WRC
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- popeye
- Veteran 
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Mad Max
Re: WRC
Odlicna vest! Sad da vidimo kolko ce relija voziti. Prosle godine su njihovi part-vozaci vozili 6 odnosno 7 relija.

"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- F1NAC
- Moderator 
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ugovor je na 2 godine i vozit će 6 rallyja počevši u Monte Carlupopeye je napisao/la: 12 pro 2018, 18:11 Odlicna vest! Sad da vidimo kolko ce relija voziti. Prosle godine su njihovi part-vozaci vozili 6 odnosno 7 relija.
The Frenchman will compete in six rounds of the championship in an i20 Coupe WRC alongside long-time co-driver Daniel Elena, starting at Rallye Monte-Carlo.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- pospani gad
- Veteran 
- Navijam za: Fernanda Alonsa
- Kontakt:
M-Sport više nije "pod zaštitom" Red Bull-a, pa su stoga u drugačijim bojama:
https://www.autosport.com/wrc/news/1409 ... wrc-livery
A bez Red Bulla, odmah je i manje novaca.

https://www.autosport.com/wrc/news/1409 ... wrc-livery
A bez Red Bulla, odmah je i manje novaca.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka.  
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem.

- Cuky
- Moderator 
- Navijam za: Ferrari
normalno da nisu pod Red Bullom, nisu bili ni prije Ogiera. Red Bull je Ogiera pratio iz Citroena u Wolksvagen, it Wolksvagena u Ford i sad će vjerojatno iz Forda natrag u Citroen.
Uglavnom čudno mi je da s obzirom da su privatna momčad (jer Ford ne želi tvorničku podršku i financije pružati) da su se odlučili na praktički zelenu i nepoznatu vozačku postavu. Tako neće sigurno privući sponzore, bez obzira što brane naslov prvaka

Uglavnom čudno mi je da s obzirom da su privatna momčad (jer Ford ne želi tvorničku podršku i financije pružati) da su se odlučili na praktički zelenu i nepoznatu vozačku postavu. Tako neće sigurno privući sponzore, bez obzira što brane naslov prvaka
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator 
Ono je zelena boja?Cuky je napisao/la: 10 sij 2019, 11:58 normalno da nisu pod Red Bullom, nisu bili ni prije Ogiera. Red Bull je Ogiera pratio iz Citroena u Wolksvagen, it Wolksvagena u Ford i sad će vjerojatno iz Forda natrag u Citroen.

- pospani gad
- Veteran 
- Kontakt:
Hahahahaa......
Ford je neozbiljan u pristupu WRC-u. To mi je čudno...... Nisu oni mačji kašalj. Ali eto bar imamo povratak Citroena i jaki Hyundai. I Toyotu.
 Nisu oni mačji kašalj. Ali eto bar imamo povratak Citroena i jaki Hyundai. I Toyotu.

Ford je neozbiljan u pristupu WRC-u. To mi je čudno......
 Nisu oni mačji kašalj. Ali eto bar imamo povratak Citroena i jaki Hyundai. I Toyotu.
 Nisu oni mačji kašalj. Ali eto bar imamo povratak Citroena i jaki Hyundai. I Toyotu.Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka.  

- F1NAC
- Moderator 
baš dok sam čitao post došao sam do "zelena" i dalje nisam baš čitao, i onda gledam pošto nisam otvorio niti link dali su sad zelene boje i onda vidim da je auto plavi  pa gledam... da te ne baca možda nešto
 pa gledam... da te ne baca možda nešto 

- pospani gad
- Veteran 
- Kontakt:
Kada već raspravljamo o Fordu ( M - Sportu ), jedna tvrtka radi posve drugu stvar.
Toyota bi sada lagano mogla imati "premoć" u auto sportu:
https://www.autosport.com/gt/news/14096 ... -gt-return
Tu su u GT-u, a također idu od ove godine u BTCC.
Hm,..... moćna Toyota...... imaju sve osim F1. Mislim na totalni angažman u auto svijetu kroz prošlost. Bili su vladali i IndyCar-om. Ili Champ serijom?

Toyota bi sada lagano mogla imati "premoć" u auto sportu:
https://www.autosport.com/gt/news/14096 ... -gt-return
Tu su u GT-u, a također idu od ove godine u BTCC.
Hm,..... moćna Toyota...... imaju sve osim F1. Mislim na totalni angažman u auto svijetu kroz prošlost. Bili su vladali i IndyCar-om. Ili Champ serijom?
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka.  

- Cuky
- Moderator 
Bila je u CART/Indy Racing League-u i nije se baš skroz proslavila ondje. U ChampCar seriji (kada se CART razdvojio u IRL i ChampCar) je Cosworth bio jedini motor.
Al tko zna... ako pravila planirana za 2021. donesu nekakav pomak prema većoj kompetitivnosti i nižim troškovima možda se Toyota vrati. Iako osobno Toyotu prije očekujem u Formuli E nego li u F1

Al tko zna... ako pravila planirana za 2021. donesu nekakav pomak prema većoj kompetitivnosti i nižim troškovima možda se Toyota vrati. Iako osobno Toyotu prije očekujem u Formuli E nego li u F1

- F1NAC
- Moderator 
Neznam ako netko prati ali eto, upravo počinje power stage (zadnja) u Monte Carlu. Razlika između vodećeg Ogiera i Neuvillea je 0.4 sekunde u ukupnom poretku

- Cuky
- Moderator 
Nisam pratio današnji dan, zadnje mi je od kraja jučerašnjeg kad je bilo oko 4 sekunde. Ostatak ekipe je bio preko minute za njima

- F1NAC
- Moderator 
sad su jos WRC2 Pro auti na stazi. I nakon njih kreću pravi momci. Nisam uopće pratio, samo sam naletio na obavijest da je samo 0.4 sekunde razmak pa da bacim okoCuky je napisao/la: 27 sij 2019, 12:30 Nisam pratio današnji dan, zadnje mi je od kraja jučerašnjeg kad je bilo oko 4 sekunde. Ostatak ekipe je bio preko minute za njima

- Cuky
- Moderator 
Onboard na shakedownu sa Neuvilleom... i ove godine vrijeme je poslužilo pa ima snijega u izobilju
BUMP: A dvostruki WRC prvak Marcus Gronholm svoj 50. rođendan slavi tako što nastupa na švedskom reliju vozeći 4. Toyotu
BUMP2: Tanak nastavio gdje je stao u Monacu. Vodeći je nakon 4 odrađena brzinca. Neuville je 4. sa 6 sekundi zaostatka, Ogier 5. sa 14,4

BUMP: A dvostruki WRC prvak Marcus Gronholm svoj 50. rođendan slavi tako što nastupa na švedskom reliju vozeći 4. Toyotu
BUMP2: Tanak nastavio gdje je stao u Monacu. Vodeći je nakon 4 odrađena brzinca. Neuville je 4. sa 6 sekundi zaostatka, Ogier 5. sa 14,4

- Cuky
- Moderator 
Što ti je sreća... Ogier zapne za sniježnu bankinu i zapne u njoj te se ne uspije izvući da nastavi. Na istom mjestu Lappi zakači istu bankinu, prevrne se i nastavi bez problema

- Cuky
- Moderator 
Citroen je uhvatio 2 podija (pobjeda i 2. mjesto) i dva puta po nula bodova (Lappi odustao u Monaku, Loeb završio 29. u Švedskoj)
U poretku vozača nakon 2 relija:
1. Ott Tanak (Toyota) - 47
2. Thierry Neuville (Hyundai) - 40
3. Sebastian Ogier (Citroen) - 31
4. Kris Meeke (Toyota) - 21
5. Esapekka Lappi (Citroen) - 19
6. Sebastien Loeb (Toyota) - 18
7. Elfyn Evans (Ford) - 13
8. Andreas Mikkelsen (Hyundai) - 12
9. Jari-Matti Latvala (Toyota) - 10
10. Gus Greensmith (Ford) - 6
Poredak proizvođača nakon 2 relija:
1. Toyota - 58
2. Hyundai - 57
3. Citroen - 47
4. Ford - 30

U poretku vozača nakon 2 relija:
1. Ott Tanak (Toyota) - 47
2. Thierry Neuville (Hyundai) - 40
3. Sebastian Ogier (Citroen) - 31
4. Kris Meeke (Toyota) - 21
5. Esapekka Lappi (Citroen) - 19
6. Sebastien Loeb (Toyota) - 18
7. Elfyn Evans (Ford) - 13
8. Andreas Mikkelsen (Hyundai) - 12
9. Jari-Matti Latvala (Toyota) - 10
10. Gus Greensmith (Ford) - 6
Poredak proizvođača nakon 2 relija:
1. Toyota - 58
2. Hyundai - 57
3. Citroen - 47
4. Ford - 30

- popeye
- Veteran 
- Navijam za: Mad Max
Citroen napusta WRC ako se ne predje na hibridne pogone
https://autorepublika.com/2019/03/06/ci ... ne-pogone/

https://autorepublika.com/2019/03/06/ci ... ne-pogone/

"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
- Cuky
- Moderator 
Ludi dan u WRC-u danas. Prvo je odmah na prvom popodnevnom brzincu Lappi zaglavio svog C3 te nakon što su se dva vozača provukla pored njega organizatori su otkazali brzinac i svi ostali su dobili neko "normativno" vrijeme. Ogier je taman prije prekida brzinca zaradio puknuće gume te su mu dodali nešto više od 20 sekundi na to vrijeme i tako je izgubio vodstvo koje je preuzeo Meeke. Odmah na slijedećem brzincu Meeke je probio gumu i odlučio nastaviti bez promjene, izgubio nešto više od 90 sekundi i onda još skoro 105 sekundi na slijedećem brzincu jer je vozeći sa praznom gumom oštetio ovjes. Sve te probleme iskoristili su Tanak i Neuville koji su nakon 12 brzinaca uspjeli popesti se na 3. i 4. mjesto.
Trenutno vodi Ogier sa 19,2 sekunde ispred Evansa. Slijedi Tanak sa 41 sekundom zaostatka i Neuville sa preko minute

Trenutno vodi Ogier sa 19,2 sekunde ispred Evansa. Slijedi Tanak sa 41 sekundom zaostatka i Neuville sa preko minute

- Cuky
- Moderator 
Ni danas nema normale u Meksiku. Na 13. brzincu, jučer popodne, Mikkelsen je bio prvi na cesti i naletio na, ni manje ni više, zatvorena vrata preko brzinca.
Na kraju subote (nakon 15 brzinaca) poredak je:
1. Ogier (Citroen) 2:52:50.4
2. Evans (Ford) +31.4
3. Tanak (Toyota) +35.2
4. Neuville (Hyundai) +1:24.0
5. Meeke (Toyota) +3:39.7

Na kraju subote (nakon 15 brzinaca) poredak je:
1. Ogier (Citroen) 2:52:50.4
2. Evans (Ford) +31.4
3. Tanak (Toyota) +35.2
4. Neuville (Hyundai) +1:24.0
5. Meeke (Toyota) +3:39.7