Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Odgovor na pitanje zašto je Alonso danas osvojio pol je jednostavan. ;)
Odličan Alonso, F2012 kao sam bolid je dobar po kiši, F2012 ima dobar management guma u kišnim uslovima to je vjerovatno zasluga i Hamashime. Massu ne treba ozbiljno shvatati posebno ne u kišnim uslovima.
Starno neko misli da bi Alonso danas u McLarenu mogao osvojiti pol u kišnim uslovima :?: , bi ali malo sutra. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

pa može se reći da ferrari nije najbolji bolid, ima jednu manu koja mu vjerojatno donosi prednost na mokroj stazi a to je da ferrari vrlo brzo zagrijava gume i zato na kiši dobro funkcionira,ali zbog toga ih na suhoj stazi dosta troši i tu gube pozicije...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

vidc je napisao/la:pa može se reći da ferrari nije najbolji bolid, ima jednu manu koja mu vjerojatno donosi prednost na mokroj stazi a to je da ferrari vrlo brzo zagrijava gume i zato na kiši dobro funkcionira,ali zbog toga ih na suhoj stazi dosta troši i tu gube pozicije...
To nije tačno, Ferrari manje troši gume od McLarena i Red Bulla, primjer, Monako, Kanada, u čuvanju guma od Ferrari-ja su bolji Lotus i Sauber. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Bolid je dobar ali nije najbolji.Po suhim uvjetima je na ovoj stazi brži Mclaren i Lotus a po kiši RB
Svakako da velike zasluge idu i Alonsu i bolidu i odličnoj taktici i pravovremenom odlasku u boks.Savršen tajming u zadnji krug ušao je 4 sekunde prije isteka vremena
...put u raj nije posut ružama...
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Kenny je napisao/la:
Sanel je napisao/la:Nije bolid baš toliko dobar koliko je Alonso vanzemaljac. Ali njemu je i ovakav dovoljno dobar za naslov prvaka, nebi bilo zanimljivo da još ima i najbolji bolid na gridu :)
Nego kaki je? ko Force India? :roll:
Ne lupetaj. Red Bull je najbolji bolid na gridu, a ispred Ferrarija je verojatno i Lotus, tek onda slijede negdje podjednaki McLaren i Ferrari, a malo iza njih Mercedes i Williams.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Slažem se. Ferrari definitivno nije najbrži bolid trenutno. Da u ferrariju imaju uz massu još jednog vozača sličnog njemu svi bi govorili da je bolid banana, jer bi tako izgledao u rukama te dvojice. Alonso je taj koji je odličan i donosi razliku. Isto tako siguran sam da bi alonso, da vozi RB ili Lotus imao još veću prednost u prvenstvu.. I to sve govorim iako nisam njegov navijač, al mora se priznat da je ove godine skoro za klasu iznad ostalih. ;)
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Sanel je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
Sanel je napisao/la:Nije bolid baš toliko dobar koliko je Alonso vanzemaljac. Ali njemu je i ovakav dovoljno dobar za naslov prvaka, nebi bilo zanimljivo da još ima i najbolji bolid na gridu :)
Nego kaki je? ko Force India? :roll:
Ne lupetaj. Red Bull je najbolji bolid na gridu, a ispred Ferrarija je verojatno i Lotus, tek onda slijede negdje podjednaki McLaren i Ferrari, a malo iza njih Mercedes i Williams.
hahaha ja lupetam, de molim te, već ste dosadni s tim da je Alonso vanzemaljac, da vozi brže nego što bolid ide... Pogledaj samo sezone 2008 i 2009 kad stvarno nije imao konkurentan bolid di je bio, pa nevoze RBR i Lotus Karthikeyan i slični vozači da nemogu iskoristit 100% iz tih bolida, nego imamo u njima 2 svjetska prvaka, ali to očito nekima ništa neznači.
Meni se Ferrari trenutno čini kao najbrži bolid
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

@Kenny...ti lupetas da i to vec duze vrijeme,spomenuo si 2008 i 2009 pa provjeri ko je osvojio najvise bodova u drugoj polovini sezone 2008 sa onakvim bolidom ;-),a za 2009 necu gubiti rijeci jer ono nije bio bolid,vidis ga po izgledu nasta je izgledo....
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Alonso-champ je napisao/la:@Kenny...ti lupetas da i to vec duze vrijeme,spomenuo si 2008 i 2009 pa provjeri ko je osvojio najvise bodova u drugoj polovini sezone 2008 sa onakvim bolidom ;-),a za 2009 necu gubiti rijeci jer ono nije bio bolid,vidis ga po izgledu nasta je izgledo....
Samo sam njih dvojcu pogledao, pa ti broj ako misliš i dalje da je Alonso osvojio najviše bodova, a nebi imao ni onih 10 da se Piquet nije morao slupat
http://www.formula1.com/results/driver/2008/30.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.formula1.com/results/driver/2008/828.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran

@Kenny....znaci Hamo vise za 2 boda,a znamo kakav je tad bio McL a kakav Renault i plus Hamo osvojio prvenstvo,nije ti bas za pohvalit se ;-)
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Koje ti gluposti pričaš čovječe. Pa barem je svima bilo jasno da je Renault tada bio očajan, no bez obzira na to Alonso je i u takvom bolidu pobjeđivao. I da, Ferrari sigurno nije nabrži auto na gridu, i da Alonso je daleko najbolji vozač na gridu, ne samo ove godine nego već jedno 7-8 u nizu.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kenny je napisao/la:
hahaha ja lupetam, de molim te, već ste dosadni s tim da je Alonso vanzemaljac, da vozi brže nego što bolid ide... Pogledaj samo sezone 2008 i 2009 kad stvarno nije imao konkurentan bolid di je bio, pa nevoze RBR i Lotus Karthikeyan i slični vozači da nemogu iskoristit 100% iz tih bolida, nego imamo u njima 2 svjetska prvaka, ali to očito nekima ništa neznači.
Meni se Ferrari trenutno čini kao najbrži bolid
Niko ne govori da vozi bolid brže nego što bolid ide jer je to nemoguće ali izvlači iz bolida maksimum
Smiješna mi je tvrdnja da je Ferrari najbrži bolid.Ferrari je zadnjih par trka napredovao i vrlo dobar je bolid ali je i dalje iza RB i Lotusa a i Mclarena(da i Mclarena,vidjet ćete danas po suhome da je taj Mclaren jako brz ne bi me iznenadilo i da pobjede)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrari po suhome sigurno nije najbrži, brži je RB, ali jako malo. No po mokrome Ferrari dominira. Pokazao je to u Maleziji, pa u Silverstoneu, a evo i u Njemačkoj

EDIT: Pa Ferrari je već dosadan sa ovim prednjim krilima :D
Ovo su dvije verzije koje su bile u Valenciji i Silverstoneu (gore novo krilo, dolje staro)
Slika

A uz te dvije varijante su u njemačku donijeli još jednu koja ima još jedan prorez više na stranicama krila
Slika

Znači, Ferrari ima čak tri verzije prednjeg krila u Njemačkoj
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Kenny je napisao/la:[
Pogledaj samo sezone 2008 i 2009 kad stvarno nije imao konkurentan bolid di je bio
Di je bio? isto gdje i sad, miljama ispred svojih timskih kolega. Možda čudno zvuči al baš takve sezone u kojima je vozio kantu od bolida najbolje pokazuju njegovo umijeće. Evo ta 2009. koju spominješ. Dok su njegovi timski kolege osvojili kroz cijelu sezonu ravno 0(!) bodova, on je osvojio 26, u 8 utrka osvajao bodove, imao 1 pole i podij. ;) Iako nisi njegov navijač (nisam ni ja) moraš priznat da je trenutno najbolji..
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

K1M1 je napisao/la:
Pogledaj samo sezone 2008 i 2009 kad stvarno nije imao konkurentan bolid di je bio
Di je bio? isto gdje i sad, miljama ispred svojih timskih kolega. Možda čudno zvuči al baš takve sezone u kojima je vozio kantu od bolida najbolje pokazuju njegovo umijeće. Evo ta 2009. koju spominješ. Dok su njegovi timski kolege osvojili kroz cijelu sezonu ravno 0(!) bodova, on je osvojio 26, u 8 utrka osvajao bodove, imao 1 pole i podij. ;) Iako nisi njegov navijač (nisam ni ja) moraš priznat da je trenutno najbolji..
Pazi 2008 i 2009 je imao timske kolkge takve kakve je imao, Massa nakon 2009e nije dobar i sve ih jedan Alonso mora dobit, kako Cuky kaže da je RBR malo brži od Ferrarija, tako se meni čini obrnuto. Trenutno se i meni nekad čini najbolji, a nekad to i ne, ali sigurno je među najboljim vozačima na gridu
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Lol Kenny, ko Jergović si.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Zašto? Hoćeš reć da je bilo teško dobit Piqueta, ili Grosjeana?
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

@Kenny...dosta si se bruko,nemoj vise.....
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kenny je napisao/la:
K1M1 je napisao/la:
Pazi 2008 i 2009 je imao timske kolkge takve kakve je imao, Massa nakon 2009e nije dobar i sve ih jedan Alonso mora dobit, kako Cuky kaže da je RBR malo brži od Ferrarija, tako se meni čini obrnuto. Trenutno se i meni nekad čini najbolji, a nekad to i ne, ali sigurno je među najboljim vozačima na gridu
Je li Grosjean timski kolega takav kakav je?Sve timske kolege osim Hamiltona su ispadale smiješne s njim a vidimo danas da taj njegov kolega uopće nije loš vozač kao što smo vidili da i Massa nije tako loš bio kad je imao druge momčadske kolege
Definitivno najbolji vozač od 2005 i jedini koji može se mjeriti s njim je Hamilton ali zato bi trebao biti konstantniji.
Reci mi koje godine Alonso nije bio dobar?Kakav god bolid vozio bio je dobar Renault,Mclaren,Ferrari i koje god gume imao Michelin,Bridgstone,Pirelli bio je dobar.Nismo nikad čuli ovaj bolid mu ne odgovara,ove gume mu ne odgovaraju kakav god bolid dobio uvijek je gotovo izvlačio maksimum(osim možda 2007 gdje je dopustio da ga neke stvari izbace iz ravnoteže)što za neke vozače ne možemo reći
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Vidi se gorak okus da bi se trebalo prihvatiti da je Alonso trenutno najbolji, ali uvijek se izvuče neka sitnica pa onda ono kao...nije.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
K1M1 je napisao/la: Di je bio? isto gdje i sad, miljama ispred svojih timskih kolega. Možda čudno zvuči al baš takve sezone u kojima je vozio kantu od bolida najbolje pokazuju njegovo umijeće. Evo ta 2009. koju spominješ. Dok su njegovi timski kolege osvojili kroz cijelu sezonu ravno 0(!) bodova, on je osvojio 26, u 8 utrka osvajao bodove, imao 1 pole i podij. ;) Iako nisi njegov navijač (nisam ni ja) moraš priznat da je trenutno najbolji..
Je li Grosjean timski kolega takav kakav je?Sve timske kolege osim Hamiltona su ispadale smiješne s njim a vidimo danas da taj njegov kolega uopće nije loš vozač kao što smo vidili da i Massa nije tako loš bio kad je imao druge momčadske kolege
Definitivno najbolji vozač od 2005 i jedini koji može se mjeriti s njim je Hamilton ali zato bi trebao biti konstantniji.
Reci mi koje godine Alonso nije bio dobar?Kakav god bolid vozio bio je dobar Renault,Mclaren,Ferrari i koje god gume imao Michelin,Bridgstone,Pirelli bio je dobar.Nismo nikad čuli ovaj bolid mu ne odgovara,ove gume mu ne odgovaraju kakav god bolid dobio uvijek je gotovo izvlačio maksimum(osim možda 2007 gdje je dopustio da ga neke stvari izbace iz ravnoteže)što za neke vozače ne možemo reći
Grosjean je ove sezone dobar, ali 2009 je to bio sasvim drugi vozač, sada je on puno zreliji, puno bolji i mislim da su mu neusporedive te 2 sezone, za Massu isto kažem da nije jednako dobar kao 2007, 2008 i 2009 do Mađarske, po meni su Massi to najbolje sezone, a nakon nesreće je jako slab. Znam da je izvlačio uvjek maksimum iz bolida, da se nikad nije žalio na bolide i da je izgubio samo od Hamiltona, ali isto tako Vettel i Hamilton nisu od nikog do sad izgubili Schumacher samo od Rosberga i to ništa neznači?

Vuksa nema nikakvog gorkog okusa
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kenny je napisao/la:
Grosjean je ove sezone dobar, ali 2009 je to bio sasvim drugi vozač, sada je on puno zreliji, puno bolji i mislim da su mu neusporedive te 2 sezone, za Massu isto kažem da nije jednako dobar kao 2007, 2008 i 2009 do Mađarske, po meni su Massi to najbolje sezone, a nakon nesreće je jako slab. Znam da je izvlačio uvjek maksimum iz bolida, da se nikad nije žalio na bolide i da je izgubio samo od Hamiltona, ali isto tako Vettel i Hamilton nisu od nikog do sad izgubili Schumacher samo od Rosberga i to ništa neznači?

Hamilton je prošle godine izgubio od Buttona tako da nije točno
Zanimljivo svi vozači kad voze s Alonsom nisu pravi,a kad voze s nekim drugim onda pružaju maksimum :roll:
Alonso-champ
Veteran
Veteran

kakve ce danas gume namestiti na pocetku??samo da ne useru ko zadnji put....
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
Kenny je napisao/la:

Hamilton je prošle godine izgubio od Buttona tako da nije točno
Zanimljivo svi vozači kad voze s Alonsom nisu pravi,a kad voze s nekim drugim onda pružaju maksimum :roll:
Istina je sve što si reko, znači niko od njih nije imao pravu konkurenciju, da nije 2007 onakva kakva je bila vjerovatno Alonso nebi izgubio od Hamiltona, ali šta bi bilo da je Trulli ostau u Renaultu do kraja 2003e?
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

drago mi je sto je Pat Fry dosao na podium,svaka cast...
Odgovori