Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
- Ja sam: Vozač
Re: Formula 1 team - Ferrari
ne znam sto je to za gadjenje (ako je u okviru pravila)? zar mislis da bilo koji drugi tim to ne bi uradio da su se setili takvog resenja?
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Ja uopšte ne krivim Red Bull za to, kriva je Fia koja im to dozvoljava.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ne znam sto je to za gadjenje (ako je u okviru pravila)? zar mislis da bilo koji drugi tim to ne bi uradio da su se setili takvog resenja?

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
pa ako ne krse pravila onda nema sta da se dozvoljava
pre treba kriviti fia-u za nedovoljno definisana pravila ako se stalno neka rupa nalazi
pre treba kriviti fia-u za nedovoljno definisana pravila ako se stalno neka rupa nalazi
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Dobro nisam se najbolje izraziokimi&pablo.u.bmw je napisao/la:pa ako ne krse pravila onda nema sta da se dozvoljava

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
sto govori,barem meni,da je rb poslednjih par godina najprofesionalniji tim u f1 jer pristupaju svakom problemu sa 101% posvecenosti i nalaze resenja tamo gde drugi ni ne pogledaju
primer: ddrs resenje koje je njui pronasao
jos jedan primer:

primer: ddrs resenje koje je njui pronasao
jos jedan primer:
If you watch free practice sessions on Fridays at Grands Prix, you could be forgiven for thinking that there are a lot of onboard cameras on the cars. And you’d be half right.
But they are not all TV cameras, placed there by Formula One Management. The teams are allowed special dispensation to place their own cameras on the cars during practice to show how their latest updates are working.
Most of the teams do it, but Red Bull have an infrared or thermographic camera, mounted on the right side of the engine cover, which can film the exhaust gas flow as it exits the exhausts and passes down into the diffuser, measuring and observing the Coanda effect.
It’s not obvious, it looks like a slightly more bulbous version of the standard FOM camera mounting, but it’s providing vital information on the way the highly sophisticated exhaust blows.
FOM rules prohibit the use of video cameras in the circuit from non-TV rights holders, but there is a dispensation for teams on Friday mornings so they can gather data.
Some teams use a simple GoPro, camera, like Mercedes did today, with a GoPro mounted on the left side of the rear wing endplate during FP1, pointing at the rear bodywork of the car.
It all goes to show the lengths that teams will go to to fine tune details of their innovations.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso only
Mozemo ih samo mrziti,ali mora im se skinuti kapa.Nakon promjene pravila za ovu sezonu ciji je cilj bio da se osakati RB,vrate se malo pomalo i sada imamo potpunu dominaciju RB.
Mclaren je imao najbolji bolid dobar dio sezone ali zbog niza idiotskih gresaka nisu borbi za titulu.
S Ferrarijem je jos gora stvar,dosli su svjetlosnu godinu sporiji od tog osakacenog RB-a u Australiju i kaskali cijelu sezonu.
Za 2013 je mrka kapa isto.Ni Fia nam ne moze pomoci nekim mjenjanjem pravila jer je prekasno.
Za Mclaren i ima neke nade jer su pokazali da znaju napraviti bolid a Ferrari moze cekati 2014 i promjenu pravila jer jednostavno nemaju kapaciteta oduprijeti se RB-u.Nastavice okrivljivati zracni tunel itd,itd.
Mclaren je imao najbolji bolid dobar dio sezone ali zbog niza idiotskih gresaka nisu borbi za titulu.
S Ferrarijem je jos gora stvar,dosli su svjetlosnu godinu sporiji od tog osakacenog RB-a u Australiju i kaskali cijelu sezonu.
Za 2013 je mrka kapa isto.Ni Fia nam ne moze pomoci nekim mjenjanjem pravila jer je prekasno.
Za Mclaren i ima neke nade jer su pokazali da znaju napraviti bolid a Ferrari moze cekati 2014 i promjenu pravila jer jednostavno nemaju kapaciteta oduprijeti se RB-u.Nastavice okrivljivati zracni tunel itd,itd.
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Cuky je napisao/la:dmarijon je napisao/la:jel to moguće da je čak i Cuky podigao bijelu zastavu?!Cuky je napisao/la:a niišta...nek se šampanjac hladi još godinu dana...bit će slađi...
A gledaj...nakon sutrašnje utrke ostaje još 4 utrke ako se ne varam...Jednostavno, ako Vettel i sutra pobjedi, a Alonso ne bude minimalno na postolju naslov se može zaboraviti. Čuda se događaju, istina, ali Alonso i Ferrari su svoja 2 ove sezone ispucali u Maleziji i Valenciji...sve više bi bilo pretjerivanje sa čudima...Isto tako, mislim da su McLaren i RB svoju dozu kvarova odradili ove godine tako da se na to nikako ne možemo osloniti...bijela zastava još nije podignuta, dok ima matematičkih šansi nema predaje...ali da je popeglana i spremna za podizanje - to da.
varaš se. još tri
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Cuky
- Moderator
pa Ferrari to isto koristi još od prošle sezone. Neznam baš koliko je taj nakupljeni ispuh jak i koliko dugo traje, ali je sigurno da pomaže u početnim fazama kočenja ublažavajući naglu promjenu između 100% gasa i 0% gasaThe Greatest je napisao/la:Red Bull mi se gadi. Ne zato što su prvi, i što je Ferrari pušiona. Pogledajte analizu Red Bullovog ispuha na f1.com. Opet su efektivno propuhali difuzor kad su u zavojima, odnosno kad ne drže gas.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Dero
- Profesionalni vozač
Najžalosnije od svega.. Preuzeli smo 2. mjesto u WCCu 

- Barry
- Test vozač
ako se ne napravi nesto magicno (u sto sumnjam iskreno) ova sezona ce zavrsiti po ferrari kao i posljednje 3 utrke.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ne mogu oni ništa tu "magično" napravit jedino da na sljedeće dvije utrke Vettel odustane a Alonso da završi u bodovima.Barry je napisao/la:ako se ne napravi nesto magicno (u sto sumnjam iskreno) ova sezona ce zavrsiti po ferrari kao i posljednje 3 utrke.

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Pa kolega kasniš 2 tjedna. Mislim da bi im najjednostavnije bilo da kupe bivši toyotin aerotunel i riješe stvar. Ovaj svoj neka prodaju nekome na istoku za siću.Dero je napisao/la:Najžalosnije od svega.. Preuzeli smo 2. mjesto u WCCu
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Hladi se već 5 godina, već se zaledio.Cuky je napisao/la:a niišta...nek se šampanjac hladi još godinu dana...bit će slađi...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Samo za one koji još vjeruju da Alonso može do nalsova

Indian GP: Sebastian Vettel denies signing for Ferrari
Nadam se da je ovo istina i da "finger boy" neće doći u Ferrari.
Još sljedeća sezona i onda nadam se kreće nova era u F1 sa Ferrari-jem, McLarenom i Mercedesom dosta je bilo Red Bull-a.
Situacija sa motorimaMeanwhile, Technical Director Pat Fry stressed to Sky Sports F1's Ted Kravitz that Ferrari's development push will continue unabated."We've just got to keep on developing it. We've got another few updates coming for Abu Dhabi and then some more for America. So it's not over yet and we're going to keep pushing them as hard as we can," he said.
"If we can improve our qualifying position...we make it too easy for Sebastian at the moment. He's away and cruising. We need to put him under pressure so hopefully we will be doing it in Abu Dhabi

Indian GP: Sebastian Vettel denies signing for Ferrari
Nadam se da je ovo istina i da "finger boy" neće doći u Ferrari.
Još sljedeća sezona i onda nadam se kreće nova era u F1 sa Ferrari-jem, McLarenom i Mercedesom dosta je bilo Red Bull-a.

- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Moja najveca zelja je da dodje u Ferrari.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja stvarno ne razumijem vas Alonsove navijače, vi ste opčinjeni da dokažete da je Alonso bolji vozač od Vettela, imam osjećaj da bi voljeli da Vettel dođe u Ferrari pa da ga Alonso pobjedi u istom bolidu pa makar taj bolid bio i na nivou HRT po brzini.Alonso Fernando je napisao/la:Moja najveca zelja je da dodje u Ferrari.
Osnovni cilj nas ( navijača Ferrari-ja i Alonsa) MORA da bude da Ferrari da Alonsu najbrži ili bar ravnopravan po brzini bolid sa najbržim bolidom a sve je ostalo irelevantno.

I kada bi Alonso pobjedio Vettela u Ferrari-ju počele bi priče kako je Alonso duže u Ferrari-ju i kako je ekipa uz njega više jer osjeća da mu je dužna zbog izgubljenih titule(a) a kad bi Vettel pobjedio Alonsa, što smatram manje vjerovatnim, počele bi priče kao se Ferrari okrenuo Vettelu koji je budućnost Ferrari-ja, kako se Ferrari ponašao prema Alonsu kao prema potrošenoj robi itd.
Jednostavno svako bi tjerao vodu na svoj mlin.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
potpis kolegaF2004_the_best_ever je napisao/la:Ja stvarno ne razumijem vas Alonsove navijače, vi ste opčinjeni da dokažete da je Alonso bolji vozač od Vettela, imam osjećaj da bi voljeli da Vettel dođe u Ferrari pa da ga Alonso pobjedi u istom bolidu pa makar taj bolid bio i na nivou HRT po brzini.Alonso Fernando je napisao/la:Moja najveca zelja je da dodje u Ferrari.
Osnovni cilj nas ( navijača Ferrari-ja i Alonsa) MORA da bude da Ferrari da Alonsu najbrži ili bar ravnopravan po brzini bolid sa najbržim bolidom a sve je ostalo irelevantno.![]()
I kada bi Alonso pobjedio Vettela u Ferrari-ju počele bi priče kako je Alonso duže u Ferrari-ju i kako je ekipa uz njega više jer osjeća da mu je dužna zbog izgubljenih titule(a) a kad bi Vettel pobjedio Alonsa, što smatram manje vjerovatnim, počele bi priče kao se Ferrari okrenuo Vettelu koji je budućnost Ferrari-ja, kako se Ferrari ponašao prema Alonsu kao prema potrošenoj robi itd.
Jednostavno svako bi tjerao vodu na svoj mlin.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da, kada se Alonso penzioniše, onda ćemo da vidimo kako stoji situacija sa top vozačima na tržištu.F1NAC je napisao/la: potpis kolegaja ne zelim nikako njega u Ferrariju . bar ne u bliskoj buducnosti
Ako budu dovodili Vettela u ugovoru da napišu da ne može onako da vrišti i da batali onu njegovu rečenicu "That's What I'm Talking About!, inače za onog ko je izumio MUTE.

Ne znam za tebe kolega ali ja bih rado vidio Hülkenberga uz Alonsa u Ferrariju.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
nije on los , po meni je on nekako najbolja opcija zapravo kad se pogleda . Al ja bi rađe da srede recimo Bianchiju koju sezonu u nekom timu da ga sklesaju i onda ga dovedu ako se pokaze da ima talentaF2004_the_best_ever je napisao/la:Da, kada se Alonso penzioniše, onda ćemo da vidimo kako stoji situacija sa top vozačima na tržištu.F1NAC je napisao/la: potpis kolegaja ne zelim nikako njega u Ferrariju . bar ne u bliskoj buducnosti
Ako budu dovodili Vettela u ugovoru da napišu da ne može onako da vrišti i da batali onu njegovu rečenicu "That's What I'm Talking About!, inače za onog ko je izumio MUTE.![]()

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Alonso Fernando
- Rezervni vozač
Ferrari ce imati novi rear wing u Abu Dabiju.Necemo imati DDRS takoda se mozemo pozdraviti s prvim startnim redom.
Nadajmo se da ovim upgradeom mozemo ispred Mclarena u kvalu,inace....
Nadajmo se da ovim upgradeom mozemo ispred Mclarena u kvalu,inace....
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
prema najvama ovo novo zadnje krilo treba da daje bolje performanse DRS-a,gde kod Ferarija kad je ono ukljuceno dobija se 4 km/h,a kod ostalih momcadi najmanje po 10 km/h(ovo sam citao na stranim ferarijevim forumima)
-
- Legenda
Ako se ne varam, još uvijek je otvoreno slobodno mjesto u Force Indiji?F1NAC je napisao/la:nije on los , po meni je on nekako najbolja opcija zapravo kad se pogleda . Al ja bi rađe da srede recimo Bianchiju koju sezonu u nekom timu da ga sklesaju i onda ga dovedu ako se pokaze da ima talentaF2004_the_best_ever je napisao/la:Da, kada se Alonso penzioniše, onda ćemo da vidimo kako stoji situacija sa top vozačima na tržištu.F1NAC je napisao/la: potpis kolegaja ne zelim nikako njega u Ferrariju . bar ne u bliskoj buducnosti
Ako budu dovodili Vettela u ugovoru da napišu da ne može onako da vrišti i da batali onu njegovu rečenicu "That's What I'm Talking About!, inače za onog ko je izumio MUTE.![]()

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Ferrari ponovno donio (bar gledajući na bočne stranice krila) prednje krilo testirano u Silverstoneu, Hockenheimu, a zadnji put viđeno u Mađarskoj. To je ono nesretno nikad voženo u utrci. Upravo ga montirali na Alonsov bolid
EDIT: Po onome što Kravitz kaže Ferrari od novih djelova ima: prednje i stražnje krilo, sjedalica za majmuna, barge board
EDIT: Po onome što Kravitz kaže Ferrari od novih djelova ima: prednje i stražnje krilo, sjedalica za majmuna, barge board

-
- Legenda
A poo onome što vremena na treninzima kažu: hmm ... 

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
to sam i ja mislio, ali me Kravitz na Sky-u malo utješio. Rekao je da rade što i u Indiji, da svjesno žrtvuju kvalifikacije i bolid pripremaju za utrku