Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

jedna staza koja Ferrariju, po riječima kolege F2004, ne odgovara je riješena pobjedom. Kad bi bar tako riješili sve koje ne odgovaraju :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Cuky je napisao/la:jedna staza koja Ferrariju, po riječima kolege F2004, ne odgovara je riješena pobjedom. Kad bi bar tako riješili sve koje ne odgovaraju :D
Ja i dalje stojim iza svojih riječi, Hockenheim manje odgovara F2012 od Silvestonea, kiša je pomogla Alonsu u kvalifikacijama, da nije bilo kiše Alonso se ne bi mogao kvalificirati u prva dva reda. Što se tiče utrke Ferrari je bio malo spori od Red Bulla i McLarena ali je to Alonso uspio da nadoknadi time što je bio prvi i kontrolirao utrku, manje trošio gume i time što je imao veliki top speed.

Što se tiče Mađarske ja i dalje očekujem lošu utrku za Ferrari ako budu suho i vruće a ako bude kiša onda se možemo nadati dobrom rezultatu. ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Što se tiče Mađarske ja i dalje očekujem lošu utrku za Ferrari ako budu suho i vruće a ako bude kiša onda se možemo nadati dobrom rezultatu. ;)
Znamo onda što sljedi u mađarskoj, 4. pobjeda ove sezone ;) .

Šalu na stranu, ne znam po čemu zakljucujes da na stazi na kojoj treba najviše downforcea za pobjedu mozes tako lako iskljuciti Ferrari. Pa samo gledajuci kako auto izgleda po kiši i kako operemo i RB i Mc u S3 na hochenheimu ja bi potpisao pobjedu Alonsa.
Ako na Ferrariju ove godine sigurno nešto valja onda je to sigurno količina downforcea koju imamo.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ovaj Jergović definitivno nije zdrav:

"Jako bih volio vidjeti Lewisa u Maranellu. Kombinacija iz snova. Bog zna kako bi to ispalo jer Lewis voli perfekciju, a u Ferrariju vole Pinot Grigio. Vjerojatno bi ih doveo u red kao Schumacher, a popularnošću bi nadmašili Marija Balotellija, jedno sto puta."
:schock: :ubise:

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

Što ne dovede Mclaren u red? :D

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHAHA

Nemojte, molim vas... Ferrari se čini sasvim u redu! :peace:
Avanti FER, Avanti!!!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

e Mladene Jergoviću, pa šta ti bi?
ako postoji vozač koji je u stanju na ramenima nositi ekipu i tjerati je naprijed onda je to Fernando Alonso... a taj je već u ferrariju
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Vuksa_KC je napisao/la:Vidi se gorak okus da bi se trebalo prihvatiti da je Alonso trenutno najbolji, ali uvijek se izvuče neka sitnica pa onda ono kao...nije.
ja kao lud za zutom kacigom i Hamiltonom, teska srca moram priznati da se alonso izdvojio na vrhu po kavaliteti... definitivno je br. 1. nema mu nitko ravan.... po brzini mu je jedino Lewis tu negdje, ali u svemu ostalome alonso je naprijed....
McLaren u <3
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

The Greatest je napisao/la:Ovaj Jergović definitivno nije zdrav:

"Jako bih volio vidjeti Lewisa u Maranellu. Kombinacija iz snova. Bog zna kako bi to ispalo jer Lewis voli perfekciju, a u Ferrariju vole Pinot Grigio. Vjerojatno bi ih doveo u red kao Schumacher, a popularnošću bi nadmašili Marija Balotellija, jedno sto puta."

Ubuduće bolje čitat' ime autora.. To je napisao Goran Dijaković no manje bitno.. Mlaćenje prazne slame i nepotrebno dizanje Lewisa u nebesa.. Zašto tog momka ne puste malo ti "novinari" na miru da sjedne u auto i odvozi najbolje što može nego mu se stalno nameće da je bolji od ovog ili onog.. Trenutno je Alonso bolji, Ferrari je u redu, a Lewisa pustite da sam pokaže kakav je borac..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

tomidix je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ovaj Jergović definitivno nije zdrav:

Ubuduće bolje čitat' ime autora.. To je napisao Goran Dijaković no manje bitno.. Mlaćenje prazne slame i nepotrebno dizanje Lewisa u nebesa.. Zašto tog momka ne puste malo ti "novinari" na miru da sjedne u auto i odvozi najbolje što može nego mu se stalno nameće da je bolji od ovog ili onog.. Trenutno je Alonso bolji, Ferrari je u redu, a Lewisa pustite da sam pokaže kakav je borac..
Dijaković napisao, Jergovićev site... znači da misle slično. :D
Avanti FER, Avanti!!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Dero je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la: Što se tiče Mađarske ja i dalje očekujem lošu utrku za Ferrari ako budu suho i vruće a ako bude kiša onda se možemo nadati dobrom rezultatu. ;)
Znamo onda što sljedi u mađarskoj, 4. pobjeda ove sezone ;) .

Šalu na stranu, ne znam po čemu zakljucujes da na stazi na kojoj treba najviše downforcea za pobjedu mozes tako lako iskljuciti Ferrari. Pa samo gledajuci kako auto izgleda po kiši i kako operemo i RB i Mc u S3 na hochenheimu ja bi potpisao pobjedu Alonsa.
Ako na Ferrariju ove godine sigurno nešto valja onda je to sigurno količina downforcea koju imamo.
button je imao bolji treći sektor u hockenheimu, 2 desetinke brži od alonsa. alonso je ovu pobjedu zaradio u subotu odličnom vožnjom u kišnim uvjetima. tako da za mađarsku je glavni favorit po mom mišljenju lewis hamilton... što alonsu i nije loše jer će vjerojatno biti na podiju ili jako blizu podija što je opet dosta bodova
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Koa je ovo utrka za redom u bodovima? Još malo pa rekord ako se ne varam
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Alonsu još 2 utrke u bodovima trebaju da izjednači rekord, 3 da bi ga srušio. Trenutno je na 22

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Pojavljuju se neke špekulacije o novom velikom updateu za F2012 u Mađarskoj.
Ako se sjećate, početkom sezone se puno pričalo o Ferrarijevom tajnom testiranju F10 bolida (iz 2010.) Iako se tada mislilo da testiraju turbo motor za 2014. iz nekih izvora se doznaje da su navodno testirali veliki update za stražnji dio F2012 bolida koji bi sadržavao nagnuti motor (kakav su zadnji put imali 2010.) te potpuno prerađen interijer da bi se preradilo hlađenje za dobitke na aerodinamici. Navodno je taj update sada spreman, makar za testiranje na stazi, a Ferrari želi sa pobjedom otići na godišnji. Koliko u svemu tome ima istine znat ćemo u petak, ali priča se da je do sada taj izvor uvijek bio pouzdan.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Biti ce zanimljivo onda u petak. Možda ako promjene stražnji kraj bolida moci ce staviti novo FW koje očito da da vec par utrka prolazi kroz razna testiranja. Mislim da je Gary Anderson rekao da Ferrarijevo FW u biti stvara previše DFa i stvara nesklad naspram stražnjeg dijela. Možda je krilo namjenjeno ovakvom preuređenom stražnjem dijelu bolida.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

da nije izvor mozda onaj joseluis ? :biggrin: on bas i nije pouzdan :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nije. Član Crucial_Extreme (nadam se da sam dobro napisao ime) sa f1technical foruma ima neki svoj izvor. A do sada, što god je napisao to se ostvarilo kroz utrku ili dvije...on je npr. prvi na f1technical forumu spomenuo pull-rod ovjest naprijed, još u toku prošle sezone, i očito je informacija bila pouzdana. A on inače ne buba samo da buba nego daje točne informacije

slika
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Cuky je napisao/la:Nije. Član Crucial_Extreme (nadam se da sam dobro napisao ime) sa f1technical foruma ima neki svoj izvor. A do sada, što god je napisao to se ostvarilo kroz utrku ili dvije...on je npr. prvi na f1technical forumu spomenuo pull-rod ovjest naprijed, još u toku prošle sezone, i očito je informacija bila pouzdana. A on inače ne buba samo da buba nego daje točne informacije
najbolji "Ferrarijevac" na tom forumu, bez daljnjeg. Jako dobro slike posta, a i analize su mu odlicne.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Sanel je napisao/la:Koa je ovo utrka za redom u bodovima? Još malo pa rekord ako se ne varam
ma taj rekord nije bitan...to samo govori da je ferrari izuzetno pouzdan bolid koji je dovoljno brz da sigurno u svakoj utrci može biti barem na 10.mjestu.
druga stvar, i kad sruši taj rekord to ipak nije to... jer je schumacher je taj rekord postavio od 2001. do 2003., a u sezoni 2001. i 2002. se bodovalo samo prvih 6 mjesta, a 2003. prvih 8 mjesta, s tim da samo prve dvije utrke iz 2003. ulaze u taj rekord, dakle schumacher je 22 utrke zaredom završio u top 6.
ali kao što sam rekao, to ništa ne znači osim da je bolid vrlo pouzdan i dovoljno brz da može završiti u bodovima
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Razlika je u bodovanjima, da. Da je još uvijek prvih 6, ne bi alonso imao taj niz. Ali ne bi se složio da je to do bolida. Mislim da je ipak tu vozač najbitniji,
Skroz me zapalila ova info o promjeni nagiba motora itd :). Jedva čekam sutra, da to vidimo ako stvarno bude
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Nije. Član Crucial_Extreme (nadam se da sam dobro napisao ime) sa f1technical foruma ima neki svoj izvor. A do sada, što god je napisao to se ostvarilo kroz utrku ili dvije...on je npr. prvi na f1technical forumu spomenuo pull-rod ovjest naprijed, još u toku prošle sezone, i očito je informacija bila pouzdana. A on inače ne buba samo da buba nego daje točne informacije
a znam da tog lika , mislim pratim i njegove postove .. al kao da bi taj upgrade trebao biti rođendanski poklon za Alonsa i da će Massa vjerovatno bit bar ovu trku bez tog iznenađenja ?.

Eto slikica iz mađarske .

novi bodywork oko auspuha

slika

Novo stražnje krilo bez v-cutova testirano bilo u Njemačkoj al nije vozen u trci

slika

malo prednjeg krila odispod

slika
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonso kaze,da ce u Madzarskoj imati isti bolid kao u Silverstonu i Hockenheimu i da spremaju za Spa nesto vece...
Alonsista hasta la muerte..
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Alonso-champ je napisao/la:Alonso kaze,da ce u Madzarskoj imati isti bolid kao u Silverstonu i Hockenheimu i da spremaju za Spa nesto vece...
Upravo sam odslusao presicu. Pitanje je bilo vezano uz mape motora na što je Alonso odgovorio da je sve isto kao i u Njemackoj vezano za motor. Updejti su tu ;) .
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kao što sam već ranije pisao očekujem veoma teške kvalifikacije za Ferrari. ;)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

neka, neka...znači još jedan pole :)

šalu na stranu, na ova dva treninga danas jedino je McLaren izgledao brže...Lotus samo u zadnjem sektoru i to samo Kimijev. Dakle, top 5 je realno očekivati za obojcu

slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Cuky je napisao/la:neka, neka...znači još jedan pole :)

šalu na stranu, na ova dva treninga danas jedino je McLaren izgledao brže...Lotus samo u zadnjem sektoru i to samo Kimijev. Dakle, top 5 je realno očekivati za obojcu
Pusti pole.. neka budu 3. i 4. u kvalama + mokra utrka.. Felipeu bi to moglo cak i odmoci ali fernando bi mogao po kisi u nedjelju uhvatiti p1 lakse nego po suhom..
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jel ima kakvih vijesti o onom famoznom nagibu motora ?
slika
Odgovori