Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Alonso-champ »

gjoko-mkd je napisao/la:navodno u Ferariju postoje dva tabora od kojih jedan je Masa,ing.Smadli(mislim tako se pise) i Tombazis, a na drugoj su Alonso,Fraj i SD.Prva druzina nece da rizikuje i hoce da se vozi postojeca verzija F2012,a ova druga skupina hoce da se voze novi delovi koi su se pokazali nepouzdanim na testiranjima u Spaniji.navdno izduv je pregorevao delove od karbona, a i na zadnjem testu je `ukokao ` i alternatora.mozda se dogje sa verzijom pola-pola pa zato su spekulacije od samo 0.15 s boljim vremenima od nadgradnje
Hmm..zanimljivo i necu reci nemoguce...u Ferrariju je svasta moguce..
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

i sad...ako voze sa aktualnom verzijom i ne bude dovoljno dobar rezultat postovi na ovom forumu od navijača Ferrarija te od navijača Alonsa će biti tipa:
"Oni ništa ne rade, stalno igraju na sigurno...i 2010. su igrali na sigurno pa izgubili....treba riskirati"

A ako se odluče za ne skroz pouzdane nadogradnje pa se zbog toga odustane onda će biti:
"zašto riskiraju sada kad nisu cijele sezone, bilo bi im bolje da su osvojili makar 3-4. mjesto..."

Uglavnom, kako god da odluče nitko neće biti zadovoljan :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Bok,

vec duze pratim (nekoliko mjeseci) ovaj forum, a formulu dosta intenzivno pogotovo zadnje dvije tri godine, i ovo je moj prvi post na ovom forumu.

Ima dosta dobrih komentara ali nekih (nazalost u zadnje vrijeme sve vise) koji su totalno promaseni, te vise naginju nekom trolanju isl.

Ono sto me potaknulo na natipkam ovo je dosta price oko ferrarija, Alonsovoj sreci i post od clana Cukyja iznad sa kojim se u potpunosti slazem.

Iskreno nemogu procjeniti (mada mrzim Ferrari i obozavam Alonsa do neba) da li je Alonso toliko bolji od Masse ove sezone ili je jednostavno Massa standardno los, ali činjenica je da Ferrari ima katastrofa bolid (i dao bi sve da mogu staviti Hamiltona ili Vettela u takav bolid ove sezone) i da je Alonso dosta izvukao iz njega.

Vjerujem da je Masa bolje vozio prvi dio sezone da bi Alonso mozda (sigurno imao vise na kontu) jer da je momcad vise ujednaceno ko recimo McLaren ili RB otkinuli bi vise bodova i da bi Alonso bio jos uvijek vodeci.

Sada je konacno Massa odvozio dobro par krugova (ali vise vjerujem da je to splet okolnosti nego realno, ali dao Bog da sam u krivu) ostaje nada da ce uspjet biti ispred RB nakon ove 4 utrke.

EDIT: Zaboravio pitati odmah, f.alonso od kud si stavio/ gdje si nasao slike?
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Vidim da nije stavljeno gore...

Novo prednje krilo gore, staro dolje, a u pozadini nos sa nosačima krila (krilo nije pričvršćeno na njega) koji je testiran na testovima u Francuskoj, ali nikad nije korišten u treningu/utrci
slika

Na ovoj SLICI je vidljivo, kako je jedan član f1technical foruma napisao, da Ferrari malo "nateže" pravila u stilu RB-a...dio podnice ispred prednjeg kotača (gledajte uz vertikalni dio) je napravljen kao mini difuzor. Meni iskreno ne pada na pamet što bi to moglo donijeti osim da smanji drag koji stvara stražnji kotač i omogući veći top speed. Ali prije konačnih zaključaka radije bih sačekao da netko informiraniji (scarbs npr.) da svoje mišljenje.

Opet promijenjen položaj retrovizora: SLIKA

Detaljnija slika novosti na prednjem krilu
slika
slika

I navodno, ali nepotvrđeno, Ferrari ima DDRS spreman u Indiji

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Mislim da je jedno od najpoželjnijih radnih mjesta na svijetu biti aerodinamičar u Ferrari-ju, dobra plaća a ne mora dosta da se radi. Ferrari od Kanade nije donio značajan update, bilo je nekih sitnih preinaka koje nisu radile i to je to.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ajde, ovdje su bar pokušali nešto novo, za razliku od uobičajenih milimetar ovdje-ondje promjena. Difuzor je dosta promijenjen u odnosu na prošlu verziju. Središnji dio je spušten malo dolje, dok "gurney flap" koji se proteže cijelom širinom difuzora na tom dijelu zatvara gornji dio. U neku ruku, kao mini DDD...
slika

također, po onome što čitam na stranim sajtovima i forumima Alonso je na FP1 vozio sa novim prednjim i stražnjim krilom zadnjih 10-ak minuta, dok je Massa vozio sa starim. Alonso nije odvozio pravi FL. Za FP2 još nisam našao nikakve detalje što je Ferrari radio....

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Mislim da je jedno od najpoželjnijih radnih mjesta na svijetu biti aerodinamičar u Ferrari-ju, dobra plaća a ne mora dosta da se radi. Ferrari od Kanade nije donio značajan update, bilo je nekih sitnih preinaka koje nisu radile i to je to.
Shvacam tvoju ljutnju i razocaranje, ali glavne krivce za takve rezultate bi trebalo traziti na vrhu piramide. ;)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Scuderia je napisao/la:
Shvacam tvoju ljutnju i razocaranje, ali glavne krivce za takve rezultate bi trebalo traziti na vrhu piramide. ;)
Ja odavno pišem da je najveća krivica na Domenicaliju i poglavici LDM koji drži nesposobnog Domenicalija i dalje u Ferrari-ju.
Najbolji primjer nesposobnosti Domenicalija je nerešavanje problema zračnog tunela koji stvara probleme već 5 godina, u eri F1 kada je 80-90 bolida čini aerodinamika imati kontinuirane probleme sa zračnim tunelom duži vremenski period je ravno samoubistvu.
Siguran sam da bi Todt te probleme riješio 2009 ili najkasnije 2010 ali nesposobnom dupeljupcu Domenicaliju treba 5-6 godina da konačno počne da rešava taj problem. ;)
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Ja odavno pišem da je najveća krivica na Domenicaliju i poglavici LDM koji drži nesposobnog Domenicalija i dalje u Ferrari-ju.
Najbolji primjer nesposobnosti Domenicalija je nerešavanje problema zračnog tunela koji stvara probleme već 5 godina, u eri F1 kada je 80-90 bolida čini aerodinamika imati kontinuirane probleme sa zračnim tunelom duži vremenski period je ravno samoubistvu.
Siguran sam da bi Todt te probleme riješio 2009 ili najkasnije 2010 ali nesposobnom dupeljupcu Domenicaliju treba 5-6 godina da konačno počne da rešava taj problem. ;)
Znam da si ti glavni na fronti za otkaz Domenicallija ali stvarno ne vidim kako je covjek odgovoran za probleme sa zračnim tunelom.
Trenutni tunel je potpuno renoviran i obnovljen prošle godine i svi su bili uvjereni da ce raditi. Ako nekoga vec krivis treba kriviti ljude odgovorne za prošlogodišnju obnovu.

Isto tako nije sve u testiranju u tunelu. Ferrari ti u proteklih par godina mijenja cijelu filozofiju razvoja bolida i očito taj prijelaz i nije tako lagan. 99% novih dijelova Ferrariju je bilo testirano na stazi u 100% modelu i sada u kratkom vremenu spali su na 100 km testiranja godišnje a još prije par godina radili su ih na tisuce.

Timovi koji se nisu oslanjali na toliko testiranja na stazii vec su prije radili u 40-60 % modelima očito nemaju toliko problema sa korelacijom i lakše su se prilagodili trenutnoj situaciji.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

kriza ferarija je pocela kad su se zabranile testiranja,a ne sa problemima u tunelu.najaca strana Ferarija je bila testiranje od 2-3 dana svake nedelje na stazama u Fioranu i Mugjelu.Sada nema to i doslo je do krize.Ranije i kad nije bilo dobro ispitano u tunelu,to je sve korigirano u testiranjima
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

@Dero
Domenicali je šef F1 tima Ferrari, odgovornost se ne može delegirati i zato njegova glava mora da "visi".
Domenicali je osvojio samo jednu konstuktorsku titulu i to zahvaljujući činjenici da je 2008 McLaren imao samo jednog vozača. ;)

Ako se ovi rezultati sa 3. treninga prenesu na kvalifikacije u najavi je još jedna katastrofa, ali to nije važno, važno je da je Domenicali cool lik. :roll:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

samo 3 desetinke u zavoju 15 gubimo ... ne izgleda ovo dobro , pogotovo ne za momcad koja se bori za WDC ... za ovaj vikend sam pesimist , nebude dobro ovo izgledalo ..
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

F1NAC je napisao/la:samo 3 desetinke u zavoju 15 gubimo ... ne izgleda ovo dobro , pogotovo ne za momcad koja se bori za WDC ... za ovaj vikend sam pesimist , nebude dobro ovo izgledalo ..
Za razliku od dosadasnjeg dijela sezone kad smo se redovno borili za prvi red.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

bunch of loosers...sramota,da nemaju ideju kako poboljsati bolid,prakticki od Kanade dolaze sa istim bolidom...
Alonsista hasta la muerte..
la.dervis@gmail.com
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la la.dervis@gmail.com »

Poboljšat će FERARI- bolid -slijedeće godine.
Ništa revolucionarno, oni neće napravit do kraja ove sezone ,da bi preokrenuli sadašnje stanje -tj. dominaciju red bula.
Samo, sreća igra za Alonsa!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Žali Bože potrošenog goriva na onim straight line testovima.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Žali Bože potrošenog goriva na onim straight line testovima.
kao sto kolega kaže .. ovo je jos gore od koreje . Mislim da se mozemo pozdravit s naslovom prvaka
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a niišta...nek se šampanjac hladi još godinu dana...bit će slađi...

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la:a niišta...nek se šampanjac hladi još godinu dana...bit će slađi...
Ne vjerujem da će i sljedeće godine neko uspjeti ozbiljnije izazvat Red Bull. U tom slučaju nadam se da će biti totalna dominacija Red Bulla a to se neće svidjeti gledateljima (kao što se nije svidjela ni dominacija Schumachera) tako da će Bernie morat još više da pritisne Fia da mijenja pravila kako bi "naškodila" Red Bull-u 2014. ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Cuky je napisao/la:a niišta...nek se šampanjac hladi još godinu dana...bit će slađi...
jel to moguće da je čak i Cuky podigao bijelu zastavu?!
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ne , nego treba dati više slobode u konstruiranju bolida. A ne da je nešto legalno, pa nije. Kao mclarenova plemića sa početka sezone. Taman su na Bahreinu morali mjenjati. I trebalo bi vratiti testiranje tokom sezone. Ovim lošim timovima ni ovo sada necpomaze, a onima dobrim, samo odmaže u hvatanju najboljega.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

la.dervis@gmail.com je napisao/la:Poboljšat će FERARI- bolid -slijedeće godine.
Ništa revolucionarno, oni neće napravit do kraja ove sezone ,da bi preokrenuli sadašnje stanje -tj. dominaciju red bula.
Samo, sreća igra za Alonsa!
WTF? :roll: napravili su bolid koji je konstantno 2, ili 3 po brzini i to je sreća?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:
jel to moguće da je čak i Cuky podigao bijelu zastavu?!

A gledaj...nakon sutrašnje utrke ostaje još 4 utrke ako se ne varam...Jednostavno, ako Vettel i sutra pobjedi, a Alonso ne bude minimalno na postolju naslov se može zaboraviti. Čuda se događaju, istina, ali Alonso i Ferrari su svoja 2 ove sezone ispucali u Maleziji i Valenciji...sve više bi bilo pretjerivanje sa čudima...Isto tako, mislim da su McLaren i RB svoju dozu kvarova odradili ove godine tako da se na to nikako ne možemo osloniti...bijela zastava još nije podignuta, dok ima matematičkih šansi nema predaje...ali da je popeglana i spremna za podizanje - to da.

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Ne vjerujem da će i sljedeće godine neko uspjeti ozbiljnije izazvat Red Bull. U tom slučaju nadam se da će biti totalna dominacija Red Bulla a to se neće svidjeti gledateljima (kao što se nije svidjela ni dominacija Schumachera) tako da će Bernie morat još više da pritisne Fia da mijenja pravila kako bi "naškodila" Red Bull-u 2014. ;)

Nisam htio ispast preveliki pesimist jer to nije moj stil...optimist sam dok god postoji i tračak nade za nešto...
Ono što bi moglo Ferrariju dobro biti je to što, po nekim pričama, za slijedeću sezonu neće previše eksperimentirati nego će bolid biti evolucija F2012. A mislim da Ferrari od top ekipa ima najviše prostora za poboljšanje sa svojim bolidom. Sjetimo se da su oni zimu i prve 4 utrke izgubili da srede ono što su kiksali u početku. Iako su se tad popravili oni su konstantno u nekakvom zaostatku od trenutka kada je plahta skinuta sa bolida u Maranellu. U schumacherovo vrijeme su 3 sezone zaredom (02-04) dominirali sa bolidom koji se u osnovi nije ništa puno mijenjao nego se dorađivalo detalje. Tako mislim da ako sa evolucijom F2012 u F2013 (ako ga tako nazovu) uspiju zadržati dobre osobine koje ovaj bolid ima (čuvanje guma, brzina sa punim spremnikom) i makar malo srede nedostatke (brzina u jednom krugu, brzina sa malo goriva...) onda bi bolid mogao biti konkurentniji. Najbrži? Teško. Ali puno bliže vrhu je moguće...

Dani je napisao/la:Ne , nego treba dati više slobode u konstruiranju bolida. A ne da je nešto legalno, pa nije. Kao mclarenova plemića sa početka sezone. Taman su na Bahreinu morali mjenjati. I trebalo bi vratiti testiranje tokom sezone. Ovim lošim timovima ni ovo sada necpomaze, a onima dobrim, samo odmaže u hvatanju najboljega.
Skroz se slažem sa tobom. U redu, žele rezati troškove zbog krize...ali...treba li toliko pretjerivati?? Umjesto da im ograničavaju financije na 40 milijuna € godišnje uz sve moguće tehnološke restrikcije, neka im ograniče budžet na recimo 60-70 milijuna i daju aerodinamičku i tehnološku slobodu. Pa tko je efikasan će sa malo love postići puno, a tko troši nemilice neće postići ništa. Naravno, neke okvire kao dimenzije bolida, krila i sl. postaviti da se ne ode predaleko u nekom smjeru

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

btw mislio sam podnica , ali moj mobitel ima svoje neke zamisli oko riječi.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Red Bull mi se gadi. Ne zato što su prvi, i što je Ferrari pušiona. Pogledajte analizu Red Bullovog ispuha na f1.com. Opet su efektivno propuhali difuzor kad su u zavojima, odnosno kad ne drže gas.
Avanti FER, Avanti!!!
Odgovori