Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team-McLaren
Haug je izjavio za Bild da imaju želju i cilj vidit njemačkog top vozača u McLaren-Mercedesu kroz sljedeće 3-4 godine... Rekao je kako su prošle godine prišli Vettelu i Rosbergu, ali da su njihovi ugovori bili čisti tako da nisu ništa mogli napraviti (šta ne znači da neće). I sad sve nešto razmišljam; od Mike nam je redovito jedan vozač Finac (izuzmimo Alonso-Hamilton postavu), i možda je to neka Ronova struja. A sad kako Ron napušta vođenje F1 momčadi, možda će pod Whitmarshom to biti drugačije. Pri tom ne mislim da Ron nije htio Nijemca u bolidu, nego možda je samo više preferirao Fince...čista pretpostavka.

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
pročitao sma tu vijest,a i prije se pričalo o njemcima ali je uvijek finac imao glavnu ulogu,još od propalog transfera Schumachera su se povezivali i Ralf i Heidfeld ali nikada nijedan nije prošao... iskreno ne vjerujem ni da će Vettel proči,Rosberg eventualno ako se Williams ne poboljša,no to ćemo vidjet još...
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- McLarem
- Test vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Vettel je u jednom intevrvju izjavio da mu je san da vozi u Ferari, zar bi otisao u McM ako mu i ova sezona bude kao i prosla (poprilicno dobra). A ja sam jos prije tvrdio da ce u buducnosti postava za Ferari biti Alonzo Vettel
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Zaboravili ste u cijeloj toj prici Adriana Sutila. Vettel- hm... mislim da ce on u Ferrari, Heidfeld... tesko, ako bude vozio kako spada, vjerovatno ce ostati u BMW-u, Rosberg- sve ovisi o bolidu, Sutil-tko zna, mozda ce dobiti priliku....

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
Scuderia je napisao/la:Zaboravili ste u cijeloj toj prici Adriana Sutila. Vettel- hm... mislim da ce on u Ferrari, Heidfeld... tesko, ako bude vozio kako spada, vjerovatno ce ostati u BMW-u, Rosberg- sve ovisi o bolid, Sutil-tko zna, mozda ce dobiti priliku....
Sutil i McLaren-teško,on je sljedeći Scott Speed u F1,pitam se iskreno dali će završit ovu szonu,od ostalih samo Timo Glock može doć,švabo koji im je već donio jedan naslov

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- McLarem
- Test vozač
sto se tice Time suglasan sam sa tobom da bi mogao doci u McLaren, a to da je on zasluzan za titulu, pa zar se moramo opet vracati na istu temu, i kako u Bosni kazu (vodu gri vodu haldi)
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Ja se nadm da Vettel neće biti taj koji bi došao (ako već mora doći švaba) jer je on od uvijek za Ferrari, draži mi je onda Nico jer si je sa Hamijem veliki kompa, ali mislim da bi oba 2 odma došli ako bi im ovi iz McM-a ponudili ugovore.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Da ovo nije strah od saramanja Hamiltona od strane Vettel-a u istom bolidu...King iCool je napisao/la:Ja se nadm da Vettel neće biti taj koji bi došao (ako već mora doći švaba) jer je on od uvijek za Ferrari, draži mi je onda Nico jer si je sa Hamijem veliki kompa, ali mislim da bi oba 2 odma došli ako bi im ovi iz McM-a ponudili ugovore.
I ja bi vise volio da u McLaren ne predje,nego da dodje u Ferrari...mali je fantastican vozac..poput Grande Schu-a...
FORZA FERRARI!!!
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Ja isto!nikolaa je napisao/la: I ja bi vise volio da u McLaren ne predje,nego da dodje u Ferrari...mali je fantastican vozac..poput Grande Schu-a...

Želio bih vidjeti Alonso - Vettel kombinaciju!

- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
- jaki
- Rezervni vozač
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5654.shtml
Neka rađe otkažu Mclarenu, nego jadne ljude bacati na cestu.
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Politika Meclarena je oduvek bila dva odlicna vozaca (Lauda-Prost, Prost-Rosberg, Senna-Prost, Raikkonen-Montoya), pa i ona izjava Rona Denisa da su oni u F1 da bi osvajali pobede a ne da promovisu mlade talente dovoljno govori o tome.
Mislim da se svi koji smatraju da je Hamilton neprikosnoveni broj 1 u Meclarenu varaju, pa i Raikkonenu su nudili da celu karijeru vozi za njih,koliko su poverenje imali u njega, ali su ipak doveli Montoyu 2005 pa odmah zatim i Alonsa, cim je osvojio prvi titulu potpisao je ugovor za 2007.
Ako Kovalainen ponovi voznje iz 2008 male su sanse da ce karijeru da nastavi u Meclarenu. E sad ona izjava da zele da vide top nemackog vozaca, to moze da se posmatra i na nacin da je mala sansa da neko od drugih odlicnih vozaca vozi za Meclaren, na prvom mestu mala je verovatnoca da Raikkonen i Alonso ponovo voze za njih, Kubicu bi BMW takodje tesko pustio.
Od svih nemackih vozaca najvise cenim Rosberga i volie bih da ga vidim u nekom konkurentnom bolidu, ali i ljudi iz Meclarena kazu da je cvrsto vezan ugovorom za Williams, tu je i Vetel, drugi deo sezone mu je bio odlican do tad me bas i nije impresionirao. A najvece razocarenje od svih je Sutil, jedva da je zavrsio par trka prosle sezone, i to uglavnom poslednji, Fisichella koji je za F1 standarde prosecan vozac je bio bolji od njega.
Mislim da se svi koji smatraju da je Hamilton neprikosnoveni broj 1 u Meclarenu varaju, pa i Raikkonenu su nudili da celu karijeru vozi za njih,koliko su poverenje imali u njega, ali su ipak doveli Montoyu 2005 pa odmah zatim i Alonsa, cim je osvojio prvi titulu potpisao je ugovor za 2007.
Ako Kovalainen ponovi voznje iz 2008 male su sanse da ce karijeru da nastavi u Meclarenu. E sad ona izjava da zele da vide top nemackog vozaca, to moze da se posmatra i na nacin da je mala sansa da neko od drugih odlicnih vozaca vozi za Meclaren, na prvom mestu mala je verovatnoca da Raikkonen i Alonso ponovo voze za njih, Kubicu bi BMW takodje tesko pustio.
Od svih nemackih vozaca najvise cenim Rosberga i volie bih da ga vidim u nekom konkurentnom bolidu, ali i ljudi iz Meclarena kazu da je cvrsto vezan ugovorom za Williams, tu je i Vetel, drugi deo sezone mu je bio odlican do tad me bas i nije impresionirao. A najvece razocarenje od svih je Sutil, jedva da je zavrsio par trka prosle sezone, i to uglavnom poslednji, Fisichella koji je za F1 standarde prosecan vozac je bio bolji od njega.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- McLarem
- Test vozač
McLaren je vjerovatno na bolidima velika reklama zasto baciti reklamu, ostaviti neke ljude da rade i propasti cijela firma za (neznam) par godina, bolje da ostane nesto nego nista od firme, i da taj dio firme radi kako treba.
- jaki
- Rezervni vozač
Blago se tebi kad te mama i tata uzdrzavajuAdriana Lima fan je napisao/la:Nemas poja o amrketingu zato molim te o tome nemoj priat i povezivat sa McLarenom. To je star Vodafona. Je je rijesit se reklame pravi spas za tvrtku.....jaki je napisao/la:http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5654.shtml

P.S. Jeste li mozda pročitali tekst linka kojeg sam stavio?; da jeste shvatili bi nesto.

- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
A primjerice FIAT nije otpustio zaposlenike jel? Mogli su uskratit Ferrariju velik dio sredstava da sacuvaju zaposlenike ali nisu.... Isto tako Ing i Credit suisse su ti banke s tim da se ING kolko zanm bavi i osiguravanjem tako da oni nisu tolko podlezni reklami i samim time da prekinu suradnju s F1 ekipom dok kod Vodafona kao mobilni operater je drukcije. Veci je pad prodaje usluga ako prkeinu reklamu....
- 47
- Moderator
- Navijam za: Crveno
- Kontakt:
A ja mislim da je ovo tema o McLarenu, stoga vas molim da se držite iste!!
- jaki
- Rezervni vozač
Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
1. Mclaren je koristio zadnje krilo spec2008 jer ima velikih problema s zagrijanjem stražnjih guma
2. Na posljednjim testiranjima Mclaren je vozio kraće stinteve od ostalih (posebno Renaulta), jer jako uništava gume(s krilom iz 2008); točnije nisu mogli završiti niti jednu simulaciju stinta utrke
1. Mclaren je koristio zadnje krilo spec2008 jer ima velikih problema s zagrijanjem stražnjih guma
2. Na posljednjim testiranjima Mclaren je vozio kraće stinteve od ostalih (posebno Renaulta), jer jako uništava gume(s krilom iz 2008); točnije nisu mogli završiti niti jednu simulaciju stinta utrke
- McLarem
- Test vozač
1 Sto se tice grijanja guma McLaren nije nikad imo problema sa timjaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
2 nemam pojma moze biti ali koliko je meni poznato svi su zadovoljni sa bolidom MP4-24.
- Adriana Lima fan
- Svjetski prvak
BAs suprotno. Pretpostavljam da previse trose gume sa novim krilom,a ne starijim.jaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Na svim f1 forumima se raspravlja o McM-ovoj odluci da testira sa 08. spec zadnjim krilom i o razlozima zašto. Uglavnom se špekulira da imaju problema jer stvarno jest sumnjivo 80% test kolometara (karikiram ali bitno veći postotak) odraditi sa starim zadnjim krilom. Neke informacije spominju da Kovalainen jede zadnje gume dok je sa Hamiltonom sve u redu i to ima nekakve logike zbog različitog stila vožnje. Hamilton je grub sa prednjim gumama (kasnije i dublje kočenje, grublji ulazak u zavoj i izlazak sa bolidom više poravnatim) Kovalainen sa zadnjim jer više "zaokružuje zavoj" i počinje ubrzavati "u luku". Sad, koliko je vjerovati tome ... za par dana će se bolje moći viditi.jaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Nzm..moguce da imaju odredjenih problema.Trosenje guma je uvijek bio problem McLaren-a,mozda je novi bolid preagresivno postavljen ali da se to sve urediti.Ne vjerujem da ce u Melburn otici sa tim problem,u slucaju da imaju taj problem..Stoje argumenti da nisu uspjeli odraditi simulaciju trke,ali ne mora znaciti da imaju ikakvih problema.Mozda rade i testiraju druge stvari.Uostalom zadovoljni su svi bolidom tako da sad nzm...
FORZA FERRARI!!!
- gringo73
Da, na početku testiranja smo mi i Renault bili najveće papalice guma. Renault je taj problem, izgleda, ublažio (možda i uklonio). I kod nas je bilo pomaka; gledajući 2. dan (prvi dan je bila kiša, o Jerezu govorimo) Heikki je radio stint od 20 krugova s vremenima (minuta i) '24-'25. S poboljšanjem uvjeta na stazi, i položenoj gumi, a vjerojatno i nekim promjenama su vremena padala. Iako je Lewis radio stintove do ispod 10 krugava, vidio sam jedan od 14 krugova di je radio krugove između visokih '20-niskih '21. Alonso je radio stintove po 20 krugova sa sličnim vremenima. Iako su zadnjim krilom, difuzorom probali približiti '09 uvjetima, znamo da uvijek postoji razlika. Ili su apsolutno sigurni da je ono što nisu predstavili pun pogodak, ili je nešto u zračnom tunelu dalo krive rezultate. Nadam se prvoj opciji... a možda već sutra vidimojaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.

EDIT Plan testiranja:
Mar 1-5 - Jerez - Group Test Three
1st March - Pedro
2nd March - Heikki
3rd March - Heikki
4th March - Lewis
5th March - Lewis

- gringo73
Ajde, napokon da dočekam i to high downforce '09 krilo... potpuno različito od ostatka grida

Srećom imam dobru sliku u potpisu pa se može vidit razlika zadnjeg krila u predstavljanju i danas

Srećom imam dobru sliku u potpisu pa se može vidit razlika zadnjeg krila u predstavljanju i danas

- Chaotic
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Zanimljivo izgleda, a koliko vidim i nos je produžen?
-
I novi pokrov ispuha