Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: NOVOSTI - Lipanj 2011.
jedno pitanje .. Sto se tice te nove formule motora ,rečeno je da ce Kers zamijenit ERS koji ce bit jaci nego kers , pa me zanima taj ERS (energy recovery saver) koja je njegova uloga ? zapravo koja razlika je
EDIT:
nassao sam nesto
Combined with the legalisation of turbocharging, they will ensure overall power outputs remain similar to current levels, despite an anticipated drop in the permitted rev limit.
valjda ima veze s turbinom ? ako moze neko pojasnit
EDIT:
nassao sam nesto
Combined with the legalisation of turbocharging, they will ensure overall power outputs remain similar to current levels, despite an anticipated drop in the permitted rev limit.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Navijam za: Ferrari
To se odnosi vjerovatno na turbo lag. Po ovom bi se dalo zakljuciti da ga nece biti u tolikoj mjeri kako je bilo prije.
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
VW i BMW za početak, BMW ima ogromno iskustvo s rednim motorima i turbomMcLewis je napisao/la:koji, hyundai i kia???? neka i V6 je za F1 premalo...Ćale od Lewisa je napisao/la:šteta da je su dozvolili V6, s r4 su mogli u F1 doći zanimljivi proizvođači motora.
ovako nam ostaju najvjerojatnije isti proizvođači jedino možda Renault bude moćniji nego što jest trenutno.

- Dodi_napalm
- Rezervni vozač
- Navijam za: Schumachera
Ma znam, al da BMW nebre napravit konkurentnog šestaka ne vjerujem. Pa bar imaš slike old skul jurilica, onda znaš da je BMW sa šestakima isto dobar
Samo nek se vrate, nek uđe i Audi.. što više to veselije.

jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!

- Ćale od Lewisa
- Svjetski prvak
- Navijam za: Mercedes
ne kažem da ne može, može napravit V motor a i rade V8 twin turbake za cestu s tim da im je cilj vratit se kao nekad na redni 6 turbo.Dodi_napalm je napisao/la:Ma znam, al da BMW nebre napravit konkurentnog šestaka ne vjerujem. Pa bar imaš slike old skul jurilica, onda znaš da je BMW sa šestakima isto dobarSamo nek se vrate, nek uđe i Audi.. što više to veselije.
Neznam koliko si upoznat s povijesti BMW-a al meni nije poznato da su parili turbinu s V motorima. Ako misliš na jurilicu iz mog potpisa (320T) to je 2.0 redni 4 cilindraš turbo s kraja 70tih koji je davao čak 600ks.
Kasnije ga je nasljedio monstrum M1 grupe 5, redni 6tak 3.5L koji je s turbinom davao 1000ks početkom 80tih.

isti ovaj motor (bez turba) je u svim cestovnim M5-icama i nekim M3-cama dok nisu prešli na V8. Pa čak McLaren F1 (nekada najbrži sportski auto) je koristio ovaj motor samo su ga u BMW-u poduplali, od 2 redna šestaka napravili V12.

- F1NAC
- Moderator
Great Britain (Silverstone) - hard (prime), soft (option)
Germany (Nurburgring) - medium (prime), soft (option)
Hungary (Hungaroring) - soft (prime), super-soft (option)
opet pirelli unistava trku s tim dvije sekundama sporijim gumama od softa

- Cuky
- Moderator
F1NAC je napisao/la:jedno pitanje .. Sto se tice te nove formule motora ,rečeno je da ce Kers zamijenit ERS koji ce bit jaci nego kers , pa me zanima taj ERS (energy recovery saver) koja je njegova uloga ? zapravo koja razlika je
EDIT:
nassao sam nesto
ERS je zapravo KERS, samo sa promjenjenim imenom. Tako sam bar pročitao negdje, mislim da je čak link i tu na forumu bio kad se spominjalo nove motore. Jedina je razlka što će imati oko 160KS umjesto dosadašnjih 80KS, i da će se moći koristiti mislim 12 ili 13 sekundi umjesto 6,7 kako je sada
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
a nece imat neke veze s turbinom ?

- Dero
- Profesionalni vozač
Morali su se osigurati za vremenske uvjete na Silverstoneu a i sama staza bi trebala jesti ove mekše komponente ako su temperature normalne.F1NAC je napisao/la:Great Britain (Silverstone) - hard (prime), soft (option)
- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Velike promjene u Hispania Racing Team-u!
Mladi Australac Daniel Ricciardo zamjenjuje Naraina Karthikeyana do kraja godine ( osim - možda - za VN Indije ).
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92735" onclick="window.open(this.href);return false;
Šef ekipe, Colin Kolles je u fazi smjenjivanja i navodno će biti zaposlen u Williams GP od 2012.!
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92738" onclick="window.open(this.href);return false;
Mladi Australac Daniel Ricciardo zamjenjuje Naraina Karthikeyana do kraja godine ( osim - možda - za VN Indije ).
http://www.autosport.com/news/report.php/id/92735" onclick="window.open(this.href);return false;
Šef ekipe, Colin Kolles je u fazi smjenjivanja i navodno će biti zaposlen u Williams GP od 2012.!

http://www.autosport.com/news/report.php/id/92738" onclick="window.open(this.href);return false;
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- Dero
- Profesionalni vozač
Ja sam bas mislio kako ce bas on zamjeniti Alguersuaria u drugoj polovici sezone al dobro valjda i u HRTu moze pokazati nešto.pospani gad je napisao/la:Velike promjene u Hispania Racing Team-u!
Šteta što ce dobiti 5 sekundi sporiji bolid od ostatka grida ali ako pobjedi Liuzzia dogodine ce valjda u Torro Rosso
- F1NAC
- Moderator
pospani gad je napisao/la:
Šef ekipe, Colin Kolles je u fazi smjenjivanja i navodno će biti zaposlen u Williams GP od 2012.!![]()
Iz goreg ide u bolje

- Cuky
- Moderator
F1NAC je napisao/la:a nece imat neke veze s turbinom ?
Mislim da ne. Samo piše onaj citat koji si postavio prije da će zajedno sa turbom osigurati da ovi motori imaju otprilike istu snagu kao ovi sadašnji bez obzira na smanjenje maksimalnih okretaja. Dakle V6 + turbo + ERS ~ 750KS

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Valjda se nisu mogli odlučit tko je od toro rosso dvojca lošiji, jer su prilično izjednačeni, pa ih ipak ostavili da se nadmeću do kraja sezone. A Ricciardo nek se kali u hrt-u. Iako jako teško da u tom 5 sec sporijem bolidu može nešto pokazati, ali ako bude bolji od liuzzija i virgina, već će to bit nekakav pokazatelj da je dobar. A onda možda sljedece godine izravno u red bull.pospani gad je napisao/la:Velike promjene u Hispania Racing Team-u!

Ima još jedna dobra stvar, možda se hrt ubrza. Newey malo uzme stvar u svoje ruke, red bull im izfinancira apdejtove, i eto ti hrt 1-2 sec brži..

A loša stvar je u tome što hrt možda pomalo postaje 3. red bullova ekipa.

- F1NAC
- Moderator
Ken Block's plans for F1 test hit trouble after it is discovered he is too big for car

1001 postKen Block's plans to test Pirelli's Formula 1 car at Monza in August have hit an early hurdle after it was discovered he is too tall to fit into the car.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Razgovor sa Craigom Polockom (bivši BAR team boss) koji se nada sa svojom "manufakturom" PURE biti jedan od dobavljača F1 motora...ukratko: razočaran promjenama i odgodom ali shvaća kako je potrebno raditi kompromise, prića o daljnjim planovima i željama...KLIK
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- mislav 1984
- Navijam za: Dobru utrku
Intervju s instruktorom skijanja u vezi f1...Toon je napisao/la:Razgovor sa Craigom Polockom (bivši BAR team boss) koji se nada sa svojom "manufakturom" PURE biti jedan od dobavljača F1 motora...ukratko: razočaran promjenama i odgodom ali shvaća kako je potrebno raditi kompromise, prića o daljnjim planovima i željama...KLIK
- Cuky
- Moderator
bez uvrede, ali taj "instruktor skijanja" je pokrenuo svoju ekipu 1999. (BAR) i bio na čelu do 2003. ako se ne varam kad je došao David Richards...a ta ekipa ti je današnji Mercedes.

- indy500
- Navijam za: Kubica i Schumacher
- Kontakt:
Nije pokrenuo ekipu svoju ekipu.
Ta ekipa se prije zvala Tyrell, a kad ju je kupio BAT preimenovali su ju u BAR
Ta ekipa se prije zvala Tyrell, a kad ju je kupio BAT preimenovali su ju u BAR
- F1NAC
- Moderator
Zagrebačkim studentima nakon 25 000 sati rada za odlazak na Silverstone nedostaje 25 000 kuna
Za odlazak na Silverstone nedostaje još 25 000 kuna
Projekt izrade bolida i odlaska na Silverstone, FSB Racing Team stajat će ukupno oko 400 000 kuna. Studenti su većinu sredstava prikupili sami preko donacija i sponzorstava, a financijsku podršku dobili su od matičnog fakulteta, kao i od predsjednika republike, dr. Ive Josipovića. Međutim, za odlazak na natjecanje u Veliku Britaniju nedostaje im još 25 000 kuna koje moraju pronaći u narednih tjedan dana. Stoga mole sve potencijalne sponzore i pokrovitelje projekta da se odluče za pomoć

- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
wohoo imati cemo svog HRT-a hahahahhaF1NAC je napisao/la:Zagrebačkim studentima nakon 25 000 sati rada za odlazak na Silverstone nedostaje 25 000 kuna
Za odlazak na Silverstone nedostaje još 25 000 kuna
Projekt izrade bolida i odlaska na Silverstone, FSB Racing Team stajat će ukupno oko 400 000 kuna. Studenti su većinu sredstava prikupili sami preko donacija i sponzorstava, a financijsku podršku dobili su od matičnog fakulteta, kao i od predsjednika republike, dr. Ive Josipovića. Međutim, za odlazak na natjecanje u Veliku Britaniju nedostaje im još 25 000 kuna koje moraju pronaći u narednih tjedan dana. Stoga mole sve potencijalne sponzore i pokrovitelje projekta da se odluče za pomoć
- Cuky
- Moderator
A koliko znam i iz rijeke se RITEH tim sprema isto u Silverstone. Neznam dal su oni dovršili svoj bolid, al bilo je nekog govora da ove godine rade novi, lakši i mislim sa malo jačim motorom.

-
- Navijam za: Nikoga
Da Riječani također nastupaju ove godine
ali za razliku od FSB-ovaca financijski stoje puno,puno bolje. Želim uspjeh kolegama iz Rijeke i Zagreba 

- pospani gad
- Veteran
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
Taj, ex manager Jacquesa Villeneuva je obično smeće koje je znalo samo ubrati lovu za sebe od British-American-Tobacco ( BAT ). I to je sve. Najobičniji lovator.damjan.cule je napisao/la:bez uvrede, ali taj "instruktor skijanja" je pokrenuo svoju ekipu 1999. (BAR) i bio na čelu do 2003. ako se ne varam kad je došao David Richards...a ta ekipa ti je današnji Mercedes.
Po ljigavosti i nesposobnosti za F1 konkurira mu samo Nick Fry u Mercedes GP-u. Kako li ga se još nisu rješili!?

Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. 

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Villeneuve: F1 je danas negledljiva.
link
link
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.