Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Ferrari-BiH
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Navodno Vettel poptisao predugovor sa Ferrarijem za 2014. a do teda ce voziti Massa BBC Link
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja se nadam da Vettel 2014 neće doći u Ferrari.
Ako 2014 za Ferrari budu vozili Alonso i Vettel ja u najavi vidim rasulo, debakl.
Apsolutno ne vidim razlog zašto bi Ferrari mjenjao svoju filozofiju kada su u pitanju vozači.
Meni to izgleda kao da kuću počinjete da praviti od krova. Ferrari treba da počne da pravi tim od temelja, da ojača tehnički dio i napravi konkurentan bolid a što se tiče vozača Ferrari je uvjek imao bar jednog vozača koji je sposoban osvojiti prvenstvo ako mu Ferrari da konkurentan bolid. Ja mislim da komibinacija Alonso-Vettel, posebno sa ovakvim Ferrari-jem, neautoritativnim Domenicalijem i ne mogućnošću da se napravi dobar bolid, će dovesti do velikih problema i ja mislim da to neće da izađe na dobro. Ja kao navijač Ferrarija sam veoma zabrinut.
Edit;
Možda ipak Vettel neće doći u Ferrari
Ferrari deny reports that Sebastian Vettel will partner Fernando Alonso in 2014
Sviđa mi se ovo poređenje sa pijetlovima
, nadam se da poglavica LDM posle dužeg perioda loših odluka konačno donijeti jednu dobru odluku, tj. da neće dovest Vettela 2014 u Ferrari.

Ako 2014 za Ferrari budu vozili Alonso i Vettel ja u najavi vidim rasulo, debakl.
Apsolutno ne vidim razlog zašto bi Ferrari mjenjao svoju filozofiju kada su u pitanju vozači.
Meni to izgleda kao da kuću počinjete da praviti od krova. Ferrari treba da počne da pravi tim od temelja, da ojača tehnički dio i napravi konkurentan bolid a što se tiče vozača Ferrari je uvjek imao bar jednog vozača koji je sposoban osvojiti prvenstvo ako mu Ferrari da konkurentan bolid. Ja mislim da komibinacija Alonso-Vettel, posebno sa ovakvim Ferrari-jem, neautoritativnim Domenicalijem i ne mogućnošću da se napravi dobar bolid, će dovesti do velikih problema i ja mislim da to neće da izađe na dobro. Ja kao navijač Ferrarija sam veoma zabrinut.

Edit;
Možda ipak Vettel neće doći u Ferrari

Ferrari deny reports that Sebastian Vettel will partner Fernando Alonso in 2014
Sviđa mi se ovo poređenje sa pijetlovima

Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 15 lis 2012, 12:31, ukupno mijenjano 2 puta.
- goran007
- Profesionalni vozač
ja kao navijač Alonsa baš priželjkujem Vettelov dolazak u Ferrari...nek dođe pa da vidimo kako stoje stvari između njih dvojice...ovo sad mi nije pravi omjer snaga kad Vettel ima u rukama predominantnu igračku...nek s istim paketom pobijedi Alonsa pa ću onda samo moći reći:"Kapa dolje majstore."...samo kaj smatram da ga neće moći...stoga,želim što brži dolazak Vettela u Ferrari
-
- Navijam za: ferrari
ma nek samo dođe i neka se utrkuju , jošda meca složi auto , dobri budu rb , mcm biće ludo.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
za indiju se ocekuju nova krila , i ispuh u stilu RBa i slijedi jos straight line test u Vairanu , navodno Ferrari radi na flexi krilu , a taj ispuh bi trebao bit jedan veliki test za 2013 . to su samo "rumours" zasad.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
isti izvor ja sam razumeo da je ferarijevo fleksi krilo palo na testu,dali je bilo to na fabrickom testu ili oficijalnom,iskreno nisam razumeo
- F1NAC
- Moderator
EDIT:I got some infos and these are coming from a serious source you can trust me.We now plannig to bring a new exhaust which was created for 2013 basic but it will effect a lot this year's car if it works.But team has some suspecious on durability.It needs to be more resistance.Also Shell our parter is preparing a new oil which is aimed to get 1hp and engine power and some reliability.One more thing about Shell oil is it will reduce the fuel consumption. And this info says Ferrari made an application to ban Red Bull's flexi wing but as all we knew they couldnt do it even tests.So Ferrari had tried to copy but so far they failed.DDRS is another device will be tested and finally a new floor entegreted to new exhaust concept and tihgter diffuser.I forgot to say the new front wing.Ferrari tyring to get ready a flexi wing like Red Bull right now.Thats all i know
Formula 1: Ferrari, an aero-secret test
Increasingly immersed in reality Ferrari took to the track the car at the Spanish track of Idiada
In India we see revolutions on the F2012. On the other hand, on what is the Ferrari has done a thorough check. Taking advantage of one of the days granted to the team for aerodynamic testing. It was Davide Rigon - ever fallen in real Ferrari - to bring on track the car at the Spanish track of Idiada.
The test took place Thursday, October 18 but Ferrari has kept hidden. Rigon has tested various solutions wings, underbody and took brakes that will serve to make the car competitive at the Buddh Circuit. Some of the changes will be prepared at the last minute and sent so as to arrive in time to go through customs in India.
On paper, the circuit near New Delhi is slightly "easier" for the Red since our last trip, the Korean. It must be said, however, that follow immediately after the race in Abu Dhabi who - for the sequence of tight corners on the tour - seems more suited to the Red Bull. Perhaps this test can identify the key problems that, Hungary forward, there have been in the development of the car, and that in some cases have frustrated the improvements studied at the factory

- Cuky
- Moderator
Model u 60% veličine pravog bolida u zračnom tunelu
SLIKA
SLIKA
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
- F1NAC
- Moderator
Acc.to leakage, after two Ferrari straightline tests, front wing, rear wing, new floor, brake ducts and exhaust all worked well.
Only problem is DDRS and it did not work well, a less complex version will be tested in India.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Izgleda da se podudaraju podaci dobiveni u zračnom tunelu (Toyotinim) i podaci dobiveni na straightline testu, ali problem je što Red Bull ima veliku prednost u brzini i što su takođe i oni najavili update za Indiju.
- F1NAC
- Moderator
mislim da F2012 ima vise prostora za napredakF2004_the_best_ever je napisao/la:Izgleda da se podudaraju podaci dobiveni u zračnom tunelu (Toyotinim) i podaci dobiveni na straightline testu, ali problem je što Red Bull ima veliku prednost u brzini i što su takođe i oni najavili update za Indiju.

-
- Svjetski prvak
ovaj vikend na meniju je peceno meso od crvenih bikova
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Da se malo spustimo na zemlju.
Massa admits to Ferrari’s car development problems
By Editor on Tuesday, October 23, 2012
Ferrari have admitted they are concerned crucial upgrades to the F2012 car will not work as expected.
Team boss Stefano Domenicali has said the Italian squad needs to find at least 2 tenths of a second to boost Fernando Alonso’s chances of competing for the title against Red Bull’s on-form new championship leader Sebastian Vettel.
With tester Davide Rigon at the wheel, Ferrari – with its 2012 car featuring a number of upgrades – reportedly ran a “secret” straightline aerodynamic test at the Idiada facility in Spain last Thursday.
Alonso’s teammate Felipe Massa admitted the team has had problems this year with the correlation of the data produced by its Maranello wind tunnel, which will be closed for a time during the winter for repairs.
“We are working on a lot of things in the development of the car,” the Brazilian is quoted by Totalrace.
“(But) we have had some problems with parts we have brought to the last few races not working when we go onto the track.”
Totalrace said Ferrari is already working and checking data in Toyota’s state of the art Cologne wind tunnel.
Domenicali, however, said he does not want the news to be interpreted as an “excuse” for Ferrari’s recent development problems.
“That’s part of the development process we are doing to improve the team, but I don’t want to hear that it’s an excuse for this championship.
“We need to keep pushing to make sure Fernando has the best car for the end of the season,” he added.
Massa admits to Ferrari’s car development problems
By Editor on Tuesday, October 23, 2012
Ferrari have admitted they are concerned crucial upgrades to the F2012 car will not work as expected.
Team boss Stefano Domenicali has said the Italian squad needs to find at least 2 tenths of a second to boost Fernando Alonso’s chances of competing for the title against Red Bull’s on-form new championship leader Sebastian Vettel.
With tester Davide Rigon at the wheel, Ferrari – with its 2012 car featuring a number of upgrades – reportedly ran a “secret” straightline aerodynamic test at the Idiada facility in Spain last Thursday.
Alonso’s teammate Felipe Massa admitted the team has had problems this year with the correlation of the data produced by its Maranello wind tunnel, which will be closed for a time during the winter for repairs.
“We are working on a lot of things in the development of the car,” the Brazilian is quoted by Totalrace.
“(But) we have had some problems with parts we have brought to the last few races not working when we go onto the track.”
Totalrace said Ferrari is already working and checking data in Toyota’s state of the art Cologne wind tunnel.
Domenicali, however, said he does not want the news to be interpreted as an “excuse” for Ferrari’s recent development problems.
“That’s part of the development process we are doing to improve the team, but I don’t want to hear that it’s an excuse for this championship.
“We need to keep pushing to make sure Fernando has the best car for the end of the season,” he added.
-
- Svjetski prvak
pa i sa ovakvih nevolja Feari je vrlo blizu bikovima,ako rade dobro poboljsanja testirana na privatnim testovima,mislim da do kraja sezone Alonso ima dobre sanse za titulu
-
- Legenda
I ja se nadam.... http://www.f1racing.com.hr/formula-1/fe ... -na-idiadi" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Ovo Ferrariju stvarno nije potrebno. Na ovaj način mješati politiku u F1:
http://jalopnik.com/5954607/ferrari-f1- ... like-dicks" onclick="window.open(this.href);return false;
http://jalopnik.com/5954607/ferrari-f1- ... like-dicks" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo neka se trkaju.
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Moraju privuci necim oko na sebe ako vec nisu sposobni po brzini.
Nakon utrke u Koreji najavljen je veliki update,jedva cekam FP da vidimo i to cudo.
Nakon utrke u Koreji najavljen je veliki update,jedva cekam FP da vidimo i to cudo.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Izgleda ništa od velikog updateAlonso Fernando je napisao/la:Moraju privuci necim oko na sebe ako vec nisu sposobni po brzini.
Carlos Miquel (spanish F1 journalist) said yesterday in a radio (Cadena Cope) that Ferrari has only a small update for India (1.5 tenths at best)
- Dero
- Profesionalni vozač
Ne vidim gdje je problem. Članak je potpuno subjektivan.dmarijon je napisao/la:Ovo Ferrariju stvarno nije potrebno. Na ovaj način mješati politiku u F1:
Ferrari je najjači internacionalni promotor Italije i normalno da ce pokazati podršku za svoje državljane.
Ako netko želi neka pročita što se zapravo desilo
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Itali ... rabian_Sea" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vuksa_KC
- Veteran
Jalopnikovci su poznati hejteri Ferrarija jer im u par navrata nisu dopustili da testiranju njihove nove modele pa su im teme vezane uz Ferrari uglavnom naslovljene sa 'dicks' , 'pricks', 'asshats' i sl. Isto rade i sa vozačima BMW-aDero je napisao/la:Ne vidim gdje je problem. Članak je potpuno subjektivan.dmarijon je napisao/la:Ovo Ferrariju stvarno nije potrebno. Na ovaj način mješati politiku u F1:
Ferrari je najjači internacionalni promotor Italije i normalno da ce pokazati podršku za svoje državljane.
Ako netko želi neka pročita što se zapravo desilo
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Itali ... rabian_Sea" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Legenda
Da, ali znate zašto im nisu dopustili? Zato što je Ferrari jedina marka koja ima crnu listu novinara. Ako neki novinar napiše bilo što loše u testu Ferrarija, taj list dobiva zabranu da dobije ikad više njihov auto na test. jedan novinar ih je uspio zeznuti tako što ga je privatno kupio.
A činjenica je da su zbog ovog incidenta stavili zastavu. Može biti opravdano, može biti krivo. Ali je tako.
A činjenica je da su zbog ovog incidenta stavili zastavu. Može biti opravdano, može biti krivo. Ali je tako.
Samo neka se trkaju.
- f.alonso
- Navijam za: alonso
-
- Svjetski prvak
navodno u Ferariju postoje dva tabora od kojih jedan je Masa,ing.Smadli(mislim tako se pise) i Tombazis, a na drugoj su Alonso,Fraj i SD.Prva druzina nece da rizikuje i hoce da se vozi postojeca verzija F2012,a ova druga skupina hoce da se voze novi delovi koi su se pokazali nepouzdanim na testiranjima u Spaniji.navdno izduv je pregorevao delove od karbona, a i na zadnjem testu je `ukokao ` i alternatora.mozda se dogje sa verzijom pola-pola pa zato su spekulacije od samo 0.15 s boljim vremenima od nadgradnje
- Vuksa_KC
- Veteran
Da, Chris Harris iz EVO-a nedavno kupil 599 i nakon toga ga nahvalil.dmarijon je napisao/la:Da, ali znate zašto im nisu dopustili? Zato što je Ferrari jedina marka koja ima crnu listu novinara. Ako neki novinar napiše bilo što loše u testu Ferrarija, taj list dobiva zabranu da dobije ikad više njihov auto na test. jedan novinar ih je uspio zeznuti tako što ga je privatno kupio.
Sa svim tim listama i cenzuriranjem, znaju u Ferrariju što je marketing, ne brini;)