Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
Još jedan dokaz koliko je Bridgestone bio bolji po pitanju guma.
Avanti FER, Avanti!!!
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Ferrari treba promijeniti ime u Scuderia Alonso, ovaj massa ocaj ocajni. Fernando divno
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ferrari-Alonso je imao 2 seta novih tvrdih guma a Williams 3 seta novih guma, tako da je Maldonado moga da iskoristi tu prednost što su i uradili sa drugim setom tvrdih guma.
Ferrari box je napravio pogrešku juče na kvalifikacijama, kada su u Q1 izašli prvo na tvrdim gumama a posle su morali ponovo da izađu na mekšim gumama, trebali su znati da neće moći proću u Q2 na tvrdim gumama.
Fernando je izjavio da mu se bolid u poslednjim krugovima počeo čudno ponašat, nije reko da je to do guma, nadam se da će u Ferrari-ju otkrit u čemu je bio problem.
Ferrari box je napravio pogrešku juče na kvalifikacijama, kada su u Q1 izašli prvo na tvrdim gumama a posle su morali ponovo da izađu na mekšim gumama, trebali su znati da neće moći proću u Q2 na tvrdim gumama.
Fernando je izjavio da mu se bolid u poslednjim krugovima počeo čudno ponašat, nije reko da je to do guma, nadam se da će u Ferrari-ju otkrit u čemu je bio problem.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Volio bih naravno da smo pobijedili,ali da nam je neko rekao proslog tjedna da cemo biti drugi i sto je najvaznije konkurentni do daske ne bismo vjerovali.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak

Tombazis "špijunira" konkurenciju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Qgaby95J ... ure=relmfu[/youtube]
Pogledajte kako u pozadini Marmorini, Fry i Tombazis opušteno "čavrljaju"

- Cuky
- Moderator
ono najsmješnije je...ne špijunira se RB kao prošle dvije sezone 

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Ferraristi koja su vasa razmisljanja za Monaco? Molim objektivne komentare!
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Hehe vrlo jednostavno kolega.dmarijon je napisao/la:čovječe... i kako je moguće navijati za išta drugo pored ovog!

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
Monaco prije svega nije aero staza, tako da po tom pitanju Ferrari nebi trebao imati puno nedostatka.
Ako su zaista riješili problem sa trakcijom, a po svemu, osim drugoj polovici današnje utrke, jesu, onda nebi trebali biti daleko iza McLarena i ekipe koja je brža. Alonso je u Monaku standardno dobar, i ako ne kiksa kao prošle/pretprošle (nisam točno siguran koje) sezone, kad se rastavio u P3 u djelove onda mislim da je realno očekivati Ferrari, tj. Alonsa u prva 2 reda, dok se za utrku usudim prognozirati postolje.
Ako su zaista riješili problem sa trakcijom, a po svemu, osim drugoj polovici današnje utrke, jesu, onda nebi trebali biti daleko iza McLarena i ekipe koja je brža. Alonso je u Monaku standardno dobar, i ako ne kiksa kao prošle/pretprošle (nisam točno siguran koje) sezone, kad se rastavio u P3 u djelove onda mislim da je realno očekivati Ferrari, tj. Alonsa u prva 2 reda, dok se za utrku usudim prognozirati postolje.

- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
2010 je bila u pitanju damjan. Bice Alonso dobar u Monacu, kao i u nadolazecim utrkama... Usudjujem se takodjer reci da ce i Massa biti medju prvih 8, jer znam da voli ovu stazu.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Barry
- Test vozač
mislim da bi prava prednost ferrarija u monacu mogli biti pit stopi. skoro sekunda po zaustavljanju znacit ce mnogo u stisnutom gridu
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Teško je bilo šta predvidjeti, vidimo koliko tu ima nepredviđenih situacija, koliko ju samo Alonso kasnio za Vettelom u Bahreinu a sada je skoro toliko Vettel kasnijo za Alonsom u Barceloni.Bibi je napisao/la:Ferraristi koja su vasa razmisljanja za Monaco? Molim objektivne komentare!
Staza u Monaku je specifična, za razliku od Barselone u Monaku dosta toga može i vozač svojim umijećem da napravi.

Što se tiče kvalifikacija očekuje da se Alonso bez problema kvalificira u Q3, očekujem male razmake tako da veoma lako može biti i deseti a takođe može biti i u top 3, što se tiče Masse mislim da on neće ući u Q3.
Očekujem da Alonso završi utrku u top 5.

Zna li ko kakve je probleme imao Alonso u zadnjim krugovima utrke, posle utrke i Alonso i Fry su izjavili da ne znaju još u čemu je bio problem, Alonso je izjavio da se odjednom bolid počeo čudno ponašat, nadam se da će otrkit u čemu je bio problem.
Ako neko od forumaša sazna na osnovu izjava iz Ferrari-ja u čemu je bio problem, neka napiše ovdje.
http://www.omnicorse.it/magazine/17946/ ... sa-ferrari" onclick="window.open(this.href);return false;
Izgleda da Ferrari što se tiče aerodinamike ne može nikoga dovesti iz Red Bulla tako da su se okrenuli kupovini aerodinamičara iz drugih timova, pojavila se informacija, bolje rečeno špekulacija da će dovesti Loïc Bigois šefa aerodinamike u Mercedesu i David Sancheza koje je visoko pozicionirani aerodinamičar u McLarenu.
Ja očekujem da Ferrari pojača svoj aerodinamički odjel, takođe se može to i naslutiti iz izjave koje u poslednje vrijeme daje poglavica LdM.

- f.alonso
- Navijam za: alonso
http://www.hln.be/hln/nl/954/Formule-1/ ... assa.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false; Ferrari ziet in D'Ambrosio vervanger voor Massa
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
haaahahahhaahha da ziherf.alonso je napisao/la:http://www.hln.be/hln/nl/954/Formule-1/ ... assa.dhtml Ferrari ziet in D'Ambrosio vervanger voor Massa

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja se nadam da Ferrari neće zamjeniti Massu drugim vozačem usljed tekuće sezone.
Ferrari je načinijo pogrešku sa Massom jer mu je produžio ugovor i sada ga moraju istrpiti.
Po mom mišljenju Ferrari ne treba da raskida ugovor sa Massmo do kraja sezone iz sljedećih razloga:
-ako raskine ugovor sa Massom morat će Massi isplatit penale, sigurno da to nije iznos kao u slučaju Kimija,
-vozač koji dođe usljed sezone u Ferrari trebat će vremena da se prilagodi Ferrari-ju kao momčadi i Ferrari-jevom bolidu koji je sam po sebi kompliciran, zatim mora se prilagoditi F2012 koji je opet kompliciran bolid i bolid koji se mijenja i nadograđuje što će tom vozaču kada dođe u Ferrari još više da oteža prilagodbu na F2012.
- taj vozač će morat da se prilagodi na nove Pirelijeve gume, jedino ako uzmu nekog vozača koji trenutno vozi u F1 onda to neće biti problem,
- u ovoj sezoni ima dosta kvalitetnih vozača i bolida tako će to vozaču koji eventualno dođe u Ferrari još više otežat borbu za bodove,
- taj vozač koji dođe u Ferrari je samo privremeno rešenje do kraja sezone.
Ja sam za ostanak Masse u Ferrari-ju do kraja sezone.
Ferrari je načinijo pogrešku sa Massom jer mu je produžio ugovor i sada ga moraju istrpiti.
Po mom mišljenju Ferrari ne treba da raskida ugovor sa Massmo do kraja sezone iz sljedećih razloga:
-ako raskine ugovor sa Massom morat će Massi isplatit penale, sigurno da to nije iznos kao u slučaju Kimija,
-vozač koji dođe usljed sezone u Ferrari trebat će vremena da se prilagodi Ferrari-ju kao momčadi i Ferrari-jevom bolidu koji je sam po sebi kompliciran, zatim mora se prilagoditi F2012 koji je opet kompliciran bolid i bolid koji se mijenja i nadograđuje što će tom vozaču kada dođe u Ferrari još više da oteža prilagodbu na F2012.
- taj vozač će morat da se prilagodi na nove Pirelijeve gume, jedino ako uzmu nekog vozača koji trenutno vozi u F1 onda to neće biti problem,
- u ovoj sezoni ima dosta kvalitetnih vozača i bolida tako će to vozaču koji eventualno dođe u Ferrari još više otežat borbu za bodove,
- taj vozač koji dođe u Ferrari je samo privremeno rešenje do kraja sezone.
Ja sam za ostanak Masse u Ferrari-ju do kraja sezone.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
vjerojatno imaju i klauzulu u ugovoru gdje stoji da vozac mora postici i odredjene rezultate u odnosu na kolegu koji vozi isti bolid....F2004_the_best_ever je napisao/la: -ako raskine ugovor sa Massom morat će Massi isplatit penale, sigurno da to nije iznos kao u slučaju Kimija,
McLaren u <3
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak

Ferrari-Alonso opet imao najbrži pit stop na utrci, koja sinhronizacija, dobro su uvježbali ovaj pit stop u Ferrari-ju.

Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 14 svi 2012, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
- f430
- Navijam za: fernando alonso
sta tocno rade ova dvojica u sredini kod alonsa
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Drže bolid da se ne naginje lijevo/desno dok vulkanizeri cimaju pri promjeni kotača.f430 je napisao/la:sta tocno rade ova dvojica u sredini kod alonsa
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Fantasticni su,no da ih ne ureknemo da nam se desi jedan McLaren.
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Pa prošle sezone ste stalno pljuvali po njima. Ljudi se poboljšali
- Cuky
- Moderator
ono što me fascinira. Pogledajte lijevu stranu bolida, obje gume istovremeno dolaze na bolid. Toliko su se već razradili 

-
- Legenda
predivna scena. balet
. baš je ova (ili ovakva) snimka bila na utrci o ostalo mi je ono - vau!

Samo neka se trkaju.
- f430
- Navijam za: fernando alonso
jel zna neko vrijeme ovog zaustavljanja