Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Ferrari je na većini utrka (gledajući od Barcelone, uključujući i nju, prema ovamo) 2. bolid po brzini, a ispred se, ovisno o stazi mijenjaju RB il McLaren. Konstantnost, to je ono što će odlučit prvenstvo, a ne sirova brzina (dobri primjeri: 2005., skoro 2010., 2003...)

da je Alonso neznam kakva klasa on sa tako sporim bolidom nebi radio ovo što radi. Stavite ga u Force Indiju, borit će se za bod-dva...

Nakon prve 2-3 utrke složio bih se da je Ferrari iza McLarena, RB-a, Mercedesa i Lotusa. Ali sada...Lotus i Mercedes su iza, to je preočito, dok se McLaren i RB izmjenjuju oko Ferrarija. F2012 je trenutno 2., u najgorem slučaju 3. bolid i to ne daleko od McLarena i RB-a. Uostalom, vidjeli smo i u Spa, na FP3 i kvalifikacijama: kad je bilo hladnije Alonso je bio gore i Massa blizu njega. Kad se staza jače ugrijala odjednom su projurili neki drugi...

I jedna utrka na kojoj je Ferrari sigurno bio brži od konkurencije: Monako. Druga je stvar što su sami malo zeznuli kvalifikacije i onda to nisu uspjeli popraviti u utrci
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Alonso Fernando je napisao/la:Zato jer je Alonso klasa,onako bez lazne skromnosti.
Da klasa za sebe je pored Masse jer Alonso izvuče cca 100% iz tog bolida dok Massa cca 80% i zato je tu tolika razlika između njih. Jel to misliš da bi takva situacija bila da vozi sa Hamiltonom, Vettelom, ili Kimijem?

Cuky: Mislim da si najbolje opisao ovu situaciju, jedino se meni čini da sun na nekim stazama bili i najbrži
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Da se malo pohvalim :D :
Congratulations Vedran

You have been chosen to ask Fernando your questions in today's video chat.

Even if you're not a subscriber to the Scuderia Ferrari Community as a premium user, you can interact with Alonso by using your ferrari.com credentials.

See you tonight at 6pm CET
Imam ja spremnih pitanja, ali ako ima neko kakvih ideja nek napiše ovdje ili na pp.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Čestitam, Jel se to negdje može vidit?

Pitaj ga jel istina da ga Mclaren sabotiro 2007e (zahebavam se)
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Kenny je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Zato jer je Alonso klasa,onako bez lazne skromnosti.
Da klasa za sebe je pored Masse jer Alonso izvuče cca 100% iz tog bolida dok Massa cca 80% i zato je tu tolika razlika između njih. Jel to misliš da bi takva situacija bila da vozi sa Hamiltonom, Vettelom, ili Kimijem?

Cuky: Mislim da si najbolje opisao ovu situaciju, jedino se meni čini da sun na nekim stazama bili i najbrži
Zašto drugi vozači nisu dominirali nad Massom kao što Alonso radi?Neki su čak i lošiji bili od njega
Ali nemoj objašnjavat da Massa nije isti nakon Mađarske,jer to nije istina.Sjetite se samo 1 utrke i Bahreina
...put u raj nije posut ružama...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

One and only je napisao/la:Da se malo pohvalim :D :
Congratulations Vedran

You have been chosen to ask Fernando your questions in today's video chat.

Even if you're not a subscriber to the Scuderia Ferrari Community as a premium user, you can interact with Alonso by using your ferrari.com credentials.

See you tonight at 6pm CET
Imam ja spremnih pitanja, ali ako ima neko kakvih ideja nek napiše ovdje ili na pp.
Pozdravi ga od mene,zna on mene :biggrin:
Alonsista hasta la muerte..
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Chuck Norris je napisao/la:
Kenny je napisao/la:

Zašto drugi vozači nisu dominirali nad Massom kao što Alonso radi?Neki su čak i lošiji bili od njega
Ali nemoj objašnjavat da Massa nije isti nakon Mađarske,jer to nije istina.Sjetite se samo 1 utrke i Bahreina
Misliš na Kimija 2008 i 2009e? Meni se te 2 sezone Kimi činio totalno nezainteresiran 2008 cjelu dok je 2009 Kimi počeo dobro vozit nakon tog Hungaroringa. 2010 je na početku Massa bio jako dobar, čak nije bio ni puno sporiji od Alonsa, a nakon toga ga nigdje nema. Da se možda tim nakon polovice 2010e nije okrenio prema Alonsu? on se nametnio kao 1 vozač, u Ferrariju se sjetili na koji su način dominirali početkom 2000ih i sve prilagodili Alonsu?

Ako je toliko brz kako većina vas piše zašto se 2007e nije lagano prošetao do osvajanja prvenstva nego mu je odma na početku Hamilton stvarao probleme?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Schumacher je dominirao nad Massom, makar je i tada te sezone jedini bolid koji je konkurirao Ferrariju bio Renault...dakle u najgorem slučaju ako nema kvara ili greške 4. mjesto.
2007. je Raikkonen pregazio masu. Možda nije bila velika razlika u bodovima, ali se i tada puno manje bodova dobivalo. Da ne spominjem da je Ferrari opet imao samo jednog konkurenta, McLaren
2008. su Massa i Raikkonen na početku bili izjednačeni, kasnije je Raikkonen nanizao loših rezultata i Ferrari se okrenuo Massi da probaju do naslova. Opet, jedan jedini konkurent - McLaren
2009. do ozljede je bio par bodova ispred Mađarske. Kasnije u sezoni Raikkonen je osvojio nekoliko podija i jednu pobjedu i bio je
2010. Alonso ga je ostavio 108 bodova iza...te je sezone Ferrari imao konkurentan bolid, bio je zapravo troboj kao i ove sezone Ferrari-McLaren-Red Bull
2011. bolid čvrsto 3., ali masa ispod prosijeka
2012...još u trajanju

također, prije Ferrarija:
2002. Massa 4-7 Hedfeld
2004. Massa 12-22 Fisichella
2005. Massa 11-9 Villeneuve

Dakle, Massa je samo 2 puta bio bolji od timskog kolege u 9 sezona koje je (zajedno sa tekućom) vozio: 2005. od Villeneuve-a za 2 boda i 2008. od Raikkonena za 22 boda.

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kenny je napisao/la: Ako je toliko brz kako većina vas piše zašto se 2007e nije lagano prošetao do osvajanja prvenstva nego mu je odma na početku Hamilton stvarao probleme?
O tome sam puno pisao zašto nije,nećemo otvarati ponovo to jer bi moglo zaiskriti :biggrin:
Samo ću reći Alonsova najlošija sezona u f1 je 2007 a to je ujedno Hamiltonova najbolja sezona bez obzira što je 2008 osvojio naslov.Da se razumijemo Hamilton je jako dobar vozač i nije čudo što mu je stvarao probleme ali i neki drugi razlozi su utjecali na to
Prošle godine je Hamilton izgubio od Buttona pa mislim da će malo ko reći da je Button bolji vozač.

@cuky

Ne mislim samo na bodovnu razliku nego i razliku u kvalifikacijama gdje Massin zaostatak često bude oko sekunde.Ne sjećam se(možda se varam) da je MS ga tako rasturao,a da ne govorimo da je ovo u Spa 1.utrka gdje je Massa ove sezone završio ispred Alonsa
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Jesi ti pročitao moj post? Ferrari je u 2006. imao jednog jedinog konkurenta - Renault
S time da je nakon sjevernoameričke turneje F248 bio taj koji je bio najbrži na stazi, a Renault je skupljao što su mogli i branili prednost stečenu na početku sezone.
U najbržem bolidu, koji je uz to bio i po riječima obojice vozača tada, lagan za podešavanje i vožnju normalno da nije puno zaostajao. Sjećaš se Monaka ove sezone, kad su promijenili nešto na setupu Massinog bolida i on je odjednom bio blizu, pa i brži od Fernanda? Znači, Massi kad bolid odgovara on može biti brz.

Samo, ne shvaćam kakve veze ima to što je Alonso brži od Masse sa time koji je bolid brži? Samo oni koji žele uzdizati Alonsa više nego je potrebno (svi znamo da je među najboljima, ako ne i najbolji trenutno na gridu) tvrde da je Ferrari 4-5 bolid po brzini. Ali ja sam siguran da su i Lotus i Mercedes sporiji. Ferrari je u najgorem slučaju 3. bolid po brzini ove sezone. To što mu neka staza nije odgovarala ove sezone, kao npr. Mađarska ne znači da je bolid loš.

I volio bih kad bi se prestalo sa isticanjem "u daleko slabijem bolidu"...jer ste već pomalo dosadni sa time, kad svi znamo da su prve 3 ekipe, dakle Ferrari, McLaren i RB jako blizu po brzini

slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:
Samo, ne shvaćam kakve veze ima to što je Alonso brži od Masse sa time koji je bolid brži? Samo oni koji žele uzdizati Alonsa više nego je potrebno (svi znamo da je među najboljima, ako ne i najbolji trenutno na gridu) tvrde da je Ferrari 4-5 bolid po brzini. Ali ja sam siguran da su i Lotus i Mercedes sporiji. Ferrari je u najgorem slučaju 3. bolid po brzini ove sezone. To što mu neka staza nije odgovarala ove sezone, kao npr. Mađarska ne znači da je bolid loš.

I volio bih kad bi se prestalo sa isticanjem "u daleko slabijem bolidu"...jer ste već pomalo dosadni sa time, kad svi znamo da su prve 3 ekipe, dakle Ferrari, McLaren i RB jako blizu po brzini

Kad se gleda cijela sezona od početka Ferrari je 4.bolid i nema to nikakve veze sa uzdizanjem Alonsa.Ja bi volio da je najbrži bolid ali to nažalost nije tako.Ja to naglašavam to zbog nastavka sezone jer ako se bolid ne popravi nema šanse da Alonso zadrži ispred sebe Vettela i Hamiltona.A bojim se da je Mclaren našao zadnjih par utrka dobitnu kombinaciju i da će teško biti pratiti njihov tempo.Ako se misli na mene za ovo daleko najslabiji bolid to se odnosilo na prvih par utrka a kasnije se to promjenilo ali ni u jednom trenutku Ferrari nije bio najbrži bolid.I ne znam ko je tvrdio da je Ferrari lošiji od Mercedesa?

I ono što primjećujem ti konstantno podcjenjuješ Lotus.Taj Lotus je jako blizu RB i Mclarenu čak bih rekao da je na mnogim utrkama po race pace bio najbrži bolid(istina imaju problema u kvalifikacijama)
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Cuky....Lotus je ispred Ferrarija,ako ne ispred onda su tu negdje.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Alonso-champ je napisao/la:Cuky....Lotus je ispred Ferrarija,ako ne ispred onda su tu negdje.
A čuj čim tako nešto kažeš odmah te napadnu uzdizanje Alonsa

Ja kao Alonsov navijač odmah bih potpisao da ovaj Ferrarijev bolid ima performanse Lotusa ili RB ili pogotovo Mclarena,tada vjerujem da bi imao veće šanse da osvoji naslov nego što ih ima sada
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ja ne podcjenjujem Lotus...pitam vas, ako je tako brz: Gdje su rezultati?
Mercedes - ima pobjedu
McLaren - ima pobjede
RB - ima pobjede
Ferrari - ima pobjede
Lotus - nema pobjedu

Druga je stvar što su njihova OBA vozača konstantno u bodovima pa se nalaze visoko u poretku konstruktora. da Massa malo isprati Alonsa na kojoj utrci Ferrari bi bio između McLarena i RB-a...

I ne, ne mogu se složiti da je Lotus brži od Ferrarija...jednostavno, rezultati tako ne pokazuju. I ne, nije sve na Alonsu ili Raikkonenu ili Grosjeanu...bolid je taj koji već ohoho sezona određuje poredak, ne vozač

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Cuky...u Lotusu imamo jednog Kimija koji se vratio poslje stanke i jednog Grosjeana koji vidis i sam sta radi,imao je par dobrih utrka i postolja..Kimi je tu blizu te pobjede i siguran sam samo je pitanje vremena kad ce Kimi pobjediti..vjerujem da u Lotusu sjedi Hamo il Alonso pobjeda bi bila vec davno tu,dakle bolid je sigurno u rangu Ferrarija samo mu fali ta tacka na i..
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dobio sam odgovor na chatu na prvo pitanje:
I've read before Spa race that you have one more fresh engine than your rivals. Is Spa engine damaged in clash and can it be used anymore? If that's the case what are, beside
obvious reliability benefits, performance benefits of it?
Motor iz Spa je u redu.
slika

Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

odlično pitanje, još bolji odgovor :)
Praktično Alonso ima 2 nova motora...jedan je odradio samo FP3 i kvalifikacije, a jedan još netaknut

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:odlično pitanje, još bolji odgovor :)
Praktično Alonso ima 2 nova motora...jedan je odradio samo FP3 i kvalifikacije, a jedan još netaknut
Samo 2 nova motora, a tek smo u 2 polovici sezone? Jel neko zna kako ostali stoje s motorima i mjenjačima?
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:
Cuky je napisao/la:odlično pitanje, još bolji odgovor :)
Samo 2 nova motora, a tek smo u 2 polovici sezone? Jel neko zna kako ostali stoje s motorima i mjenjačima?
Dva motora više od konkurenata za naslov ;)
slika

Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Si siguran? Gdje se može provjeriti koliko je kome ostalo motora?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo tablica kako je tko koristio motore
http://www.vivaf1.com/reliability.php" onclick="window.open(this.href);return false;

S time da Alonsov motor broj 5 ne treba računat kao vožen jer je prošao samo FP3, kvalifikacije i krug za zagrijavanje u utrci

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ovo dva motora više se ne odnosi na Hamiltona mislim. Ne vjerujem ni da je njegov motor stradao u sudaru.
slika

Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

E sada mene zanima u Monci motor koji bude koristio DAmbrosio jel se to računa pod Grosjeanov, ili DAmbrosiov
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

računa se pod Grosjeanov. Imaju 8 motora po bolidu, pa makar u svakoj utrci mijenjali vozača

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

super je to za motore .. u dobroj smo situaciji . Na Ferrari racing news ja mislim da su rekli da prosjecno motor izgubi 5 konja nakon trke , mislim da u spa moze bit vise posto je zahtjevna za gas :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Odgovori