Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Igor18
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Igor18 »

schuey je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Istina. Danas kvale nisu bile dobre. Prevelika je razlika između njega i Rosberga. Mislim da to nije razlika u brzini (vozačkoj) između njih dvojce.
Mislim da je nešto prčkao po bolidu. Već nakon Q1 pomislio sam, uz najavu kiše da će se kockat sa postavkama bolida i da će ih više prilagodit za moguću kišu.
Vidjet ćemo sutra, al gotovo sam siguran da je na drugačijem setupu od Rosberga.
ma nego u čemu je razlika,koda kažeš da nije bila razlika između masse i alonsa,brži je rosby bio i točka,nema više tolko strategije da se može izvlačit,a svi,ama baš svi prčkaju po bolidu,tako da ruku na srce,mali je brži,bar zasada,a kako izgleda tako će i ostati,nije to neka sramota,ali ne treba ga stalno braniti
Nisam ja reko da Rosby trenutno nije brži od Schumachera.
Mislio sam na razliko od 8 desetinki ili kolko je već, da Rosby nije brži, ili Schumi sporiji kako hoćete za 8 desetinki.
Naravno da nije sramota, zašto bi bila, da čovjek nakon 3 godine pauze bude sporiji od jednog od najtalentiranijih vozača na gridu.
Nije to nikakvo branjenje s moje strane, ponavljam da 8 desetinki ne vjerujem da je sporiji, nego mislim da možda ima bolid više prilagođen za kišne uvjete nego Rosberg. A ako se varam onda jebiga, onda je loše odradio kvalifikacije, ni prvi ni zadnji put.
Michael is faster than you!!
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Igor18 je napisao/la:
schuey je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:Istina. Danas kvale nisu bile dobre. Prevelika je razlika između njega i Rosberga. Mislim da to nije razlika u brzini (vozačkoj) između njih dvojce.
Mislim da je nešto prčkao po bolidu. Već nakon Q1 pomislio sam, uz najavu kiše da će se kockat sa postavkama bolida i da će ih više prilagodit za moguću kišu.
Vidjet ćemo sutra, al gotovo sam siguran da je na drugačijem setupu od Rosberga.
ma nego u čemu je razlika,koda kažeš da nije bila razlika između masse i alonsa,brži je rosby bio i točka,nema više tolko strategije da se može izvlačit,a svi,ama baš svi prčkaju po bolidu,tako da ruku na srce,mali je brži,bar zasada,a kako izgleda tako će i ostati,nije to neka sramota,ali ne treba ga stalno braniti
Nisam ja reko da Rosby trenutno nije brži od Schumachera.
Mislio sam na razliko od 8 desetinki ili kolko je već, da Rosby nije brži, ili Schumi sporiji kako hoćete za 8 desetinki.
Naravno da nije sramota, zašto bi bila, da čovjek nakon 3 godine pauze bude sporiji od jednog od najtalentiranijih vozača na gridu.
Nije to nikakvo branjenje s moje strane, ponavljam da 8 desetinki ne vjerujem da je sporiji, nego mislim da možda ima bolid više prilagođen za kišne uvjete nego Rosberg. A ako se varam onda jebiga, onda je loše odradio kvalifikacije, ni prvi ni zadnji put.

al na treninzima nije imao kišne setup-e ;) kako god,jedna mala greška i dosta,ali svejedno,sporiji evidentno je,al prosjek do sada je oko pola sekunde,što je poprilično ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Kad se priča o tome (ili osporava) što je Schumi sve osvojio, mogla bi se priča i okrenuti drugačije, odnosno koliko je naslova izgubio.
1996. došao je u (realno) jadan Ferrari.
1997. već bio u borbi za naslov do posljednje utrke iako je Williams bio daleko bolji bolid.
1998. nije McLaren bio samo konkurentan već dominantan iako mu je Ferrari došao blizu. Sigurno Hakkinenu nije odmoglo ono podmetanje Coultharda u Spa po kiši dok nije imao nikakve šanse za plasman, a Schumi je imao gotovu pobjedu u rukama (-10 bodova na kraju)
1999. Schumi nije vozio gotovo pola sezone nakon što je slomio nogu u trenutku dok je bio vodeći u sezoni. Nevjerojatno koliko se Hakinen mučio da ga tako odsutnog prestigne i privede sezonu kraju (sjetimo se samo izlijetanja u Imoli bez ikakvog pritiska i onih suza u grmlju), čak je i indolentni Irvine imao šasne za naslov do zadnje utrke
Dalje se zna...
Osim toga, za dugogodišnju dominaciju Ferrarija koja je F-1 napravila dosadnom itekako je zaslužan i sam Schumi doprinosom u razvoju bolida. Nitko ne spominje njegov specifičan pristup u kojem daje 120 %. Osim što je izvanredan vozač, on je stvorio cijelu ekipu iza sebe i bio dio te ekipe koja je zajednički napravila to što je napravila.
Ovaj povratak došao je relativno brzo, višegodišnja pauza učinila je također svoje, a takve posložene ekipe (još?) nema. Ali Ross Brawn je još uvijek tu, a s njim se nikad ne zna (prošla godina npr.)
Zato ovu kombinaciju ne bih tako lako otpisao, ove godine mislim da treba očekivati tek lagani napredak, ali tek iduća bi mogla pokazati da li kombinacija Schumi-Brawn još može donijeti bolje rezultate.
curumo
Navijam za: Alonso

Post Postao/la curumo »

Tommy je napisao/la:
curumo je napisao/la:Da odgovorim ovim "poznavateljima" F1. Pratim više od 20 godina formulu još iz doba Senne i Prosta i s punom odgovornošću tvrdim da je period od 1995. pa do 2005. najgori što se tiče vozača. Hill i Villeneuve su svjetski prvaci (iako simpatiziram Jacquesa) a to dovoljno govori o svemu. Mika je čisti prosjek, tvrdim da je za klasu lošiji od Alonsa i Hamiltona, a vrlo vjerojatno i Vettela. Montoyu uopće ne želim spominjati, to je sprdnja od vozača, jedini kredit dajem Kimiju iako ni on ne spada u klasu gore spomenutih.
A ti si kao strucnjak, jer pratis formulu 20 godina, a mi svi golobrada djecica, hvala Isusu sto je jedan takav auto moto expert odlucio nas pocastiti svojom registracijom.

A sto se tice Mike, mislim da Schummaherovo misljenje o njegovoj kvaliteti je puno vaznije nego tvoje.
Ili je mozda on samo "poznavatelj", vjerujem drugi put ce tebe traziti za misljenje, umjesto da kao iz topa odgovora: Definitivno Mika Hakinen, kad ga upitaju: Dok si se utkrivao, jesi ikad pomislio, jedan od ovih vozaca je prokleto jebeno brz?
Nisam ja poceo s omalovazavanjem tudjih misljenja vec je moje misljenje bilo omalovazavano s argumentom pa koliko dugo ti pratis formulu. Dakle moras procitati sve od pocetka prije nego sto pocnes lupetati. A to sto je MS hvalio Hakinena, pa to je normalno, on mu je bio jedini kolko tolko dostojni konkurent uz svo siromastvo vozaca tog doba. Hvaleci njega on sebi daje na vaznosti. Ali pogledaj malo tablice najboljih svjetskih vozaca od eminentnih strucnjaka, procitaj malo komentare pa ces vidjeti da uprkos sto su 2:2 u naslovima, Mika i Fernando ne idu zajednicku recenicu. Cak odgovorno tvrdim da je Hamlton vec sad daleko kompletniji vozac od njega, kao i Vettel. Cak sam uvjeren da ce to biti i Kubica cim dobi pravi bolid.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Evo komentara na kvale
http://www.autosport.com/news/report.php/id/82972" onclick="window.open(this.href);return false;

Čini se da ipak ima problema sa pronalaskom pravog setupa.
Izgleda da se još nije uspio adaptirat na automobil.
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Pitanje za prave fanove, stručnjake i poznavatelje MS:

Koliko još treninga i utrka treba proći da se MS "prilagodi" i počne regularno pobjeđivati, za početak ne utrke, nego svog momčadskog kolegu?

Dvije? Tri? Pet? Cijelu sezonu?

P.S.
Izjava Laude prije mjesec dana: "MS treba par utrka, biti će onaj stari od Malezije pa na dalje"
Izjava MS od prije par dana: "Još uvijek mogu osvojiti titulu (ove godine)"
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet stari je napisao/la:Pitanje za prave fanove, stručnjake i poznavatelje MS:

Koliko još treninga i utrka treba proći da se MS "prilagodi" i počne regularno pobjeđivati, za početak ne utrke, nego svog momčadskog kolegu?

Dvije? Tri? Pet? Cijelu sezonu?

P.S.
Izjava Laude prije mjesec dana: "MS treba par utrka, biti će onaj stari od Malezije pa na dalje"
Izjava MS od prije par dana: "Još uvijek mogu osvojiti titulu (ove godine)"
Kako god bilo,mene ovo neodoljivo podsjeća na Ferrari 96,nešto pehova,nešto navikavanja,ali svakako ima tu i da nije MS od početka gradio ovaj bolid,svejedno,ja sam siguran u barem 2-3 postolja do kraja sezone ako ne i pobjedu,a također,što sezona ide više naprijed to je MS obično bio bolji,brži,jači,napredak Mercedesa je očit,sada je ostalo na njemu...no ako ima istine u onom da bi mogao voziti 3 godine,mislim da je najveći favorit za prvenstvo dogodine,uvijek je bio čovjek sa vizijom unaprijed,ne kratkotrajnim riješenjima

p.s. ne očekujem još bar trku do dvije da se Rosbyu približi a nakon toga mislim da će bit podjednaki,osim ako imaju neki sasvim sedmi plan u Mercedesu,npr da MS samo razvija bolid ove sezone a Rosby vozi pa napadnu dogodine,niti prvi niti zadnji put da se Brawn na takvu strategiju odluči ;)
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Pa možda bude 2 utrke, 5, cijelu sezonu. Možda baš sutra.
Nemoj sad mislit da ga branim ali činjenica je da je pauza ostavila traga. I da će trebati vremena da se uhvati forma.
Eto ti primjer Eduardo. Pauziro je 1 godinu i eto prošla je godina i pol i još uvijek se nije vratio u formu.
Tako da, možda ce proci i cijela sezona da se Schumacher vrati u formu kakvu je imao 2006 i samim time od sljedeće sezone počne raditi rezultate.
Trenutačno on još nema brzinu za 1 pravi kvalifikacijski krug. Ali u utrci njegova brzina nije ništa sporija od Rosbergove.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ja sam ipak očekivao da će imati bolje rezultate.
Ali tek je početak sezone. Vjerujem da će deda biti sve bolji.
dogodine revanš on i alonso :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

curumo je napisao/la: Nisam ja poceo s omalovazavanjem tudjih misljenja vec je moje misljenje bilo omalovazavano s argumentom pa koliko dugo ti pratis formulu[/color]. Dakle moras procitati sve od pocetka prije nego sto pocnes lupetati. A to sto je MS hvalio Hakinena, pa to je normalno, on mu je bio jedini kolko tolko dostojni konkurent uz svo siromastvo vozaca tog doba. Hvaleci njega on sebi daje na vaznosti. Ali pogledaj malo tablice najboljih svjetskih vozaca od eminentnih strucnjaka, procitaj malo komentare pa ces vidjeti da uprkos sto su 2:2 u naslovima, Mika i Fernando ne idu zajednicku recenicu. Cak odgovorno tvrdim da je Hamlton vec sad daleko kompletniji vozac od njega, kao i Vettel. Cak sam uvjeren da ce to biti i Kubica cim dobi pravi bolid.
Kakvi su te sad argumenti spopali
Hakinen, Raikonen i montoya? pa jesi ti lud?? :lol: Pa od kad ti pratiš formulu - ne šalim se

Ti lažeš sam sebi, ne vjerujem da pratiš toliko formulu kao prvo, jer bi ti postovi bili malo zrelije prirode i sa više razumjevanja, a kao drugo riješit ću te se vrlo bezbolno sa ignor listom :biggrin: i svi sretni

da se vratim na temu, schumacher je zakazal danas i to mu je već drugi puta ove sezone da ima tako veliki zaostatak za rosbergom. Dosta je bilo zavaravanja samog sebe i drugih sa ovog foruma, cure i dečki (osim ovog curumo)ispričavam se ako sam bil dosadan i branil schumija pod svaku cijenu. Moram ipak priznati da stvari stoje malo drugačije nego što sam u to želio vjerovati. ipak nada umire posljednja i ako snizim kriterije i očekivanja prema dedi: želim mu da bar do kraja sezone odradi dostojan posao

pozdrav :bye:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la deda »

Jedno sam siguran da je ova sezona za njega izgubljena! Šteta uz sve ove dobre vozace još da se i on bori za naslov to bi sezonu učinilo još zanimljivijom :)
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Moje skromno mišljenje je ; ok - sigurno mu je izgubljena sezona , ali on ovu sezonu ( bez obzira što govorio - treba odradit i posao za sponzore ! ) radi na bolidu , a Rosbergovi rezultati su djelomični pokazatelj toga . Nemojte mislit da omalovažavam Rosberga ( by the way oduševio me ... ) , ali Schumi i Ross rade na bolidu za ubuduće .
... Forza Massa ...
curumo

Post Postao/la curumo »

Vleki je napisao/la:
curumo je napisao/la: Nisam ja poceo s omalovazavanjem tudjih misljenja vec je moje misljenje bilo omalovazavano s argumentom pa koliko dugo ti pratis formulu[/color]. Dakle moras procitati sve od pocetka prije nego sto pocnes lupetati. A to sto je MS hvalio Hakinena, pa to je normalno, on mu je bio jedini kolko tolko dostojni konkurent uz svo siromastvo vozaca tog doba. Hvaleci njega on sebi daje na vaznosti. Ali pogledaj malo tablice najboljih svjetskih vozaca od eminentnih strucnjaka, procitaj malo komentare pa ces vidjeti da uprkos sto su 2:2 u naslovima, Mika i Fernando ne idu zajednicku recenicu. Cak odgovorno tvrdim da je Hamlton vec sad daleko kompletniji vozac od njega, kao i Vettel. Cak sam uvjeren da ce to biti i Kubica cim dobi pravi bolid.
Kakvi su te sad argumenti spopali
Hakinen, Raikonen i montoya? pa jesi ti lud?? :lol: Pa od kad ti pratiš formulu - ne šalim se

Ti lažeš sam sebi, ne vjerujem da pratiš toliko formulu kao prvo, jer bi ti postovi bili malo zrelije prirode i sa više razumjevanja, a kao drugo riješit ću te se vrlo bezbolno sa ignor listom :biggrin: i svi sretni

da se vratim na temu, schumacher je zakazal danas i to mu je već drugi puta ove sezone da ima tako veliki zaostatak za rosbergom. Dosta je bilo zavaravanja samog sebe i drugih sa ovog foruma, cure i dečki (osim ovog curumo)ispričavam se ako sam bil dosadan i branil schumija pod svaku cijenu. Moram ipak priznati da stvari stoje malo drugačije nego što sam u to želio vjerovati. ipak nada umire posljednja i ako snizim kriterije i očekivanja prema dedi: želim mu da bar do kraja sezone odradi dostojan posao

pozdrav :bye:
Dakle upravo si citirao ono sto ja tvrdim, pocelo je s recenicom "od kad ti pratis formulu". Tipican argument malodobnog, da ne kazem nesto teze, djeteta na koju sam se ja referirao. Svatko ima pravo na svoje misljenje pa cak i oni koji misle da puno znaju i da je Hakinen veca klasa od Alonsa. Bar se covjek moze malo nasmijati... =D>

schuey-napominjem da je komentiranje autora postova zabranjeno,pričajte argumentirano,bez komentiranja osoba molim!!! inače brišem i šaljem opomene
Piquet stari
Početnik
Početnik

Schumacher razočaran kvalifikacijama, kaže da nema gripa na izlasku iz sporih zavoja i priznaje da je set-up njega i Rozberga isti.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/82987
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Loša utrka za Schumachera, iako je jučer u izjavama bio pesimističan ipak sam se nadao da bi nešto mogo ušićarit. U par navrata bio je na 4-5 poziciji, bilo je par dobrih dvoboja i činilo se da bi moglo bit nekog rezultata ipak na kraju ništa.
Vidljivo je da mu bolid nikako ne leži. Nadam se da će dobro iskoristit ovu stanku i da će uspjet podesit bolid prema svojim željama.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

mladci su nanjušili krv...
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Losa utrka za Schumija.Sigurno najlosija ove sezone,iako je imao tijekom utrku 5.mjesto sto je vise rezultat srece nego neke dobre voznje uspio je sve prokockat.Nece mu sigurno biti lako tokom sezone.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Deda stari svakim krugom. Čak ni regenmeister nije napravio ništa po kiši.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Jedino vrijedno spomena danas bila je borba s Hamiltonom kad ga je odlično uspio zadržavati iza sebe, ipak je ostalo u njemu nešto. :)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Losa utrka za Schumija.Sigurno najlosija ove sezone,iako je imao tijekom utrku 5.mjesto sto je vise rezultat srece nego neke dobre voznje uspio je sve prokockat.Nece mu sigurno biti lako tokom sezone.
već sad mu nije lako, kak će mu tek biti......

a najsmješnije mi je od svega kak ekipa koja navija za njega gleda "dugoročno".......za sezone koje sljede......kao pomlađivat će se pa će postajati sve brži.......

schumacher je stavio veliki ulog na stol kad se odlučio vratiti, a žetoni se tope.....brzo......

jordan se u svom povratku berem nije blamirao (dapače).......schumacheru hitno treba respektabilna vožnja i rezultat, ovo je strašno za gledat
Senna
Veteran
Veteran
Navijam za: Minardi _ Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Senna »

Uuuu! danas se puno toga vidjelo u načinu vožnje koliko je čovjek izgubio u pauzi :| Bez obzira na bolid, gume i ostalo šta mu ne odgovara, u napadačkom i obrambenom smislu očekivao sam neke pokrete ranije viđene od njega, kojih danas nije bilo! :( Vjerujem da će napradovat stić Rosberga ali Rosberg ipak nije vrh kao Alonso, Vettel, Hamilton, neke stvari se neće tako skoro vratit. :? ostaje nam da vjerujemo!
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Uz massu definitivno razočaranje utrke. Svi su ga prolazili ko od šale. Na kraju još može bit i zadovoljan s tim jednim bodom.
Neznam dal je imao setup za suho, il mu jednostavno ne odgovara bolid, il je jednostavno prošlo njegovo vrijeme, al ovo je jako loše.
slika
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

K1M1 je napisao/la:Uz massu definitivno razočaranje utrke. Svi su ga prolazili ko od šale. Na kraju još može bit i zadovoljan s tim jednim bodom.
Neznam dal je imao setup za suho, il mu jednostavno ne odgovara bolid, il je jednostavno prošlo njegovo vrijeme, al ovo je jako loše.
Imao je isti setup kao Rosberg
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Piquet stari
Početnik
Početnik

sunseeker je napisao/la:mladci su nanjušili krv...
Aha.
Sad nakon 4 odvožene utrke ja sam siguran da je to to. "Regenmeister" ni u uvjetima u kojima je nekad gazio sve redom nije uspio ništa. Kraj velike priće, na žalost ne preblistav. Nema šanse da on više bude brži od Rosberga. Čak i da se dogodi čudo, tj. da u Mercedesu potpuno preslože auto po njegovoj mjeri (a nema razloga da rade radikalne rezove) pa da bude jednak ili čak i nešto brži od Rosberga, teško bi ga stigao jer je mali ne samo brz, već i konzistentan... Uredno skuplja bodove.

A kako u F1 nema sentimenta, teško da će deda dočekati kraj trogodišnjeg ugovora sa Mercedesom.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Piquet stari je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:mladci su nanjušili krv...
Aha.
Sad nakon 4 odvožene utrke ja sam siguran da je to to. "Regenmeister" ni u uvjetima u kojima je nekad gazio sve redom nije uspio ništa. Kraj velike priće, na žalost ne preblistav. Nema šanse da on više bude brži od Rosberga. Čak i da se dogodi čudo, tj. da u Mercedesu potpuno preslože auto po njegovoj mjeri (a nema razloga da rade radikalne rezove) pa da bude jednak ili čak i nešto brži od Rosberga, teško bi ga stigao jer je mali ne samo brz, već i konzistentan... Uredno skuplja bodove.

A kako u F1 nema sentimenta, teško da će deda dočekati kraj trogodišnjeg ugovora sa Mercedesom.
da.....dobil je pedalu iz ferrarija, dobit će je i iz mercedesa.....ali to je tako.....nema tu previše milosti za nikoga.
Odgovori