Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Haug je izjavio za Bild da imaju želju i cilj vidit njemačkog top vozača u McLaren-Mercedesu kroz sljedeće 3-4 godine... Rekao je kako su prošle godine prišli Vettelu i Rosbergu, ali da su njihovi ugovori bili čisti tako da nisu ništa mogli napraviti (šta ne znači da neće). I sad sve nešto razmišljam; od Mike nam je redovito jedan vozač Finac (izuzmimo Alonso-Hamilton postavu), i možda je to neka Ronova struja. A sad kako Ron napušta vođenje F1 momčadi, možda će pod Whitmarshom to biti drugačije. Pri tom ne mislim da Ron nije htio Nijemca u bolidu, nego možda je samo više preferirao Fince...čista pretpostavka.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

pročitao sma tu vijest,a i prije se pričalo o njemcima ali je uvijek finac imao glavnu ulogu,još od propalog transfera Schumachera su se povezivali i Ralf i Heidfeld ali nikada nijedan nije prošao... iskreno ne vjerujem ni da će Vettel proči,Rosberg eventualno ako se Williams ne poboljša,no to ćemo vidjet još...
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Vettel je u jednom intevrvju izjavio da mu je san da vozi u Ferari, zar bi otisao u McM ako mu i ova sezona bude kao i prosla (poprilicno dobra). A ja sam jos prije tvrdio da ce u buducnosti postava za Ferari biti Alonzo Vettel
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Zaboravili ste u cijeloj toj prici Adriana Sutila. Vettel- hm... mislim da ce on u Ferrari, Heidfeld... tesko, ako bude vozio kako spada, vjerovatno ce ostati u BMW-u, Rosberg- sve ovisi o bolidu, Sutil-tko zna, mozda ce dobiti priliku....
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Scuderia je napisao/la:Zaboravili ste u cijeloj toj prici Adriana Sutila. Vettel- hm... mislim da ce on u Ferrari, Heidfeld... tesko, ako bude vozio kako spada, vjerovatno ce ostati u BMW-u, Rosberg- sve ovisi o bolid, Sutil-tko zna, mozda ce dobiti priliku....

Sutil i McLaren-teško,on je sljedeći Scott Speed u F1,pitam se iskreno dali će završit ovu szonu,od ostalih samo Timo Glock može doć,švabo koji im je već donio jedan naslov :D :D :D dobro,mala šala al stvarno mislim d aon jedini ima ikakve šanse od sadašnjih njemaca
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

sto se tice Time suglasan sam sa tobom da bi mogao doci u McLaren, a to da je on zasluzan za titulu, pa zar se moramo opet vracati na istu temu, i kako u Bosni kazu (vodu gri vodu haldi)
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ja se nadm da Vettel neće biti taj koji bi došao (ako već mora doći švaba) jer je on od uvijek za Ferrari, draži mi je onda Nico jer si je sa Hamijem veliki kompa, ali mislim da bi oba 2 odma došli ako bi im ovi iz McM-a ponudili ugovore.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

King iCool je napisao/la:Ja se nadm da Vettel neće biti taj koji bi došao (ako već mora doći švaba) jer je on od uvijek za Ferrari, draži mi je onda Nico jer si je sa Hamijem veliki kompa, ali mislim da bi oba 2 odma došli ako bi im ovi iz McM-a ponudili ugovore.
Da ovo nije strah od saramanja Hamiltona od strane Vettel-a u istom bolidu...
I ja bi vise volio da u McLaren ne predje,nego da dodje u Ferrari...mali je fantastican vozac..poput Grande Schu-a...
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

nikolaa je napisao/la: I ja bi vise volio da u McLaren ne predje,nego da dodje u Ferrari...mali je fantastican vozac..poput Grande Schu-a...
Ja isto! :D
Želio bih vidjeti Alonso - Vettel kombinaciju! 8)
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

Pa da vidimo tko će sljedeći početi...

8) :kauboj:
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5654.shtml
Neka rađe otkažu Mclarenu, nego jadne ljude bacati na cestu.
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Politika Meclarena je oduvek bila dva odlicna vozaca (Lauda-Prost, Prost-Rosberg, Senna-Prost, Raikkonen-Montoya), pa i ona izjava Rona Denisa da su oni u F1 da bi osvajali pobede a ne da promovisu mlade talente dovoljno govori o tome.

Mislim da se svi koji smatraju da je Hamilton neprikosnoveni broj 1 u Meclarenu varaju, pa i Raikkonenu su nudili da celu karijeru vozi za njih,koliko su poverenje imali u njega, ali su ipak doveli Montoyu 2005 pa odmah zatim i Alonsa, cim je osvojio prvi titulu potpisao je ugovor za 2007.

Ako Kovalainen ponovi voznje iz 2008 male su sanse da ce karijeru da nastavi u Meclarenu. E sad ona izjava da zele da vide top nemackog vozaca, to moze da se posmatra i na nacin da je mala sansa da neko od drugih odlicnih vozaca vozi za Meclaren, na prvom mestu mala je verovatnoca da Raikkonen i Alonso ponovo voze za njih, Kubicu bi BMW takodje tesko pustio.

Od svih nemackih vozaca najvise cenim Rosberga i volie bih da ga vidim u nekom konkurentnom bolidu, ali i ljudi iz Meclarena kazu da je cvrsto vezan ugovorom za Williams, tu je i Vetel, drugi deo sezone mu je bio odlican do tad me bas i nije impresionirao. A najvece razocarenje od svih je Sutil, jedva da je zavrsio par trka prosle sezone, i to uglavnom poslednji, Fisichella koji je za F1 standarde prosecan vozac je bio bolji od njega.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

McLaren je vjerovatno na bolidima velika reklama zasto baciti reklamu, ostaviti neke ljude da rade i propasti cijela firma za (neznam) par godina, bolje da ostane nesto nego nista od firme, i da taj dio firme radi kako treba.
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Adriana Lima fan je napisao/la:
jaki je napisao/la:http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5654.shtml
Neka rađe otkažu Mclarenu, nego jadne ljude bacati na cestu.
Nemas poja o amrketingu zato molim te o tome nemoj priat i povezivat sa McLarenom. To je star Vodafona. Je je rijesit se reklame pravi spas za tvrtku.....
Blago se tebi kad te mama i tata uzdrzavaju :lol: . Ja nisam govorio o nikakvom marketingu, nego o jadnim ljudima koji će ostati bez posla. 100-tinjak,a vjerovatno i više milijuna dolara odlazi u Mclaren, a ljudi dobivaju pedalu. Hvatate se bez veze jer sam spomenuo Mclaren(Rekao sam to jer je ovo tema Mclaren,a i forum je o formuli), da sam rekao Manchester United ili nešto sl. možda bi se složili. Inače po broju postova koje šaljete(ALF, Mclarem) dalo bi se zaključiti da non-stop visite na forumu pa ste mogli pročitati da su neke tvrtke već otkazale buduća sponzorstva u F1(Ing, Credit suisse,...); valjda nemaju pojma o marketingu :?:
P.S. Jeste li mozda pročitali tekst linka kojeg sam stavio?; da jeste shvatili bi nesto. :idea:
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

A primjerice FIAT nije otpustio zaposlenike jel? Mogli su uskratit Ferrariju velik dio sredstava da sacuvaju zaposlenike ali nisu.... Isto tako Ing i Credit suisse su ti banke s tim da se ING kolko zanm bavi i osiguravanjem tako da oni nisu tolko podlezni reklami i samim time da prekinu suradnju s F1 ekipom dok kod Vodafona kao mobilni operater je drukcije. Veci je pad prodaje usluga ako prkeinu reklamu....
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

A ja mislim da je ovo tema o McLarenu, stoga vas molim da se držite iste!!
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
1. Mclaren je koristio zadnje krilo spec2008 jer ima velikih problema s zagrijanjem stražnjih guma
2. Na posljednjim testiranjima Mclaren je vozio kraće stinteve od ostalih (posebno Renaulta), jer jako uništava gume(s krilom iz 2008); točnije nisu mogli završiti niti jednu simulaciju stinta utrke
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

jaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
1. Mclaren je koristio zadnje krilo spec2008 jer ima velikih problema s zagrijanjem stražnjih guma
2. Na posljednjim testiranjima Mclaren je vozio kraće stinteve od ostalih (posebno Renaulta), jer jako uništava gume(s krilom iz 2008); točnije nisu mogli završiti niti jednu simulaciju stinta utrke
1 Sto se tice grijanja guma McLaren nije nikad imo problema sa tim
2 nemam pojma moze biti ali koliko je meni poznato svi su zadovoljni sa bolidom MP4-24.
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

jaki je napisao/la:Pročitao sam na stranim forumima neke teze i neka zapažanja oko Mclarenovog bolida, pa me zanima što vi, prije svega navijači Mclarena, mislite.
BAs suprotno. Pretpostavljam da previse trose gume sa novim krilom,a ne starijim.
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Na svim f1 forumima se raspravlja o McM-ovoj odluci da testira sa 08. spec zadnjim krilom i o razlozima zašto. Uglavnom se špekulira da imaju problema jer stvarno jest sumnjivo 80% test kolometara (karikiram ali bitno veći postotak) odraditi sa starim zadnjim krilom. Neke informacije spominju da Kovalainen jede zadnje gume dok je sa Hamiltonom sve u redu i to ima nekakve logike zbog različitog stila vožnje. Hamilton je grub sa prednjim gumama (kasnije i dublje kočenje, grublji ulazak u zavoj i izlazak sa bolidom više poravnatim) Kovalainen sa zadnjim jer više "zaokružuje zavoj" i počinje ubrzavati "u luku". Sad, koliko je vjerovati tome ... za par dana će se bolje moći viditi.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Nzm..moguce da imaju odredjenih problema.Trosenje guma je uvijek bio problem McLaren-a,mozda je novi bolid preagresivno postavljen ali da se to sve urediti.Ne vjerujem da ce u Melburn otici sa tim problem,u slucaju da imaju taj problem..Stoje argumenti da nisu uspjeli odraditi simulaciju trke,ali ne mora znaciti da imaju ikakvih problema.Mozda rade i testiraju druge stvari.Uostalom zadovoljni su svi bolidom tako da sad nzm...
FORZA FERRARI!!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Da, na početku testiranja smo mi i Renault bili najveće papalice guma. Renault je taj problem, izgleda, ublažio (možda i uklonio). I kod nas je bilo pomaka; gledajući 2. dan (prvi dan je bila kiša, o Jerezu govorimo) Heikki je radio stint od 20 krugova s vremenima (minuta i) '24-'25. S poboljšanjem uvjeta na stazi, i položenoj gumi, a vjerojatno i nekim promjenama su vremena padala. Iako je Lewis radio stintove do ispod 10 krugava, vidio sam jedan od 14 krugova di je radio krugove između visokih '20-niskih '21. Alonso je radio stintove po 20 krugova sa sličnim vremenima. Iako su zadnjim krilom, difuzorom probali približiti '09 uvjetima, znamo da uvijek postoji razlika. Ili su apsolutno sigurni da je ono što nisu predstavili pun pogodak, ili je nešto u zračnom tunelu dalo krive rezultate. Nadam se prvoj opciji... a možda već sutra vidimo ;)

EDIT Plan testiranja:

Mar 1-5 - Jerez - Group Test Three
1st March - Pedro
2nd March - Heikki
3rd March - Heikki
4th March - Lewis
5th March - Lewis
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ajde, napokon da dočekam i to high downforce '09 krilo... potpuno različito od ostatka grida

slika

slika

Srećom imam dobru sliku u potpisu pa se može vidit razlika zadnjeg krila u predstavljanju i danas :D
slika
Chaotic
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la Chaotic »

Zanimljivo izgleda, a koliko vidim i nos je produžen?
ferrari_zvj3r

Post Postao/la ferrari_zvj3r »

I novi pokrov ispuha
Odgovori