Posljednji film

Forum za sve ono što nema veze s Formulom 1...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,47,gringo73,Scuderia,Cuky

Odgovori
Avatar
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1903
Pridružen/a: 07 kol 2007, 14:51
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton
Lokacija: Krapina

Re: Posljednji film

Post Postao/la elder » 08 ruj 2011, 21:12

Evo napokon je stigla 1080p Blu-ray verzija X-Men First Class, nije los film za pogledati. Sad jos moram pricekati da vidim nove transformere
slika
Darkness rises when silence dies

Avatar
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Postovi: 452
Pridružen/a: 11 kol 2006, 21:54
Ja sam: Vozač
Navijam za: sebe_i_MS
Lokacija: Pod Sljemenom

Re: Posljednji film

Post Postao/la Lord of the Ring » 19 ruj 2011, 21:37

slika
FASTFIVE oh yeah baby!
Hahaha prejak mi je ovaj festfajv, al ono stvarno, stvarno dobar film - uzivao sam tih dva sata i nesto sitno..mislim ima toliko vise prosa nego consa da su consi ustvari zanemarivi uz malu ogradu da treba malo mozak ipak nesto "opustiti" jer ako netreba imati predrasude, ja sam isao gledati film kao tabula rasa i izvrsno sam se zabavio gledajuci HD i s 5.1...uz te sitne napomenice film je poslastica za sve, za decke imate smokig hot curice

slika
slika
slika
i secer iznenadjenje na kraju
slika
(yummy)
a naravno tu je nesto autica hehe, i to nesto fakat onako rare egzotika koje su rijetko vidjaju kao Pantera Detomaso, Corvette '63 Grand Sport, od novijih Lexus LFA i Koenigsegg CCXX...naravno scena jurnjava ima koliko hocete i adrenalina nece manjkati sigurno - ipak je ovo film iz F&F franshize.
Ni cure nece ostati uskracene jer su svi decki iz svih F&Fova ovdje pa je izbor povelik :biggrin:
slika
ma kak su cakani :biggrin:
slika
slika
.....film definitivno nije rasisticki hahaha, i secer na kraju the one and only
slika
THE ROCK :biggrin:

Glumacka postava je top notch i to se definitivno osjeti jer ne samo da su oku ugodni vec su i uigrani i tako djeluju prirodnije a samim tim i daju bolju interakciju s gledateljima (...upravo ono sto npr zvjezdana postava The Exendablesa nije bila).
Radnja i nije toliko bitna, nasi junaci spasavaju svij...ovaj Rio de Janeiro od tiranske vladavine narko bossa i skupili su se da obave taj "last job" i onda krenu svi svojim putevima. Akcija je tu ipak u prvom planu i to je to. Ima dobrih fora u fabuli, preokret na kraju je dobrodosao i podize opci dojam, naravno ima i provala i verbalnih ekapada i zezancije. Zanimljivo je sto se ovaj put ganjaju po Riu, sto je filmu dalo i neki malo drugaciji stih, izvrsni su pejzazi Ria iz zraka, Copacabane, zaljeva Guanabara, Chriso Redentora, Niteroi mosta i posebno favela, ti mali detalji meni jako podizu atmosferu i uvijek mi super vidjeti kada lokacija filma ima "svoju ulogu".
Trebam izdvojiti i muziku jer je izvrsna, sto nije ni cudo, muzika je isto uvijek bila jaka strana F&Fa, pa tako i ovdje sve pohvale, nakraju posebno dobro pase "Danza Konduro", u odjavnim creditsima "How we roll"...
I eto ja sam se zabavio odlicno i to mi je jedino bitno pa cu toplo preporuciti FastFive za stylish ubiti dosadno nedjeljno popodne!
I mali spoiler: ovo ipak nije bio last job nasih junaka - sresti ce se oni opet :biggrin:
slika

Avatar
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 2528
Pridružen/a: 26 svi 2009, 17:19
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Posljednji film

Post Postao/la Armanini » 19 ruj 2011, 22:18

lord vec sam te jednom hvalio, al moram jos jedan post pohvale napisat :)
recenzija je fantasticna i tocno pogodjena!
jos popraceno i slikama za potpuni dojam, ma prva liga.. volio bi kad bi otvorio kakav blog i recenzirao tu i tamo koji film, ne bi trazio nigdje drugdje preporuku :)

sto se tice filma, mislim apsolutno do slova kao i ti..
doduse, bit cu rezerviran po pitanju kvalitete jer je po meni malo nespretno takve filmove ocjenjivat po nekoj tablici kvalitete, al film je meni ispunio zadacu, a to je cista zabava i zbog toga ga smatram uspjesnim..

mnogi ce pljuvat po filmu, ocjenjivat ga minimalnim ocjenama, a ne gledajuci ga na nacin na koji je namjenjen.. mozak na pasu, ne dosadjivat svaku drugu scenu sa "wtf" i film je super zabava..

jasno da svatko ima osobnih preferenci prema svemu, tako ja tesko gutam ovog japanca recimo, koji mi nije u rangu ostalih, ali ostatak funkcionira odlicno.. pa i kemija izmedju vin disela i rocka je iznenadjujuce dobra..

sto se tice "curica" - sve si rekao :)

veselim se tvojoj sljedecoj recenziji, iako vec neko vrijeme ne gledam bas filmove, zapravo ovo je zadnji film koji sam pogledao, a pogledao sam ga kad je izasao u kinu so..

jednostavno neznam sto bih gledao, tako da budi malo aktivniji ovdje, ja cu ti bit zahvalan :)
rFactor F1 HR server Info
slika

Avatar
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Postovi: 452
Pridružen/a: 11 kol 2006, 21:54
Ja sam: Vozač
Navijam za: sebe_i_MS
Lokacija: Pod Sljemenom

Re: Posljednji film

Post Postao/la Lord of the Ring » 20 ruj 2011, 20:29

Hehe, thanks! Ovo ce mozda biti malo itrospekcijski offtopic post al moram napisati, meni je jos jednom drago ako nekom pomognem jer tome i sluzi ovaj thread...inace ne pisem (vise) tako cesto, sto je i meni zao jer je jer je u zadnje vrijeme manje vremena :lol: a u biti dosta filmova odgledam...u stvari trebam imati neku inspiraciju jer zelim napisati review kako spada - da stvarno prenesem dojmove o odredjenom filmu, ja sam tip koji svaku misiju zeli odraditi kako spada :biggrin:
A ono sto si dobro primjetio je kako je nezahvalno ovakve filmove usporedjivati s npr Kumom ili Dark Knightom, to nema nikakvog smisla jer su to potpuno razlicite sfere kao npr nordijsko trcanje i spust, je i jedno i drugo je na skijama ali veliki ali...no ono sto sam ja primjetio tj primjecujem opcenito po community-ijima na netu (prvenstveno gamerskim) je da je svugdje sve vise razmazenih flejmera koji samo pljuju po svemu jer se eto ne moze usporedjivati s onim najboljim, to su gluposti teske, sve ima svoje mjesto a toliko ljudi to ne vidi, pa zasto bi se neki film mjerio po kvaliteti sa npr LOTR kad je LOTR toliko poseban i toliko epski izvanredan da je obiljezio gotovo citavu dekadu, sad bi sve ostalo treabalo baciti u kos, bezveze.
Ja mogu reci da sam se nagledao azijske (posebno) europske i americke kinematografije i to od psiholoski teskih filmova, nerazumljivih, alternativnih, gotovo eksperimentnih do mindless fun filmova iz razloga da prosirim vidike jer jedan npr Kurosawa je definitivno nesto sto je obiljezilo film kao medij i predstavlja velikane filma u rangu Kubrica ili Spielberga . Ali ja ne sudim na nacin da usporedjujem Supermana sa Sedam Samuraja jer znam da to ne vodi nigdje pa tako mogu ipak bez predrasuda dati neki uvid koji nece biti kmecanje kako film nije ovo ili ono vec mogu neoptereceno reci sto taj film je i eventualno povuci neku poveznicu. Kvaliteta filma je subjektivno/objektivna i kao takva je nedefinirana, ja se vodim tzv feel metodom tj ako sam uzivao i bilo mi je zabavno, ako me film potakno na razmisljanje i bio itrigantan odnosno ako je imao "pozitivan" feel (moze to biti shock type feel) na mene to je za mene onda ok film.
Naravno da postoje najbolji (u kategorijama) i ja sam priznam sebi da sam nekad malo snob i da volim ono kao najbolje ali treba uvijek imati siru perspektivu jer u protivnom bi svi mogli reci kako npr TrackManija je smece jer nije na razini GT5 sto je ultimativna debilana jer ne samo da je moguce uz obje te igre se vrhunski zabaviti na svoj nacin nego i svaka ima svoje mjesto i svoju publiku tako da....
Eto opet sam se raspisao...hehehe necu nista obecati ali probat cu ipak tak barem za pokoji vikend staviti pokoji review :biggrin:
slika

Avatar
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1903
Pridružen/a: 07 kol 2007, 14:51
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton
Lokacija: Krapina

Re: Posljednji film

Post Postao/la elder » 22 lis 2011, 12:31

Preporuka za pogledati
Darkness rises when silence dies

Avatar
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Postovi: 4619
Pridružen/a: 08 sij 2007, 15:43
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Posljednji film

Post Postao/la gringo73 » 03 sij 2012, 20:50

Warrior - na IMDb trenutačna ocjena 8.3/10. Iako nisam ljubitelj sportskih drama (prepuni neke patetike) ovaj film nije loš, na kraju krajeva mlataraju se, a to nije loše. :biggrin:

slika

Nedavno gledao Thor...totalni gubitak vremena. Ali oni koji vole fanatzije vjerojatno neće dijelit moje oduševljenje :)
slika

Avatar
Scuderia
Moderator
Moderator
Postovi: 7623
Pridružen/a: 11 tra 2007, 17:56
Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Lokacija: Europa

Re: Posljednji film

Post Postao/la Scuderia » 22 vel 2012, 00:02

Zadnji film koji sam pogledao ( tocnije prije par sati :D ) bio je ovaj
slika

Odlican akcijski triler, sa malom mjesavinom drame.
Nema puno "mile lale" odmah na akciju.

Tjera gledatelja da sa nestrpljenjem ceka sta ce se dogoditi u iducoj sceni.
Bubnjar u penziji :-({|=

Avatar
Kenny
Legenda
Legenda
Postovi: 5025
Pridružen/a: 09 svi 2007, 17:28
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS
Lokacija: Beli Manastir
Kontakt:

Re: Posljednji film

Post Postao/la Kenny » 24 vel 2012, 23:44

slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon

Avatar
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1903
Pridružen/a: 07 kol 2007, 14:51
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lewis Hamilton
Lokacija: Krapina

Re: Posljednji film

Post Postao/la elder » 27 vel 2012, 18:40

Real Steel
slika
Darkness rises when silence dies

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 28 lip 2013, 23:02



Isse vidi ovo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 10 kol 2013, 13:42

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Vuksa_KC
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 2414
Pridružen/a: 15 lis 2008, 15:36
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Koprivnica

Re: Posljednji film

Post Postao/la Vuksa_KC » 01 pro 2013, 18:17

Too bad :(
slika
slika

Avatar
Scuderia
Moderator
Moderator
Postovi: 7623
Pridružen/a: 11 tra 2007, 17:56
Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Lokacija: Europa

Re: Posljednji film

Post Postao/la Scuderia » 04 tra 2014, 21:41

Zadnji film kojeg sam pogledao je Hannibal : Rising

Zanimalo me zasto je doktor bio kanibal, i taj mi film dao odgovor na moje pitanje. Znam da postoji jos filmova o doktoru, kako je zavrsio u zatvoru itd. ali ih jos necu pogledati, dok istoimena serija ne zavrsi.
Bubnjar u penziji :-({|=

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 06 tra 2014, 16:15

Kaj je to nesto novo? Prv i put cujem za taj film.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Scuderia
Moderator
Moderator
Postovi: 7623
Pridružen/a: 11 tra 2007, 17:56
Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Lokacija: Europa

Re: Posljednji film

Post Postao/la Scuderia » 12 tra 2014, 00:09

Malo je stariji film, tocnije 7 godina, ali fino opisuje njegovo djetinjstvo i mladost. Posto pratim seriju, i ne mogu docekati kada ce poceti sa emitiranjem njegovog djetinjstva u istoj, ovaj mi film dao odgovore na neka moja pitanja. Na IMDBu dobio ocjenu 6.5 .
Bubnjar u penziji :-({|=

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 21 tra 2014, 12:31

slika



Jedan od najboljih filmova zadnjih godina. Meni osobno najbolji Marvelov film do sada, uz bok Nolanovim Batmanima.

Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 14 kol 2014, 21:24

Jucer sam pogledao ovaj film:

Jednostavno predobar film.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Scuderia
Moderator
Moderator
Postovi: 7623
Pridružen/a: 11 tra 2007, 17:56
Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Lokacija: Europa

Re: Posljednji film

Post Postao/la Scuderia » 26 lis 2014, 22:32

Kad janjci utihnu i Hannibal
Ne znam koji je bolji
Bubnjar u penziji :-({|=

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 02 stu 2014, 19:20

Jaganjci. Barem meni.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Toon
Veteran
Veteran
Postovi: 2956
Pridružen/a: 06 ožu 2008, 19:48
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren
Lokacija: poso kuća birtija

Re: Posljednji film

Post Postao/la Toon » 02 stu 2014, 19:26

Dani je napisao/la:Jaganjci. Barem meni.
...i ne samo tebi...neusporedivo..."problem kod scuda je taj što je još piškio i kakio u pelene kad su jaganjci nastali - u to doba je to bio famozan film sa genijalnim idejama (koje su kasnije pobrali mnogi filmovi/serije), glumom i zapletom/raspletom - ne tvrdim da je Hannibal loš samo teško je to uspoređivati...i nešto mi je sumnjivo kod scuda malo previše mi naginje kanibalizmu (hmmmmmmm) i obožavanju dotičnog gospodina....
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"

Avatar
Scuderia
Moderator
Moderator
Postovi: 7623
Pridružen/a: 11 tra 2007, 17:56
Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Lokacija: Europa

Re: Posljednji film

Post Postao/la Scuderia » 02 stu 2014, 20:28

Toon je napisao/la:
...i ne samo tebi...neusporedivo..."problem kod scuda je taj što je još piškio i kakio u pelene kad su jaganjci nastali - u to doba je to bio famozan film sa genijalnim idejama (koje su kasnije pobrali mnogi filmovi/serije), glumom i zapletom/raspletom - ne tvrdim da je Hannibal loš samo teško je to uspoređivati...i nešto mi je sumnjivo kod scuda malo previše mi naginje kanibalizmu (hmmmmmmm) i obožavanju dotičnog gospodina....
Ako smijem pitati, mozes mi nabrojati par razloga ? ( tvoje razmisljanje, a ne, strucnjaka )
Bubnjar u penziji :-({|=

Avatar
Toon
Veteran
Veteran
Postovi: 2956
Pridružen/a: 06 ožu 2008, 19:48
Ja sam: Vozač
Navijam za: mclaren
Lokacija: poso kuća birtija

Re: Posljednji film

Post Postao/la Toon » 02 stu 2014, 20:52

Scuderia je napisao/la: Ako smijem pitati, mozes mi nabrojati par razloga ? ( tvoje razmisljanje, a ne, strucnjaka )
...ma ajde dozvoliti ću ti da ovaj put pitaš ali pazi za ubuduće.... :)
...jaganjci su remek dijelo...hannibal je dobar film...
...jaganjci su orginal koji te drži napetim, iznenađenim, začuđenim, oduševljenim... - od početka do kraja filma. Nakon što pogledaš film želiš ga još jednom proučiti i opet pogledati...nakon jaganjaca sam morao pronaći i pročitati knjigu...
Hannibala pogledaš jednom...malo "horora", malo romantike (fuj za takav film) i malo napetosti i to je to...sjetiš se da nakon odgledanog filma da su neke scene totalno filmske i nevjerojatne i ne dobiješ želju ga još jednom pogledati...Jaganjce bih mogao gledati dva puta godišnje i opet bi me iznova odeševili a Hannibala kad sam krenuo gledati drugi puta odustao sam na pol filma (možda i ranije)...u jaganjcima je doktor zastrašujuć lik - u hannibalu je na momente tragikomičan...o slojevitosti likova je besmisleno i pisati...ma ako krenem još dalje postat će mi hannibal i smiješan (a to baš nije)...ne, ne mogu ih niti uspoređivati iako su službeno nastavci iste priće...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 02 stu 2014, 23:56

Mislim da scud misli na seriju hannibal, a ne film. Ja se ne mogu priviknuti na ovog Miklesena u ulozi Hannibala. Jednostavno mi nije sjeo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Avatar
Schumy.d
Legenda
Legenda
Postovi: 8493
Pridružen/a: 27 pro 2005, 20:05
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Oštarije
Kontakt:

Re: Posljednji film

Post Postao/la Schumy.d » 03 stu 2014, 08:38

Toon je napisao/la:u to doba je to bio famozan film sa genijalnim idejama (koje su kasnije pobrali mnogi filmovi/serije), glumom i zapletom/raspletom
Jesi gledao "Shutter Island"? :)
Nije najnoviji film, ali meni je odličan bio. Ako nisi gledao, pogledaj.

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5765
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Re: Posljednji film

Post Postao/la Dani » 03 stu 2014, 09:54

O da. Kao i Šesto čulo.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Odgovori