Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Slika
MW:"Važi li još ponuda da pređem u Ferrari" :?:
SD:"Važi, važi..." :biggrin:
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ha ha ha :)
Prognoze za utrku: možda pogodimo tko će biti gdje, ali ako i pogodimo to će (realno) biti slučajno.
Samo neka se trkaju.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

RB je potpuno drugo auto bez EBD-a. Nema smisla porediti uopste prosle godine, jer se bolidi i pravila drasticno mjenjaju.

PRice o tome kako nekom Ferrariju od prije god ili dvije nije neka staza lezala su potpuno nebitne, Ferrari ove godine vozi auto koje se drasticno razlikuje od proslih, cak po samom koncpetu, tako da cak ni ta neka elementarna prica o tradiciji nema nikakvu tezinu...

Hahah, ma kakav Mclaren i Madjarska. Pa Mclaren se davi u vlastitim problemima, pitanje je hoce li uspijeti dovesti stvari u red, razvoj bolida im je totalno pao. U Madjarskoj sam ubijedjen da ce Ferrari biti dobar, ali isto tako i da ce RB biti najbolji. Alonso moze tu do postolja bez problema. Problem bi mogao biti recimo i Williams, koji ima strasno dobru trakciju, koja je poprilicno bitna u Madjarskoj, te eventualno Lotus. Ali sam 99% siguran da Ferrari ima materijal za postolje i to bez ikakvih problema, a moje uvjerenje se ne bazira na istorijskim podacima, vec na cinjenici da Ferrari kao auto ima sve sto je potrebno da bude brz na stazi kao sto je Hungaroring.

U Njemackoj takodjer vidim Ferrari naprijed. Zapravo, Ferrari je auto koje ce biti po meni dobro na svim utrkama, ali vjerovatno jos uvijek ne najbolje na bilo kojoj od njih, ukoliko ne naprave novi korak naprijed.

Ali borba za postolja su u obje utrke realnost.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Malo su skinuli prašinu:)

McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

čuj ti ovaj V12 a oni nama oce uvest V4 .....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la:čuj ti ovaj V12 a oni nama oce uvest V4 .....
Nažalost jednom i hoće, V12 i V10 mislim da su zauvjek prošlost, osim ako mi sad nekupimo Bernieve dionice :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo jedan zanimljiv citat iz Jergovićevog retrovizora, vezano za utrku u Silverstoneu:
I tu dolazimo do nove Pirelli zagonetke: u prethodnom stintu na mekšim gumama Webberov Red Bull bez vidljivih problema ili gubitka brzine pokrio je 12 krugova na tim gumama. U finišu utrke, međutim, Alonsove su počele ˝otpadati˝ nakon otprilike 8 krugova, a nakon 10 Španjolac je već gubio sekundu po krugu i ubrzo postao Webberov relativno lak plijen.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Cuky je napisao/la:Evo jedan zanimljiv citat iz Jergovićevog retrovizora, vezano za utrku u Silverstoneu:
I tu dolazimo do nove Pirelli zagonetke: u prethodnom stintu na mekšim gumama Webberov Red Bull bez vidljivih problema ili gubitka brzine pokrio je 12 krugova na tim gumama. U finišu utrke, međutim, Alonsove su počele ˝otpadati˝ nakon otprilike 8 krugova, a nakon 10 Španjolac je već gubio sekundu po krugu i ubrzo postao Webberov relativno lak plijen.

Kako se provaljuje ovaj lik, to nije normalno. Alonso je imao probleme u zadnjem stintu de facto odmah, a ne nakon 8 krugova.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

_dreamer_ je napisao/la:
Cuky je napisao/la:Evo jedan zanimljiv citat iz Jergovićevog retrovizora, vezano za utrku u Silverstoneu:

Kako se provaljuje ovaj lik, to nije normalno. Alonso je imao probleme u zadnjem stintu de facto odmah, a ne nakon 8 krugova.
zbilja čudna izjava od gospodina JA SAM/JA ZNAM....
od čovjeka koji pljuje gotovo sve ljude vezane za F1 u Hrvatskoj
od čovjeka kojeg smeta "naš"(hrvatski) šlamperaj,površnost,pričanje bez da poznamo materiju,te živi po svjetskim standardima u kom je sve temeljeno na činjenicama i statistički neoborivim brojkama

i onda takav čovjek napiše takvu glupost da ti se smući,a da to izbjegne dosta je bilo pogledat tablicu s vremenim po krugu...nakon otprilike 8 krugova Alonso je već izgubio prednost i onda čak i podigao tempo...nakon 10 je Alonso pogidao tepo(o čemu smo već raspravljali)doduše još uvijel sporiji od Webbera...
jedino logično objašnjenje mi je da je gospodin mislio da je "otpadati" po njegovom stabilizirati :lol:
nije kriv on nego mi(mislim naravo i na sebe) koji smo neko vrijeme za njim i za njegovim izjavama "slinili"...eto,koliko vidim većinu nas prošlo :badgrin:
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Znam da nije tema ali moram se nadovezat'. Osobno Jergovića svakim danom smatram sve manjim poznavateljem F1 a sve većim pjesnikom koji vrlo opisno izražava svoje emocije i stavove vezane uz F1. Za mene on nije ništa upućeniji u taj sport od bilo koga od nas i jedina je razlika što je razgovarao s Berniem i dobio pedalu u FOMu pa su mu ostala relativno vrijedna poznanstva pa prije ostalih sazna tu i tamo neku novost.. Zapravo smatram da on o F1 autu zna tek malo više nego li omraženi mu Flavio Briatore s jednom bitnom i ogromnom razlikom u managerskim sposobnostima.. Flavio je u stanju iz ničega ipak napraviti nešto dok dotičnom gospodinu sve slabije polazi za rukom prodati .... tj. samoga sebe.. Osobno ne da me je prošlo, nego jedva dočekah da se on i njegovo "znanje" maknu s tv ekrana.. i prestanu pričati glupisti tipa: "Hamilton je apgasao Alonsa na Sepangu 2011.. To se jasno čuje na ponovljenoj snimci..", a najobičniji laik vidi da je u tom trenutku snimak usporen i zvuk je radi toga rastegnut.. Bi li to trebao vidjeti čovjek koji je radio u FOMu? Očito on mora vidjeti apgasanje #-o..

Ovo što je sada izjavio za Alonsa i njegove probleme mu je čak i manji gaf s obzirom da ga većina ljudi više ne sluša i ne mora trpiti takve njegove uber zaključke..
Btw, zna li itko ima li kakvih novotarija na Ferđi za Hockenheim? Bilo bi lijepo kada bi izmislili još nešto što bi poboljšalo performanse za ove 2 utrke prije pauze tako da i Massa otkine još pokoji bod ostatku konkurencije..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Tema je Ferrari, ne Jergovic.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Novo prednje krilo danas. Osim novih bočnih stranica ovo krilo ima i još jedan prorez na flapu više, što efektivno povećava broj elemenata (ne računajući kaskade iznad krila) na 6
Prednje krilo

A evo i slika novog difuzora
Difuzor

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Hmm, izgleda kao aparat za rezance. Talijani i njihova tjestenina.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

danas cini mi se da opet bar Alonso nije imao novo krilo u Q
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ima li negdje video one situacije Alonso-Massa iz q2?
...put u raj nije posut ružama...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Opet Ferrari-jev pitwall :evil: , poslati Massu ispred Alonsa u Q2 #-o , mislim šta napisat za takvu debilnu odluku, malo su se izvukli u Q3 kada su Alonsa pozvali da uđe po novi set wet guma.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Chuck Norris je napisao/la:Ima li negdje video one situacije Alonso-Massa iz q2?
Ma ne mogu to ni gledat :/
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Ascanelli to Ferrari, Key to Toro Rosso?

By Editor on Saturday, July 21, 2012

Giorgio Ascanelli

After leaving Faenza, and holidaying in Rimini, Giorgio Ascanelli’s next stop could be Maranello.

Germany’s Auto Motor und Sport is reporting that the veteran engineer, officially on “holiday” according to his Toro Rosso boss Franz Tost, could be headed to Ferrari.

The report said Ascanelli is currently on holiday on the Adriatic coast.

“Nobody wants to say when he’s coming back. Probably never,” said journalist Michael Schmidt.

Ascanelli began his career at Ferrari in the mid 80s, and was Gerhard Berger’s engineer.

He then moved to Benetton and McLaren, at the latter team working alongside the great Ayrton Senna.

Ascanelli returned to Ferrari in 1995, staying until 2001. It is known he is friends with the team’s new technical boss, Briton Pat Fry, dating back to their McLaren days.

Meanwhile, it is suggested Ascanelli’s role at Toro Rosso could be filled by James Key, who departed as Sauber’s technical director in February.
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kad se samo sjetim kako su mnogi već nakon prvog dana prvog testiranja pisali (ne samo ovdje nego posvuda) da je F2012 promašaj i da bi se trebali okrenuti 2013. Bilo je malo nas optimista koji smo tvrdili da su to testiranja, da je F2012 dobar auto, ali da postoje neki problemi koji su se neočekivano pojavili. Zatim je došla prva utrka, katastrofalna brzina i opet su počela pisanja da F2012 treba odbaciti, zaboraviti. A sad, evo nas u 10. utrci sezone i F2012 djeluje kompletnije i razvijenije od svih bolida. Brz i stabilan po suhom, dominantan po mokrom...tehnički dio Ferrarijeve momčadi je svoju domaću zadaću za sada riješio gotovo savršeno. Doduše, nebi bilo zanimljivio izdominirati prvenstvo pa si onda malo na taktičkom dijelu pucaju u noge, ali srećom ti pucnjemi su najčešće površinske rane i na kraju se ne gubi ništa ili se izgubi jako malo.

slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Nije bolid baš toliko dobar koliko je Alonso vanzemaljac. Ali njemu je i ovakav dovoljno dobar za naslov prvaka, nebi bilo zanimljivo da još ima i najbolji bolid na gridu :)
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Sanel je napisao/la:Nije bolid baš toliko dobar koliko je Alonso vanzemaljac. Ali njemu je i ovakav dovoljno dobar za naslov prvaka, nebi bilo zanimljivo da još ima i najbolji bolid na gridu :)
Nego kaki je? ko Force India? :roll:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

ma dobar je ko HRT
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Sanel je napisao/la:Nije bolid baš toliko dobar koliko je Alonso vanzemaljac. Ali njemu je i ovakav dovoljno dobar za naslov prvaka, nebi bilo zanimljivo da još ima i najbolji bolid na gridu :)
Pogledaj Massu. Dok danas nije pljusak pao bio je zajedno sa Alonsom u vrhu. A kada je Massa u vrhu onda znaš da je bolid odličan. To što Massa nije na vrijeme odvozio krug u Q2 je njegova greška, ne greška bolida

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Ne znam o cemu pricate,jest Ferrari napredovao ali i Red-Bull i Lotus imaju bolji race-pace od Ferrarija jos uvijek.Moja prognoza za sutra je da Alonso uzima start,Vettel ga s lakocom prati i uzima ga kroz box.
Odgovori