Pravila

Arhiva od 1300+ zanimljivih F1 pitanja i odgovora.
Zaključano
Avatar
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1964
Pridružen/a: 27 lis 2007, 22:32
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Pravila

Post Postao/la Icy »

I. OPĆA PRAVILA

1. UVJETI SUDJELOVANJA: Svaki član foruma ima pravo sudjelovati na kvizu. Međutim, moderatori zadržavaju pravo da u slučaju bilo kakvih nepravilnosti pojedinom članu privremeno ili trajno zabrane sudjelovanje na kvizu.

2. ODRŽAVANJE KVIZA: Točan datum i vrijeme održavanja kviza će se objaviti najkasnije 4 dana prije samog kviza. Kviz će se najčešće održavati nedjeljom poslijepodne, u 16:30h.

3. TRAJANJE KVIZA: U uvodu svakog kviza biti će naznačeno i njegovo trajanje. Kviz će u većini slučajeva trajati 20 minuta.

4. FORMAT KVIZA: Većina pitanja će zahtijevati potpuni odgovor, dok će nekoliko pitanja biti u a,b,c,d,e formatu.

5. BODOVANJE: Uz svako će pitanje biti naznačeno koliko bodova nosi.

6. VODITELJ KVIZA: U uvodu svakog kviza biti će naznačeno tko je voditelj kviza (najčešće će to biti autor kviza) kojemu ćete slati svoje odgovore kada završite s kvizom. Ukoliko imate bilo kakva pitanja za vrijeme trajanja kviza, možete se obratiti njemu. Voditelji mogu biti schuey ili Icy.

7. OBJAVA KVIZA: Kviz će biti objavljen u dogovoreno vrijeme, u za to predviđenoj temi.

8. ISPUNJAVANJE KVIZA I SLANJE ODGOVORA: Imate potpunu slobodu u načinu ispunjavanja kviza uz uvjet da je lako shvatljivo koji su vaši odgovori. Napomena: nakon što ste jednom poslali svoj odgovor, naknadne ispravke se ne prihvaćaju!
Da bi vama i nama olakšali posao, dat ćemo vam savjet kako da se organizirate prilikom ispunjavanja kviza:
Na svom monitoru u jednom prozoru otvorite pitanja, a u drugom otvorite npr. Notepad ili Word u kojem ćete ispisivati svoje odgovore po principu:
1. a)
2. c)
3. a)
.
.
.
19. Hamilton, Brazil 2007.
20. Raikkonen, Ferrari
Kada završite kviz i provjerite svoje odgovore, otvorite privatnu poruku upućenu dežurnom moderatoru te kopirajte svoje odgovore iz Notepada ili Worda u pp i pošaljite.


9. ZAVRŠETAK KVIZA: Nakon isteka vremena u temi u kojoj se nalaze pitanja će se pojaviti obavijest o kraju kviza. Odgovori koji stignu nakon toga smatrat će se ili zakašnjelima ili nevažećima. Ukoliko je sudionik kviza svoje odgovore poslao 1-4 min nakon završetka kviza, smatrat će se da je zakasnio sa slanjem odogovora te će se uvrstiti u poredak ali će na sljedećem kvizu imati hendikep - vrijeme rješavanja idućeg kviza biti će umanjeno za vrijeme kašnjenja na prošlom kvizu pomnoženo s 2 (npr. ako je natjecatelj s odgovorima kasnio 2 min, na sljedećem će kvizu imati 4 min manje za rješavanje kviza, tj. imat će 16 min). Svi odgovori koji stignu 5 i više min nakon završetka kviza smatrat će se nevažećima i neće se uvrstiti u poredak (biti će diskvalificirani).

10. TOČNI ODGOVORI: Vrlo kratko vrijeme nakon završetka kviza biti će objavljeni točni odgovori koji će ponekad biti popraćeni i opširnijim objašnjenjem.

11. OBJAVA REZULTATA: Nekoliko sati nakon završetka kviza objaviti ćemo rezultate kviza.

12. ŽALBE: Rok za žalbe je 24h od objave rezultata. Nakon 24h i rješenja eventualnih žalbi, rezultati postaju službeni.

13. POREDAK: Poredak na kraju svakog kviza utvrđuje se prema slijedećim kriterijima se utvrđuje:
1. broj bodova
2. brzina (u slučaju jednakog broja bodova bolji je onaj tko prije pošalje svoje odgovore)
II. PRVENSTVENA LJESTVICA

14. SISTEM BODOVANJA: Bodovi će se dodjeljivati po principu F1 (10-8-6-5-4-3-2-1). Dakle, na svakom pojedinom kvizu najuspješniji forumaš će osvojiti 10 bodova, 2. će osvojiti 8, 3. će osvojiti 6, i tako sve do 8. koji će osvojiti 1 bod.

15. “NAJBRŽI KRUG”: Statistički najbrži krug osvaja natjecatelj koji najbrže odgovori na pitanja, a da je pritom točnost njegovih odgovora najmanje 25%.
(VAŽNO!! - od ove sezone se najbrži krug više ne boduje.)

16. OBJAVA LJESTVICE: Nakon objave službenih rezultata svakog kviza ažurirat ćemo tablicu na kojoj ćete moći vidjeti trenutni poredak natjecatelja.III. NAGRADNI FOND

17. NAGRADE NA KRAJU SEZONE: O nagradama još nije odlučeno te ćete o tome biti obaviješteni tokom sezone.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Zaključano