na vrijeme za testiranje na FP2 ili FP3...e pa evo novih djelova
SLIKA

slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

F1NAC je napisao/la:pa ovih 0.5 nemora znacit toliko lose . Bolid je tek u fazi otkrivanja potencijala tako da ako je samo 0.5 bilo bi jako dobro s obzirom na najave kako ne racunaju na podij .
Pa naravno da ne znaci lose, Alonsovih 0,6 i ispred bikova smo :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

S bolidom koji očito ima puno potencijala za napredak, ovaj zaostatak izgleda ok. teško je - svejedno - u australiji očekivati čudo (bla bla bla)....
Vidjet ćemo sutra razmak.
Samo neka se trkaju.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Posle ova 2 treninga ništa značajno nismo mogli vidjeti što se tiče vremena, morat ćemo sačekat kvalifikacije i utrku da bi dobili malo jasniju sliku kada su u pitanju performanse Ferrari-ja. Ja očekujem bolji nastup Ferrari-ja u Maleziji nego u Australiji, jer u Maleziji više ima brzih zavoja a i izgleda da Ferrari nije loš u brzim zavojima, problem su sporji zavoji i trakcija. ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

KAd bolje promisli, u biti da - u pravu si. Sutra ćemo imati barem djelomično realnu sliku.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pa meni se ovaj F2012, barem u Fernandovim rukama, ne čini tako loš bolid. Istina da je imao nekoliko trenutaka strave, posebno u zadnjem krugu u FP1, ali sve u svemu čini mi se OK. Nadam se da ne griješim

EDIT:
Alonso said at marca that he can fight for the first row
Podnica:
slika

Zadnje krilo sa puno proreza u bočnim stranicama. Ima i jedna neoznačena na slici a prolazi preko AMD logoa
slika

slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

damjan.cule je napisao/la: EDIT:
Alonso said at marca that he can fight for the first row