Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vleki
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Vleki »

deda je napisao/la:Ma Bernie samo gleda sve kroz dolarske novčanice, a i Haug opravdava Shumija da ne ispadne da je Mercedes bezveze za njega dao tolku lovu!
Za bernia i hauga? Moguće da žele još kojeg sponzora izmust, ali brawn - to je več malo ozbiljniji čovjek.

Ima nadeeeee :badgrin:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

Ma, iskreno, jesam tužan zbog trenutnog stanja, ali sama činjenica da je na stazi i da opet vozi mi je fenomentastična!!! :D
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Dodi_napalm je napisao/la:Ma, iskreno, jesam tužan zbog trenutnog stanja, ali sama činjenica da je na stazi i da opet vozi mi je fenomentastična!!! :D
Istina. Sama činjenica da je na stazi, da se utrkuje je fantastična. 3 godine sam mijenjao favorite, tražio neke nove idole a sad se gazda vratio i to je fenomenalno. Naravno, da sam pomalo tužan rezultatima ali u Barceloni se očekuje "novi" bolid i bolji rezultati Schumija.
Ne sumnjam ja u njega, nije zaboravio vozit!! Malo uhodavanja i uštimavanja bolida i bit će on u vrhu!
Michael is faster than you!!
Piquet stari
Početnik
Početnik
Navijam za: Robert Kubica

Post Postao/la Piquet stari »

Igor18 je napisao/la:
Dodi_napalm je napisao/la:Ma, iskreno, jesam tužan zbog trenutnog stanja, ali sama činjenica da je na stazi i da opet vozi mi je fenomentastična!!! :D
Istina. Sama činjenica da je na stazi, da se utrkuje je fantastična. 3 godine sam mijenjao favorite, tražio neke nove idole a sad se gazda vratio i to je fenomenalno. Naravno, da sam pomalo tužan rezultatima ali u Barceloni se očekuje "novi" bolid i bolji rezultati Schumija.
Ne sumnjam ja u njega, nije zaboravio vozit!! Malo uhodavanja i uštimavanja bolida i bit će on u vrhu!
Kolega, neće on više nikada biti na vrhu, ali svejedno tebi svaka čast na lojalnosti omiljenom vozaću! =D>
Ja sam prije dvadesetak godina prošao tu situaciju da mi favorit iz avatara ostari i padne u prosjećnost, ali sam svejedno navijao za njega do samoga kraja! Nije to lako gledati...
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Duga je sezona polako....ljudi su se svega nabaljezgali na ovom forumu i na drugima o MS...jedni su jedva docekali da ga popljuju,drugi se i dalje nadaju nekom uskrsnucu...ne mora Mercedes napraviti pobjednicki bolid ove godine nikako,dovoljno je samo da pocne biti na nivou s rozbergom ili bolji i znacete da se vratio,a ako to ne docekamo,onda ce vjerovatno i on sam ako vidi na kraju godine da ne moze napraviti posao povuci se i reci zbogom....
dugo sam gledao schmachera ,skoro citavu njegovu F1 karijeru,ne znam da li je najbolji vozac svih vremena ili da li je brzi od ovoga ili onoga i ne inetersuje me,jednu stvar samo znam sigurno o njemu ,a to je da NIKADA ne odustaje,do zadnjeg metra....
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
BigBoss
Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma

Post Postao/la BigBoss »

Buba je napisao/la:Duga je sezona polako....ljudi su se svega nabaljezgali na ovom forumu i na drugima o MS...jedni su jedva docekali da ga popljuju,drugi se i dalje nadaju nekom uskrsnucu...ne mora Mercedes napraviti pobjednicki bolid ove godine nikako,dovoljno je samo da pocne biti na nivou s rozbergom ili bolji i znacete da se vratio,a ako to ne docekamo,onda ce vjerovatno i on sam ako vidi na kraju godine da ne moze napraviti posao povuci se i reci zbogom....
dugo sam gledao schmachera ,skoro citavu njegovu F1 karijeru,ne znam da li je najbolji vozac svih vremena ili da li je brzi od ovoga ili onoga i ne inetersuje me,jednu stvar samo znam sigurno o njemu ,a to je da NIKADA ne odustaje,do zadnjeg metra....
problem je što nakon 4 utrke nije ni primirisao rosbergu :?
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

BigBoss je napisao/la:
Pusti ove 4 utrke, to već i vrapci na grani znaju, koncentriraj se na barcelonu gdje bu rosberg samljel schumachera i onda bu došel heidfeld i svi sretni #-o
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

Vleki je napisao/la:
BigBoss je napisao/la:
Pusti ove 4 utrke, to već i vrapci na grani znaju, koncentriraj se na barcelonu gdje bu rosberg samljel schumachera i onda bu došel heidfeld i svi sretni #-o
ne vjrujem da će schumi otići u pola sezone..izdržati će nekako do kraja a onda :bye:
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

BigBoss je napisao/la:
ne vjrujem da će schumi otići u pola sezone..izdržati će nekako do kraja a onda :bye:
= će svizac zamotati čokoladu :biggrin:

Evo što kaže michael nakon katastofe u kini. http://www.michael-schumacher.de/?page= ... 66&lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;

Ukratko: naravno razočaran je cijelom utrkom i prvenstveno svojom izvedbom, krivi samog sebe za prerani ulazak u boks i da je na kraju vozil na slikovima praktički, imal je dobar duel sa lewisom u jednom djelu utrke i čestita timskom kolegi što je bar on napravio dobar rezultat za tim. Na kraju kaže da se raduje povratku kući ali da ni sam ne zna da li će uspjeti. Izgleda da ništa nije valjalo čak ni internet veza sa europom, najme post je vjerojatno napisan nakon utrke.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

BigBoss je napisao/la:
Ako je on rekao da planira voziti tri godine, 99 % sanse da to i napravi. On je Nijemac, koji se nikad ne predaje, pa nece ni sada.
I sam je izjavio ( kada je potpisao ugovor) da vjerovatno nece moci odmah napasti naslov, ali da kroz te tri godine sto misli voziti, postoji sansa za osvajanje.

Prerano ga otpisujete.

I kao sto je kolega Vleki napisao....
slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

Nebude sigurno odusto u pola sezone, al isto tako nevjerujem da će odvozit tri sezone pogotovo ak se u ovoj do kraja ne pokaze. To ne ovisi o njemu; nebi reko da su MB i sponzori spremni tolko plačat za nekog ko je deseti na gridu. No još je tu jedna osoba koja će sve dat da Shumi ostane što dulje u F1; Bernie naravno. Zasto? Pa gledanost je ove sezone porasla za duplo valjda! Tako da mislim da će na kraju ipak bit onako kako Bernie odluči!
Ipak je F1 veliki biznis!
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

pitanje je i negativne reklame, jer kolko je mercedes loš kad je super šumi toliko spor...
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Kakav Heidfeld...dajte malo razmislite...
Schumacher je..pa Schumacher. Da ispadne na pola sezone ( u kojoj se vraća nakon 3 godine stanke) i uleti Heidfeld (koji nema niti jednu pobjedu u karijeri).
Smiješno, bez obzira kaj Schumi u prve 4 utrke nije oduševio. Ali jedino je u zadnjoj podbacio.
U Maleziji je dobro išao i izgledao dok se nije dogodio kvar. U Australiji je imao sudar odmah na početku, a u Bahreinu je bio na razini kao i Rosberg.
Ako se stvari pogledaju i s druge strane, ne samo kritizirajući i udarajući po Schumacheru ne izgleda to baš tako crno i katastrofalo.
Da se nije dogodio kvar i na bolidu i sudar u Australiji lako moguće da bi završio negdje oko 5.mjesta u obje utrke.
Da, gubi od Rosberga i da možda bi Schumacher od prije 10 godina bolje savladao ovaj bolid. A možda i nebi.
Schumacher nije sudjelovao u izradi bolida i to je bitna stvar. Da je, stvari u ove prve 4 utrke bile bi drugačije.

Ne, Schumacher neće dobit cipelu na pola sezone. Ne, Schumacher neće otić na kraju sezone jer je potpisao na 3 godine.
Bez obzira na rezultate predhodnih utrka uživa u vožnji. Prije sezone rekao je da je plan u ove tri godine napad na prvenstvo.
U nastavku sezone sudjeluje u razvoju i poboljšanju ovog bolida. Znači da će i njegove izvedbe biti bolje.
Ova sezona može proć kao "povratnička"- ali sigurno je da neće ostati samo na tome. Do kraja sezone ima puno utrka, i već u iduće dvije očekujem vrlo dobro ako ne i odlično izdanje Schumachera. Izdanje kojim će začepiti usta dežurnih kritičara.
A za sljedeću sezonu će od početka sudjelovati u razvoju bolida...a dalje od toga netreba govorit
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Dobro, znači zaključak iz svih ovih nepotrebnih prepucavanja je: pričekajmo još malo

Evo i rosbergov komentar: http://www.autosport.com/news/report.php/id/83113" onclick="window.open(this.href);return false;

" ja sam sretan što sam ispred njega, ali ne znam koliko će još to trajati" Isprva je bio mišljenja da može biti na njegovoj razini no sad vidi da se može boriti.
Znači i rosber je još uvjek oprezan u vezi schumachera i on sam očekuje njegov napredak (jedino ako ovo nije neka teška pila naopako - što je isto moguće od strane rosberga)
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

refleksi nisu isti u 40-godišnjaka i 20-godišnjaka..moš misliti kako će ostati još 2 god..možda on želi ostati, ali možda njega mercedes ne bude želio.. :thumbdown:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

BigBoss je napisao/la:refleksi nisu isti u 40-godišnjaka i 20-godišnjaka..moš misliti kako će ostati još 2 god..možda on želi ostati, ali možda njega mercedes ne bude želio.. :thumbdown:
Aha, a zašto su mu onda ponudili ugovor na 3 godine? Zašto nisu na 1? Merc ga neće sigurno potjerat kao uvijek elegantni peško.
Ak imaju ugovor na 3 godine, ugovor će se ispoštovat.
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

ajmo realno
heidfeld nebi bio ništa bolji od MSC, a praćenost auta bi bila 0. ovako MSC može voziti i u rikverc a auto je na TV.
moje mišljenje je da umjesto MSC može u obzir doći samo vettel
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

Igor18 je napisao/la:
BigBoss je napisao/la:refleksi nisu isti u 40-godišnjaka i 20-godišnjaka..moš misliti kako će ostati još 2 god..možda on želi ostati, ali možda njega mercedes ne bude želio.. :thumbdown:
Aha, a zašto su mu onda ponudili ugovor na 3 godine? Zašto nisu na 1? Merc ga neće sigurno potjerat kao uvijek elegantni peško.
e sad zašto mu nisu ponudili na 1 godine..bi li ti prije 2 mjeseca rekao kako će schuamher protiv rosberga gubiti 4:0 u kvalama i u utrci!?!
a to da ga neće potjerati..ne bi se baš okladio..kao prvo neće ni sam schumi blatiti svoj ugled, a kao drugo to je formula 1..nema milosti, borba za svaki metar asfalta i za svaku kunu
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

BigBoss je napisao/la:
Igor18 je napisao/la:
e sad zašto mu nisu ponudili na 1 godine..bi li ti prije 2 mjeseca rekao kako će schuamher protiv rosberga gubiti 4:0 u kvalama i u utrci!?!
a to da ga neće potjerati..ne bi se baš okladio..kao prvo neće ni sam schumi blatiti svoj ugled, a kao drugo to je formula 1..nema milosti, borba za svaki metar asfalta i za svaku kunu
Nebi reko da će gubit 4:0. Nebi reko ni da će ga Schumacher dobit 4:0.
U F1 i MGP-u rade ozbiljni ljudi koji znaju zašto su doveli Schumachera, znaju koje su mu mogućnosti, znali su da će mu trebati vremena da se navikne na novu okolinu jer se F1 u zadnje 3 godine puno promjenila. Znaju zbog čega Schumacher ima problema sa adaptacijom na bolid i šta trebaju napravit kako bi on mogao pokazati sve šta zna i može.
Sedmerostrukog svjetskog prvaka se ne vadi iz mirovine i ne plaća tolko da bi ga se odstranilo na pola sezone ili nakon 1/3 odrađenog ugovora zbog uvodnih, adaptacijskih utrka.
Schumacher ne blati svoj ugled, niti će ga blatit u nastavku sezone. Zna zašto se vratio, što nevalja i kako će to popraviti u nastavku.
Blaćenje ugleda bi bilo da on kaže nije to za mene i ode na pola sezone.
On i ljudi koji rade s njim nisu neozbiljni i ne upuštaju se u nešto ako nemaju vjeru i čvrste temelje za to.

Ako promjene koje će Mercedes donjeti budu pogodak i poprave performanse bolida, uklone problem koji imaju sa balansom bolida, što bi trebalo ići na ruku Schumacheru (ali i Rosbergu) moglo bi se očekivati Schumachera i Rosberga u vrhu poredka.

Refleksi nisu isti u 40-godišnjaka i 20-godišnjaka? -Da, u "običnog" čovjeka puno su slabiji.
U čovjeka kao Schumachera koji već valjda 30 godina svakodnevno trenira onako kako većina nas bilo 20-godišnjaka bilo starijih nebi mogla izdržat 2 dana.
Refleks mu možda i je malkice sporiji, ali ništa znatno, što smo mogli i vidjeti u nekoliko navrata u dosadašnjim utrkama.
U F1 borba za svaku kunu/euro. Apsolutno, tim više Heidfeld neće vozit u Mercedesu.
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

gradski je napisao/la:ajmo realno
heidfeld nebi bio ništa bolji od MSC, a praćenost auta bi bila 0. ovako MSC može voziti i u rikverc a auto je na TV.
ne bih se složio, heidfeld je dobar vozač, dobro je parirao kubici, a nisu ni njega bezveze uzeli u MGP. moja procjena je da bi on i rosberg bili podjednaki, možda mala prednost rosbergu. možda se varam, al mislim da je tako
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

padobranac je napisao/la:
ne bih se složio, heidfeld je dobar vozač, dobro je parirao kubici, a nisu ni njega bezveze uzeli u MGP. moja procjena je da bi on i rosberg bili podjednaki, možda mala prednost rosbergu. možda se varam, al mislim da je tako
Mislim da je govoril da sad dođe u barcelonu recimo, sigurno tamo ne bi vozil na nivou rosberga pa ni schumachera, ako je istina da je schumacher izgubil ono što ga je nekad krasilo onda će ti heidfeld doći sljedeće sezone :biggrin:
ZEN

Post Postao/la ZEN »

MS je stvarno bio car to je činjenica i to niko ne može poreč volio ga ti il ne al nekako imam osiječaj
da bi Nick bio puno bolji .
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

ZEN je napisao/la:MS je stvarno bio car to je činjenica i to niko ne može poreč volio ga ti il ne al nekako imam osiječaj
da bi Nick bio puno bolji .
U barceloni sigurno ne, zbog 0 kilometara koja je napravil u mercedesovom bolidu, ali da se schumacher nije vratil i heidfeld započel sezonu, sigurno da bi bio bliže rosbergu, možda ga i pobjeđival, ali to su več premutne usporedbe i teško je na to dati ispravan odgovor. Činjenica da je odlično znal bolid iz 2009 što mu sigurno ne bi odmoglo u ovako restriktnim testiranjima :doubt: Sad imaju schumachera i njega valja još malo čekati, pa onda bumo vidli, ne
gradski
Početnik
Početnik

Post Postao/la gradski »

padobranac je napisao/la:
ne govorim da H nije dobar vozač, ali nije ništa posebno. parirao je kubici, u isto vrijeme kad je massa parirao kimiju, a razloge zbog čega i kako svi znamo. čim je kubica promijenio način vožnje odvojio se od njega, a nisam baš siguran da H to može(a kako se čini i stari lisac se teško mijenja)
da je F1 samo utrkivanje, možda bi bilo svejedno ko vozi H ili MSC, ali kako su igri koorporacije, definitvno je MSC najbolji izbor. zamisli samo da mercedes ulazi u F1 nakon pun k godina, a vozači su nedokazani rosberg(koji je ujedno na pol finac) i nedovoljno jak heidfeld... nebi imali ni 5% medija iza sebe, koliko ga imaju sad. drugo je pitanje da li bi Haug uspio dobiti podršku odbora MB da u ova krizna vremena ulazi u F1 projekt, a da im nije na stol stavio MSC. Sad smo svi mi pametni(nakon bitke su svi generali), ali tada u tom trenu se činilo da brawn/MSC/ MB lova nemogu omašiti. jedino niko nije baš razmišljao previše koliko je F1 kompetitivna. Prije samo par godina, 0,9sec do pole positiona je bilo 3-5 mjesto na gridu. ovih dana nisi siguran oćeš li uopće ući među prvih deset. druga stvar, koju svi skoro pa zaboravljaju, tamo nekoć ne tako davno, samo su dvije momčadi i samo po jedan vozač iz tih momčadi borili za pobjede. ostali su uzimali mrvice. danas imaš red bull gdje oba vozača(istina u jednom krugu) naprave vrijeme u desitinki. McL isto tako, Ferrari pogotovo. Pa onda Sutil konačno ima auto koji nije loš. Kubica izvlači iz Renaulta skoro pa više nego alonso(ne mislim reći da je alonso loš, nego čisto da više nije imao motiva juriti za petim i šestim mjestim), Petrov se pokazao izvrsnim i sa vrlo malim zaostatkom za kubicom(naravno samo u jednom krugu).
I onda na kraju rosberg nije terijer pa da grize, al nije ni nesposoban. I sad svi ti vozači su u jednoj sekundi,a MSC zajedno sa njima. Do kraja sezone će ostati bez obzira na rrezultate, al ako nastavi sa vožnjama kao u kini, mediji će razapeti. postat će ruglo i predmet sprdnje. Osobno nebi to volio vidjeti(nekoć prije bi, ali sada ne), i koliko ga god nikad nisam volio, uvijek sam nekako naginjao prema onima koji su slabi. MSC slab? Da trenutno je. Oće li tako ostati, vidjet ćemo. Ipak na kraju, voljeli ga ili ne. Tražili dlaku u jajetu ili ne, mislim da skoro svi jedva čekamo slijedeću utrku i sa nestrpljenjem čekamo njegova vremena po krugu. Jedni da bi se naslađivali kako je spor, drugi da bi konačno vidjeli ona (ne)vremena koja je znao postizati
Zadnja izmjena: gradski, dana/u 24 tra 2010, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

gradski je napisao/la: ne govorim da H nije dobar vozač, ali nije ništa posebno. parirao je kubici, u isto vrijeme kad je massa parirao kimiju, a razloge zbog čega i kako svi znamo. čim je kubica promijenio način vožnje odvojio se od njega, a nisam baš siguran da H to može(a kako se čini i stari lisac se teško mijenja)
da je F1 samo utrkivanje, možda bi bilo svejedno ko vozi H ili MSC, ali kako su igri koorporacije, definitvno je MSC najbolji izbor. zamisli samo da mercedes ulazi u F1 nakon pun k godina, a vozači su nedokazani rosberg(koji je ujedno na pol finac) i nedovoljno jak heidfeld... nebi imali ni 5% medija iza sebe, koliko ga imaju sad. drugo je pitanje da li bi Haug uspio dobiti podršku odbora MB da u ova krizna vremena ulazi u F1 projekt, a da im nije na stol stavio MSC. Sad smo svi mi pametni(nakon bitke su svi generali), ali tada u tom trenu se činilo da brawn/MSC/ MB lova nemogu omašiti. jedino niko nije baš razmišljao previše koliko je F1 kompetitivna. Prije samo par godina, 0,9sec do pole positiona je bilo 3-5 mjesto na gridu. ovih dana nisi siguran oćeš li uopće ući među prvih deset. druga stvar, koju svi skoro pa zaboravljaju, tamo nekoć ne tako davno, samo su dvije momčadi i samo po jedan vozač iz tih momčadi borili za pobjede. ostali su uzimali mrvice. danas imaš red bull gdje oba vozača(istina u jednom krugu) naprave vrijeme u desitinki. McL isto tako, Ferrari pogotovo. Pa onda Sutil konačno ima auto koji nije loš. Kubica izvlači iz Renaulta skoro pa više nego alonso(ne mislim reći da je alonso loš, nego čisto da više nije imao motiva juriti za petim i šestim mjestim), Petrov se pokazao izvrsnim i sa vrlo malim zaostatkom za kubicom(naravno samo u jednom krugu).
I onda na kraju rosberg nije terijer pa da grize, al nije ni nesposoban. I sad svi ti vozači su u jednoj sekundi,a MSC zajedno sa njima. Do kraja sezone će ostati bez obzira na rrezultate, al ako nastavi sa vožnjama kao u kini, mediji će razapeti. postat će ruglo i predmet sprdnje. Osobno nebi to volio vidjeti(nekoć prije bi, ali sada ne), i koliko ga god nikad nisam volio, uvijek sam nekako naginjao prema onima koji su slabi. MSC slab? Da trenutno je. Oće li tako ostati, vidjet ćemo. Ipak na kraju, voljeli ga ili ne. Tražili dlaku u jajetu ili ne, mislim da skoro svi jedva čekamo slijedeću utrku i sa nestrpljenjem čekamo njegova vremena po krugu. Jedni da bi se naslađivali kako je spor, drugi da bi konačno vidjeli ona (ne)vremena koja je znao postizati
Svaka ti čast, na tren si nas pomirio sve sa ovim postom, ali nažalost samo na tren :biggrin:
Odgovori