Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la vidc »

do kraja još 35 minuta...
http://www.f1today.nl/live-update/2011/ ... ciana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ja tu pratim...
ako vidim interesantno prezime (Schumacher :D)u prilogu s lijeve strane onda idem na google translate...
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

potvrđeno, schumy je na stazi prvi krug 1: 16---- uglavnom izgleda da će ipak imati neke koristi od prvog dana
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

inače,brawn je već potvrdio da razrađuju renaultov ispušni sistem,odnosno koliko sam na autosportovom forumu vidio oni već razvijaju nešto slično samo što nisu donijeli na prvo testiranje...
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Može malo pojašnjenja što to renault ima a drugi ne?? ( koja slika )
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Michael is faster than you!!
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

vidc je napisao/la:inače,brawn je već potvrdio da razrađuju renaultov ispušni sistem,odnosno koliko sam na autosportovom forumu vidio oni već razvijaju nešto slično samo što nisu donijeli na prvo testiranje...
da da,kako da ne,sve oni razvijaju...... sto su videli od drugih
ako ne budu imali 'to' montirano na auto na prvoj trci znaci da brawn laze obzirom da su spremali auto skoro godinu dana
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ivan599 je napisao/la:Može malo pojašnjenja što to renault ima a drugi ne?? ( koja slika )
ne da mi se tražit slika...ali fazon je u tom da njihov ispušni ima izlaz naprijed,kod bočnih usisika zraka za hlađenje motora te time vrući zrak odveden s motora se usmjeruje ispod auta prema difuzoru
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
vidc je napisao/la:inače,brawn je već potvrdio da razrađuju renaultov ispušni sistem,odnosno koliko sam na autosportovom forumu vidio oni već razvijaju nešto slično samo što nisu donijeli na prvo testiranje...
da da,kako da ne,sve oni razvijaju...... sto su videli od drugih
ako ne budu imali 'to' montirano na auto na prvoj trci znaci da brawn laze obzirom da su spremali auto skoro godinu dana

Pa tako se to radi u formuli 1. Ako se nešto pokaže dobro svi će to kopirat.
2009. Brownom DDD
2010. McLarenov F-duct
2011. Renaultov ispuh :?:

Zašto bi to morali imat montirano na 1. utrci, i zašto bi Brown lagao?? Taj ispuh može bit potpuni promašaj, sigurno ga ako nisu 100% sigurni neće stavit na auto.
Ako se kroz prve 3 utrke sezone pokaže da Renault ima određenu prednost koju mu daje taj ispuh sve ekipe će napravit nešto slično. Iako to nije nešto kaj se može na auto stavit poput prednjeg krila. Odšarafi stari i zašarafi novi. Punu stvari se mora promijenit i naštimat.
Mercedes kao uostalom i sve ekipe imaju razrađen program priprema i testiranja novih dijelova, a to kaj su po forumima svi iznenađeni tim ispuhom ne znači da će sad svi potrčat da neprovjerenu stvar kopiraju, osim ako nešto slično nisu imali i prije u planu napravit.
Kao što kažeš, pripremaju se više od pola godine pa nije nemoguće da se nešto slično razmatralo i prije nego se pojavilo na Renaultovom bolidu
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

mozes da pravdas ovakvu izjavu koliko zelis ali nisi u pravu jer brawn kaze da oni vec
razvijaju
nesto slicno (ako je ova rec pravilno prevedena)
po meni, ako vec razvijaju nesto ovako radiakalno onda bi to imali vec danas na autu jer sa ogranicenim testiranjima svaki km je previse dragocen da bi se kalkulisalo i pustalo konkurentima da steknu znacajnu prednost na prvih par trka
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Tako je kolega Vidc napisao.
Ja još nisam pronašao Brownovu izjavu vezano za to, i kako i šta je on izjavio vezano za to.

I da razvijaju, zašto bi to imali danas na autu?? 1000 stvari je na autu koje treba istestirati, provjeriti... odraditi zacrtani plan priprema, možda baš taj dio na red dolazi u testu u Bahreinu....
Kolko sam vidio nitko od konkurenata nema niti izjavljuje nešto vezano za taj ispuh.

Performance testing will develop over the next month as we get more running under our belts
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Ne mora značiti da je taj ispuh nešto bolji od ostalih. ;)
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Baš mi se i ne cini nešto logican taj sustav, kao obicnom smrtniku mi sve lici na pregrijavanje motora i njegovo uništavanje. Neznam jedva cekam vidjet negdje objašnjenje sveg tog kako radi da rješim enigmu.
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

ivan599 je napisao/la:Baš mi se i ne cini nešto logican taj sustav, kao obicnom smrtniku mi sve lici na pregrijavanje motora i njegovo uništavanje. Neznam jedva cekam vidjet negdje objašnjenje sveg tog kako radi da rješim enigmu.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/89223" onclick="window.open(this.href);return false;

tu se spominje opasnost od pregrijavanja i slično... zanima me kak će to riješit.. pogotovo kad se dođe na utrke koje su temperaturno jako vruće
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ivane&igore - u F1 do pregrijavanja motora dolazi najčešće kod tj. zbog premalih brzina = teško (gotovo apstrakcija) će doći do pregrijavanja motora od topline samog ispušnog sustava....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Toon Army je napisao/la:ivane&igore - u F1 do pregrijavanja motora dolazi najčešće kod tj. zbog premalih brzina = teško (gotovo apstrakcija) će doći do pregrijavanja motora od topline samog ispušnog sustava....
A gle, tako piše u tekstu... Ne kažem da će baš zbog toga doć, sigurno su riješili ili će riješiti da taj ispuh ne utječe na temperaturu motora. Ali nikad se ne zna, teoretski može biti problema, makar ne vjerujem da bi radili nešto takvo da nisu u obzir uzeli sve parametre i sve moguće i nemoguće situacije koje bi se mogle dogoditi.
Tako da se ne brinem za njih
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

09:33 Mercedes hat über Nacht noch einmal das komplette Hydraulik-System und das Getriebe gewechselt. Gestern war der Silberpfeil ohne KERS unterwegs. Auch der bewegliche Heckflügel wurde nicht betätigt, um die Hydraulik nicht zu sehr zu beanspruchen.

9:33 Mercedes night once the complete hydraulic system and the transmission changed over. Yesterday, the Silver Arrow without KERS was underway. Also, the movable rear spoiler was not operated to the hydraulic system not to be too demanding.
slikaslikaslika
ivan599
Početnik
Početnik

Post Postao/la ivan599 »

Igor18 je napisao/la:
Toon Army je napisao/la:ivane&igore - u F1 do pregrijavanja motora dolazi najčešće kod tj. zbog premalih brzina = teško (gotovo apstrakcija) će doći do pregrijavanja motora od topline samog ispušnog sustava....
A gle, tako piše u tekstu... Ne kažem da će baš zbog toga doć, sigurno su riješili ili će riješiti da taj ispuh ne utječe na temperaturu motora. Ali nikad se ne zna, teoretski može biti problema, makar ne vjerujem da bi radili nešto takvo da nisu u obzir uzeli sve parametre i sve moguće i nemoguće situacije koje bi se mogle dogoditi.
Tako da se ne brinem za njih
Ovako to izgleda logicnije

slika

Jer je izlaz okrenut prema dole
slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

OfficialMGP: We're running the Mercedes KERS system this morning. Nico and team having the opportunity to try it out for the first time.
slikaslikaslika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kaj mu je bilo?
pa odvozil je 45 krugova kolko sam vidio
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Now we have figured out what was the problem with Nico Rosberg. Mercedes has conducted a test, at which time the fuel in the tank runs out. The German is being rolled out so easily. The fans of the Silver can rest assured.
Fala bogu nije tehnicki kvar.
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Novi bolid je spor. Opet iza sviju konkurenata.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

kowalski je napisao/la:Novi bolid je spor. Opet iza sviju konkurenata.
Smirite se navijači Mercedesa, pa tek je drugi dan što je na stazi, testiraju ko zna što sve ne
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Tko zna što Ferrari, McM i RBR testiraju, pa su opet ispred. Rosberg je u 2 dana odvozio 50-ak krugova, dok je Alonso skoro 200, ovo ne izgleda dobro. To je moje mišljenje.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Pa nemre se nakon 1.testa govorit o brzini bolida....
Nije mi jasno, gledam i po nekim drugim forumima i nakon jednog dana sudi se o brzini i (ne)kvaliteti bolida (ne samo mercedesovog).
Pa treba shvatit da nikog trenutno nije briga jesu 1. 5. ili 10. na nekoj ljestvici najbržih vremena. Svatko ima svoj program priprema, pa zato služe testiranja nitko ne lovi vremena niti gleda jel njegov krug 2 sekunde sporiji od drugog. Netko vozi sa punim rezervarom, netko sa praznim... Na testiranjima su najbitniji parametri koji se dobivaju vožnjom i simulacijom različitih uvijeta i provođenjem razno raznih programa..
Ova vremena služe tek tolko, za zabavu navijača, nitko od "njih" ne gleda vremena po krugu koja su u konačnici napravili.
Najbitnije je provjeriti sve dijelove, odraditi razne simulacije, provjerit potrošnju guma u razno raznim situacijam, isprobat razne setup-ove itd...
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ne bih se htio ponavljati, ali uza sve te pune-prazne rezervare, i raznorazne parametre, opet je vodeći trojac na prva tri mjesta.
Odgovori