Zato su u Monaku samo svojom greškom izgubili pole, a u utrci opet svojom taktičkom greškom izgubili pobjedu.gjoko-mkd je napisao/la:a da manje odgovaraju staze kao Monako,Singapur,Magjarska
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Cuky
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Eh,i onda se nađu neki tvrditi da Mclaren i RB nisu znatno brži bolidi od Ferraria
...put u raj nije posut ružama...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Kad vidim ovaj nastup u Singapore onda mi bude još teže kad se sjetim onoga što se desilo u Monzi. 

-
- Veteran
jos če se neko naći i reči da Alonso ima srece da je Maldonado drugiChuck Norris je napisao/la:Eh,i onda se nađu neki tvrditi da Mclaren i RB nisu znatno brži bolidi od Ferraria

Alonsista hasta la muerte..
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Uf, odakle sad toliko sporiji od McM i RB-a? Pa to je sekunda po krugu, mnogo previše, kao da se vraćamo na početak sezone. Bit će dobro ako i peti završi sutra, ali više od ičega zabrinjava koliko su brzi ovi na vrhu, teško će Alonso osvojiti naslov ako se nešto drastično ne popravi u ferrariu.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
To je do staze.Sanel je napisao/la:Uf, odakle sad toliko sporiji od McM i RB-a? Pa to je sekunda po krugu, mnogo previše, kao da se vraćamo na početak sezone. Bit će dobro ako i peti završi sutra, ali više od ičega zabrinjava koliko su brzi ovi na vrhu, teško će Alonso osvojiti naslov ako se nešto drastično ne popravi u ferrariu.

McLaren ima bolid koji je dobar na svim tipovim staze, dok to nije slučaj sa Ferrari-jem.
Sutra očekujem jednu tešku utrku za Ferrari-Alonsa, biće dosta problema i sa degradacijom guma, zatim utrka je jedna od najdužih u kalendaru, treba očekivat i SC itd.
Šta mislite da li je jedan od razloga lošeg nastupa Ferrari-ja na stazama tipa Valencija, Mađarska, Singapore možda i prednje pull-rod vješanje

- Cuky
- Moderator
iz Ferrarija kažu da im pull-rod čak omogućava da prednji kraj jače grize u zavojima. Problem im je izgleda još uvijek stražnji grip zbog čega moraju voziti sa manje downforce-a naprijed nego što bi željeli pa bolid onda ima više understeera. Uostalom, Ferrari ima dosta problema u srednje brzim i sporim zavojima baš sa understeerom. U Mađarskoj su gotovo sve gubili u zadnjem sektoru, u Valenciji u prva dva dok bi u trećem koji ima nekoliko bržih zavoja nadoknađivali vrijeme...jedino kad nisu imali problema u sporim zavojima je bio Monako i to zato jer su zbog specifičnosti staze više omekšali i podignuli stražnji dio, pa je krilo naprijed bilo bliže cesti i jači downforce proizvodilo.
A što se pull-roda tiče: već se priča da bi i bolid za slijedeću sezonu trebao imati pull-rod i da će taj bolid biti evolucija F2012
A što se pull-roda tiče: već se priča da bi i bolid za slijedeću sezonu trebao imati pull-rod i da će taj bolid biti evolucija F2012

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Hehe pa je. Da vidiš kad pokupi Hamiltona i Vettela u prvome zavoju.Alonso-champ je napisao/la:jos če se neko naći i reči da Alonso ima srece da je Maldonado drugiChuck Norris je napisao/la:Eh,i onda se nađu neki tvrditi da Mclaren i RB nisu znatno brži bolidi od Ferraria
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Cuky
- Moderator
Dani, iz tvojih usta u Božje uši 

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Meni je glupo željeti da se neko sudari na startu.
Ali da Hamiltonu proklizaju kotači na startu ili da ode preširoko u prvom zavoju je OK
ali da ga "pokupi" Maldonado NE. 

Ali da Hamiltonu proklizaju kotači na startu ili da ode preširoko u prvom zavoju je OK

- Dani
- Legenda
Ma ja sam siguran da vi kao pravi fer sportaši želite da Alonso odustane zbog magneti marelli alternatora ( zašto bi samo rb i lotus imali problema), pa da imamo neizvjesnu završnicu.

-
- Veteran
Neizvjesnu završnicu već imamo,bodovnu prednost Alonsa anulira superiorni Mclarenov bolid tako da je ova prednost za Hamiltona piece of cakeDani je napisao/la:Ma ja sam siguran da vi kao pravi fer sportaši želite da Alonso odustane zbog magneti marelli alternatora ( zašto bi samo rb i lotus imali problema), pa da imamo neizvjesnu završnicu.
...put u raj nije posut ružama...
- Dero
- Profesionalni vozač
Zanimljivo kako bolidu uopce ne leže staze koje imaju puno grbavosti. Mađarska, Monaco i sada Singapour. Staza na kojoj ce zablistati puna snaga bolida je Suzuka, High speed zavoji i ravni asfalt. U Koreji i na Interlagosu isto ce biti jaki dok bolidu zasigurno nece odgovarati Indija i Yas Marina. Za SAD pojma nemam izgleda mi stvarno kao da su svega stavili na stazu.
- Dero
- Profesionalni vozač
Vidit ces kada bolid dođe u Japan tko ce kakvu superiornost imati.Chuck Norris je napisao/la: Neizvjesnu završnicu već imamo,bodovnu prednost Alonsa anulira superiorni Mclarenov bolid tako da je ova prednost za Hamiltona piece of cake

Piece of cake ili ne ja u petak bas i nisam vidio da Mclaren moze izdržati dugo na jednom setu guma. Ferrari s druge strane radio je puno konstantnija vremena nego Mcm u race simu.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Na drugim autima taj alternator sasvim dobro radi. Iz MM-a su rekli da je alternator bio izložen opterećenjima koja su van specifikacija, tako da oni koji ga koriste unutar specifikacija sa njim nemaju problema.Dani je napisao/la:Ma ja sam siguran da vi kao pravi fer sportaši želite da Alonso odustane zbog magneti marelli alternatora ( zašto bi samo rb i lotus imali problema), pa da imamo neizvjesnu završnicu.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Cuky
- Moderator
Alternator od MM-a je kod Ferrarija, Toro Rosso-a, Williamsa, Caterhama, RBR-a, Lotusa i Saubera (svi koji koriste Renault ili Ferrari motore), a mislim da se nalazi i kod Cosworth motora (Marussia i HRT, makar nisam siguran) i jedini koji su imali problem su RBR i Lotus. Čak ni Williams i Caterham koji koriste iste motore kao RBR i Lotus nisu imali taj problem

- Dani
- Legenda
Pa zanimljivo. Kako baš njima?

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Mislim da ima veze sa hlađenjem. Hlađenje je generalno ubica aero efikasnosti. Znam da su iz MM-a rekli da su ovi alternator stavili pod opterećenja koja on po specifikaciji ne može izdržati. Vjerovatno su mislili na temperaturna opterećenja.Dani je napisao/la:Pa zanimljivo. Kako baš njima?

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Cuky
- Moderator
Upravo to: 2010. RB je imao problema sa pregrijavanjem motora, prošle godine sa pregrijavanjem KERS-a, a ove godine sa alternatorom. Očito je da se drugi drže propisanih specifikacija, jer ako Renault iste alternatore postavlja na sve svoje motore koje daje RB-u, Lotusu, Williamsu i Caterhamu onda je očito da je greška u bolidima RB-a i Lotusa što imaju problema sa pregrijavanjem, a ne u alternatoru

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Kada je več rječ o altenatorima bila je izjava iz MM.
"All the analysis that we have done has shown that the part has no problem. It has failed probably because of the exceptional mechanical stress it is exposed to." Dalla - Magneti Marelli.
"All the analysis that we have done has shown that the part has no problem. It has failed probably because of the exceptional mechanical stress it is exposed to." Dalla - Magneti Marelli.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Ferrari need better pace
http://www.planetf1.com/driver/18227/81 ... etter-pace" onclick="window.open(this.href);return false;
Ova izjava se vrti od Australije,malo promjeni redoslijed rijeci ali u principu....na zapadu nista novo.
http://www.planetf1.com/driver/18227/81 ... etter-pace" onclick="window.open(this.href);return false;
Ova izjava se vrti od Australije,malo promjeni redoslijed rijeci ali u principu....na zapadu nista novo.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Ferrari set to announce Massa for 2013
Ferrari is set to announce that Felipe Massa is staying with the famous Italian team in 2013.
Intense speculation has surrounded the future of the Brazilian, who since 2010 has struggled to shine alongside his highly rated teammate Fernando Alonso.
But in an article by veteran correspondent Roger Benoit, the Swiss newspaper Blick said the 31-year-old is staying put in the wake of his recent form surge.
“It (2013) will be his eighth season in red,” wrote Benoit.
In Singapore last weekend, Alonso publicly backed Massa, deriding the “little names” that had been linked with his place for next season.
“With all the names you hear, if you compare what Felipe has done and what these little names have done …” he said.
“In my opinion we need to have a driver that respects Ferrari, that respects the tradition that here we work for the team, for the red cars,” added Alonso.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Nek oni srede vise taj wind-tunel bice i Massa dobar.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
wind tunel je rijesen koliko ga se rijesit mogloAlonso Fernando je napisao/la:Nek oni srede vise taj wind-tunel bice i Massa dobar.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Nemogu vjerovat da ima i malo istine u ovome, na temelju čega bi on mogao da dobije ugovor?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja