Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la sepulctor »

Schumy.d je napisao/la:Majstor! Izvukao nemoguće iz Renaulta.
Je li?

Ne mogu vjerovati... kad Button ili Webber razaraju to je zbog bolida, kad Alonso ili Hamilton učine isto, to je zbog njih. Pun mi je k više takvog priglupog razmišljanja.

Alonso je jučer imao superbrz bolid, a izvukao je samo 7. mjesto. I to mi je najbolji vozač u F1 :roll:

Na prvom treningu zaostajao je sekundu, na drugom 0.6s, na trećem je bio drugi +0.2s, u Q1 je bio samo desetinku iza Webbera, pa se poput početnika okrenuo u Q2 i tako izgubio šansu za ulazak u Q3. U utrci je samo minimalizirao štetu učinjenu u kvalifikacijama. Ali ne, on je izvukao nemoguće iz kante :roll:
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.
luka vz
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren

Post Postao/la luka vz »

sepulctor je napisao/la:
Je li?

Alonso je jučer imao superbrz bolid, a izvukao je samo 7. mjesto. I to mi je najbolji vozač u F1 :roll:
Ti si siguran da smo gledali istu utrku?? #-o

Po brzini oni možda jesu odmah iza RB-a ali to ne govori ništa. Surova brzina je nešto drugo, predupravljanje i žestoka borba sa samim bolidom koju je on imao cijelu utrku zaslužuju poštovanje i divljenje. Jer prema Red Bullu Renault je još uvijek kanta.. nažalost..
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

@ sepulctor

Ko je po tebi onda najbolji vozac na gridu?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Ferrari-BiH je napisao/la:@ sepulctor

Ko je po tebi onda najbolji vozac na gridu?
To uopće nije bitno što ja mislim. Ja ne znam koji je najbolji, a 100% sam siguran da nitko ne zna. Danas smo u F1 blagoslovljeni sa 20 vrhunskih vozača i 10 vrhunskih bolida, među kojima je trenutno manje od 2 sekunde razmaka između najboljeg i najgoreg, što je situacija koju nismo imali nikad u povijesti. Ako maknemo Toro Rosso, taj razmak je samo sekundu, što smo zorno moglo vidjeti jučer.
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

luka vz je napisao/la:

Po brzini oni možda jesu odmah iza RB-a ali to ne govori ništa. Surova brzina je nešto drugo, predupravljanje i žestoka borba sa samim bolidom koju je on imao cijelu utrku zaslužuju poštovanje i divljenje. Jer prema Red Bullu Renault je još uvijek kanta.. nažalost..
Gle, nitko ne može izvući iz bolida više od njegovih fizičkih mogućnosti. To su bajke kojima novinari obasipaju naivce da bi prodali novine, reklame, majice, uopće nije bitno.

Ako je Alonso zaslužio poštovanje (a ne kažem da nije), to još uvijek ne znači da ostala 19-orica nisu zaslužila još i više. Pogotovo Rosberg, Massa, fantastični dvojac iz Force Indije, te Webber.
luka vz
Navijam za: Mclaren

Post Postao/la luka vz »

sepulctor je napisao/la:
luka vz je napisao/la:

Gle, nitko ne može izvući iz bolida više od njegovih fizičkih mogućnosti. To su bajke kojima novinari obasipaju naivce da bi prodali novine, reklame, majice, uopće nije bitno.

Ako je Alonso zaslužio poštovanje (a ne kažem da nije), to još uvijek ne znači da ostala 19-orica nisu zaslužila još i više. Pogotovo Rosberg, Massa, fantastični dvojac iz Force Indije, te Webber.
E tu se slažemo. Naravno da treba posebno pohvaliti ove vozače. Posebno dvojac iz Force Indije koji su po meni napravili senzaciju utrke. Baš kao što je nekad
Eddie Jordan izvukao zeca iz rukava ili kao što je Minardi ulovio bod. Nažalost Sutila je opet pokupio Kimi. Ne kažem da je on kriv ipak je to utrka u kojoj su takve stvari normalne. Samo što to suci ne kuže [-X
No Alonso je zaslužio poštovanje također.
slika
Nives_esdm
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Nives_esdm »

Možda jesu fantastični ali nisu prvaci...misliš li da bi se Renault tako dobro poboljšavao da nema Alonsa?
Nives_esdm

sepulctor je napisao/la:
Je li?

Ne mogu vjerovati... kad Button ili Webber razaraju to je zbog bolida, kad Alonso ili Hamilton učine isto, to je zbog njih. Pun mi je k više takvog priglupog razmišljanja.

Na prvom treningu zaostajao je sekundu, na drugom 0.6s, na trećem je bio drugi +0.2s, u Q1 je bio samo desetinku iza Webbera, pa se poput početnika okrenuo u Q2 i tako izgubio šansu za ulazak u Q3. U utrci je samo minimalizirao štetu učinjenu u kvalifikacijama. Ali ne, on je izvukao nemoguće iz kante :roll:
ne velim da Button i Webber nisu fantastični, ali bi li oni iz prošlogodišnjeg Renaulta izvukli 2 pobijede?
sepulctor
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Nives_esdm je napisao/la: ne velim da Button i Webber nisu fantastični, ali bi li oni iz prošlogodišnjeg Renaulta izvukli 2 pobijede?
To ne možemo znati, jer Webber i Button nikad neće voziti taj Renault. Ali to nije niti tema ovdje.
Ono na što sam reagirao je "Alonso je izvukao 7. mjesto iz kante". Što nije istina. Renault je bio fantastičan jučer. Da se Alonso kvalificirao kako treba, osvojio bi minimalno 3. mjesto (pod uvjetom da preživi start).
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

sepulctor je napisao/la:
Nives_esdm je napisao/la: ne velim da Button i Webber nisu fantastični, ali bi li oni iz prošlogodišnjeg Renaulta izvukli 2 pobijede?
Realno gledajući Alonso je imal u te 2 utrke koje je pobjedil više sreće nego brzine...ne velim da nije zaslužil te pobjede ali hoću reći da sigurno nebi pobjedil da u Singapuru nije SC došao na stazu baš kad je njemu najviše odgovaralo i da se u Japanu konkurenti nisu međusobno izbacili... :)
Nives_esdm

svatko ima pravo na svoje mišljenje...ja ih svu trojicu poštujem...najviše mi se sviđa to što su humanitarci...Webber je zbog toga i slomio nogu, ne?
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

King iCool je napisao/la:
sepulctor je napisao/la:
Realno gledajući Alonso je imal u te 2 utrke koje je pobjedil više sreće nego brzine...ne velim da nije zaslužil te pobjede ali hoću reći da sigurno nebi pobjedil da u Singapuru nije SC došao na stazu baš kad je njemu najviše odgovaralo i da se u Japanu konkurenti nisu međusobno izbacili... :)
Alonsovci uvijek vole potezati te dvije ultra sretne pobjede, a kad se on izvrti u krugu za zagrijavanje onda samo sute :D
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

A po čem je druga bila sretna? Za Singapur mi je jasno al ova druga baš i nema veze sa srećom
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Hamilton je napravio havariju na startu i unistio utrku Raikkonenu, Massa se zabio u Hamiltona, i prva tri favorita...
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

XTRage je napisao/la:Hamilton je napravio havariju na startu i unistio utrku Raikkonenu, Massa se zabio u Hamiltona, i prva tri favorita...
pa tog uvijek ima. onda je svaka pobjeda sreća.uostalom alonso je startao 4.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

znaci button ne pobjedjuje radi brzine bolida?

nije istina da imamo 20 odlicnih vozaca, 10 uvrh glave.. neki su solidni, a ostali voze da voze..
alonso koliko ga god nisam jako simpatizirao dok je pobjedjivao u renou, vozac je visoke kategorije i fantasticnog upravljanja bolidom...
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

sepulctor je napisao/la:Alonso je jučer imao superbrz bolid, a izvukao je samo 7. mjesto. I to mi je najbolji vozač u F1 :roll:
Ti očito nisi utrku gledao.Alonso je nakon prvog zavoja bio na 11 mjestu i zapeo iza Kubice pravo je čudo što je uopće došao do 7 mjesta(samo 9 sec od 3 mjesta)
I niko nije umanjivao Webberovu,ili Buttonove pobjede
Ali samo je jedan aktivni dvostruki prvak u f1 pa bi trebao imat više poštovanja kad govoriš o njemu(i to oba puta prvak sa lošijim bolidom)
...put u raj nije posut ružama...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Chuck Norris je napisao/la:
sepulctor je napisao/la:Alonso je jučer imao superbrz bolid, a izvukao je samo 7. mjesto. I to mi je najbolji vozač u F1 :roll:
Ti očito nisi utrku gledao.Alonso je nakon prvog zavoja bio na 11 mjestu i zapeo iza Kubice pravo je čudo što je uopće došao do 7 mjesta(samo 9 sec od 3 mjesta)
I niko nije umanjivao Webberovu,ili Buttonove pobjede
Ali samo je jedan aktivni dvostruki prvak u f1 pa bi trebao imat više poštovanja kad govoriš o njemu(i to oba puta prvak sa lošijim bolidom)

slazem se, osim sa ovim.. alonso je imao br1 bolid kada je pojedjivao.. bolid koji se ni jednom nije kvario..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Mislim da se ni Ferrari nije kvario 2006 a bio je brži bolid od renaulta,osim na predzadnjoj utrci koliko se sjećam
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

sepulctor je napisao/la: Ne mogu vjerovati... kad Button ili Webber razaraju to je zbog bolida, kad Alonso ili Hamilton učine isto, to je zbog njih. Pun mi je k više takvog priglupog razmišljanja.
Pa gledaj, kad Fisichela prođe na stazi pokraj tebe kao papir kroz g*zicu, onda nekako nemam osjećaj da je Renault bio prebrz! ;)
A sad mi reci da Red Bull nema trenutno najbolji auto, a Brawn odmah uz njih pa da i to razjasnimo... :roll:

A ti gledaš treninge petkom... Tamo je Davidson konstantno imao odlična vremena pa vidimo kakvu je karijeru imao u formuli 1. Toliko o treninzima. :doubt:

I "fantastični dvojac iz Force Indije"??
WTF? Stvarno je ludilo koliko su fantastični (izuzev ove prošle utrke u kojoj je AUTO puno bolji bio nego prije)...

Ti Alonsa prosuđuješ prema jednom treningu. Pa da te pitam, zašto onda ljudi smatraju jednog Hamiltona kao jednog od najtalentiranijih vozača unatoč VN Kine i "leru" u Brazilu!?

Oprosti, ali takve su usporedbe i prosudbe meni smiješne. ;)
Zadnja izmjena: Schumy.d, dana/u 13 srp 2009, 18:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

yep, true, samo jedan kvar u 2006.. nekako mi u glavi da se stalno kvario, a bit ce da je to od 2005 kada je shumi odustao puno puta, najvise zbog nesreca..
slika
Nives_esdm

Alonso će uvijek ostati hvaljen zbog toga kaj je skinul Schumija...a zbog toga će biti i poštivan...a budimo realni Alonso neće ostati samo dvostruki prvak...on je ipak pravi maestro...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Armanini je napisao/la:yep, true, samo jedan kvar u 2006.. nekako mi u glavi da se stalno kvario, a bit ce da je to od 2005 kada je shumi odustao puno puta, najvise zbog nesreca..
Da to je istina, ali 2005 je Raikkonen bio konkurencija Alonsu i McM je bio bolji bolid
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tako je, a kimmiu se 2 puta pokvario bolid.. ne bi nista to promjenilo u poretku, samo kazem :)
slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Chuck Norris je napisao/la:
Armanini je napisao/la:yep, true, samo jedan kvar u 2006.. nekako mi u glavi da se stalno kvario, a bit ce da je to od 2005 kada je shumi odustao puno puta, najvise zbog nesreca..
Da to je istina, ali 2005 je Raikkonen bio konkurencija Alonsu i McM je bio bolji bolid
Bolji bolid??? Pouzdanost Renaulta 100 posto, a Raikkonen je samo tri puta odustao zbog mehanickijh problema dok je vodio u trci (Imola, Hockenheim, Nurburgring) i jos samo tri kazne sa plus 10 mesta na gridu zbog promena motora, i jos prve tri trke u sezoni u kojima McM nije bio konkurentan, bar ne u meri u kojoj je bio kasnije.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Odgovori